Written by AbangNara | January 21st, 2013

Smart gila!!! Itulah yang terkeluar daripada bibir mungil Abang Nara apabila menatap gambar-gambar pra perkahwinan Liyana Jasmay dan Fathuddin yang telah diambil oleh CandidSyndrome. Memang semuanya awesome-awesome belaka.

gambar pra perkahwinan liyana jasmay

Hanya tinggal lebih kurang 2 minggu sahaja lagi majlis pernikahan antara Liyana Jasmay dan Fathuddin akan berlangsung. Gambar-gambar pra perkahwinan ini telah dirakamkan di Hyatt Regency Kuantan Resort pada hari Isnin minggu lepas. Memang tempatnya sangat cantik dan sesuai untuk photoshoot sebegini.

gambar pra perkahwinan liyana jasmay

Kepada Liyana Jasmay dan Fathuddin, semoga persiapan untuk hari bahagia anda berjalan dengan lancar. 9 lagi gambar pra perkahwinan mereka berdua dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Saiful Nang dan CandidSyndrome.

P.S: Sharifah Zohra Jabeen memaafkan mahasiswa UUM.

gambar pra perkahwinan liyana jasmay
gambar pra perkahwinan liyana jasmay

gambar pra perkahwinan liyana jasmay
gambar pra perkahwinan liyana jasmay

gambar pra perkahwinan liyana jasmay

gambar pra perkahwinan liyana jasmay
gambar pra perkahwinan liyana jasmay
gambar pra perkahwinan liyana jasmay
gambar pra perkahwinan liyana jasmay

Baca Yang Ini Pulak:-

290 responses to (11 GAMBAR)Pra Perkahwinan Liyana Jasmay & Fathuddin Daripada CandidSyndrome

  1. keledek panas says:

    ni dah sah belum ni?gaya cam dah sah je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 376 Thumb down 10
    • kak timah says:

      belum kwin dah pelok n cium pape je lah yg pnting bkl suami dia hsem u ouls

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 166 Thumb down 69
      • biadap kau! says:

        amboi2..blom kawin dh kucup cium bagai..yg si liyana jasmay ni suka sgt pakai skirt yg pndek2..kaki ko tu dah le tkengkang..udah mcm kaki nyonya jual sayur je..kahkahkahkah

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 271 Thumb down 11
        • tata says:

          nie kompom burit pon dah luas dah nie .. puihhhh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 64
        • bananaz says:

          dah tau diri masing2 tu Islam kerana keturunan..so x payahlaa nk buat pra2 ni… buat post wedding fotografi tak boleh ke?? time tu nk berpeluk bercium bagai buatlah…dah halal. Org Islam ni kalo yg haram tu laa beria nk ikut, nk buat..cepat dan pantas jer..tp yg halal(cth; menutup aurat) boleh plak nk lengah-lengahkan, tunggu hidayah, tunggu ikhlas etc. Photographer skarang pun suker plak amik2 gmbr mcm ni. suka nk kumpul saham jugak…lagi satu ape motif nk amik gmbr pra ni???

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 451 Thumb down 11
        • Anonymous says:

          nmpak muka laki cam alim jerr.. tapi….hrmmm

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 331 Thumb down 3
        • Juliana Banoss says:

          aku ingat laki ni jenis yang alim2 rupanya nan hado

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 214 Thumb down 1
        • CIK JAH says:

          Lah bila dia nikah? apa pra perkahwinan lagi ni? bkn dah kahwin ke? dok peluk cium mcm tu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
        • juri tak berapa professional says:

          liyana, rasanya kamu lupa pakai seluar. tak mengapa. gambar utk post wedding jgn terlupa lagi ya

          muka laki dia versi shin chan bila dah besar. tebal keningnya giteewwww

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 160 Thumb down 7
        • aku gatei merenyam says:

          dlu ske pki sluor getah laki ko xkasi..skg bkk trus mcm kaki ko tu cntek sgt..ni lgi 1,amik gmbo cmtu..pra wedding ye??..
          Sok cerai,wat r poto jgk..pra cerai..ok x??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • betinagedikanakdatingile says:

          Sok cerai wat r poto pra penceraian..lokasinye dlm makhamah..haha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
        • syila says:

          x baik ckp mcm 2 biarkan je lah yg korang menyebuk pahal

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
        • Diam says:

          Amboi, awak tuuuu. kita tak boleh salahkan LJ seorg sahaja. Macam lah di dalam dunia ni dia seorg shj yg buat salah. Habistu artis lain yg belum berkahwin pgg’2 cium’2 tu tidak lah pualk awak nak tegur. REMEMBER PEOPLE MAKE MISTAKES. SO, STOP JUDGING STOP CRITICIZING :)

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        muka cam taliban pun ko kate hensem.no taste?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 83 Thumb down 15
      • cikikaka says:

        ni namanya PHOTO PRA DOSA. sebelum kawen dah pegang2 semua… lepas kawen nak pegang ape?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 185 Thumb down 2
      • yUyU says:

        kan bagus ambil gambar cam ni lepas kawen pastu pakai tutup aurat..~~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 67
        • coklat masin says:

          kemain dosa masing-masing, kita tegur la supaya orang lain pun boleh tahu, ni takboleh dibuat. anak-anak muda zaman sekarang bukannya tahu, nampak artis buat dia pun nak ikut. huish!

          p.s. kalau nak buat prewed tak salah, tapi jagalah tatasusila. kawan aku buat prewed duduk jauh-jauh, takde pegang tangan peluk cium. tapi still nampak manis, romantik gitu.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 5
        • rose amrizan says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 30
      • kak timah says:

        jangan terkejut law dua minggu dah kawin pregnant

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 3
      • kak timah says:

        orang yg ambik gmbar ni ada sindrown down kot nme pon candid syndrom

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 6
    • yatt says:

      lum pape,da kiss2 bagai…wat malu kaum,adat n agama!!!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 197 Thumb down 5
    • hanna says:

      alah…artissss…..ni yg nk kawen,,,,yg x kawen pun kalau shooting boleh berpeluk2…mls nk expect pape, sbb kalau dorang takut ngan dosa dorang xkan jadi artis sedangkan kita yg bkn artis ni pun bile tgok aksi mereka, suka ngan hasil lakonan yg peluk2 tu xbanyak sikit mesti dah share saham2 tu…xyah ckp x suke lah…nak2 cerita sweet2 mcm setia hujung nyawa mau x meleleh air jantung tgok dorang mcm sweet2 kan…refer to myself…lemah iman aku ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 141 Thumb down 4
    • joyah.. says:

      aku harap kerajaan take serius tentang nih, harap diharamkan islam mengambil gambar pra perkahwinan ini yang asalnya hanya untuk bukan islam mendaftar di JPN kerana, ketika mereka mendaftar perkahwinan mereka perlu menyertakan gambar pra mereka..

      so, yang islam..?? buat kenapa pulak..???

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 196 Thumb down 14
      • Akoo says:

        Kerajaan jugak ke???bukan diri sendiri n mak bapak ke dalam hal ni..kerajaan pun tak habis lg ngn isu2 sosial lain mcm mat rempit,buang anak,maksiat,judi,dadah,sumbang mahram,pelacuran etc.Yang utama teguhkan tiang agama dalam diri..Insyaallah semua ni akan dapat di atasi

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
      • fons says:

        kak joyah,
        sy bkn islam..setahu sy untuk register perkhwinan di JPN tak prnh pn dinyatakan perlu sertakan gmbr pra perkahwinan. ternyata kak joyah dh tersilap ni. hnya gmbr berukuran passport shja disertakan..sekian…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • ckp jer says:

      hemmm..
      pre wedding sah2 haram kan..
      ape la, tu pun xleh pikir ke..
      blaja jauh smpai luar negara tu, tp akai tadak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 104 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        dia blaja kt luar negara 2 bknnya blaja psal hukum hakam agama, sebb 2 lah dia x blh nk bezakn yg mna halal/haram.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 8
      • ikan patin mahal says:

        sbb blaja di America la gaya dah mcm america…bukan blaja akedemik..blaja bidang lakonan bagai ..america mu!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Pemerhati says:

      tgk muka laki ni mse tunang alim je…tp tgkapan ku meleset…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 129 Thumb down 1
    • Selitone says:

      PRA??

      Aper maksud pra tu? Prasekolah ker? Praktikal ker?? Dah akad ker nii???

      Humang aihhh… dah berpeluk bagai… Kot yer pun… sabar lerrr dulu… tenangkan diri…. jangan ler gelojoh sangat. Tua bertongkat nanti gerenti tak der nyer nak peluk bagai kat tepi pantai.

      Nak salahkan bakal pengantin jer ker? Yang tukang ambik gambar tu camner? tak leh ker bagi nasihat…???

      Senang cerita ler, buat para photographer yang suka mengambil gambar pra perkahwinan ini, anda sedikit sebanyak adalah penyumbangnya. Jika tiada perkhidmatan sessi pra ini, mungkin tak akan ada permintaan… kalau diorang nak sangat bergambar, suruh ambik sendiri guna kamera handphone. Katakan bahawa anda tidak mahu bersubahat. Mudah kan??

      Yer… aku faham. Mungkin aku akan dibenci seumur hidup oleh para jurugambar kerana komen ini. Memang, ini bisnes… tapi fikirkanlah sejenak…

      Apa yang kita buat hari ini, kelak nanti akan dipersoalkan oleh-Nya. Kamera ditangan anda. Kalian ada peluang untuk melakukan perubahan…

      PS: Err, nak tanya photographer semua, lens Nikon DX bleh masuk lens FX ker? nak ambik FX D3, takut lens daripada DX D7000 lama tak bleh masuk.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 183 Thumb down 51
      • hanna says:

        encik selitone…pada sy boleh je nk buat pre wedding…byk jugak kawan2 sy buat pre wedding…tp duk jauh2..pakai elok2…pegang bunga pegang belon..bukan pegang tangan peluk pinggang…sbgai org yg baru kawen, sy rasa yg suh2 popsing ni adalah photograher…tp kita client ade mulut utk kate ‘no’, ‘ xselesa’ ke or atleast mcm Pak Yus Jambu ckp, ‘malu katorghang!’

        just my 2cents…kalo salah sorilaa..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 9
        • ckp jer says:

          sng cmni je, xyah nk amik gmbr sgt..
          klu nk sgt, tggu la lepas dh sah..
          nk peluk2 pn dh x kesah dh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 0
        • ting tong says:

          yup de je kwn2 buat pra wedding tp tak bersentuhan..gambar dorg penuh seni dan rasa cinta juga.. just posing sweet2 gitu . terpulang pd individu dlm hal ni..bole explain pd photographer bab2 sentuh ni..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
      • i love en. selitone says:

        secara peribadi, saya suka baca setiap komen dari en. selitone.. setiap komen menggambarkan en. selitone ni seorang yang mempunyai asas ilmu yang baik. bagus, teruskan memberi komen yang membina ya! long line en. selitone..!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 58
        • pak samad says:

          puji diri sendiri ker selitone, ayat tu skema mcm ayat kau

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 16
        • ayu podah rosmaria says:

          kenapa ayat mcm sama jer dgn pak cik selitone…puji diri sendiri ker selitone ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 9
        • Anonymous says:

          hahaha.. angkat bakul puji sndiri erk…ish3

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 5
        • acoi says:

          gua sokong lu pak samad!heh..sndiri tulis sndiri puji..wakaka

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 5
        • kipasku neelofa says:

          kemain puji2 bagai ney,encik dot dot dot??menyampah!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
        • Mr.photographer says:

          aku sebagai jurugambar professional xsetuju dgn komen si selit selit tone!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 8
        • Anonymous says:

          i love en.selitone????bahahahaha…sndiri tulis keww??

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 5
        • Selitone says:

          Hahahaa….!!!

          Aduhai….

          TAK PERNAH sekali pun aku taip komen di blog ni guna nama / nick lain… mungkin Nara sendiri bleh sahkan.

          Tak per lah… kalau nak nafikan pun, yang membenci terus akan membenci… senang cakap… ikot suka korang ler nak caya ker idak… hahaha.

          Buat saudara/i I love En. Selitone tuu…

          TQ sebab suka akan komen Selitone. Tapi, seriously, watak dibelakang Selitone itu bukanlah mencerminkan diri selitone yang sebenar. Saya ni orang kebanyakkan juga.

          TQ.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 45 Thumb down 46
        • im not a gorilla says:

          vadevellu,,,vadevellu,,karma,,karma,,komen yg membina ya!!ish3

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
        • beruang putih cute says:

          agak2 i love en. selitone tu skema mcm selitone jugak kot “secara peribadi, saya suka baca setiap komen dari en. selitone”
          ayat berfalsafah pening den nok baco

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 2
        • im not a ikan jerung says:

          tu dia…”secara peribadi”..ayat dan perkataan sama seakan en.selitone,,malas ikan jerung nk layannnnn

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
      • neelofa tetek besar bakul says:

        buat karangan ker….?? pak cik tak kerja ker hari ni…?? ek eleh pak cik ni berlagak suci lah pulak…hari tu suruh org tgk video yg tak senonoh..belajar katanya tapi jgn amalkan…kalau dh tgk shj2…tak ke merembes pak cik, suruh org lain tgk video tak senonoh…mesti pak cik selalu buat smpai komen mcm tu….jawab pak cik jgn tak jawab

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 7
        • hang tuah says:

          hek eleh,,meluat aku falsampah si angkat bakul,puji sendirik tu,,buekkk

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
        • Selitone says:

          Dalam entri bertajuk apa yer?

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • neelofa tetek besar bakul says:

          betul kita ada baca pak cik tulis macam tu….tapi x ingt entry apa…serious kita tak tipu…tak kan pak cik tak ingat pak cik ada tulis macam tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
      • Selitone Cold Steve Austin 3:16 says:

        Thehehe…

        Teruk aku kena bashing dalam entri ini. Hahahaa. Serious… gua tak pernah membuang masa taip entri untuk puji diri sendiri. Gua dah tua… untuk apa gua nak pujian lagi…??? hehehehe

        Oklah, gini jerlah…

        Sebenarnya, sejak dua tiga menjak ni gua dah mula.perasan, ada yang pertikai diri gua… dan paling gua takut… bila dah ada peminat seperti sekarang. Sebab gua rasa diri gua pun tak betul. Inikan pula ada peminat…

        Ada juga yang bertanya gua ini siapa, Gua tegaskan… gua bukan sapa-sapa… Gua dapat pendidikan formal di peringkat Sekolah rendah/menengah kebangsaan sahaja. Paling tinggi, SPM. Gua belajar tak pandai…

        Kalau ada yang tak suka cara gua berskema dalam blog ini. Gua minta maaf… Tapi tujuan gua, cuma ingin berkongsi dengan saudara/i sedikit ilmu yang gua ada. Thehehe… gua tau, ini blog hiburan. Tapi salahkah kalau kita berhujah dan menyatakan pendapat dengan tertip? berhujah dengan fakta… menggunakan akal logik dalam apa jua keadaan?

        Gua faham… ramai yang membenci… dan mungkin sedikit yang akan suka dengan komen komen gua buat. Tujuan gua nak membimbing pembaca lain mendalami nilai entri-entri yang ditulis oleh saudara Nara, mendalami dengan ilmu dan bukannya dengan emosi. Tapi percayalah, gua tak mengharapkan sesiapa pun mempunyai apa-apa perasaan terhadap komen-komen gua dalam blog ini.

        Hari ini, gua rasa sudah cukup apa yang telah gua cuba lakukan.

        Justeru, gua rasa cukuplah setakat ini gua memberi komen dalam blog hiburan ini, dah lebih dua atau tiga tahun rasanya, ye ker???

        Sentap?? hahaha… tak der laahh… saperlah gua dalam blog ini…

        Sebelum menamatkan apa yang telah gua mulakan, gua hendak memohon maaf kepada tuan tanah… Nara yang sudi membiarkan komen-komen / pantun-pantun bodoh alang (hahaha) gua bertaburan dalam blog beliau. Terima kasih juga kepada yang pernah like/dislike komen gua. Kepada semua artis yang pernah gua komen… dengarlah kata peminat, kami peminat cuma mahu yang terbaik buat artis yang kami sayangi dan rakan komentar dalam Nara.

        Terima kasih semua… Ampunkan kesalahan gua. kirim salam gua buat seluruh keluarga kalian.

        Maaf memaafi itu sikap yang murni.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 22
        • im not a cookie monster!!! says:

          laa… selitone da majok tu..teroskan aje la idea2 creative mu disini selitone oii..hal cikit je mu di bash kat entry ni..anggap je cabaran utk mu agar beri semangat n motivation kat kami disini..anyway ur still the best!minta maaf la byk2..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
        • neelofa tetek besar bakul says:

          pak cik merajok erh…? kita tanya ajer…tak tahu lak leh merajokkk…tak pe lah kita dah tak tanya lagi…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          lor…ape cite der?mu majok ker..?haiss…xmo la bawa diri encik silitone..meh sini mek pujok den..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • ARMANI says:

        agreed wif u. Saiful Nang ckp je lbh dlm FB..HENTAM MCM2 ORG YG BLM SAH NIKAH BERPELUK SAKAN..now..apa yg ko buat nih…??? ckp tk serupa bikin !!!!! btl..photog juga penyumbang jd mende gini..sudahla SF trus aku removed ko dr fb list..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
    • seripah jorah juburin says:

      listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen listen
      pre wed hanya utk kafir!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      amboi… seronok ye peluk2.. tggu2 la ek..
      tp gamba cantek.. hoho ,,

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • jasmay says:

      Mak aihh.. kening ko.. lebat nya… peluk puas2 ye b4 kawen.. hmmm

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • along says:

      tempurung lutut tu kalau asah dulu kasi santekkkkk skit blh? tempurung lutut dh cengitu ada hati gak nk pakai skirt pendek…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      dh sah lah tuuuuuuuuuuuu tingal nk sanding je lagiiiii ….pesal banyak tanya ni !!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • missa says:

      org bodoh n bangang je buat gambar pre-wed.. tgkap gambar pas kawinla.. eii.. macam sakai..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      ni dh confirm masuk syurga blum ?gaya mcm maksum…kau cbuk hal org pa hal…doa ja la yg terbaik

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Din Photographer says:

      Saya seyakin-yakinnya menolak photography Pre Wedding! Yang bolehnya hanya Post Wedding.. Pre Wedding belum ada ikatan yang sah tapi dah kena cium dahi.. Walaupun di belakang dinding kita tak tahu, tapi di luar dinding jangan ditunjukkan sangat pegang tangan, cium tadi, peluk-peluk gitu.. Haram tu.. Benda basic je tu takkan tak tahu.. Photographer yang merakamkan foto-foto ni akan dapat saham.. Astaghfirullah..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • BELUM SAH LAGI LA..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Kiah Propahanjeng Bermulot Puaka says:

    Belom nikah lg da pelok2 ciom bagai…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
  3. keledek panas says:

    ni dah sah belum? gaya bahasa gamba mcm dah sah je.. wondering betuiii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  4. cik kiah says:

    apa yg smart nya bang nara?? peluk, pegang tgn, bercium..sebelum halal..itu yg ‘smart giler’??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 2
    • ros says:

      abg nara ckp smart mcm menyokong diorg peluk cium plak. sama2 naek

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 2
    • torpedo says:

      nara oh nara, entry cm ni la wat tmbh dosa ko taw x????sj nk bg ktorg dosa kering…dosa mengutuk…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 3
  5. minah xoxo says:

    huhuhuhu…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  6. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    1st…aku tak percaya cinta hey!hey!hey!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 7
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      2nd….aku tak suke cara dorg b’gmbr cium dahi bagai… hey!hey!hey!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 2
      • ikan siakap mati diracun aku says:

        3rd…aku meluat tgk depa xtau dosa..hey!hey!hey!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
        • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

          amboi! amboi! amboi!! hang berani no kate siakap ni mati diracun….
          siakap tak percaya..hey!hey!hey!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
        • Hey says:

          Lucu siot komen korg. Hey!hey!hey!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. ntah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 23
  8. MAK JEMAH says:

    LJ ni dah kawen ke..?? Amek gambar siap peluk2, cium2 bagai.. Ape kes..??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  9. makcik jeles says:

    makcik jeles u ols

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 9
  10. darsuci says:

    macam gambar post wedding. tak sesuaaaaaiiiiii la weyhh…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  11. sarimah says:

    dh nikah ke bleh palk cium2..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  12. mrs.y says:

    belom ape2 lg dah bepelok2,becium2..retis islam mcm ni ke.da la dlm lakonan nk mnjiwai watak,dlm realiti nk menjiwai dosa.helok la sgt.hmm!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  13. vio says:

    erkk diorang dh akad nikah ke? dh peluk n cium sakan ni? huhu

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  14. MAK JEMAH says:

    LJ ni dah kahwin belum.?? Amek gambar peluk2 cium2 bagai.. Eeeeuuuwww, tolonglah!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  15. mak jah says:

    HOI GILEEE LAAA. BELUM KAHWIN DAH CIUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    adakah mata aku kero?

    kot ye nak wat pre-wed photo pun xyah la sampai cium. dah bepeluk2 tu sah2 haram. ni CIUM,
    masyaAllah.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 1
  16. orang says:

    astargfirullahalazim

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  17. poyo jer says:

    lom nikah g kan?? asal ade cium2.. pegang2… pas tue publisg kat public lak tue… nak tunjuk kat sape??? kat aizat ke nk tunjuk sume gambar tue??? huisshhhh…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  18. kemakemi says:

    pasal dia ni TAK PERCAYA CINTA la yang boleh begini

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  19. damreza says:

    PELIK BETUL..DAH KHAWIN KER BELUM NEH? HEHE TERUK2 BILA AGAMA DIBELAKANGKAN BILA MENGAMBIL GAMBAR

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  20. hamba Allah says:

    astaghfirrullahallazim.. belom nikah.. baru pra-perkahwinan. da pelok, cium macam da halal… sedih sungguh orang islam.. tak kira lah artis ker orang biasa.. azab kat sana tak ada nak asing2.. semoga perkahwinan mereka merubah mereka ke arah yang lebih baik n diredai Allah s.w.t.. Insyaallah.. amin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
  21. ayu says:

    pra-perkahwinan mcm ni? gile ke apa budaya malaysia niiih..

    Dah mcm bulan madu je

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  22. vio says:

    erkk diorang dh nikah ke? dah peluk n cium sakan nih? huhu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  23. ntahla says:

    mcm ni bergambar sblm nikah? astaqfirullahalazim…siap cium bagai….ai dunia..dunia….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  24. minahpinky says:

    perghhh…!!! nmpk laki tu mcm alim tapiiiii…. hmmm….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 2
    • ntah la says:

      ntah la,aku igt kan bakal suami liyana ni warak,blh ubah liyana lps kawin,rupenye 2×5 jer..xmalu k kat sedara mara korang hah duk brgambar cmni

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 1
  25. Huh says:

    Tang mana yg smart..lansung tak nampak mcm gambar pra kahwin pra maksiat ada lah aku nampak..

    Haish…retis malaysia..ops..pompuan malaysia manalah agamamu …

    Comel lagi pic irma n husband …

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 3
  26. bella says:

    annoying sungguh.unfollow beautifulnara..nara mcm azwan ali.orang lelaki yg sungguh busybody.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  27. ayu says:

    pra-perkahwinan mcm ni? gile ke apa budaya malaysia niiih..dah mcm bulan madu je

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  28. Yeeye says:

    Ini pre wedding ke gmbr honeymoon?hehehe

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  29. naras says:

    Ni lom kawen peluk2 cium2 skirt pendek ade sape2 nk komen? Ade sape2 nak banned? Ade sape2 nk amik tindakan??

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  30. linajamay says:

    tak smart pun.. gmbr anak2 sy dr iphone + instagram lagi smart gile

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  31. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    3rd…knape org skg suke kongsi dgn public dosa yg dorg bt?? errmmm…..dunia..dunia…
    p/s kalau blom sah tu, toksah la nak peluk bagai, landing mcm dugong terdampar kt tepi pantai…tak suke! tak suke! bencinya siakap nengok!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  32. 20sen says:

    berdosa tau bang nara puji bende yg x baik.
    x kesa la puji gmbo ke puji org, tp dua2 tu berkait.
    gmbo pra kawen mcm gmbo hanimun.
    kalu gmbo hanimun gimana pulok yer..
    hahaharuuuuu…org islam lening..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  33. ntah la says:

    laa aku igt kan suami liyana ni warak,lps kawen liyana akan berubah..rupanye tekaan aku salah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  34. yuuuuuu says:

    liyana takde seluar panjang nak pakai ke…tak malu ke..hehehhe..seremm gila muka bakal husband dia ni…ape2pun korang belum sah lagi kawin..tapi dah berpeluk cium skan..ishh ishh..tak special tau nanti sebab belum kawin dah pegang2…murahnya harga seorang perempuan macam ni..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  35. ct=) says:

    xpyah pra bgai la…..ni ke y di katekan smart oleh si nara…haram….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  36. esah says:

    Cantik tapi…emm peluk?cium?.Apapun semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kalian berdua…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  37. D says:

    elok beautifulnara deleted entry ini. nampak tak elok kan . just sorry for my comment :-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  38. hanna says:

    mls nk amek port pasal gambar cium….time blakon yg xde kne mengena pun dorang boleh cium2 tanpa rasa pape apatah lg nk kawen esok lusa…

    nk komen pasal muka LJ,,,aku salu fikir.. muka die ni cantik tang mana…tp kalau tgok mesti xpuas…xpayah mekap tebal2 pun mcm manis je..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  39. SUE says:

    astafirullahhalazim………..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  40. zaza says:

    2 minggu nk kawin bkn penentu kebebasan utk bpeluk cium…hilang saat manis suami cium dahi lps akad nikah sbb dah rasa sblm nikah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  41. intan says:

    dahsyat2 org leni,dlu gambar pra kahwin ni org cina je yg buat (kt melaysia)..kalah gambar datuk lee chong wei klau mcm gini,mana berkatnya perkahwinan klau dh ketepikan agama & budaya sdiri…maaf klau terasa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  42. layan jer says:

    biasa ar artis mlysia, x ada bab2 pgang, cium, x sah!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  43. amazing LJ says:

    Smart la sangatttt..ingatkn mcm photo sheikh muzhafar dgn dr helena dulu barulah dikatakn smart..but one thing…cium dahi???maybe dh akad nikah kuuttt

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  44. just fan says:

    bukan nak jadi ustaz ke ustazah. tapi tak elok memuji benda yang.. bukan muhrim haram bersentuhan. memuji tu macam mengalakan pulak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  45. printer says:

    astaghfirullahal azim..
    gambar pre wedding yg paling memalukan saya pernah tengok

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
  46. apa2 aje.. says:

    smart lah sangatkan..bukan nak kata apa..nape bila lepas nikah tak boleh ker nak amik gambar kawin..kalau amik gambar pas nikah lagi sweet n org tak mengata dah..kok mulut tempayan boleh ditutup mulut org payah nak ditutup..kok lah dah amik2 gambar nie tetiba tak jadi kawin kan haru..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  47. Soulfly says:

    Tgk gambar first tu terdetik hati kata, bagusnya… artis pertama yg bergambar pre-wed xde sentuh2. Skali tgk gambar seterusnya…. mcm noharommmmmmm siotttttt………………

    Cisssss aku terpedaya rupanya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 0
  48. nanabanana says:

    abg nara, sblm letak statement bole pikir dulu tak.. kata educated, tp letak statement mcm org tak educated. tau la nk blog u ni survive, takut kena kecam dgn artis, tp tak perlu puji benda yg tak patut dipuji. pakai la otak tu.

    yg gmbr2 ni plak, 2 kali aku baca title.. pre or post wedding?? baik yg artis atau bkn artis semua amik gmbr mcm da nikah.. ntahapahapa nk sgt tayang korang nyer dosa kat semua org..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  49. buah ciku says:

    Gambar ini akan jadi lebih cantik dan bermakna kalau L.J dan pasangan sudah sah menjadi suami isteri.

    Waaaaahhh…gittuuuwwwww!!!

    Over sangatlah gambar L.J dan pasangan ni, siap pegang tangan, peluk, baring atas riba.
    Me no likey.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  50. . says:

    hei…geli la..mcm ni y abg nara dok puji…..dh x ada aura n seri nti bila kawin…..liyana ni pn bukan cantik mana pn….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  51. lady says:

    artis malaysia dah terikut2 gaya barat sangat!pastu mulalah remaja2 kita terpengaruh…agaknya LJ ni tak reti maksud HALAL & HARAM kot!APTB!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  52. Haram says:

    HARAM!! Tetap Haram.. Belum bergelar suami istri

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  53. fuyoo says:

    takyah nak jadi mat omputeh sgt la… memalukan!!..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  54. wwf says:

    opsssss… mak aiii…sambil geleng kepala..nak kata tak de adat dan agama kang mengelupar pula marah.. biasa la retis.. bukannya buat apa2 pun.. lg pun bakal suami i.. pirahhh..klu dah kemaruk sangat..sabo2 la..tak yah tunjuk2..jadi ikutan org lain..sape dpt dosa..korang berdua beb..mak bapak tak tegur ke?..klu iye pun zaman moden.. agak2 kat padang masyahr boleh tak posing mcm ni.. peringatan sesama kita..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  55. Ana says:

    Mak aih.. gambar dah macam pergi honeymoon… Kot ye tuk koleksi peribadi.. Jgn la disebarkan gambar sebegini.. Mana la non-muslim x kutuk org muslim.. dah org muslim sndr memperlekehkan bab agama..

    Nak dinasihat.. siapa la kita ni.. Hanya mampu berdoa agar anak Muslim yang lain tak meniru aksi2 sebegini. Amin…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  56. rq says:

    pra perkahwinan ada gambar.. agak2 pra mlm pertama ada tak? tengok gaya mcm ada.. huhuhuhuuuu…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • takeiteasy says:

      nmpk gaya pra mlm pertama pn akn wujud juga n akn di siarkan kat Beautifulnara then time tu pun nara nak kata smart kot na nara
      nonsense

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  57. kiki lala says:

    mak aiii.. belum nikah, dh bergambar pre wed… kan ke haram weh belum lg jd suami isteri nak berpeluk sakan, cium-cium kat dahi…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  58. sepahtun says:

    sekali imbas mcm UStaz adhar idrus loh..hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  59. Sweet33 says:

    Sape yg suruh gmbr cam ni yg tanggung dosa.. Dan pasangan ni main ikut je. Nak gmbr terbaik konon. Sabar la skit atau kawin la cepat2!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  60. Anonymous says:

    gelinye aku tgok

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  61. makjemah2 says:

    mohon presiden seniman zed zaidi amek tindakan ke atas artis yg duk cium2 ngan bf/gf tanpa ada ikatan yg sah disisi agama islam

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
    • hanna says:

      jgn kan cium,mohon sekat semua aksi bersentuhan dengan bukan mahram…nk bersentuh jugak…amek pelakon2 sefamily contoh anne ngasri n sibling, elfira loy n siblings, sekat jugak artis yg pakaian keterlaluan kalau boleh wajibkan sumer artis islam menutup aurat…paling koman pun rambutlah…most of them nampak rambut je sbgai aurat…kalau x tutup gugurkan dr persatuan..

      agama dah wajibkan tp org kita xnampak balasannye sbb tu x takut,,,tunjukkan dulu balasan didunia baru la dorang rase perit sket bile periuk nasik disekat….

      acaner zz,leh usulkan x?

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  62. Aku says:

    Aku cuma hamba ALLAH yg serba kekurangan. Kalau orang bercakap, mungkin boleh condsider lagi apa yg kita dengar tu betul ke x. Tapi kalau dah gambar, ade source (CandidSyndrome), means gambar ni bkn la edit ke, photoshop ke, ape kan. Gambar pra-perkahwinan skrg dah jadi trend. Biasalah. Orang nak buat kenangan. Nti menyusul plak post-perkahwinan. Tp kalau sampai berpeluk sakan, lentok kat dada, pakai skirt pendek mcm tu, lebih dasyat, sampai cium dahi, sendiri renung-renungkanlah. Belum sah sebagai suami isteri lagi LJ. Awak patut jaga kehormatan diri awak. Some more, your solemnization is just around the corner. Seri pengantin yg dijaga dengan seri pengantin sebab aura make-up boleh nmpk beze die. Kalau mcm ni lah gmbr pra-perkahwinan, 2 minggu sebelum akad nikah plak, x de manisnya nti mase upacara membatalkan air sembahyang mase akak nikah nti. Xpelah. Gambar pun dh snap. Dh ade in public. After this, amik iktibar la. Awak nak bina masjid (rumahtangga). Masjid tu kan rumah ALLAH swt. Dh besar pnjg, boleh fikir sendiri ape aku cube sampaikan. Wallahualam :)

    p/s: Abg nara, betul komen certain people kat sini. Abg nara x patutlah puji gmbr-gmbr mcm ni. Kalau gmbr perkahwinan mcm apek leuniey hari tu, lain cerita. Ini baru PRA-PERKAHWINAN. Mmglah puji bkn tanda setuju tapi seolah-olah kita x kisah dengan kesalahan tu. Skdr pndgn :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  63. Haslina says:

    Awat tak boleh nak tunggu lepas kawin ka kalau pun nak tangkap gambaq mcm ni. Esok2 dah sah kawin hang tangkap la mcm mana pun org tak kata apa. Akak protes dan sgt tak setuju cara begini.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. lalila says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 21
    • takeiteasy says:

      depa ni artis jd tontonan umum n ikotan org so kena tegahkan la buat bnda2 mcm ni sbb depa la org awam pun dok ikot buat bnda salah
      pembaca BN just nasihat n keluarkan ayat2 yg x puas hati
      da nama pun komen so ikot suka hati la nak hentam o x

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • emma makkembong says:

        betul3!jadi retis tu pilihan diorg sendiri,bkn makbapak yg paksa.jadi,risiko kena hentam,kena caci maki,mmg kena tahu la sejak awal2 lagi nk jadi retis.kalo xnk kena hentam,behave.kallo nak life yg xde org tahu pun,xyah jdi retis.ciss

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Shhh says:

      kalo nak pre wedding pun cuba buat yg biasa2 jer asalkan nampak menarik..tk perlu sgt nk peluk2 ni..nnti msti jdi ikutan..mmg lah da gak org biasa yg ikut cra LJ ni..atau da yg berlebih2..sbb mreka artis lah kita tegur sbb artis ni apa dorg buat semua org nak buat dh mcm satu budaya plak…cra ko bercakap tk fikirlah mcm abg nara..awesome2 konon…mna awesomenya..agaknya abg nara ni mata dh rabun…knpa abg nara tak buat mcm tu dulu…atau da ker pre wedding abg nara yg mcm ni..kitaorg ni buka nnya para ulama atau ahli agama..sbb para ulama tk masuk kat blog nie…kitaorg ni jahil tpi masih taw batas2 pergaulan…tak salah kalo tegur..dh org tuanya pun tak nak tegur…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  65. i am xoxo says:

    kaki mcm batang penyapu ada hati nak pakai skirt. buruk kot.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  66. takeiteasy says:

    untuk artis cium/pgg tgn/pelok semua perkara besa…
    mmg keja harian (berlakon) depa pn nak kena buat mcm tu juga kan so dgn bakal suami semestinya akn buat gak
    Umat islam xyah buat la pra2 kawin x tentu lg dia akn suami ang msh ada masa lg
    takot x jadi buat malu n buat dosa je
    makin lama ramai Umat Islam suka buat bnda2 haram tp bangga dgn dosa tersebut
    Nara bnda mcm ni bukan smart ok..
    klu ang rsa smart nnt kt ank ang ang buat mcm ni naa
    sebaiknya nara kena keluarkan kta2 yg leh insafkan org bkn puji mcm sokong ja dgn perkara haram

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  67. takeiteasy says:

    ibu bapa Liyana sepatotnya malu dgn agenda2 yg dilakukan olh anak pompn depa ni….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  68. psy malaysia says:

    terserlah kegatalan LJ ni…gatal mereyam jugak budak ni…

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  69. Shhh says:

    LJ ni tak cntik mana..bibir je seksi..kenpa lah pic pra weeding dh mcm org dh kawin…agaknya famili tk kisah kot..hmmm aptb

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  70. Dengkikia says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 19
    • hanna says:

      xdelah bagus…tp disamping menegur,boleh ingatkan untuk diri sendiri….mungkin artis ni x baca,sekurang2 nya apa2 yg ditegur org lain boleh dapat skali x banyak siket pon jadilah….xkan pokok yg kering tu nk dibiarkan trus kering…xsalah basahkan dengan sedikit air…

      yg aku nampak kt sini dorang bukan kutuk caci maki pun..just tegur..mungkin x berhemah sbb kita jugak bkn org2 alim ulama,,,tp sekurang2nya ada…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  71. sssssshhhhh says:

    terserlah kegatalan LJ nie.. belum nikah dh mcm2 mayb jauh dari ni dh toray kot…kihkihkih

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  72. Dengkikia says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 23
    • takeiteasy says:

      bukan ulama tapi org yg tau batas2 pergaulan
      atleast ada gak yg x suka dgn gmba2 pra wed
      biar depa tau yg depa wat ni peminat x suka

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
    • jebon says:

      tak perlu tunggu jadi ulama utk tegur sesama islam. yg tak elok di pandangan mata, kita saling menegur. nak tunggu diri seperfect ulama utk ada lesen tegur saudara saudari islam, alamat kucar kacir la dunia

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  73. Anonymous says:

    macam harammmmm amek pic2 pelok2 … kalo da kawen xpe gak… eiiii da la kepeng … laki tu pun satu nmpk muke baik tapii ohmakkkAiiiiiiii..

    papepun selamat berbahagia..moge pas kawen berubah ke arah yg lebih baik …amin :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  74. ies says:

    one word “over”

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  75. PTM says:

    memalukan umat ISLAM je

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  76. Leo says:

    Mcm dh nikah.. pesanan buat semua, sekiranya kmu beragama Islam jgn lakukan aksi2 begitu, HARAM hukumnya, bertunang bukan lesen seperti pernikahan… nak pre-wed sgt buat mcm IM Hassan jauh lebih bagus, bukan berlagak alim, tpi ingat mengingati sebelum mati.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  77. Hamba Allah says:

    Tukang ambik gambar pon ada saham sekali dalm dosa yang dilakukan oleh pasangan2 yang belum bernikah tapi dah bergambar melepasi hukum syarak. Fikir2kan la!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  78. Kak Ton says:

    ni belum halal lg tp gaya mcm halal la pulak…ni HARAM ni…dorang tersilap kot…ni bkn gambar pra-wedding…ni gmbr berbulan madu kot….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. doraemon says:

    cute .. kening laki dia tebal cm Sin Chan!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  80. none says:

    Alahai gmbr mcm bulan madu, mcm dah nikah!! mcm ni la klu hukum agama di ketepikan. hmm

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  81. mak jah says:

    LY n tunang..byk2 kan lah mendengar atau menghadirkan diri di kuliah2 agama atau kuliah UAI…semoga kamu n pasangan mendapat hidayah dariNYA..saya sygkn saudara seagama saya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • Bukan Tasha Shila says:

      part ni yang saya tak faham sangat.
      mesti ada branding ke kuliah2 agama yang disarankan.
      balik-balik UAI. balik-balik UAI.
      kita ada banyak variety penceramah agama & kuliah selain UAI.
      bukanlah saya ni anti UAI tu pun. saya pun dengar jugak beberapa siri ceramah dan kuliah dia.
      tapi please lah.
      why must you UAI-ze everything?

      we have Mufti Ismail Menk.
      Dr Zakir Naik.
      Sheikh Yusuf Estes.Dr. Bilal Philips.

      and many, many more.

      bukan nak kata UAI tu tak bagus. tapi hidup ni perlu ada variety.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
      • hanna says:

        xpelah…itu yg die suke…bile die pergi belajar dgn org yg die suka mungkin hati die lebih ikhlas..ade keseronokan nk belajar..mungkin ustaz2 lain pun bagus tp mereka x tahu… itu je///x payah lah benda mcm ni pun nk jadi isu…

        variety ni kalau kita refer to makanan kita nak makan mcm2 kalau makanan tu x kena ngan selera kita, kita x akan suka utk terus makan makanan tu…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 15
        • Bukan Tasha Shila says:

          sorry to say benda ni memang isu pun.
          Isu “trending”.
          Isu Ta’assub dengan seorang tokoh/figure hingga menyebabkan fanatik.
          Bila dah fanatik, dah tak neutral.
          Apa je yang tokoh tu cakap, telaaaan je walaupun kadang-kadang fikrah tokoh tu kurang tepat.
          Cakap orang lain semua tak pakai dah.
          Semua orang salah.
          Sheikh dia aje yang betul.

          Bukan isu ke tu?

          Yes, I know it is a matter of choice dan semua orang boleh buat pilihan sendiri kuliah sape yang diorang nak pergi.
          Point saya di sini ialah, kenapa mesti nak branding?
          Baca balik komen sedara kat atas tu.

          Kena hadiri kuliah UAI.

          Kiranya kalau hadiri kuliah ustaz lain tak menjadi la eh?

          Bagi saya, ini satu isu.
          Tapi tak paksa pun sapa2 untuk agree dengan saya.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
  82. virgo says:

    Semoga ALLAH SWT pelihara akidah kita & generasi akan datang dari kesesatan….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  83. eikin says:

    eh belum nikah dah kiss kiss?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. nono says:

    laki dia ader iras sharnaaz la

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  85. Tok Kaddy says:

    Dah kawin ke? Opps, belum nikah…
    Sedapnya … terasa jerawat di bibirku.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  86. mak jemah says:

    mak jemah x paham kenapa perlu ada amik gamba preee wedding ni? perlu sgt kah?x yah la ikut budaya luar sgt…kalau ada budget besar pun habiskan la masa hari wedding lepas nikah tu…bila dah halal amik la gamba camne gaya sekali pun utk kenangan korang…nak cium dahi ke…nak cium tutttt ke..lantak la…heheheh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  87. dadu says:

    Tak cantik pun gambar. Mcm gambar iphone je.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  88. Anonymous says:

    bila kita tengok wajah bakal suami LJ ni cam alim jer hek…tpi rupa2nya alim2 kucing…sama2 cam LJ jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  89. lio says:

    Sbb tu lh mereka jdik artis… klu bebaik dorg jd ustazah or ustaz… xde yg di hairan kn dgn dunia artis…dan kite sedia maklum bahawasanya … pelakon,penari,penyanyi hanya akn jadi monyet di akhirat kelak…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  90. someone says:

    apa masalah lahh. dah nama pun artis. even dia berlakon pun dia berpeluk dengan lelaki. bila berlakon tak nak pulak cakap, bukan mahram tapi berpelok cium. sibok ngata orang 24 jam, macam kau tak penah sentuh tangan lelaki bukan mahram. kau ingat couple2 yang tak abes2 nak salam tu tak dosa?? sebok ngata orang, tengok kain sendiri lah wehhh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 11
    • Anonymous says:

      hoi sumone…ko pun 2X5 laaaa…sape soh bace beutifulnara…pirrraaaaahhhhh

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  91. Shhh says:

    Abg nara buang saya punya komen ker….tk ptutlah mcm ni…mmg betul pun kan…kalo nak buat pre wedding pun tk yah lah peluk cium semua tu..sbb dorg retis lah kitaorg tegur..retis ni ikon..jd dah tentu jadi ikutan..mmg ada org biasa gak yg buat semua tu..tpi semua tu pun dri retis jugak yg mulakan…kitaorg ni bukan para ulama atau ahli agama..sbb dorg tk masuk blog ni. Cuma manusia jahil jugak tpi masih tahu batas2 pergaulan…ngtkan LJ taw semua tu..dorg dtg pun dri family baik2..tpi tk sngka….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  92. chinta says:

    mlampauny gmbr ni..kalah org g dh khwin..ini lah padahny bila org melayu mnerima budaya org ahudi.. pre wdding la sgt.. puihhh.. tlg la ingt dosa phala jgk..brpe juta tgk gmbr ni sggup ke korg nk tggung? so sad.. :’(

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  93. luna says:

    teruk! terikut-ikut budaya asing… pre wedd la hape jadah nye… konpius… ni islam ke ape die ni… cm bukan islam je… org islam mcm ni ke…;

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. buah kerini says:

    ni gmbar utk honeymoon !

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  95. zarazoro says:

    macam sinchan la pulop

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Lalalalu says:

    Cepat la masuk MELODI…kite dgr apa kata mereka..kekekekek

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. Kitty says:

    BeautifulNara, kalau nak post cerita artis, agak agak lah! Cerita Apek & Leuney bersanding sana sini pun orang bosan, ini kan lagi yg belum menikah bergambar mengalahkan orang dah menikah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  98. kenapa? says:

    kenapakah..??pelik lah aq tgk artis zaman sekarang..
    after apex-leuniey wat pre wedding nye photoshoot..skang depa plak..??
    cium2..peluk2..igt romantik sgt lah 2..??bertambah dosa taw x..??hhmmmm..artis..artis..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  99. naz says:

    hmmm,, perlukah pre weeding,,,, kan da mmg nak kawin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. SK says:

    Tak ada beza antara gambar sebelum kahwin, semasa kahwin dan selepas kahwin.. sama jeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  101. kak nini says:

    eh ni dah sah suami isteri ke?hamboii kau bercium bagai….apala nk jadi skrg ni…..yg haram telah menjadi biasa….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  102. tengoktengok says:

    btol la abg nara ckp nye… smart kot gambars nie! tapi…. sayangnya, korang Muslim!!! adehsss…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. takeiteasy says:

    Zed Zaidi ambik tindakan pasal Patrick Teoh hina Islam tu bukan islam tu tapi
    artis2 Islam kat Malaysia ni dok memalukan agama sendiri ZZ nak ambik tindakan apa yek??????
    terlalu over pakai seksi kalah org omputih then trend baru zaman lani pra wed..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  104. nara says:

    patut la jerawat menggerutu kat dahi, dah asyik kena cium!bhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  105. Anonymous says:

    nauzubillah, Allah Maha Mengetahui.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. Anonymous says:

    nauzubillah, hanya Allah Yang Maha Mengetahui.Buat abg Nara tk payahlh nk post pic yg mmg tk bermoral ini, jijikzzzzzz yg amat.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  107. malebes says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 11
  108. ListenListen says:

    Yang duk bakup tu mesti geng2 photografer la tuh, sama2 nk dapat dosa biar la die… “Jalan berlubang, xde jalan lain nk lalu kene gak ikut jalan berlubang tu” kata geng photog yang nk menghalalkan perbuatan mcm ni. Sedangkan, ko photografer ko yg utama yg plan konsep pre-wedding ni. Xyah la plan konsep ke arah kemasiatan bagai.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  109. hoi says:

    sedangkan gambar orang dah kawen bercium2 bagai pun aku tak sanggup tengok (sbb pada aku,gambar2 berlebih-lebihan tu simpanlah untuk tatapan sendiri) ini kan pulak gambar orang tak kawen lagi.dah tak special la sesi cium dahi time akad nikah nanti.apa nak buat,komen lebih kang,kata taknak hipokrit bla bla bla.malas aku dgn artis2 takdak ilmu ni.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  110. sugi says:

    jauh sgt beza lg teruk dr gmbar apex gn lueniy punya gmbr pra perkhwinan diorg ni…mcm gmbr honeymoon je tgk..punya la kena kutuk maybe sebb dia org kelate….kalu bkn ore kelate x per sebaba diorg sume “baik2″ “tak wat dosa” ni la cthnya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • emmm says:

      family LJ bukn dr kelntan ka?mak dia org mna ya?skadar brtanya..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • sugi says:

        x tau ler x mint pn LJ kalu apex n lueniny mint la hehe.. tp asenya memang bkn dr kelantan kalu gmbr smpai tahap mcm ni…..hopefully bkn ore klate…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  111. xoxo says:

    kecewa dgn Liyana Jasmay. tak tunggu abang ke? :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  112. KJ says:

    Korang ni, ni gambar honeymoon diorang lah.
    Apa? Belum kahwin lagi eh?
    Hrmm.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. Mrs. Sobri says:

    ala…dah sah nanti, amek laa gamba camni bagai. kesimpulannya sy memang tak kenan pra2 perkahwinan. lagi ok kalau pra perkahwinan punya gamba ni tak bersentuhan dan perempuan plak menutup aurat. hurmmm…maksiat mata…maksiat mata…hurmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  114. Mell says:

    Dato’ LCW pon xdo amek gambo yg mcm nie…memalukan boto laaa!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  115. Anonymous says:

    alamak…cam xpki bra jew….huhuhu…..ccb tgk pic. no. 2 tu
    cam npk bentuk…jeng…jeng……

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. budak pelik says:

    aku pelik ngn si nara ni..suke memuji benda yg xsepatotnye
    lg satu aku pelik, diorg ni mcm xtau hukum jek??
    mintak2 lps kawen trus btaubat..aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  117. yatt says:

    kelassss uollsss retis skang neh..
    bl0m genggam tangan t0k kadi da ciyom dahi,pel0k2 bagai..
    seram haku neng0k ni hah..
    family x kata ape ke?..
    k0t ye p0n cuba bwk TAHAN sket napsu tu..xlame da p0n..puiiii
    muke mcm uztaz azhar..pangai humangaiii..gahaha
    xyah nk amerika sgt la hoiii..ingt batas2 agama sket

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Is3 ke 2 abg nara says:

      Alahaiiii …, kowang xtau kerrr diorang nie da kawen kat thailand . Kat cnie dowang belakon macm blom kawen . Sebb tue lerrr dierr dah cium n pelok uolzzzsss …….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  118. Minamanja says:

    Dah mcm laki bini pulak … sabar sikit bole dah tak lama dah nak jadi yg halal.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  119. akutaksukaartis says:

    MAK AIIIII ! DAH LA KAKI TU BURUK . LAGI MAU PAKAI SKIRT ! TAK MINAT AKU NGAN LJ NI . HAPE CIUM2 BAGAI NI ! ISH3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kuba says:

      Kalo kaki LJ yg kecik n kurus langsing tuh ko kate buruk, kaki ko yg tak brapa sgt tuh pasti bukan takat buruk tp busuk gak. Sebusuk tahi. Sebusuk ati ko yg suka hina org.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  120. Anonymous says:

    Mereka memang patut bersama,
    muka sama ,memang sepadan sangat sangat !
    good deal.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  121. leyha says:

    sebenarnya tak salah amik gambar pre-wedding ni. yang jadik salahnya bila perlakuan si bakal pengantin tu mengalahkan orang yang dah kawin. ada je gambar pre-wedding orang lain yang masih sopan, tidak berpegang tangan, berpeluk bagai,…gambar pre-wedd LJ n tunangnya ni memg smart, tapi sorry to say…gaya mereka tak smart pon dimata kita umat Islam. Kalau mereka ‘tidak over’ mgkin lagi elok…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. mcm ape tah says:

    Yg bergambar,tukang amik gmbr n yg menyiarkan benda ni,si nara ni pun dpt gak dosa.nara bg mknank bini dgn duit kerja cmni xtkut ke nnt ank jd jht ke sbb duit kta bg mkn xberkat?nauzubillah.harap nara jgnla menyiarkan benda2 xelok cmni lg n sokong .kta nk tgk psl retis yg elok2,terus dpt dosa gak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. ummu wan says:

    Maaf ckp, ni kali pertama saya komen kt sini.Sangat tak bersetuju dgn gmbr pre-wedding ni.Keterlaluan..sorry to say, mcm org yg tak ada agama..Sungguh mengaibkan..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  124. Anonymous says:

    Lom nikah dah basahhhhhhh..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  125. mas says:

    Sy nak tahu sejak bila wujudny pra perkahwinan ni? sy bknny warak dlm agama tp l
    tapi sy tak pernah tahu dlm islam ada pra wedding ni. dan x ada istilah peluk dan cium jg. spttny sbgai org yg dikenali ramai, hendaklah tunjukkn teladan yg baik. Dpt jg pahala. Adakah krn liyana pernah bljr d luar negara maka adegan2 disana d praktikkan d malaysia? begitu jg dgn bakal suami liyana, anda akan jd ketua keluarga maka sepatutny anda tahu batas2 perhubungan anda berdua. gambar diatas dah menunjukkan anda spt suami isteri..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. whatever says:

    hahha , macam gud2 je komen semua ni . macam takpenah cium dahi gf/bf . hahha . kelasss kau LJ . lari jauh jauh .byebyeeeeeeeeeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  127. Duda Berhias says:

    Stiam syialll tengok laki diaaa!! Peh! Agak-agak kuat henjut tak?? Urmmm.. Urmm. Sejak dah bercerai ni duda bertukar angin pulaakkk… nak rasa dua-dua…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  128. tatatititutu says:

    Ramai nye ustaz2ah kt sni, tp korg ingt c LJ nk bc ke.. c nara 2 je yg bc x suka dia delete..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  129. missa says:

    pre-wed photoshoot yang paling annoying…. n menjengkelkan..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  130. RATU CANTIK says:

    AStaGhfiruLLAh Al Azim…
    tAk kAhWin lagi dAh peLuk bagAi..
    TENGoK MUKE laKI Cam bAikkk jEr…..
    ahAKs

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  131. cik cibil says:

    tak, skrg ni aku hanya terfikir.. apa perasaan mak ayah dorang tengok gambar-gambar pre-wedding yang sebegini rupa ye? belum sah dah cium dahi bagai.. banggakah? hmm..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  132. RATU CANTIK says:

    aLAhhh u alls Ape nAk hAirAn..
    u alls tgOk jelAh sApe yg snAp pic2 ni sEMUa..
    CANDID SYNDROME DOWN ok… aHAks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  133. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    makk aiiii…..laris sungguh jualan blog abg nara ni…dri pagi sampai ke pagi balik, msih byk lg komen…
    p/s meletop ko nara….hey!hey!hey! aku tak percaya cintaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. Anonymous says:

    apE NAk keCoH KaN..
    Lagipun sLAme Ni diA beLAkon pOn dAh biAsA DaH..
    peLuk2 Cium2 tu~ aHAks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. JHudd says:

    nampak happy dorang berdua, lantaklah aper orang nak cakap, byk haters di luar sana

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  136. Macamlah cantik sangat macam tu says:

    Dah sah jd suami isteri pun ada batas2 yg perlu djaga, x blh tjuk dpan org ramai… Inikan plak yg blum sah mcm ni,makin la haram. Yg laki tu suka betol ko peluk cium bakal bini ko tu…Sabar la brader…kan dh x lama lgi korg akn sah. CandidSyndrome pon satu,dgn ko2 bdosa sbb m’galakkan benda2 haram mcm ni!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  137. lolita says:

    lj ni bkn cntik sgt pon.muke takat muke munah mlayu pdalaman.gaye je lbih.nsb ank dato.kalo x tak dejd retis pon.br dok 3 bln kt ny gaya n ckp kalah minah saleh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  138. lala says:

    apa bangangnye OP Liyana Jasmay ni, tak tau hukum hakam ke? tak boleh ke nasihatkan client awak tu? ke dah tak nampak apa, pasal dah dibayar?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  139. kuku tak besi says:

    Liyana dan mana2 artis lain yg nak bt pra perkahwinan ni, tolong refer pada Irma Hasmie nye pre wed ye. Dia pun ada buat, tapi takde la cium2 peluk2 bagai macam ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  140. hmm says:

    Banyak nya duit orang sekarang neh.. gambar tunang, pre wed, post wed, wedding.. bla bla bla.. tak kira duit pelamin, hantaran segala bagai..

    Nak buat pre wed buat la wei, jgn langgar hukum hakam dah la. Memang la kita bole buat ikut suka atas dunia ni. Maklum la Allah tuh ghaib, malaikat raqib dan atid pun ghaib.. Tapi Islam itu benar, akhirat itu benar, neraka itu benar. Takut la mati sikit wei..

    Sungguh aku risau melihat keterlanjuran yang semakin berleluasa ini terutama golongan artis. Seolah2 diorang ni golongan istimewa, terlepas dari dosa noda. Dah la depa ni ikutan remaja, rosak akhlak, rosak akhlak.. huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  141. pac man says:

    kita niyh kalo bab mngutuk org ..bkan main lagi kn..??nk2 kalo artis .. kalo artis wat gmba camtu bkn main ag kita marah ..kutuk bagai . kalo fmly sndri ??kawan sndiri?? tipu la kalo xder .. kt dlm fb tuh..melambak ag pic yg mcm niyh..knape xnk kutuk n bagi nasihat mcm apa yg korag ckp kt liyana niyh??enth2 diri sndiri wat pre weeding photo cmnie …common la..jadi bijak ckit blh tak .. ckp la tengok guna mata n kita menegur dlm hati..tu pun dh kira pahala .. xpyh nk mcarut sna sni ,.,ckp pasal agama , keturunan bagai ..kita niyh blm tentu bgs dr die ..jaga tepi kain sndri sdh la ..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  142. ckien wing says:

    mati-mati ingat dah nikah! aiyooomaaaapaaa

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  143. nojoe says:

    nikah je la cpt2 klu camni gayanya…x pyh dok pra2 bagai….huh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  144. Fatimah Juling says:

    ape ke helnye korang nie..lantak deme le nak berpeluk ke nak bercium ker deme punya suka le…di akhirat sok yg nangungnye deme sendiri…kita pun lum tentu lepas lagi di akhirat sok…kan ker elok kita doakan yg terbaek utk deme….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  145. mamas says:

    nk buat post natal photoshoot boleh? xpun pos laju photoshoot??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  146. hantu kak bedah says:

    Pada pndangan kak bedah la…photografers wedding ni kne la jaga jgk adab2 clients… Trend pegang2..cium2 pd gol artis bahkan xartis pun jd kbiasaan dh n xpatutla perkara2 mcm ni perlu diabdikan jgk dlm pix pre wed..kcuali post wedding okla…kte pun sbgi islam kne fikir..if photografer 2 islam..cube fikir duit yg diterima 2..berkat x..jika bkn pilihan photografer 2 utk swoh clients posing2 mcm 2..tp sbaliknyer clients yg nk…anda sbg photografer yg creative bley pe create smething yg romantic tnpa perlu pgang2..(ni utk pre wed)..if post wed tu mcm kak bedah ckp xpela..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  147. Akoo says:

    Nape gambar no 2 Liyana tak lompat sekali…Oooo…Ooooo:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  148. Senjakala says:

    Subhanallah..teroknya pasangan bodoh ni..tak berlajar ilmu tauhid ke… ak rasa mereka ni dh biasa buat perkara2 tu kot..dan mungkin ia perkara biasa bagi mereka.. sdih tgk umt islam yang makin dangkal dengan ajaran anutan Islam ni.. laki tu muka mcm ustaz Azhar idrus la…hahahha…kan bagus kalo cerminan peribadi juga mcm ustaz comel tu :P

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  149. ibubapa says:

    Allahuakbar!! YA Allah berilah kami hidayah Mu ya Allah, tunjukkan lah kami jalan yang lurus…jauhkan kami dan keturunan kami dari pujukan dan hasutan syaitan laknatullah. didiklah anak2 generasi kita mengenal pencipta yang maha Agung..ya Rabbi

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  150. apie says:

    Candid syndrom dah ketandusan idea.. kesian..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  151. anon says:

    blum sah nikah dh lebih2 cmni…aduhai nape la org islam mudah sgt terpengaruh ngn budaya2 lagha cmni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  152. lis says:

    pada pendapat sy le…klu tak nikah pun tak ada masalah antara liyana dgn tunangnya ni sb dah nampak mcm suami isteri pun. Nikah tu mungkin sekadar cop mohor shj. klu pun mak bapa depa sesangat2 sporting dan liyana tak pentingkan halal haram..sekurang2ny fikirlah yg dia tu artis, bkn setakat org kg kenal tp satu malaysia

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  153. Anonymous says:

    buat pe nak sibuk hal org nak buat pre wed photo. teruk sgt kah photo ini sampai tahap dewa. Kalu iya pun tak payah la mgutuk, dorg da nak khawin, perlu kah nak mgata, belum tentu kamu semua sempurna tau2 kamu lagi lebih teruk dari photo ini, hanya org yang mgata sahaja mempunyai hasad dengki, ..apa2 pun doakan lah kebahagian dorg hingga ke akhir hayat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 4
  154. Lilian says:

    Hahahahah.. Kurus kering minah ni.. Ada hati nk tayang kaki! Dah la muka kekampungan tahap gaban ada hati nk tiru ala2 ongputih! Setakat gi amerika 6bulan takkan tukar jadi ongputih pun minah gedik oii! Org duduk berpuluh tahun pun masih beradap laa! Overrrrr!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  155. Anonymous says:

    laki dia macam muka ustaz azhar idrus je..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  156. meon says:

    macam muka UAI je

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  157. tok jasmay says:

    muka laki ni cam baik. hope dia bimbingla liyana ni ke jalan benar. jgnla nak berskirt pendek tayang kat semua org.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  158. tiara says:

    biarlah dia..kau org tu halim sangat ke…?dah cermin diri sendiri ke sebelum nak kata org..kesian2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  159. dya21 says:

    muke laki dia mcm shinchan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  160. Anonymous says:

    Biarlah dia dgn DOSA dia. lagi pun dia ni bukan popular sgt. agaknya cari publicity murahan je.wadever

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  161. adi says:

    hm… dah biasa peluk2.. nak buat mcm mana.. tahniah laa
    1. ayah dpt dosa ( x bertudung, berpeluk dgn bukan muhrim sebelum i ijab etc)
    2. mak dpt dosa ( menghalalkan apa yg haram)
    3. liana jasmay bejaya menaikkan martabat budaya melayu yg amat tinggi budi bahasanya (sangattttt)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  162. Miss Cute says:

    X best la kalu dh pegang2 ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  163. Nashki says:

    Ini Semua Poyo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  164. macam macam says:

    oh HARAM………oiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  165. sdsd says:

    sudah barai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  166. AHAH says:

    erm… susah nak cakap…. mak nye yang datin tu kesal salahkan jurugambar plak… padahalnye ko tu patut marah anak ko knp amek gmbar macam tu. anyway, i dah baca statement balas Saiful Nang -pengasas syarikat jurugambar ni…so.. fair lah. datin tu kalau rasa keji gambar anak kena kutuk… suh je anak tu ngan bakal menantu tu insaf… the best part is…. saiful nang kata, LJ bukan pelanggan saya… ( sbb saiful nang tau diorang tak mampoooo nak bayar sesi fotografi nyee..) nan hado la datin mak LJ ni.. anak u bukan siti nurhaliza or erra fazira… anak u liyana jasmay sajo!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  167. aku says:

    apa korang nak heran bagai liyana peluk2 bakal laki dia?? sebelum ni pun dah ramai jantan peluk2 liyana walaupun dalam ‘filem’…yang emaknye pun satu….siap nak backing anak dan bakal menantu buat dosa..haiiii entah la dunia…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  168. Me&hubby says:

    Sy antara pengantin yg buat pre wed photo sb teringin nak photo yg cantik2 utk dijadikan kenangan. Mmg peluk2,cium2 & free hair(sy btudung) lg romantic kot dr LJ ni… Tp hanya sy, hubby & photographer shj Dlm studio.. Paling penting kami da nikah time tu. kami sanggup nikan lbh sbln awl smata2 utk buat pre wed secara halal…. Dan semua gambar2 tu hanya bole dilihat Oleh kwn2 Ppuan tdekat & ahli keluarga perempuan j. Jd sy rasa x slh pre wed photo ni utk simpanan pribadi janji da halal. Seeloknya carilah photographer Ppuan :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  169. Me&hubby says:

    Sy antara pengantin yg buat pre wed photo sb teringin nak photo yg cantik2 utk dijadikan kenangan. Mmg peluk2,cium2 & free hair(sy btudung) lg romantic kot dr LJ ni… Tp hanya sy, hubby & photographer shj Dlm studio.. Paling penting kami da nikah time tu. kami sanggup nikan lbh sbln awl smata2 utk buat pre wed photo … Dan semua gambar2 tu hanya bole dilihat Oleh kwn2 Ppuan tdekat & ahli keluarga perempuan j. Jd sy rasa x slh pre wed photo ni utk simpanan pribadi janji da halal. Seeloknya carilah photographer Ppuan :)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  170. Cantique says:

    Ni mcm gambar honey moon. Bkn pre wed pic. Nak melenting pasai apa? Kalau pakai skirt pendek mcm tu mana ada nilai keislaman.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  171. Esah radio says:

    Banyaknye komen pasal gambar ni..aku pikirla kalu aku jadi liaya jasmey mesti aku pening. Tapi camne,masalah cari sndiri. Berlakon pun selambe je peluk2, kebanyakkan artisla,bukannye tunang @ pakwe pon pun boleh jalan. Ni dh nk kawen..lg selambe..mcm laki bini…
    Sudah2la tu…malu mak ayah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  172. TetapAllahuAkhbar says:

    Pre wedding pakai tudung, baju kurung/tutup aurat, no need touchy feely can still show the love, dapat pun? Hmm 2 weeks before wedding sudah kana hantam how ignorant these people are. Hopefully nikah nanti pakai tudung, tutup aurat and relax… :) Best of luck LJ.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  173. miss wawa says:

    Tak handsome pon!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  174. Anonymous says:

    kesiannya…semua yang terlibat, si pelaku, juru gambar, tukang edit, ibu bapa ..ada saham di akhirat. kalau ikut seperti yang ditetapkan dalam agama, tidak timbul sebarang masalah..peringatan untuk diri sendiri dan ahli keluarga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  175. Benci LJ says:

    LJ ko sedar tak muka ko tu kampung sgt….tapi verangan bimbo. Muka dah la hodoh perangai ditambah pulak attitude sombong.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  176. Anonymous says:

    artis laen lgi truk ler…dok blakon tu pkai kaen batik napok tetek jugok,dk dlam kaen selimut bkan muhrim,sama haram jerrrrrr……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  177. kakak wangi says:

    tengah2 pelok tu kalo tsunami cenggane ye..
    dalam keadaan maksiat.. semoga beroleh hidayah.. xkawen xmo la dekat2..
    xmo..xmo..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  178. ini sume poyo says:

    gambar cantik…natural look..tp yang tak cantiknyer dok peluk2…cium2..hadoiii..D.shiekh muzaffar punya pic tak camni pon…photographer akan ikut pe client nak…so..ini client rr request..kalo angle tak hokeyy br dia bg suggestion…ni cam dah bese..pemalu ke mende laki dia nih?bley jer cium2 anak dara org..puieee

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  179. sugi says:

    liyana jasmin tidak termsuk dlm katogeri gadis2 cntik ..biasa2 jer..x brapa mint sgt…tp kalu lueniy gn apex suka sgt………………so cuteeeeeeee….x de pegang2 ye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  180. mieza says:

    gambar mcm org dh nikah tak melambangkan keislaman langsung..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  181. gmbr tu smaatlaa..org nye je x.. says:

    Hrp LJ n suami x kembang bile abg nara ckp yg gmbr tu smart…background je smart,,, manusia nye x pon

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  182. luv this pic says:

    i like the pic,,, “credit to the photographer” ,, nice job,, ini adalah satu seni dan minat seseorang untuk mengambil pic yg terbaik, “hey People be open OK” dlm drama/lakonan mmg ada adegan yg lebih dari ini,,,”Hello masa take pic” there are not alone OK” they are getting married OK”” so its juz a photo to remember b4 the wedding day,, i think its no-harm. congrtz
    “i like the moment”
    ” i like the pic”
    “credit to the photographer”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  183. sally says:

    ha cium pulak..muka sang lelaki tu tak pandai nak cukur ke..semak nampak..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  184. helena zara says:

    masya allah, buang tabiat agaknye abg nara ni, smart apa bende nye, mcm sakai je aku tengok. naik meluat tgk gmbr2 pre wedding dorang ni. aku rase dlm bnyk2 gmbr pre wedding artis yg ni kot paling aku menyampah tengok. kalau fasha& jejai tu nmpk sweet, leuniey&apek pulak takdelah overdose mcm dorang ni. berpeluk cium bagai.
    3 words,
    INI SEMUA POYO.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  185. LJenab says:

    LJ ni macam bibik umah mak mertua aku je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  186. Ljpoyo says:

    Smart penende muke cemgini ..da la suak ..nanti da tua trye xde rambut hahah ..klakar ..both of them salah …saiful nang salah lj pon salah …hak tetap hak.hukum tetap hukum..aku ingat alim la sgt laki die upenye samdol jugaaaak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  187. zie says:

    Tegur tu wajib, memang dituntut, tapi fitnah tu yang tak boleh..rasanya ramai yang komen untuk tujuan menegur (bagus la), yang menfitnah tu, mohon ampun pada yang difitnah, mana yang menyokong LJ, sila audit iman anda

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  188. poop: says:

    Cantiknya liyana kat sana

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  189. mels says:

    saya sentiasa menyokong artis malaysia…;). komen2 di atas yg berbunyi ‘fitnah’ tu…tegur2 pakaian…tegur pasal pre/post wed foto…tahniah juga..sbb luangkan masa ambik tau pasal hal artis kita…kamu pun, apa kurangnya…cakap pasal org…bukan dosa?? tepuk dada tanya selera..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0