Written by AbangNara | November 5th, 2013

Untung sebenarnya menjadi insan yang bernama Wawa Zainal. Walaupun sudah melahirkan seorang anak, bentuk badannya masih maintain seperti anak dara. Macam tak ada perubahan sebelum dan selepas. Kecomelan Wawa juga semakin terserlah semenjak dua apabila sering berkongsi gambarnya memakai tudung di Instagram.

wawa zainal tudung

Malah Aeril dan Wawa juga tidak kedekut berkongsi gambar aksi bersama anak sulung mereka, Attar. Salah satu gambar yang mendapat reaksi ramai ialah gambar Aeril masuk ke dalam “baby court” bersama anaknya. Comel sangat-sangat.

wawa zainal tudung

Memang jelas terserlah kebahagiaan yang sedang dikecapi oleh keluarga ini. Semoga berkekalan dan berterusan hendaknya. Walaupun tak habis-habis dihimpit kontroversi, anggaplah ia sebagai cabaran dan dugaan. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

yeos

P.S: Peluang untuk memenangi sebahagian daripada RM34,000 dengan menyertai pertandingan Yeo’s Funderful Video Contest. Hanya perlu hantar video sahaja. Lagi kreatif, lagi kelakar dan lagi menarik maka lagi tinggilah peluang untuk anda menang. RM20,000 hadiah utama untuk dimenangi. Terbaik!!! More info layari laman web Yeos.

wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung
wawa zainal tudung

66 responses to (11 GAMBAR)Wawa Zainal Yang Comel Bertudung

  1. as says:

    cantiknye wawa..

    0

    0
    • kamariah says:

      serius mmg cantik….
      semoga kalian bahagia hingga ke Syurga.

      0

      0
      • Ritu vs Aya says:

        I suke jer ngan couple 2 orang ni. Walaupon dia sorokkan perkahwinan dia, it dazen matter pon sebab dia cuma sorokkan perkahwinan. Bukan merompak AMbank ke… atau kuar masuk pub minum arak ke… atau rampas laki orang pastu kawen kat Siam ke

        0

        0
        • udang geragau says:

          dia dah bahagia disamping attar & aeril….jgn lah kalian hukum dia lg
          doakn je di usia muda dia mmpu jadi ibu yang SEMPURNA dimata anak, isteri yang SETIA dimata suami serta anak yang SOLEHAH dimata ibubapa…..
          3B milik wanita…..sungguh indah ciptaan-NYA

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          Welll, aku memang cantik..
          klik me pliss..

          0

          0
        • kuikui says:

          masyarakat bukan benci sebab mereka berkahwin..tapi benci dengan penipuan mereka…pertama sanggup bersumpah demi Allah menafikan perkahwinan..kedua plak bila dah kantoi diletakkan kesalahan tu pada orang lain…apa salahnya akui silap sendiri tanpa babitkan orang lain..

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          mmm, ok la cantik la juga..
          tapi kalau banding ngn suami kau, aku hensem lagi kan?
          klike me..

          0

          0
    • macamsethan says:

      walaupun pnuh dengan dugaan
      jika ia tampil ke hadapan..
      syukur alhamdulilah, harap2 rmai yg bole mnerima nya kembali

      love u kak wawa

      0

      0
      • Olga says:

        Bile cite perkahwinan tersebar :
        “Demi Allah cerita itu adalah fitnah semata”…Wawa Zainal

        0

        0
        • Haz says:

          kau dah kenapa olga..tak boleh tengok orang bahagia…dia bersumpah atas nama Allah, hal dia dengan Allah dan tak payah lah kita nak menambahkan dosa kering kita lagi…

          0

          0
        • Si Mulut Laser says:

          Si Olga ni memang semua post dia hentam. Maklum la, dia manusia sempurna dalam luar. Tak pernah buat salah even saiz sel darah pun dari dia lahir. Tak gitu Olga? Dia takde dosa lah kot sebab dia memang TAHAP KARMA PUNYA BAIK.

          0

          0
    • aina says:

      org dh lawa… pkai tudung cmne pn, tetap la nmpk lawa…

      0

      0
  2. mamaa says:

    cantikk

    0

    0
  3. Cekgu english says:

    Ada pulak baby court! Baby cot la….

    0

    0
  4. Safiyyah Hanzalah says:

    manis.. baby pun sgt comel.. :)

    0

    0
  5. jaybond says:

    Wawa pakai tudung nak cover malu lettew… Bila dah reda isu ni buka tudung balik! dasar retiss!

    0

    0
  6. den la ni says:

    bila la nk dpt bdn cm die ni??huhu..

    0

    0
  7. zaqyah says:

    subhanallah.. tp wawa nampk muka cekung ckit.. berat bdan trun slpas bersalin agaknya..apa pun alhamdulillah.. :)

    0

    0
  8. zaqyah says:

    subhanallh..wawa nampk muka cekung ckit skrg .. mgkn ksan lpas bersalin agaknya..apa pun alhamdulillah.. :)

    0

    0
  9. Bedak ke kapur says:

    baby COT la

    0

    0
  10. Nera says:

    belum cukup menutup aurat kalo stokin tak pakai. . . ;)

    0

    0
    • keledek says:

      biar la dia berubah perlahan2. kang berubah mendadak plak korang kata dia ustazah express, ustazah jadian. tak pun korang akan kata dia nak cover isu hangat dia haih manusia ni ade je tak kena kat mata dorg. saya, awak, dia, mereka ni yang bertutup labuh ni pun sedar ke tak sedar mungkin ada yang tak ditutup lagi. oh ye.. MULUT tu tak tutup lagi

      0

      0
    • sibok la ko... says:

      ape la ko nie…ko tue perfect sgt ke.kalo die berhijrah tutup rambut permulaan bg die.yg ko sibok psl stokin tetibe je apesal.nie la mentality org yg xbley tgk org laen sng.bodoh tahap piangggggg..

      0

      0
    • kamariah says:

      nera..

      stokin pun ko nak jd kan isu….bak kate cine
      man man ( slow2 ) utk membuat perubahan…
      ko mcm mn paki stokin ker hidak?
      klu ko sekolah lg mmglah pki kan….

      0

      0
  11. Anonymous says:

    cot nara oi, cot. baby tak masuk court (mahkamah) lol!

    0

    0
  12. Pilih kasih says:

    suka tengok pic y no 3 dari bawah…cantikkkkk..y dh lepas tu lepas la..buang y keruh n ambil y jernih….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Bahagia. Benar orang cakap bila kebenaran terserlah tiada apa yang perlu ditutup dan ditakuti

    0

    0
  14. Melayu Tegar 2020 says:

    Hidup UMNO!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!
    Bersama-sama menuju wawasan 2020..
    Kearah negara berpendapatan tinggi dan maju!!!!!!!!!

    Dulu, Kini & Selama-lamanya BN!

    0

    0
  15. ptuiiii says:

    hok aloh…pasangan kuat menipu ni kembali beraksi…menagih simpati org laa…dah buat salah…pastu mintak org lupakan balik depa laa…tu yg tetiba wawa ni pakai tudung….si aeiril ni tunjuk gambo mcm bapak mitahli…tu pun pas dah terbongkar lisah penipu korang…cer tak terbongkar lagi…bila peminat dan wartawan tanya…mati2 nafikan…korang mmg layak menang anugerah pelakon lelaki dan pompuan terbaik laa tahun ni…ini lah pasangan yg boleh menang juga anugerah couple oaking takleh cayer tahun ni…bleh menang jugak anugerah pelakon kahwin spontan….beranak spontan…pecah lobang spontan…penipo spontan..lira korang mmg super spontan la…Inilah retis msia yg low class….nafsu tak terkawal..pastu menipu peminat mcm bagus jer..alim jer…baik jer…pigi daa….kita semua telah ditipu…tertipu oleh si penipu ini…ko tunggulah saman dari david teo…mmg padan ngan muke korang busukkan org sbb nak cover salah sdiri…ptuiiiiii…..

    0

    0
  16. mmm says:

    canteq…wajah keibuan…mmm…

    0

    0
  17. Didie says:

    Sweet couple..:)

    0

    0
  18. the adams says:

    Aku tetap meminati mu wawa.. manusia tiada yg smpurna, psti akan mlakukan ksilapan dlm keadaan sedar atau tak sedar.. comel baby, suka tengok ;-)

    0

    0
  19. kak anon says:

    sebelum ni aku memang tak bleh blah ngan couple ni sebab isu nikah 2 kali tu.
    but then again,
    kes tu pun sedang disiasat pihak bertanggungjawab.
    harapnya segala kekeliruan dapat dihuraikan.
    mungkin jugak salah silap mereka selama ini sebab kurangnya pengetahuan agama.
    siapalah kita nak sekolahkan orang teruk teruk tanpa usul periksa.
    astaghfirullahalazim.

    0

    0
  20. nadia says:

    moga wawa terima watak yg bertudung ja pasni..wawa comel sgt bertudung..moga wawa sekeluarga bahagia dunia akhirat :)

    0

    0
  21. cik reedzydizzy says:

    ada tak yang nak ambil Puan Wawa ni jadi duta @ model tudung..? gerenti laris

    0

    0
  22. aiyooo says:

    abang nara, baby cot laaaa court to mahkamah..-_-

    0

    0
  23. minah jambu merah biru says:

    ye laaaaa dh dapat laki bertudong lah kannnnn…cuba kalau belom dapat laki emmmmmm tkan dia bertudong punyeeeeeee ni semua hipokrit ! jadi artis berlakon semata2 nk dapat kn lakiii aje bukan Nye nk kembang kn bakat betol2 serius dlm bidang lakonan ! dh dapat laki ha stop lah semua tu ! lain kali jangan cakap banyak laaaaaa kenape nk tunjok2 kalau dh hijrah n bertudong ????? tk perluuu laaaaaa tk payah lah nk share ngan peminat2 yg u tu dh bertudonggggg cukop la share ngan laki ajeeeeee…nk kasi orang puji kan???? eh boleh jaaaaaaalan dahhhhh booooooo layannnnnnnnnnn huh !!

    0

    0
    • Faten says:

      im muslim, i dont need a man/husband to change me…. kalau dia berubah sbb lelaki dia pun, tu tanda Allah perlahan-perlahan bukakan pintu hati dia, at least dia berusaha untuk ke arah yang baik, cuba tgk artis lain yang masih dah dimamah usia lagi, masih lagi hanyut dengan kebahagian dunia… biar hipokrit tapi pergi ke arah kebaikkan…ada faham?

      0

      0
      • zikir fikir says:

        siksaan untuk yang munafik (berpura pura dan mempergunakan agama) lagi berat dari yang kafir…renung renungkan…sbb itu neraka paling bawah di khaskan untuk golong munafik..

        0

        0
  24. shanley says:

    asal mreka bahagia dan sah halal bernikah..cukup..x yah wartawan nak melalak bagai mcm anjing menyalak bukit,yg payah beranak wawa bkn wartawan yg laser tu…manusia mmg busuk hati pantang tgk org bahagia,ada je nak cr silap

    0

    0
  25. dedee says:

    Baby cot bukan baby court…hinihi

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      dia mesti dh penah keluar masok court ni kan ! asek ingat courtttttt aje kt dlm kepala hotak tu huh !

      0

      0
  26. Nisa' says:

    hidayah milik Allah.
    moga Wawa kekal brtudung dan menutup auratnya.. biarlah secara perlahan2, tapi kekal.. in shaa Allah.

    niat yg baik, Allah akan prmudahkan.

    moga menjadi keluarga yg dirahmati & dberkati Allah.

    Amin.

    0

    0
  27. LIA says:

    Ya Allah,cantik sungguh wawa pakai tudung..x jemu tgk..semoga teruskan menutup aurat ya wawa..
    saya doakan wawa sekeluarga bahagia hingga ke akhir hayat.
    amin :)

    0

    0
  28. aku adalah aku says:

    tak comel pun gmbr ya aeril dgn baby dlm baby cot tu.. nak ikut mat salleh punye video yg pernah viral satu ketika dulu.. copy cat je artist malaysia ni.. fake.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biarlah….ikut suka dialah….gambar dia….ko jelous kenapa….bukan gambar telanjang pun….tak suka jgn tgk….habis cerita….kutuk2 org ko yg dpt dosa…

      0

      0
      • aku adalah aku says:

        bukan main lagi engko backing fakers 2 ekor ni.. kalau hang tak suka komen aku janganlah komen..

        0

        0
  29. miss says:

    Betoi ka ade org ckp, ank diorg nie sumbing ckiy?

    Sumber:nurse tmpt wawa bersalin

    0

    0
  30. layan aje la.. says:

    npe pki tdung pn nk share2 pix kt insta? mcmnk mnunjuk jew, mcm nk mnagih smpati jew..

    0

    0
  31. chantique says:

    walaupun tudung dia semberono, tapi tetap cantik.

    alhamdulillah.. kekalkanlah, ya.. suami pun dapat pahala cash dari Allah tu, syg suami, kan? ;-)

    0

    0
  32. thejudgingcat says:

    em.. walaupun aku benci kehipokritan dorang ni, atleast aeril da bimbing waw ke jalan yang lagi baik . harap takde berita mengejut aeril ni da kawin 4 ke hape ke yeh…

    0

    0
  33. pembaca setia jer says:

    sweet and canteknye wawa lg sweet bertudung.. memang kenal die berlakon die pegang watak pakai tudung, cite ape ntah..

    semoga kalian bahagia hingga ke jannah..

    0

    0
  34. silent reader says:

    alhamdulillah, klu benar wawa dah menutup aurat…itu yg sebaik²nya..sama²lah kita doakan agar pasangan ini bahagia hingga akhir hayat…
    tapi last 2 week wawa & intan ladyana ada pengambaraan kat building Kementerian Belia & Sukan…baju ketat, jeans ketat, xde plak btudong…harap² perubahan nie berlaku selepas pengambaraan tu…

    0

    0
  35. minah sweet says:

    Suke wawa zainal..kite doakan la yang terbaek untuk dorg..jangan mudah menghukum manusia..dorang bahagia dah pon..semoga berbekalan hendaknye..semoge wajah wawa yang cantik itu secantik akhlaknya..sebagai seorang isteri wawa jaga lah tingkah laku selepas ini..lupakan la yg lepas 2 n didik la anak anda berdua dgn ilmu2 agama dan kasih syg..beri contoh yg terbaik pd anak..kurang2 la tangkap gmbr selfie bertudung sbb seolah2 hipokrit bertudung hrpkan pujian peminat puji comel walaupun nawaitu wawa 2 baik..msyarakat mudah sgt menjatuh hukum..baik wawa fokus pd anak je dr sibuk snap foto2 diri sendiri..

    0

    0
  36. kena kisah says:

    Saya nak bagi sedikit pendapat tentang kes wawa+aeril ni. mmgla ianya tak meninggalkan apa2 kesan pada kita..tetapi kita kne fikir tentang masyarakat..betul kate ustaz dalam akhbar baru2 ni berkenaan kes dieorg ni.Kes mcm ni akan menjadi ikutan bg ank2 muda lain yg kebayakannya mencari jalan pintas bg sesuatu masalah. sbb tu la Allah swt menyuruh pasangan yg telah berkahwin utk menghebahkan perkahwinan kita kepada masyarakat supaya tidak timbul fitnah..haaaa kalo awl2 perkahwinan ni dihebahkan takdela kita akan fikir ank tersebut ank luar nikah la…apa la… setiap perkara/suruhan allah pasti ada hikmah disebaliknya. Namun begitu, diharap pasangan ni bahagia ke akhir hayat. Amin…

    0

    0
  37. chantique says:

    1 avatar yg sama, tapi guna banyak nama..
    pastu komen macam2… kejap memuji, kejap mgeji, kejap mpertahankan.. but still org yg sama…

    ada jugak manusia macam ni… byk watak… APAKAH???

    *MOHON TERASA.

    0

    0
  38. […] (11 GAMBAR)Wawa Zainal Yang Comel Bertudung (63) […]

    0

    0
  39. […] (11 GAMBAR)Wawa Zainal Yang Comel Bertudung (63) […]

    0

    0
  40. […] (11 GAMBAR)Wawa Zainal Yang Comel Bertudung (65) […]

    0

    0