Written by AbangNara | May 22nd, 2012

Abang Nara ialah seorang pengguna Blackberry. Walaupun dihentam teruk oleh rakan-rakan yang menggunakan Android dan iPhone, Abang Nara masih kekal menggunakan Blackberry. Dan kini Abang Nara boleh riak kepada rakan-rakan dengan berkata “Fazura datang launching Blackberry, kau ada?”.

fazura bb

Fazura tampil dengan gaya simple tetapi tetap memukau mata mereka yang memandang. Abang Nara tidaklah tahu sama ada Fazura dilantik menjadi duta Blackberry atau sekadar menghadiri majlis pelancaran tersebut. Apa pun, layankan 10 lagi gambar Nur Fazura dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Blackberry Malaysia.


fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
fazura bb
/>

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

167 responses to (11 GAMBAR)Nur Fazura Di Majlis Pelancaran Blackberry Curve 9220 Dan 9320

    • melati says:

      Fazura as usual…looks awesome.. .but stop!
      looks like…errrr…hidung dia!
      hidung dia “nampak” lain…but nice la :)

      0

      0
      • mak tiri pajurah says:

        keh keh keh, hakikatnya si fakezurah ni mmg dah mancungkan hidung dia yg pesek tu. tapi still perasan mcm cantik. muka plastik, otak kosong.

        0

        0
      • black says:

        idung dia mancung??cuba tengok dari tepi..xmncung sgt pn..mekap je tu yg buat idung nmpk mncung…

        0

        0
      • izara says:

        nak reply kat org atas saya ni. tak mungkin make-up boleh buat hidung nampak mancung dari tepi ok. saya baru je compare hidung dia dr tepi dgn gambar lama, mmg hidung dia tu dah bertambah ke depan.

        0

        0
      • TANTE says:

        hmm.. banyaknye jiran sebelah umah fazura yek? hidung mancung sket pun kecoh..oii makeup je lah tu.. aku yg tak pandai makeup reti.. tak bek fitnah yob! selalunyer org yg suker kecoh ni.. hakikatnye jeles….

        0

        0
      • Fasha Sendhat says:

        Walaupun Fazura cantik tapi tak la fofuler dan tak sensasi macam I kan????? Kak Didie Alias lagi fofuler dari Fazura yg kaki bangku malas nak berlakon ni. Bosan kan asyik keluar iklan sabun jer kan?
        Oh, jangan lupa tengok Seindah Sakura jam 7 di TV3…bersama Fahrin Ahmad yg tegap lagi perkasa macam si Badang itew. Kan?

        0

        0
      • Mayah Karin says:

        YANG PALING PENTING AKU DAH PEGANG ‘BEST ACTRESS ASIA PACIFIC’..

        KAU ADO????!!!

        0

        0
      • Ashwarya Rai Belachan says:

        Podahhh cit…siapa itu Fazura? Sila jawab sket..
        Ooooooo, nak lawan akak yer? Akak iklan Loreal dan jam Longines tau…because I’m worth it…tak main la launching2 setakat tetamu VIP je ha. Tak heran pon…

        0

        0
      • Aku Tak Heran Kata Siti Nurhalijah says:

        cubalah produk saya ini yg amat terlaris terhangat seantero Malaya sampai orang berdemonstratsi depan kedai2 mamak namanya “Simplitakjadi”- kalau pakai mesti kena touch- up berkali-kali !!! Hhehehehehe

        0

        0
      • nurul says:

        dasat la ko izara..kalah reporter.siap banding2 lg ye.huahuahua

        0

        0
      • kakak neelofa says:

        weh…jgn ler komen lbh2….nanti abg nara disabled comment baru tahu!

        as usual…” I HEART FAZURA! “

        0

        0
      • kecoh siak says:

        org kalo dah dengki, sanggup google balik pic lama fazura. nk compare2 hidung. kwn aku dia hidung kemek jgk, tp sbb mekap and cara amek gmba tu nmpk kan idung dia mancung. and btw, kalo fazura bt plastic surgery pun, lantak dialahhh. itu hal dia dengan Allah.
        tolonglah~

        0

        0
      • leman lambung says:

        biasa je aku temgok idung dia.kembang jugak.kalau dia bedah mestilah kmbang tu x de kan.apa pun cantik rambut dia.

        0

        0
      • qrina says:

        berani tukar pemberian Allah, berani la menanggung caci maki ya. kalau perangai fazura ni baik, aku rasa xda org kesah kot.

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku tak taula dia ni fake beauty or not… tapi aku notice dia since dia host rancgn ‘bakifazura’ lg. co-host ngan baki yg marah2 konsert erykah badu dibatalkan aritu. dah lama sgt la kot.. aku rs 10 or 15 years back.1st time aku tgk dia lam tv, hati aku bkata2 ‘cantiknya pompuan ni’. mmg dia buat aku stare tgk dia. bg aku, fazura ni tak pyh mekap lelebih.. cukup sekadar dia senyum jer. tu dah cukup cantik bagi aku. sbb senyuman dia mmg cantik. even camelia yg dinobatkan wanita tercatik asia pun, bg aku tak cantik. entahlah, betul org putih ckp, ‘beauty is in the eyes of beholder’. bg aku fazura ni mmg cantik. mungkin bg org lain, dia tak cantik. Sbb tu lah Allah jdkan org tu berlainan rupa, sbb cantik itu universal. pepatah arab mengatakan ‘setiap manusia itu ada peminatnya yang tsendiri’. wallahua’lam

        0

        0
    • tatyana says:

      minah x amik SPM ni bb buat jadi duta? rosak reputasi bb. patutlah sales jatuh.

      0

      0
      • ingat takde SPM takleh berjaya ke? sedangkan UPSR 5E pun boleh kawen dgn datuk

        0

        0
      • Katek says:

        tak ambik dpm?!..biar betul!…hidung dia dulu kemvang sekarang dah cucuk filler kot tu yg nampak lain..huhuhu!

        0

        0
      • Anonymous says:

        xkan berjaya mengangkang kat datuk tu sama dgn berjaya dlm pelajaran. ngok betul kau ni . tau la ko x amek SPM.

        0

        0
      • biasa aje says:

        semua yg komen kt atas ni mesti dah ada ijazah, master n phd kan…..

        0

        0
      • amboi mulut…..ada jer orang pandai tapi perangai mcm bodoh sial nak mampus k.

        0

        0
      • saya amek spm says:

        reply to biase aje: x perlu dowh ada ijazah dan master or phd. sesiapa saja yang amik SPM, biarpun gagal, is better dr fazura perasan educated ni.

        0

        0
      • dante says:

        tante: ko ingat ktorg bodoh? sori le kitorang ni semua sekolah tinggi, sampai ke phd pun ada. tak ada mekap yang boleh memanjangkan hidung seseorg dari tepi. lols.

        0

        0
      • x la longkang pun says:

        kpd mulut longkang: pandai tapi prangai cam siyal lbh baik dr bodoh tp prngai cam sial. hahaha

        0

        0
      • nurul says:

        ngaji pandai2 pn akhlak x elok pn xguna gak kn.

        0

        0
      • YUME says:

        orang tak amek SPM tak boleh berjaya? Berapa ramai yang berjaya sekadar amek PMR? Ada tu belajar setakat darjah enam pun dah mampu berjaya… Jangan hina sangat orang yg tak ada pelajaran!

        0

        0
      • minah says:

        org yg takda pelajaran mmg ada yg berjaya tp hasil kerja kuat. kalau dr dulu gigih kejar VVIP mcm fazura ni, paham2 sendiri la.

        0

        0
      • orang pekan says:

        silap orang kita, suka dewa-dewikan artis. padahal peminat tu yang hanya sekadar dapat SPM cukup makan adalah lebih bagus dari artis yang asyik tayang barang pemberian orang ni.

        hargailah diri anda.

        0

        0
      • lipas susah nak mati says:

        eleh…biar la dier takder SPM ke hape…org yg ader dip or degree tu pon belom tentu jadi org yg berguna. entah2 ke longkang gak satu hari nnt..jgn cakap byak la..kes2 buang anak..tangkap khalwat..bunuh diri mostly semuanya melibatkan org2 yg educated…tak gitu.. renung2 kan dan selamat beramal….

        0

        0
      • kecoh siak says:

        x amek spm dikira gagal? hm, pikirkan lah berapa bnyk mak bapak, atok nenek kita ‘gagal’ sbb x ade spm.

        0

        0
      • Anonymous says:

        xamik spm, tp hati x busuk x pe, dr org yg amik spm pastu fail, tapi busuk hati ngan org, duk ngumpat org!

        0

        0
      • trshert says:

        bongoknya valaci fazura ni. zaman atok nenek nak dpt pendidikan pun susah. SPm pun lom tentu wujud. zaman skrg ni, maza sekolah is easily accessible, di masa negara dan masyarakat mementingkan pelajaran, tidak mengambil SPM bg orang yg mampu nak ke sekolah (pendidikan menengah bukan mahal pun) adalah sesuatu yg hina.

        0

        0
      • apa mengangkang. nasib la. yang penting tak hidup meminta 2 macam ko

        0

        0
    • Anonymous says:

      Artikel… (EKSLUSIF)Fasha Sandha Bakal Timang Cahaya Mata 9 Februari 2013 … un comment able ..msti abg nara rase bersalah pasal isu pertikaian tu …

      0

      0
    • Selitone says:

      Hebat telefon zaman sekarang… makin canggih…

      Teringat lagi hndphone pertama aku dahulu… Ericsson aper tah, zaman ADAM masih ada… yang macam bata tu… itu pun aku rasa dah hebat. Tak lama kemudian melihat kawan guna Nokia pisang (model aku lupa). Aku pun tukar itu jugak… kemudian berlaku letusan telefon kecil… Ericsson T10. hahaa… ofkoz aku pon sambar… kemudian Nokia 3310… Nokia butterfly… blablabla dan sekarang… Galaxy Note.

      Motif aku…. aku cuma nak nasihatkan diri aku… KALAU dikumpulkan kembali semua wang yang pernah aku gunakan untuk membeli telefon-telefon tu semua… hurmmm… maybe dah dapat gi Mekah melalui agensi pelancongan.

      Kekadang memalam aku tepuk dahi sebab banyak sangat pembaziran yang aku buat… tapi entah lahhh… walaupun dah tahu begitu, tetap gak aku nak beli benda-benda camgini.. Setan pendamping aku berpangkat Jeneral gamaknyer…

      Sekarang… R6 plakk…!! lagi laaa humang tahap membazirnya… bukan bleh bawak gi kedai beli beras sekampit dua pon…

      Ambikler moral dari sesalan aku ini… aku tak kisah kalau aku dijadikan panduan pada orang lain untuk membaiki diri. Buat apa nak ceritakan yang diri kita ini hebat yer tak? kalau sebenarnya zeroo… x payah nak membangga diri…!!

      0

      0
    • Julia Perez says:

      Waduhh donk, Blackberry enggak ada kelasnya sis Fazura. iPhone lagi berkelas…kelas gan.

      0

      0
    • anon says:

      wey pencaci shadapp! pi mampos dia la nak ubah muka dia ke, body dia ke. yang korean gurl semua ubah muka korang puji tahap langit ke7 boleh pulak.. ketahian.

      0

      0
  1. Anonymous says:

    cantik!!, tp nara sila off komen, kang ade je komen2 menyemakkan mata kat sini..

    0

    0
  2. adik Fazura says:

    one word . gorgeous !

    0

    0
  3. cikikaka says:

    cantik nye fazura!!……

    0

    0
    • Pondan Sepi says:

      IOLS MEMANG KIPAS SUSSAH PADAM MISS FAZURA! SEBAB RAMAI ORG PUJI IOLS, DORANG CKP MUKA IOLS ADA IRAS2 MISS F! BIASALAH WEOLS KAN WANITA BERKELAS..

      0

      0
      • Bekas Pondan Sepi says:

        ASSALAMUALAIKUM…
        SAYA INGIN MEMINTA MAAF KEPADA PEMILIK BLOG INI, SEMUA PENGUNJUNG BLOG BEAUTIFULNARA, ARTIS2 DAN INDIVIDU YANG PERNAH BERKECIL HATI ATAU TERASA DENGAN PERBUATAN KEJI SAYA SELAMA INI DI BLOG INI. SAYA SGT MENYESAL DGN PERILAKU & TUTUR BAHASA SY SELAMA INI & BERTAUBAT TIDAK AKN MENGULANGINYA LAGI. SAYA BERHARAP ANDA DPT DOAKAN SAYA KE ARAH KEBAIKAN. DAN BEGITU JUGA DGN SAYA MENDOAKAN ANDA SEMUA SENTIASA DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. AMIN.

        0

        0
  4. Peminat Kipas Susah Mati Neelofa says:

    first!!

    0

    0
  5. dugong sehat says:

    TMJ xde sekali?

    0

    0
  6. Juan says:

    asik first jer

    0

    0
  7. Anonymous says:

    cantiknye fazura=)

    0

    0
  8. kiah tonggek says:

    aku first. pajura comel sanad

    0

    0
  9. putrii says:

    Cantik! ;)

    0

    0
  10. putrii says:

    Cantik fazura!;)

    0

    0
  11. rara says:

    untungla dapat kerabat diraja… huhu =)

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah dpt ke? ble majlisnya? x tau pon…

      0

      0
      • Anonymous says:

        tulah…bg yg byk sgt komen meletup2 tu tgk dr sendiri dulu..sekurang-kurangnya dia mdpt yg lebih baik dr kau org semua yg x hbs2 mengutuk dia.Apa2 pun dia x pernah susahkan korang semua.

        0

        0
  12. kiah tonggek says:

    aku lah yang first. korang sume tak berhak. huahuahuahua. aku sedara dengan si pajura nie….. kami sepupu, aku pun cantik..minat lah aku!

    0

    0
    • aku hantu TV says:

      eh eh….makin tonggek la plak si kiah bila puji diri sedirik ::
      tak leh blah

      0

      0
  13. Kurus says:

    mcm kurus fazura ni
    bila dia jadi permaisuri eh…
    nak jugak tengok kawin besar2an
    dari artis2 sebelum nih

    0

    0
  14. azahrila says:

    Cantik! ;)

    0

    0
  15. miss criss cross says:

    Alahai setakat fazura yg pegi launching bb tu ape nk heran sgt abg nara, tak ade pun tak pe

    0

    0
  16. naracomel says:

    yeay! first….
    time kasih pada pminat yg dah undi saya,pada keluarga saya..
    thanx a lot..n xlpe jgk pd fans yg komen d sini nnty sy blanje sorg2 mkn cicak tokek k…
    heee

    0

    0
  17. bella says:

    abg nara..x baik riak..:)

    0

    0
  18. nisa says:

    chanel!!! bila la agaknya aku mampu beli handbag tu yek.. terliur aku.. ekeke

    0

    0
    • Katek says:

      Tu lah berlakon pun suam suam kuku…kasut & handbag
      branded…mak ai… Syiok nyer…sponsor ker.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sekali dia jd duta produk ratus ribu okey dpt. skrg kire la brp byk produk dia ada ;) tak baik fitnah.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ratus ribu? fzura bukan popular pun. menang ABPBH pun x pernah, filem2 lakonan pun flop (kayangan). xde maknanya dia dibayar ratus ribu. pulangan x berbaloi kay. kalau mcm hugh jackman logik la org bayar ratus ribu. nampok benor nipunya.

        0

        0
      • Anonymous says:

        xkan la ko tak tau nilai dia tu bukn ikut pasarn lakonan …dia kan memg ikut modellg nye value…dri dulu dia mmg byk bt modellg je…aishh…walaupn mmg dia ade di sponsor oleh pak we dia tu..tak semstinye dia tak leh beli barg sendiri klau dia ade duit..lgipn klau pak we dia tu yg beli..biar lah..org tgh bercinte…alaa…pakwe org2 biase pun blanje handbag mahal2 tuk awek dia…ni kan TMJ nak bagi beg cikai lak kan….haha

        0

        0
      • Anonymous says:

        ntah…biasa la pakwe blanje.masa aku kapel dulu pun pakwe aku siap hadiahkan myvi lg.yg dok bising tu mesti x penah dibelanja.nak ape kuar duit sendiri.silap2 dorang yg blanje pakwe dorang.muahaha….
        Aku bkn mata duitan,tp org nak bagi buatpe tolak.kannn…..

        0

        0
      • nyah senduk says:

        stakat gebang sini bolehlah, bf aku bg lomborgini. tapi nok, mak rasax smua perempuan murahan sangat hadap nak dpt sponsor dr jantan. lagipun kalau jantan yg mampu utk kawen je dgn gf, bagi hadiah mahal2 bagai (tp x kawen gak), ko igt dia tak expect ‘balasan’? hehe

        0

        0
  19. Anonymous says:

    Alahai setakat fazura tu pegi launching bb tak heran la abg nara. Tak ade pun x pe. Lain la klu ct nurhaliza ke yg launching. Fazura x popular sgt pun

    0

    0
  20. Malisa says:

    batang hidung nya lebih tinggi dari biasa..dulu pesek je .. harga bag je dah lebih rm10k..itu baru satu..belum + kasut christian loboutin (btl ke eja ni) ..maintenance tinggi berlakon x byk mana..hidup serba mewah

    0

    0
  21. […] dengan berkata “Fazura datang launching Blackberry, kau ada?”. Fazura tampil … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged 9220, 9320, Blackberry, Curve, Fazura, GAMBARNur, […]

    0

    0
  22. touret says:

    ko ckp mcm tu kat kawan ko nara, confem dorg gelakkan ko dgn lebih kuat. aku ni pon tgh gelakkan ko nara.

    0

    0
  23. keliru says:

    Salm semua, sory sgt of topic, sy nk tye pndpt pmbca, sy mempyai keksih tetpi dia suami org, sy brcnta dgn dia shri slps dia brtng, sy x taw dia dah btng n akn kwen. Kmi bcnta n sy sgt bhgia,dia mnymbnyikn sgla glanya dr sy, smpaikn jmputan kad pun dia x edar pd kwan2 sbb tkut kwan sy jdikn itu sbg bkti kpd sy. 3 bln kmi bcnta n bln ke3 itula dia spttnya kwen. Tp akhirnya kntoi jg dia nk kwen, sy mngis n meryu sruh dia btlkn pkwinan sbb dia sdri mgkui pd sy yg cnta dia mlbhi cnta pd bkl istri dia. Kmi sme2 mngis, sy tramt cntakn.dia. Mlm pnkhn dia sy hdirkn dri. Sy sebk tgk dia bkl mnjdi suami org, lpas akd nkh, dia trpndg wajh sy dlm msjd n dia mngis, sy pun mngis. Tp msa tu fia dah sah jd suami org, sy kcewa. Sy cpt2 brgegas kluar dr msjid. X smpai bpe mnit dia kol n cr sy di kndo. Dia kt dia ambk gmbr skeping je n trus dtg pd dy, dia x mo sy sdih, dr stu blh nmpk btpa dia cntkn sy, tp knp dia trgmk jg kwen, dia kt khdirn sy dihjg wktu, dia dah x blh bt ape, lpas kndri pun tiap2 mlm dia msg n dtg jguk sy sbb msa tu emsi sy msh x stbil akbt trlalu kcwa, sy xnk trma dia lg tp apekn dya sy x mpu utk lpkn dia, istri dia pnh bgtaw sy yg cnta suami dia pd sy mgtsi cnta suami bt isteri sdri dia mnyesal sbb truskn pkwinan ini klu dia taw suami dia mncntai wnita lain dia sgp x kwen dr thn rsa suami glkn pmpuan lain,slh sy ke?? Kini 2 thun brlalu, bkli kli sy tglkn dia tp dia tetp x pts asa tgih cnta sy, sdkit sbyk ht sy msh lg trsisa cnta, tp sy xleh trima dia lki org, sy trgmk hndk sruh dia ceraikn istrinya, rmh tga dia slalu brglak. Sbbnya adlh sy, tp bkn sy yg gngu tpkeksih sy yg x hnti membru cnta sy. Ape ptt sy lkukn

    0

    0
    • Anonymous says:

      nasehat sy..pegi cari org lain bleh x???

      0

      0
      • nenek says:

        Cek adik yg lomah hati eh.. oang laki ni mmg begitu.. cintanya mengatasi 7 laut 7 belukar atau 7 kepala hotak tp sebenarnya kalu boleh nak sume pompuan di 7 lautan.. udah2 le tuh .. kesiankan lah bini dia yg x bersalah tu.. udahle lakinya merangkap bopren kamu itu sampai ati beritau is3 yang diamanahkan secara sah tu..kamu tau apa yg dilaluinya? ntahkan bopren kamu tu udah usik is3nya tp sampei pulak ati kate is3 nya begitu.. cuba kamu letakkan tempat kamu ..rsnya kamu x mungkin blh buat spt is3nya yg sanggup mengaku bhw suaminya lebih suka kat kamu.. kalu nenek.. dgn laki dgn kamu sekali nenek tanam idup2..benda mcm ni kalu kamu sendiri x hentikan sampai bila2 akan berlanjutan .. kita ni manusia byk dosa.. kamu sanggup nak menambah lg dosa meruntuhkan masjid? yg berhak dan sah di sisi undang2 dan agama adalah is3nya bukan kamu.. nenek ni kasor.. mahaplah cu.. tp sblm cucu lebih jauh tersasar dn terluka atau takut lg terjerumus ke lembah kehinaan..elokle kita berpesan pesanan.. mahap le nenek mcm kasor je bunyinya tp kamu harus kuat utk melupakan “kekasihmu somi org tu” subscribe le kat pesbuk “Saya rela undur diri untuk lihat dia bahagia” atau “Kisah Rumahtangga”

        0

        0
      • ika says:

        Aku anti betul dgn kisah2 macam ni…orang tu dah kahwin, biarkanlah dia…ko jgn jadi perempuan perampas boleh tak?? Lagi satu dia dah usik kau ke? Sampai ko nk meroyan ha?? Baik ko hentikan semua ni..allah swt murka..isteri dia lagi berhak..ko tu sape je? Kekasih xde kena mengena dengan hubungan suami isteri tu..lainla kalo ko tu isteri ke dua ke madu ke ape ke..yg disorok..bolehla nak emo, lari2 datNg kondo bagai..kau tiada hak disisinya…TIADA…tolonng kasihankan perempuan/isteri tu plis~~ (Gaya dr Lim Swee Tin) ko carik orang lain..xpun g blaja macam aku ni..meh blajo bahasa perancis kT UPM nanti dapat mobiliti mana tahu sangkut french man..

        Ps: Tak pasal2 makan sireh aku malam2 buta…lallalala..c’est tout

        0

        0
    • Risa says:

      org kata tepuk sblh tgn tk brbunyi…klu awak pun same2 tk lyn.,..laki tu akan trima jgk ketentuan hidup die.the best thing u must do ialah tk pyh layan laki org…cuba bayang awak tu istri laki tu….betapa kcewanye kot….so same2 pompuan kn…cr je la yg lain…ramai lg single kt luar tu.=)

      0

      0
    • Doktor kaunseling tak rasmi says:

      Waalaikummusalam…

      Situasi yang sukar buat awak,si kekasih,dan isteri kekasih.

      si kekasih,ada tiga pilihan:
      -menikahi awak sebagai isteri kedua
      -tinggalkan awak dan setia pada isterinya
      -ceraikan isterinya dan nikahi awak(cadangan ketiga kelihatan sadis)

      awak ada dua pilihan :
      -lupakan dia dan cari yang lain.
      -terima dia sebagai suami yang juga suami orang.

      awak tanpa sedar,dah lukakan perasaan isteri kekasih yang tak bersalah,kalaulah si isteri tahu.Si kekasih lagi teruk,kalau cintakan awak,dia akan sanggup nikahi awak sebagai isteri kedua.Masalahnya dia pengecut!

      0

      0
    • aku sedih..... says:

      Ingatlah…..
      Lelaki dikurniakan 1 NAFSU 9 AKAL….
      Bila dah aboy nak berkawin maknanye dia dh wat kptusan nk brpisah ngan ko.memanglah org laki ni,bila memujuk rayu, wat kita ni smpai lomah iman. tp ingat awk tu pompuan.awak kena kuat.jgn benda x baik ni balik ke awak suatu hari nanti.lg teruk rasanye.yg memburu tu bkan nye pasal cinta tp NAFSU@SYAITAN smata-mata.

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku skang ni tgh alami bende y ko tgh buat kat permpuan (isteri dia) ni…tapi aku still status bertunang…aku btunang okt 2010…aku dpt tau tunang aku ade pempuan lain 29/02/2012 aritu..ko baygkan la betapa aku tak sangke dan kecewe nye aku…sampai skang aku tak recover lagi…bakal mak mertua, bakal akk ipar, bakal adik ipar, family…semua suruh aku bsabar sebb aku da kawan almost 10 years dgn dia…dia mmg akui dia still cinte aku nak mati dan bleh tingglkn pempuan tu…aku tak tau nak nasihat ko ape..aku g jumpe pempuan tu..dsebbkan aku ni bukn jenis tarik rambut..so aku jadi kawan dgn dia je…aku malas nak fikir kadg2 bende ni..aku doa jer kat Allah, kalau aku betul ade jodoh dgn dia (sbb da 10 tahun kan- negative pasl jodoh ni akan terkeluar la), aku mmg tak nak ade pempuan lain..dan tunang aku ni y heran nye…selame ni mmg tak de pempuan sebb aku tau la..dia tak pandai menipu..bile da menipu mmg terkantoi bodoh la….

      moral of the story : aku tak seblah kan sesape pun..macm aku,aku redha jer dengan dugaan Allah..mgkin smua ni ade hikmah masing2…aku mmg tak stuju ko rapat lagi dgn lelaki tu…sebb aku pun terase sakit isteri dia…ko bygkan la..dlm cite aku la..dia leh ckp dia trime aku…hushhh..menyirap gak aku mse tu…lagipun macm dlm hal mcm ni..perempuan ke2 adalah perempuan y ade pilihan byk sebenarnye…perempuan pertame da terikat dan sanggup pertahankan ape y da jadi milik dia..

      klau aku jadi y kedua..aku blah jer…

      0

      0
    • TeruteruBozu says:

      kalo nak buat yang tak baik pada org lain…try put yourself in their shoes first.. dlm case ni, try letak yourself kt tempat bini die.. ape ko rasa. Jangan ikut hati sgt…tu pasal org tua2 dulu pesan ikut hati mati…ikut rasa binasa. Kalo ahli keluarga bf(laki org) tu tau ko ni parasit dlm rumahtangga anak diorg, dah bersedia utk dicemuh? dah bersedia utk disisihkan? itupun kalo bf ko tu betul sebetul betulnya nak kat ko…kalo dier jenis ikut kata keluarga bila keluarga dh tau nnt, yg akan merana lagi saper? Lagi satu bear in mind lelaki kalo die nak kat seseorang perempuan, die akan berusaha sedaya upaya jugak utk dapatkan. Bukan mcm bf ko ni…kahwin dgn org lain lepas tu berjanji itu ini pada ko..itu namanyer die melayan nafsu die semata. Ko ingat kalo ko dpt kahwin dgn die, xde harapan ke die nk buat bende yg sama kat ko nnt? Nasihat aku tinggalkan laki org tu… bukannyer ko dah luak pun sampai tak boleh berpisah dgn die. Mmg laa hati sakit awal2…lama2(dgn syarat hentikan segala bentuk communication dgn die) ko akan okay. Ingat sket dosa pahala ni…dahlaa dosa ko buat maksiat dgn laki org… dosa nak menjatuhkan masjid org lagi… sematkan dlm hati takutkan balasan Allah utk ko kuatkan diri ko.. percayalah, ade org lain yg ko akan jumpa lepas ni yg lebih baik Allah dah tetapkan utk ko…time tu nnt baru ko sedar hikmah segala-galanya….

      0

      0
      • Yg keliru says:

        Terima kasih sbb dsini petunjuk yg i dpt..mls nak citer pjg2…kisah kt atas tu lbh kurg mcm citer i..huhu..sbnrnya keliru..ikotkan rasa..i rasa bgia..ikotkan hati…i rasa bsalah pd pihak yg ptama..tp i dlm yg masa yg sma..i cr kebahagiaan tnpa fkirkan pihak yg satu..hmmmm…keliru sgt.

        0

        0
    • vanilla ice says:

      Cari JANTAN lain !!!…full STOP.

      0

      0
  24. Anonymous says:

    sgt gojes misz faz!!!!

    0

    0
  25. […] Abang Nara ialah seorang pengguna Blackberry. Walaupun dihentam teruk oleh rakan-rakan yang menggunakan Android dan iPhone, Abang Nara masih kekal menggunakan Blackberry. Dan kini Abang Nara boleh riak kepada rakan-rakan dengan berkata “Fazura datang launching Blackberry, kau ada?”. Fazura tampil … Continue reading → […]

    0

    0
  26. hansfly says:

    cantik, educated dan muka kelas ada pada fazura…sgt sesuai dgn tengku…

    0

    0
    • farra says:

      educated? hahaha minah ni takat tingkatan 3 je. hahahaha tu pasal pala otak dia x pandai fikir. topup hidung sbb takut bf kena rampas.

      0

      0
      • ABANG says:

        Apakah??…..tahap tingkatan 3 pun diangkat jadi calon Permaisuri??? Apa lah kerabat diraja sekarang ni..kalau aku buat gundek jer udahlah…ni tukang kebun pun lepas SPM..permaisuri pulok takde SPM??blurrr

        0

        0
    • Aku je says:

      pajura la ni kot

      0

      0
  27. adik pajurah lawa says:

    bangsatla korang mmg idung die cengitu… lap u pazurahhhh muahhhh,, asik kje buat idung je.. cer korunk tgk idung sepah aini tuh.. ko adooo…

    0

    0
    • terlalu hebat says:

      sama je tok pah aini dgn pajurah, topup hidung. tapi at least tok pah ada kelas. cam pazura ni. ewww geli. skolah x abes tp nak berlagak educated. lapar pujian. kalau educated xkan ketuk kepala orang kat kelab malam kan? huhuhu

      0

      0
  28. yang hado says:

    Currrlassss hidung kau nyahhhh. Sikit sikit je dah, takut nanti mcm pinnochio pulak. Fazura makin hari makin cun *tgn didada mata keatas*

    0

    0
  29. Tayip Mat Jongos (TMJ) says:

    tahniah sayang, tak sia sia sayang perli sindir RT with comment dan reply with Twitlonger, berbaloi sayang duk rumah tolak tawaran filem drama sebab layan fans kat twitter dan FB guna BB. Dah diangkat jadi duta BB. Tahniah sayang! Carl sayang Ellie

    0

    0
  30. Aku~makcikyghot says:

    Hahaha..!! Yg penting ahkak lagi hot dr pajurah.. Sekian!

    0

    0
  31. Bella says:

    tak penah minat dia ni.. blakon tak pandai.

    0

    0
  32. herrr says:

    aku pon x faham cmana pejura bley dpat selebriti tercantik di malaysia..rmai lg yang lg hott

    0

    0
  33. anak jawa aka pandir says:

    cantik kepala hotak engkorang……..

    0

    0
  34. Anak tiri anwar ibrahim says:

    Cantik bukan diluar saje tapi cantik didlm juge. Pegangan agama dan berbudi bahasa itu yg paling utama. Cantik disini cantik di akhirat. Apalah nak dikejar kemewahan didunia yg kite hanya hidup beberapa saat saje ni.insaflah .

    0

    0
  35. embok ketum says:

    Once dia dh wat surgery kt hidung dia, aku rasa dia ni dah x cantik naturally.. Anyway, knp lastest post pasal FASHA tu kita x leh comment apa2? Apapon, aku doakan agar kandungan dia selamat.. Amin..

    0

    0
    • teddy says:

      yelah..apesal xleh komen entry pasha? bang nara off komen ek? bole ke cenggitu?

      0

      0
      • sunshine says:

        rasenya abg nara saje setting tak leh comment kat situ…
        takut mcm2 nant comment2 yang x speatutnya

        tapi still nak komen gak

        ** harap2 fasha jgn la terlalu war2kan… n happy sgt.. awal2 kehamilan kita x tau lagi, mcm2 blh jadi..bukan nk mendoakan tapi supaya fasha prepare..anything can happen…

        0

        0
      • Anonymous says:

        sbbnyer, kalu ada entry psl fasha, mmg hot komen.. yg pasal preggy baru2 ni pun mcecah 500 lebih komennyer. mmg ramai agaknye yg ‘prihatin’ kat puan fasha kita ni agaknye

        0

        0
  36. banjarmasin says:

    biarlah….sekurang2nye muka dia ada org pangil untuk jadi DUTA..yg kite nie semua sumpah seranah..nk kata jadi duta jauh sekali, biarlah hidup kite hanye sekali ckup kite tgk dan berkata je dlam hati kalu kite x suka pun yea…

    0

    0
    • Anonymous says:

      marketing ploy yg lapuk sbb fazura ni artis. tapi ko juga tak boleh assume org yg komen kat sini kisah sangat nak jd duta. pelajaran yg tinggi, duit yang diusahakan dgn menggunakan titik peluh sendiri menggunakan kemahiran, itu yang paling penting.

      takkan bergambar sambil tunjuk produk pun pencapaian besar? lols

      0

      0
  37. Anonymous says:

    saya tak nak komen pasal hidung fazura, fazura ada spm tak or aper2.. tapi nak komen ayat nara iaitu lah “Abang Nara ialah seorang pengguna Blackberry. Walaupun dihentam teruk oleh rakan-rakan yang menggunakan Android dan iPhone, Abang Nara masih kekal menggunakan Blackberry. Dan kini Abang Nara boleh riak kepada rakan-rakan dengan berkata “Fazura datang launching Blackberry, kau ada?”… macam la aper2 sgt.. hikhikhik

    0

    0
  38. biarlah pajura idupp says:

    ek eleh…korg yg mengutuk ni cantik sgt ke???…xde spm ke ape ke suke dye la…yg penting high class x mcm korg…korg ni stkt kutuk belakang2 dlm nara ni boleh la…p depan2 kt muke dye…aku nk tgk korg kena saman…

    0

    0
    • tiara says:

      berapi ke nok. muka kami cantik ori, kami x buat nose job mcm pajura. kalau muka plastik layak ke nak bangga? baiklah izara, tasha shila, neelopak, at least muka dorang original.

      high class ke? kena usung sana sini mcm gundek kelas? kutuk belakang? mcm fazura x biasa buat. hahaha

      0

      0
      • yume says:

        hilang cantik ori korang tu dok kutuk orang… klu nak kutuk dptkan bukti sahih dulu..ini buat kesimpulan sendiri…

        0

        0
      • miranda says:

        bukti sahih? takkan hidung tiba2 mancung tanpa sebab. boleh ke hidung yang pesek tiba2 jd mancung dan tajam over time? tak payah la nak bukti2 sahih bagai. kau igt fazura ni nak ngaku? dia takkan mengaku. gambar2 lama dan baru adalah bukti.

        0

        0
      • izara yg cun says:

        ko tak tgk fazura kutuk org lagi. dah la fake beauty, suka kutuk org lak tu.

        0

        0
  39. Nur kasih says:

    Abg Nara ni mesti Kipas susah mati Fasha Sendat ek…sbb tu entry Fasha xbuka untuk dikomen takut kena hentam le tu..kalo artis lain tu elok jer kasi kami2 ni komen xkira +ve or -ve …

    0

    0
  40. kak Nera says:

    Mak aku minat Fazura. Natural beauty katenye. Aku minat lakonannye jer. memang selamba…

    0

    0
  41. luvlavender says:

    off topic jap ek
    pesal citer sal fasha dapat baby xleh nk komen..abg nara sedare ngn die ek..huuh

    0

    0
  42. liza1979 says:

    huh? berkat amik air sembahyang n makan ulam2 ulaman… hehehe
    tapi ramai je artis lain yg buat plastik ni.. dr yg top/hot ke suam2 kuku..
    ape nak hairan? artis.. itu antara dia dgn penciptaNYA sahaja..

    0

    0
  43. victoria beckham says:

    mana korang tau yg fazura ni tak abis skolah.setakat pmr?ada bukti?if yes,silakanbagi bukti. .idong dia mqncung ke idong penyek ?sukati dia lah.menyampah lah dgn org yg suka mengata nie

    0

    0
  44. miranda bodo says:

    miranda, kalau orang tuduh ko berzina ngan jantan, ko tak buat sebenarnya tapi kau dianiaya atau difitnah..so ko nak adakan bukti sahih atau tak??

    0

    0
    • miranda says:

      mana sama tuduhan berzina dgn buat hidung. lol.

      berzina kena ada 4 saksi, baru boleh ada pertuduhan. kalau buat hidung, compare je gambar hidung dulu & gambar sekarang. reporter hollywood pun biasa buat dowh.

      0

      0
  45. I FEEL IT IN MY MY CHEST!! CAN YOU FEEL IT???

    0

    0
  46. kucinghitamkakipanjang says:

    lawak2 manusia2 ni…. pelek2 comment…
    itu hidung btol laaa.. make-up teknik shading….
    aku x minat fazura ni tp x dinafikan die mmg lawa even x make-up sgt flawless.. .. n friendly.. indah sungguh ciptaanMu

    0

    0
  47. mak enon says:

    si Fazura ni buat hidung la…batang hidung tu nampak benor menonjol…tgk dlm Gol & Gincu lain je muka dia…you are beautifully fake la Fazura…ruginya anda pi ubah ciptaan Tuhan yg dah sedia elok…ish ish

    0

    0
  48. fazura fake says:

    fake gile idung fazura!

    0

    0
  49. lady says:

    she’s gorgeous but definitely not suitable to be a princess…bcoz a princess must be some1 yg dtg drpd good family background, educated, polite & blh dijadikan contoh rakyat jelata. Anyway nice nail’s colour faz~lol~

    0

    0
    • Anonymous says:

      who are we to judge siapa yg suit jd permaisuri ke tidak?

      0

      0
      • sengal says:

        SETUJU 1000% aku minat fazura ni cantik & bergaya!tp klu dia nak jadi permaisuri mmg tak layak sebab mmg banyak cite negatif pernah keluar pasal dia, lg pun mmg education tue penting klu nak diangkat jd princess sebab nanti dia akan jd presiden kelab itu dan ini ke sana sini rasmikan majlis masa tue perlunya dia menggunakan kebijaksanaan dia baru blh jd contoh rakyat jelata!klu muka cantik jerk wat per?bkn kekal pun…jgn jd mcm sesetengah wife vvip tue education background 0 tp dpt pingat prof lah dr lah pelik aku!org yg belajor tinggi penat nak dpt gelaran tue ini senang2 bg semata2 sebab ternama.

        0

        0
  50. chentalove says:

    cntek memg cntek…
    bab hidung ori ke x xtau la plak…
    nnti la tnya Fazura sndri…yuhuu

    0

    0
  51. komentar says:

    Aku nak bagi idea ni, apa kata Malaysia pun buat cerita style Gossip Girl tu. Haa Fazura ni macam sesuai je watak Blair. Lepas tu Serena ni Neelofa. Macam kena lah.

    0

    0
  52. barangkali says:

    p la tny fazura kt twitter sendiri pasal idung dye tu…mungkin dye akan jwb sbb aku tgk dye elok je twit2 dgn fans…drpd buat2 fitnah kt sini & bt assumption je…

    0

    0
  53. miranda bodo says:

    miranda, contoh bagi mudah ko nak paham
    ko punya tetek besar sangat sekarang , berbanding dulu kecik jer org tgk.so org ingat ko pegi suntik bagi besar tetek ko..sedangkan ko tak buat….apa ko nak buat????? org judge gambar ko ms tetek kecik ngan ms tetek ko dah besar skang..apa perasaan ko…???

    0

    0
    • miranda says:

      aku tau ko pun mungkin tak gi skolah, tapi tetek mmg sah2 boleh berlaku pembesaran so it’s normal la. binaan fisiologi hidung x memungkinkan ia utk jd mancung dalam masa beberapa tahun apatah lg masa subjek dlm kedua2 gambar tu dah dewasa.

      kalau kita bodoh, jgn tunjukkan kebodohan kita ya. tq

      0

      0
      • Anonymous says:

        kesian kt ‘miranda bodo’ tu… tetek mmg la mkin besar kalo badan makin gemuks… tp hidung tak kan la makin mancung kalo badan ko makin gemuks or kurus (ayt ni x ditujukan kepada fazura)…

        tp ak x kte si fazura ni buat hidung sbb still x de bukti… melainkan ade bukti or dye mengaku… kalo tak jatuh fitnah…sekian.

        0

        0
      • Anonymous says:

        e ehhhh la anon 1:04 niiii, kalau xtau jgn ckp eh.

        org gemuk bl kurus hidung pn kurus okehhh. cnthnya aku sndr ;)
        kalo nk tau, tgk datin norjuma sudahlaaaaaaaa :P

        0

        0
  54. leha says:

    Fazura ftw! Cantikkkk

    0

    0
  55. MK says:

    pada mata saya …wajah fazura memang cantik…senyuman pun manis…

    0

    0
  56. misah says:

    ada org pekan pahang yg kata mmg kenal sgt ngan fazura n family bgtau fazura mmg x abis sekolah. sampai tingkatan 3 je.

    0

    0
    • minah educated la sgt says:

      wei,cube la ko korek lagi cite psal famili faz n si pajurah ni sendirik??ape lagi ko tahu..story la lagik..sharing is caring.haha

      0

      0
  57. k says:

    fashionista..suke2..tp alangkah bgus dgn chanel merah terang :)

    0

    0
  58. Lisa S says:

    1) Perghh hidung tu mng lain….lain drp dulu.wateva! dia yg maintain muka dia. apa2 jadi dia yg tanggung.
    2) Dressing dia makin sopan…sejak2 ngan HRH TMJ. Nice & classy. Tak perlu dedah2.Honestly i like it.Kena tunjuk gaya2 classy & respected if nak join upper class society…royal family i mean.Bagus laa….jgn dress pendek skimpy tight dresses ala Kim K tu like byk artis Msia cuba follow….tak elok & sopan for a Muslim especially.
    3) Doakan Fazura maintain la classy look ni.Dan berkahwin ngan TMJ.Sesuai depa ni.
    4) Psl SPM tak sure…dia dlm bidang entertainment pun…wajib ke??

    0

    0
  59. didi says:

    comel sgt fazura. pakaian pun sopan skrg… xde nk tunjuk2 ketiak or betis. great improvement.

    0

    0
  60. clyde says:

    eleh korg sume jeles ngn fazura kn…klu x, xde la korg tgk gambo die sngguh2..x suke jgn la tgk..

    0

    0
  61. hanis says:

    Fazura cute sgt…untg karrr sapa boleh dia….

    0

    0