Written by AbangNara | February 21st, 2011

hikayat merong mahawangsa

Sumpah Abang Nara tak sabar nak tunggu 10 Mac 2011. Tengok poster filem Hikayat Merong Mahawangsa kat atas tue pun dah buat hati ini makin teruja nak menonton filem ini. Abang Nara rasa inilah filem yang mampu mencipta sejarah di Malaysia. Bukan setakat RM10 juta, Abang Nara kutipannya boleh cecah RM20 juta di Malaysia sahaja. Sila tengok trailer di bawah untuk menambah keterujaan anda.

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada KRU kerana berjaya membuktikan yang rakyat Malaysia juga mampu membuat sebuah filem yang lain daripada yang lain. Selama ini mana ada pernah orang berani nak buat filem epik sebegini. Selama ini kita cuma ada filem cinta, seram dan komedi je. KRU yang pertama kali rasanya buat filem macam ini.

Lagi gambar sekitar penggambaran filem Hikayat Merong Mahawangsa dengan membaca entri ini sepenuhnya. Jangan lupa untuk menonton filem ini bermula 10 Mac nanti. Dan jangan lupa juga untuk like Facebook Hikayat Merong Mahawangsa.

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

hikayat merong mahawangsa

156 responses to 10 Mac Ini, Filem Hikayat Merong Mahawangsa Bakal Gegarkan Malaysia!!!

  1. bb says:

    tak sabar nak tgok!

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      fuyooo…x sbr nak tgk….

      0
      0
    • Mariah Curry says:

      Harap2 filem nie bukan hanya propaganda….untuk ratings/profit sahaja.

      Harap2 dapatlah menaikan mertabat filem Melayu yang akhir2 ni banyak yg berbentuk hiburan sampah demi keuntungan jangka masa singkat.

      It is about time to think out of the box..ini asyik2 filem hantu, rempit, cinta terhalang. 8)

      0
      0
      • mys abby says:

        filem kru mmg jarang mengecewakan..
        cicakman dulu pun kreatif dan lain dr yg lain wlupun nmenye CICAK..!! hehe…
        mesti tgk!!

        0
        0
      • Beautiful pari-pari says:

        mmg kompom xpropa kot..aku tgk trailer dier cam lagi bombastik dari 300 je..huhu…xsabar giler!!nak jadi org yg 1st gi nonton citer niee!!mmg tabik spring ngan KRU!!!hehe.
        *giler real kapal layar lama tuh…kagum KRU dpt buat sume nie..

        0
        0
      • khalid says:

        saya paling tak suka movie rempit2…memberi pengaruh buruk dengan remaja! bagus haramkan!

        0
        0
    • misskenyalang says:

      mcm besh jer. hrap2 berbaloi2 la ble g tengok nanti. penonton la ni bukan mcm dulu lagi.

      0
      0
      • bzbody says:

        1st tgk poster terus tingat 300…tp cite ni cam best jer..xpenah2 pn tgk cite mlayu camni…xsbr nk tgk

        0
        0
    • flojerz says:

      Norman, Yusry dan Edry bila bergabung mcm Arwah P. Ramlee. Saya pasti akan menonton filem nie ! Filem yang berkualiti spt ini layak HIT BOX OFFICE

      0
      0
    • Gorgon says:

      misai putih rahim razali tampal ada terlebih sebelah.. kuwank3…

      0
      0
  2. bb says:

    kru ni mmg kreatif!

    0
    0
    • Aku stuju, adik-beradik ni mmg kreatif, bukan skrg je… dr dulu lagi. Tgk album2 dorg, semua mencipta evolusi, rekrued, krumania…. tp igt x dulu jelajah konsert krumania diharamkan sbb ms tu peminat2 amat taksub dgn kru. Tp dorg dr hari ke hari bertambah matang……

      0
      0
      • bb says:

        YUP, N SY PALING SUKE LAGU2 DIA MCM NEGATIF, APA SAJA, DUA, AMELIA, DN BANYAK LG LAH…WAH…LAGU2 DIA MENGINGATKAN KMBALI ZAMAN2 SKOLAH.HEHEHE

        0
        0
  3. ehem says:

    tk sbr nk tonton

    0
    0
  4. makyang says:

    dh tokeinye byk duit..mestilah bleh buat filem yg berkualiti..kiranye x malu le nk tayang kt seluruh dunia…syabas kru…mak yang sungguh bangga dgn wawasan korang yg tinggi melangit nih…

    0
    0
  5. Tengok poster je pun da buat saya JATUH CINTA UNTUK TONTON MOVIE NIE

    0
    0
  6. lalink says:

    mcmni bru ”standard” nk tgok ..
    gud jod yusry! btw keje beliau mmg bgus
    poster pon nmpk nice!

    0
    0
  7. lalink says:

    ye! mmg fall in love with his poster! kne tgok dlu cerite ni cmne hopefully great muvee!

    0
    0
  8. wee wee says:

    BAGUS KRU…!!!!!saya akan sokong filem melayu yang menceritakan sejarah di malaysia..seperti filem luar negara dah lame wat filem sejarah seperti bruce lee dan lagenda2 sejarah mereka..skang kita mesti sokong filem seperti ini. walaupun sudah zaman moden tapi kita mesti tahu sejarah…

    0
    0
  9. MizzAin says:

    x xabar nak nengok

    0
    0
  10. fifi says:

    wow!! igtkn cte hollywood td. good job kru!

    0
    0
  11. nissa says:

    seriously, tak sabar sgt nk tgk cerite nie~

    0
    0
  12. TAURUS says:

    JANGAN LUPA DAPATKAN YANG “PIRATE”….. alaaaaaa….tunggu je raya nanti………..

    0
    0
  13. shafa says:

    waa bestnyer…bangga malaysia ada filem macam ini. syabas KRU semuga berjaya keperingkat antarabangsa…tahniah juga pada semua yg terlibat pelakon2 dan crew yg betungkus lumus menghasilkan filem yg bakal menggegarkan ….ehh mcm ucapan terima anugerah pulak…………

    0
    0
  14. leon says:

    bang nara tak perlu la sampai sumpah2 hahaha…kita org pun xcited nk tgk.. :) tp tak de la nak bersumpah2 pulaa huhuh

    0
    0
  15. sue says:

    hai..nak tanya la…yang watak utama lelaki ni die islam ka???

    kalau die islam..kenapa kawen care kristian mase d itali…n jatuh pade bulan puasa plak tu, pade thn lepas…

    katany parent die islam..mak die melayu..musykil la…3

    betol ka bang Nara????

    0
    0
    • rara says:

      so? apa kena mengenanya dengan movie ni dengan kehidupan peribadi pelakon utama dia?

      0
      0
      • sue says:

        ade aku petik movie ni ka???

        aku bertanya pasal kesah hidup die…betol ka? tu yang aku nak kepastian..

        kononya c nara ni ekspres…nape lak lambat taw kisah weding hero ni???
        blog lain lagi laju dari bang nara..

        bang nara.ade bloq tu da pertikaikan weding die..cube bang nara rescrh??

        0
        0
        • erm says:

          sibuk nk th dia kawin ke x..lantak dia la..yg penting movie ni bagus…lainla kalau dlm movie ni kru buat dia kawin ngan ummi cara christian…tu br kontroversi…dh2 jom komen pasal movie ni jek…

          0
          0
  16. Delaila Rose Maria says:

    BUAH TANGAN KRU YANG DINANTI2 KAN. LAGENDA PASTI MENGUKIR NAMA DI SEANTERO DUNIA DENGAN HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA. SEJARAH TETAP SEJARAH JANGAN SESEKALI KITA LUPA KAN NYA. SYABAS!

    0
    0
  17. Amier says:

    Gambar martial arts ni negara jiran Thailand peningkatan begitu baik sekali filem mereka sudah diterima peringkat antarabangsa.Filem Indonesia pun sudah mula bertambah baik mutunya.
    Sudah masanya Malaysia mengembelingkan kepakaran dan kreativiti untuk penghasilan filem martial arts yg bermutu.

    0
    0
  18. rembat says:

    mesti mau tgk……..

    0
    0
  19. joyah_sp0rt says:

    yeay!!! at last ade jgk filem melayu yg masuk dek akal..
    xla di taja ngn citer2 hantu yg merepek meraban je! good job KRU!!

    0
    0
  20. jenglot says:

    statement abg nara..filem kita xde kuar filem epik..rasa xbetul kot..b4 ade je file Puteri Gunung Ledang..Lembing Awang Pulang ke Dayang dan banyak lg filem epik yg ada…dr segi CGI filem Merong Mahawangsa ni byk part cgi stil lemah atau erti kata lain stil belum smooth…anyway thumbs up to KRU..berani menggeluarkan filem bid budget yg belum pasti pulangannya berbaloi ke x

    0
    0
    • abel says:

      lembing awang pulang ke dayang???mak ai seyes buang duit ak jerk p beli tiket wayang,dah lah lari pada sejarah sakit jiwa jerk tgok bila masa plk lah awang tuh kawen ngn dayang last2 ceter!!aishh ak google len y dia kata,

      HMM mmng ak tunggu2 good job KRU go KRU go!!

      0
      0
  21. Lovely says:

    Cerita sejarah ke?

    0
    0
  22. saya says:

    ade sorang ni keje duk dislike je msti orang indon jeles ni.ape pun tahniah kru!!

    0
    0
    • MisstauruS...MisspocO says:

      ahakz baru prasan ker…cuba tgok kat entry2 yg lepas, mmg sah xde keja lain ni… asyik duk dislike jer komen org… sampai kita sebut nama ALLAH pun dia dislike jg… dia ni mmg rajin kan, turun naik atas bawah dislike sume komen org… yg positif pun dia dislike gak…

      hurmmm, mmg susah nak carik org buat keje dislike mendislike camni…kalau dia duk kat aku, dah lama aku bg upah kat dia… sian dia xde keje lain…

      0
      0
      • joyah_sp0rt says:

        tau xpe! aku pn bru noticed b4 baca komen korg ni..kuangajau btul sape yg DISLIKE ni! nmpk sgt dy bkn org m’sia…!

        0
        0
      • Kasih says:

        poco, btl tu.. x letih ke dia tu asyik dok tekan2 dislike tu dr mgg lps lg.. org ucap tahniah kena dislike, sebut nama Allah pun kena dislike, ucap Amin pun dislike… ntah pape lah org yg suka gan butang dislike tu kan…

        0
        0
      • missyqaldina says:

        aku da ckp..kt komen tiz sebelum ni….abes sume org2 bodo tade keje ni tekan button dislike…kt komen aku kt sebelah pon sebok je tekan dislike..org bodo takde keje la tuh…takde otak nye org.

        0
        0
  23. [email protected] says:

    XSABAR LAK NAK P TENGK

    0
    0
  24. Commodor says:

    Best Best!! aku mesti tengok.Congrats KRU!!
    http://bit.ly/hEyDug%5D

    0
    0
  25. Kasih says:

    jom tgk.. citer epik yg hebat ni… ;)

    0
    0
    • MisstauruS...MisspocO says:

      kasih…tkg dislike dah dtg meroyan lg nih…hahaha…

      0
      0
      • Kasih says:

        tau xpa… apa lah mslh nya hbs kena dislike ni… ni kalo srh mencuri ni mau kalah toyol sbb tangan org yg suka dislike ni lbh pantas dr toyol hehehe :p

        0
        0
        • Abu Bakar says:

          mmg parag manusia yg suka butang dislike2 ni ya.
          habis komen atas bawah kena butang dislike orang yang meroyan tu ya.

          0
          0
        • MisstauruS...MisspocO says:

          kasih… toyol blaja dr org tkg dislike ni la… dia ada tubuhkan PERSATUAN TOYOL-TOYOL SEDUNIA…

          hahahaha…

          0
          0
        • Kasih says:

          yup aku pun rasa cam tu gak poco hehehe… persatuan terhebat tu hehehe :p

          0
          0
        • TAURUS says:

          diorg tak suka ko Kasih…diorg bukan dislike komen ko…tp dislike ko..sbb tu aku x penah nampak komen ko byk yg like…sume dislike…..

          0
          0
        • Abu Bakar says:

          Taurus, ye ke tak suka kasih? aku tengok komen kasih tu ok sj. come on lah bukan takat komen kasih sj kot yang kena dislike tu ha, tapi habis semua pun kena. aku pun ada juga baca komen2 kasih ada juga yang like apa, biar betul statement ni taurus.

          pakai sentimen apa pula yang nak dislike kan orang yang bagi komen seperti kasih ni? come on lah rasional lah sikit ya, semua orang ada hak untuk bagi komen selagi tak guna ayat2 memaki caci.

          0
          0
        • MisstauruS...MisspocO says:

          kalau camtu tak sesuai la BN letak like ngan dislike kat sini… sbb tkg dislike tak reti nk guna butang tu…

          suka ati men hentam je diaaa…. nanti la aku report kat abg nara…

          0
          0
        • Delaila Rose Maria says:

          TAK PERLU LAH NAK KATA KITA SUKA DEKAT SI POLAN INI ATAU SI POLAN ITU, SELAGI ORANG YANG AWAK KATAKAN ITU CIK TAURUS TAK MENDATANGKAN MASALAH DI BLOG INI DAH CUKUP BAIK. SIAPA KITA NAK MENILAI ORANG LAIN BENCI PENGOMEN YANG LAIN DISINI SEDANGKAN TUAN BLOG MENGALU2 KAN NYA. BETUL KATA EN ABU BAKAR, SELAGI TAK ADA KOMEN MEMAKI HAMUN ATAU CARUT MENCARUT YANG DI TULIS OLEH CIK KASIH ITU SUDAH CUKUP MEMADAI. SEPERTI KATA CIK POCO, MANUSIA INI ADA MASALAH KRONIK.

          0
          0
        • yanie hakim says:

          eleh taurus, bkn kasih sj la y kna dislike lh kmen aku pun byk jg kna dislike wlau kmen baik2… x pham aku org2 y ska dislike2 ni lh… hng kta ada org x ska dkt kasih kn, kranya hng pun ada jg lah org x ska jg ya taurus adoyaii..

          0
          0
        • menyampah kat kasih says:

          mmg pun.. aku setuju taurus.. org bukan benci komen..
          tp benci si kasih yg berlagak pandai tu… menyahpah bace komen die.. komen org len ok jer.. berlagak baik bila comment..

          0
          0
        • Kasih says:

          kalo dh menyampah jgn lah bc ya my dear.. dan aku pun xder lah dok berlagak baik atau perasan bgs bl bg komen ya… aku adalah diri aku dan begitu cara aku bg komen… so xyah lah nk kecoh2 bagai :)

          0
          0
        • apa punya olang lah says:

          wa lagi lah…
          menyampah nak baca…
          komen lu sama taurus tu…
          lu olang yang perasan bagus derr…
          apa kes nk hate2 olang ni…
          cam lu olang ni good2 jer lerr…
          suka lu baca…
          tak suka lu jangan layan lerr..
          peace..

          0
          0
        • yanie hakim says:

          eleh kra hngpa pnya menymph sj ke, org lain pnya menymph hngpa xnk kra pla kn.. dh2 lah tu dok cr mslh dgn kasih tu bkn dia dok menysahkan hngpa dua pon adoyaii.. dok rsa2 mcm hngpa yg ada mslh dok bt mcam bguih2 dan pndai pla adoyaii..

          0
          0
        • Delaila Rose Maria says:

          JANGAN KITA SESEKALI BENCI PADA ORANG LAIN KERANA KITA AKAN DIBENCI BERJUTA2 KALI GANDA ATAS KEBENCIAN KITA ITU. NAMA PUN BLOG GOSSIP, SAMA2 LAH GOSSIP SECARA BERHEMAH. TAK PERLU LAH NAK MEMBENCI ORANG LAIN KERANA ALLAH BENCI PADA MANUSIA YANG BENCI PADA MANUSIA YANG LAIN.

          0
          0
        • mamarazi says:

          ater aku lg lah meluat dengan orang2 yang berlagak suci dan baik2 tapi mengata org lain… kome berdua tu lg teruk perangai nya dari si kasih tu yoeb…

          0
          0
        • Yus says:

          Betul tu Taurus. Boring la dengan minah2 ni…gedik.

          0
          0
        • farisha sandha says:

          yus, awak tu yg gedik2 sebenarnya..
          lg boring baca komen yang entah apa2…
          suka benar nak kondem orang padahal diri sendiri pun kelaut..

          0
          0
        • jerome says:

          Laaaa. Pasal ni pun banyak orang bergaduh. Light up. This is a gossip blog. Untuk light entertaiment. Don’t la take everything personally n seriously. Nak gaduh gi blog politic okayys?

          0
          0
  26. i am xoxo says:

    i will go and watch this movie. =)

    i guess it worth-watching

    0
    0
  27. sayangselasih says:

    Nak tgk tak sabar rasanya…harap2 jgn indah khbar dari rupa…

    0
    0
  28. Tok Kadi says:

    smoga berjaya KRU.

    cuma apa yg dpt dilihat dr the making of film ni ada beberapa babak yg sgt cliche dgn filem2 epik yg lain..cthnya babak anak panah yg dtg mnjunam dgn byk, babak bertempur yg huru hara, watak lelaki berambut putih yg pjg & mungkin ada beberapa lg.

    moga lain kali cuba cari keaslian dlm alam budaya nusantara yg tersendiri. psti kita dpt menandingi filem2 dr luar negara yg bergenre sama..

    0
    0
  29. kak Timah says:

    wah brdiri bulu roma tgk poster pic dia…xsabar nk p tgk…bru je td celcom msg klo top lg 10X4 kali dpt 2 tiket free…

    0
    0
  30. che lah says:

    adakah akan aku tgk cerita KRU dipawagam??
    cerita mcm cicak man? mcm Jin notti? mcm Magika??

    sesedap itu ke??

    0
    0
  31. cy strawberi says:

    nk..nk..tgk… sp ade tiket extra sudi2 la ajak saye tgk kt panggung <3 <3 <3

    0
    0
  32. wawa says:

    walau macammane hebatpn cite ni di mata kita,pasti akan ada yg xpuas hati,silap2 sampai lak surat komen kat nara psl cite ni nt…
    psl cgi,cite mat saleh yg merapu dan nmpak sgt kartun still cakap best n puji2 tp bila melayu yg bt movie ada lak nak komen konon bt2 pandai psl cgi,,xsmooth la and bla bla bla..

    0
    0
  33. wan.du.kong says:

    tengok poster je dah teruja. harap2 filem ni mampu pergi festival filem antarabangsa. lain dr yang lain. dan semestinya hebat. hehehe.

    0
    0
  34. non says:

    great!!!

    0
    0
  35. nunu says:

    WOW NAMPAK HEBAT…..
    X SABAR NK G TGK

    0
    0
  36. k says:

    aku taknak comment lebih2. nanti kang tak mencapai ape yg kita harapkan. so, tnggu dan lihat je la. :)

    0
    0
  37. black rosEs says:

    atoiiiii…like ngan dialike pun nak jadi issuE..huhuuu…=P

    0
    0
  38. zaia says:

    whoa..mcm best. tk sabar nk tengok~!

    0
    0
  39. ayampenyek says:

    wat kat pantai pandak chendering tganu nih…. tau nih tempat nih.. LIKE =)

    0
    0
  40. mankuk says:

    jgan jadi citer haremmmmm dah ah

    0
    0
  41. ef..bee..ai says:

    the genius Bros…diam2 ubi tapi berisi…….good role model.
    tapi sayang….banyak tyg erlepas pandang….
    yg jual gelang, yg jual mekap …..bole dapat Dato….
    camne penilaian & pengiktirafan …..
    keep it up ur good job bro….

    0
    0
  42. jenglot says:

    wawa:bkn wat pandai..aku bdk animation..bkn wat pandai..dan KRU pon admit krew animation diorang time handle filem ni xcukup staf..bkn niat nk bash..tp kenyataan..lain kali kalo nk bash org..jgn serbu tembok xpakai helmet naa

    0
    0
    • wawa says:

      hai,terasa nampak…..pedasnya cabai tu kan…opss lupe,filem u guna teknik cgi tu dah untung 40juta kan….hebatnya,pandai u buat filem kan…..

      0
      0
  43. syaz says:

    Good Luck :)

    0
    0
  44. cecorot says:

    aib tgn si stephen kat ne erk
    hahaha

    0
    0
  45. rania says:

    bila tgk poster tu…mmg ada atilah nk tgk…arp2 besla..pe2pun lau buah tgn dr KRU….mang x kecewa r…mga dpt kutipan berjuta2 lemon…..

    0
    0
  46. syed says:

    hahah seronok juga cerita ini..^^ walaupun belum tengok tpi mcm seronok je..^^….

    0
    0
  47. weiya says:

    mmg tak sabar nak tgk ni..poster pun dah ok..bkn mcm poster 40 juta tu..ciplak..heheheh apa pun aku suka ngan semua produk kru

    0
    0
  48. cella says:

    fuyoooo!!!! tgk trailer pon mcm syok giler!!!
    waaaaa!!!! xsabar nak tengokk!!!!
    poster mantap sgt!!! KRu i love u laahh…. =D

    0
    0
  49. Cik Dress says:

    Dah lama tunggu filem ni. Mmg best. x sabar sesangat nak tengok nihh!! Wajib tengok.
    Aku bangga sebab malaysia pon mampu buat filem setanding dengan oversea. Sapa stuju dgn aku? hehe…

    Jom sama2 kita tengok pada 10 Mac nanti.

    0
    0
  50. jane says:

    KRU steady aaahhhh ….org lain kalau buat citer seram semua yg lain nak buat citer seram…kalau buat citer cinte..semua buat citer cinte… kalau rempit semua buat rempit… KRU tak ikut produksi lain…i salute…

    0
    0
    • cella says:

      kann jane…stuju sgt ngn awak… cam org len suke sgt ikut2 org… tmbah2 plak yusry as a director xde pon nk sebok2 market jd hero…xmcm filem laen tu..die lah producer, die lah pengarah die lah hero….
      bajet nk hero jer lah sume filem die…
      padahal xlah hebat pon berlakon…

      0
      0
  51. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    FUH…. POWER!!!!!!!!!!!!!!!!!! shabas kru norman yusri n edry….hero dia hensemmmmmmmmmmmmmmm minah jambu mesti nk tengok cerite ni pasti!!!!!!!!!! i lov u all norman yusri n edry……

    0
    0
  52. Rosila says:

    Wow!! nampak menarik. Sebelum ni kita pun dah ada filem epik sebegini, Puteri Gunung Ledang. Pun bagus juga filem tu….

    0
    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      puteri gunong ledang lembab lah!!!! tk bagos!!!

      0
      0
      • ef..bee..ai says:

        yg lembab, puteri gunung lalang cek mina oii. PGL tu sejarah, ko duk dkt pc 24/7 patut tau psal sejarah….baru betul…

        0
        0
  53. cella says:

    suke KRU!!!! yusry pengarah filem ni tp xde pon sebok2 nk mrebut jd hero…. xmcm c syamsul yusof tu…
    sume filem die nak bolot hero… taw filem die tp kalu xreti sgt nk berlakon tu xyah lah jd hero sgt…
    YUSry i love u!! =)

    0
    0
    • chelah says:

      harap yusri tidak buat mcm filem cicakman laa..malu rasa byk sgt idea ciplak dr dlm filem-filem luar

      hrp cer yg ini, xde plak ciplak idea dr filem-filem luar..

      0
      0
  54. xoxo says:

    Tak nak komen jln cte sebab tak tgk lagi..Juz nak komen benda2 yg nampak dgn mata kasar. Aku rase cte ni terlalu byk gune teknologi janaan imej..nampak tak real sgt..same mc cte 300 la..sebahagian besar cte gune komputer..memang la canggih, tapi aku rase mcm tak ade ‘soul’ Ni pandangan aku la..org kampung yg naif IT..ngeeee~

    0
    0
    • Krikri says:

      wuuhuuu….dah pernah tgok filem ni, melayu ciplak gladiator, 300, Troy.!! Canggih tapi isi cetek.Tu belum dengar full dialogue lagi tu.

      0
      0
      • ZullWell says:

        think positive…

        bukan ciplak tapi ambil idea dan membentuknya dengan lebih kreatif… filem sejarah byk isi dia tidak dikembangkan dgn baik di dalam filem sebab budget dan masa tayangan…

        0
        0
        • herobangla says:

          hahahaha…… * ambik idea* dah tentu CIPLAK nama nya. Ye lah think positive bab filem melayu!

          0
          0
  55. Piston Pecah says:

    dah lama tunggu filem nie…
    asik2 tgk iklan dia je kt panggung wayang..

    0
    0
  56. ZullWell says:

    PGL pun guna budget besar… tapi kemajuan filem di Malaysia semakin berkembang…

    0
    0
  57. honeybee says:

    Macam best..ala ala hollywood gitu. nak gi tengok juga lah..Weight Loss Trick

    0
    0
  58. wangila says:

    tgk trailer tang dia cakap melayu tu mcm 300 je…tp takpa la,jgn copy 2alam dah le hehehe…2alam hehehe…40 juta hehee

    0
    0
  59. puteri qistina says:

    tak sabar nak tgkkkkkkkkk tak sabaaaaaaaaaarrr

    0
    0
  60. husin,mon..... dan jin pakai t0ncit says:

    wait n c…..

    0
    0
  61. mrjinx says:

    gambar poster tersebut direka oleh rakan saya KUKUBESI yang mana dia juga edit gambar untuk Datuk Sheikh Muzaffar

    0
    0
  62. beyond-d says:

    aku tak sabar nak beli tiket wayang cite ni,

    0
    0
  63. bawahlicin says:

    cam poyo jer…aku tak suka pemilihan pelakonnya..lagipun langsung tak nampak ke”merong mahawangsa”annya..dari segi kostum dia..entahlah..

    0
    0
    • esparanza says:

      fyi, merong mahawangsa keturunan alexander the great ye. so, memang patut cari pelakon kacuk untuk watak ni.

      0
      0
  64. x sabar nak d/load..hahahaha

    0
    0
  65. jee.. says:

    suka rupa paras ummi nazeera…walaupun tramai artis lain yang lebih cantik tetapi wajah ummi natural dan kemelayuan.

    0
    0
  66. kiah says:

    LANG BUANA PUN DAH BUAT DULU TAPI DIA PUNYA GENRE KOMEDI AKSI. DAN TAK GUNA CGI SGT.TAPI TU 5TAHUN DULU LA

    0
    0
  67. sara90 says:

    mmg gempak ahh citer nih…setaraf epik antarabangsa yg lain/….so vogue…class!!!

    0
    0
  68. qass says:

    kenape haurs umi nazeera??????

    0
    0
  69. Amier says:

    Wah!suatu revival dlm industri filem tanahair, trailer movie ni mengkagumkan, kelihatan realisma nya menyamai filem hollywood.
    Tetapi kenapa asalkan filem mengambarkan zaman dahulu di Nusantara ini tunjuk melayu tak pakai baju.
    Org Melayu buat filem sepatutnya tunjuk yang melayu ini ada tamaddun dan punyai suatu sistem sosial masyarakat yang baik dan tersusun.

    0
    0
  70. jebat says:

    Best filem ni.. tapi sedih kenayakan yang support bangsa melayu. bukan nak cakap pasal rasist.. tapi realiti.. kata satu Malaysia tapi sokongan terhadap produk malaysia hampeh.. Cuba perati dekat FB.. ada tak sebarang komen dekat fanpage FB HMM and cuba compare dengan fanpage NAMEWEE lahanat…….berapa ramai bangsa lain yang like n beri komen and like. this is reality..

    aku tetap sokong filem malaysia

    0
    0
  71. fara90 says:

    super thumb up…. for first tyme mmg sgt suka tgk filem melayu nie(hikayat merong mahawangsa)…. coz sblum nie g cinema tgk cite omputeh jew… filem melayu membosankan(sowey for harsh word but t is reality) mmg x rugi tgk filem hikayat merong mahawangsa n t’sgt puas ati even ada kekurangan ckt… but mmg terbaek dr suma cite melayu yg lain…..
    kutipan setakat nie ke-12 (rm5 juta) keep it up.. n kalahkan ngangkung yg entah apa2 tu

    0
    0