Written by serenity | October 7th, 2013

Tidak lama lagi Marion Caunter akan melahirkan anak kedua dari perkahwinan dengan SM Nasaruddin SM Nasimuddin. Sudah menjadi trend selebriti Malaysia yang terkini untuk mengadakan majlis ‘baby shower’, dan sudah pasti Marion sekeluarga dan si comel Leia Rose tidak ketinggalan.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Majlis baby shower Marion ini dilaksanakan semalam dengan menampilkan tema harimau bintang atau ‘Leopard’ dan warna merah jambu. Dari dekorasi tempat, makanan sehingga ke pakaian tetamu adalah mengikut tema ini. Apa yang menarik, SM Nasaruddin turut mengenakan sneakers tema harimau bintang yang direka oleh Christian Louboutin.

Lagi 8 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Instagram Marion dan Instagram SM Nasaruddin.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

.

201 responses to (10 GAMBAR)Sekitar Majlis Baby Shower Marion Caunter Dan SM Nasaruddin

  1. den la ni says:

    menyedihkan…

    0

    0
    • miss mong says:

      apesal tk buat tema tapir ke..ayam belanda ke..

      0

      0
      • Kak Enon says:

        kan elok kalau dibuat kenduri kesyukuran agar dipermudahkan..

        marion.. islam itu indah?

        0

        0
        • keledek says:

          baby shower logik utk islam dari segi ape eh? sbb selalu tengok2 kat filem, org putih je yg ade baby shower nih.. mcm kite islam plak kejutan budaya kan. aku tengok yg cina, india, bangsa2 lain takde pun baby shower bagai? hmmmm

          0

          0
        • Anonymous says:

          Marion Kaunter ni memang kaki show-off/riak la. Mentang-mentanglah kawin orang kaya. Tapi isu agama…. kosong.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          Akak rasa kalau SM Nasaruddin ni mat dispatch atau kerani bank, Marion kaunter bas express ni nak ke kawin?

          I dont think so.

          0

          0
        • Abang Stim 24 jam says:

          biasalah kalu si melayu kaya, cina pun suka. cuba melayutu mat rempit, ada depa nak suka. donia..oh donia.

          0

          0
        • KERRY says:

          GOLD DIGGER !!!!! :(

          0

          0
        • megat says:

          kesian.. kaya di dunia.. tp miskin bila dia kena tanggung dosa aurat bininya.. its called JDT (Jantan Dayus Team)

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Tolong lah , im not tryin to be racist . Kat Malaysia nie jer yg ” The fairer the more beautiful you are ” . Cuba kat luar negara ? Kalau Melayu dgn bgsa lg satu ? Seriously kita kelihatan ” LATIN ” . We have to be proud of our race . Selena Gomez , Penelope , Jeniffer Lopez , Nicole Scherzinger , semua TAN-NED skin ~! Ada penah tengok muka apam penyat flat pancakes masuk top 10 Most beautiful women of the WORLD ? NAN HADO !

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Lg satu kalau Marion bkn celebrity peringkat Asia , ada ke husband dia nk kahwin dgn dia ? For me tak de la cantek mana .

          0

          0
        • Anak Muda says:

          biasalah tu, mcm ni la lifestyle kroni2 UMNO, dorg bnyk sgt duit kn pdahal duit tu sume duit rakyat diorg guna perabih sesuka hati..mjlis mcm ni pun nka dibuat, apa la macai2 kroni UMNO ni, lagi baik guna utk rakyat..

          0

          0
        • Tema pelandul says:

          Nak sgt tema rimau, keluar anak rimau baru ko tau hahahahhahahh padan mukaaaa

          0

          0
      • Maya says:

        kawin dgn orang kaya..apa lagi beranak je lah kerjanya. duit senang. ada maid segala. laundry, masak, semua orang buat. duduk rumah cat kuku saja. apa kisah?

        0

        2
        • Neeolga says:

          Saya orang Kelantan..saya lagi cantik. Kawin dgn saya la. Saya lagi manis..

          0

          0
        • Olga says:

          Marion ni nama mcm kokesen tp muka spesis cina jinjang je…

          0

          0
        • baabaablacksheep says:

          Dia kan bekerja. Ada hair saloon, kerja dgn E!… and dia takdelah banyak beza pun dgn artis favorite korg. Dia kan mualaf, cuba ajar dia elok elok. Lead by example. Ni tak, org buat dosa korg kutuk. Org buat baik korg kata show off.

          Olga, ayah dia Caucasian. Sebab tu ada nama Caunter. -_-‘

          0

          0
      • Anonymous says:

        tema tapir nak wat cemana semua pakat pakai topeng tapir ka apa?

        0

        0
      • K.A.A says:

        untung la dapat laki kaya…

        0

        0
    • cicakiut says:

      Syok jd org kaya…. belon tu pun mahal….

      0

      0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        Kaka Cham tgh bayangkan kak cham sedang berada di atas katil bersama SM Nasa… pergh nikmat habis… muka dh la hensem. badan pun sedap!

        0

        0
        • Selena Gemas says:

          Cukup2 la tu kak cham oii ko meroyan pakai avatar makcik lagenda budak setan 2 tu dh dekat 1 tahun kot x puas2 lg kee ?.. dia bkn spises ko pn tukar laa gambar lain plak.. tanggung dosa jee duk menyalak siang mlm guna pic avatar makcik tu..

          0

          0
      • Jaja says:

        Macaroon tu pon mahal hoiii, brand Nathalie tuuu. #untunglaa

        0

        0
    • izzy says:

      hamboii.. bukan main korg kondem majlis baby shower diorg ek..
      org ‘terberanak’ kt post lain bukan main lg korg backing..
      dua2 pun hampeh!

      0

      0
    • noni says:

      Baby shower ni adat omputih sebenanya…kalau islam, kenduri cukur jambul ngan akikah…slalu sangat nk tiru org barat, org barat takde pun sibuk nk tiru org kite…

      0

      0
      • ayraa says:

        cuma aqiqah saje adat org islam. cukur jambul BUKAN adat org islam tp adat org hindu.. gunting skit rmbt baby boh dlm tempurung kelapa totally bkn adat org islam! sejak saya tau ni, dah xde dah wat cukur jambul utk anak.. hari ke-7 cukur botak terus.. ikut sunnah nabi lg afdal

        0

        0
        • diena says:

          yang buat majlis berendoui bagai yer itu adat hindu… tp adat islam masa buat kenduri kesyukuran rambut bby dicukur tu timbang n nilaikan dengan harga mas.. nilai tu disedekahkan

          0

          0
      • mencelah says:

        actually, xde istilah cukur jambul..kalau ikut sunnah nabi, cukur kepala..botak habis..2 pun lepas lahir bby 2..sebelum lahir better wat doa selamat..mintak maaf kat sume org, nty klu pape jd dah kosong2…gitewww…

        0

        0
      • Nadia says:

        tapi.. aqiqah ke cukur jambul ke.. tu lepas beranak.. baby shower sblm beranak.. bukan nk back up tp just gtau je..

        0

        0
        • mamatcomel says:

          nk tny..saya ni bakal jd bapak…xtau bende ni..org kampung hulu…shower ni yg ayor pancut tu ek? klo wat baby shower ni…nk pkai shower yg cmne ek?yg gmbor gajah tu ek?..nk suam-suam kuku ke?…npe depa ni wat baby shower tp xde pon baby yg di’shower’kan?…lg 1..npe dipanggil baby shower padahal baby tu xkuar perut lg?…camne nk nk showerkan baby ni?xtakut lemas ek?..npe xde tab mandi pon?..tolong la explain kt saya

          0

          0
        • baabaablacksheep says:

          Mamatcomel, sbnrnya dulu dulu baby shower ni dibuat sesama perempuan je. Contohnya saya bg nama Yasmin Hani. Dia pregnant so kawan dia si Sazzy (contohnya!) buat baby shower untuk dia. Yang datang shower ni semua perempuan. Tujuan dia, supaya boleh berkongsi pengalaman bersalin, jaga anak etc. Sbb originally baby shower ni org buat untuk anak first je. Lelaki tak yah ngada ngada nak dtg. Kat Msia je lelaki sibuk tayang muka. Kalau tgk cita org putih baby shower diorg ni mcm tea party tapi semua perempuan. Shower tu pulak mcm ‘hujan’. Di’hujani’ hadiah la kiranya. Sebenarnya aqiqah tu kira baby shower. Tapi org putih selalu buat sebel baby lahir. Kita muslim buat lepas baby lahir.

          0

          0
        • mamatcomel says:

          0o0o0…klo di’hujani’ hadiah kite kt kampung blah hulu ni xpanggil baby shower…kite panggil present shower….ermmm…present ke past???

          0

          0
    • mizz cerry says:

      Cara hidup seharian pun dah macam org putih xyah la nk buat baby shower berbagai, buat kenduri doa selamat lagi bagus semoga anak yg dlm kandungan selamat lahir n tengok dunia kan..dah asal marion ni bukan islam napa si suami xbimbing bini ikot cara islam
      Life cara org kaya mcm ni la kot ek??? so sad marion your husband don’t guide u to wright way…eeee…ok x english aku ke berterabor hahahahaha!!!!

      0

      0
    • mak jah says:

      UNTUNGGGLAHH KAWIN DENGAN ORANG KAYAAA. NAK BELI APA. NAK APA SEMUA DAPAT! NAK BABY SHOWER KE APA KE, TEMA RIMAU BELANG KA, ULAR SENDUKKA SEMUA BULEHHHHH.
      KITA YANG MISKIN TAK MAMPOOOOOOOOOOOOOOOOOO

      0

      0
    • Olga says:

      APE EK HUKUM WAT BABY SHOWER NI??????? DAH JADI TREND PLAK SKRG NI

      0

      0
    • Olga says:

      SM NASARUDDIN NI MACAM GAY JE AKU TGOK

      0

      0
      • Nok-Nok-Nok says:

        OLGA..!!

        Uoalzz ni., yg muke handsome tu sume uoalzz nak Gay kan diaorang..!! hahahaha
        bagus la dia jd str8., at least dia boleh beranak piank menambahkan lg ummat manusia..Alaa., nowadays pun kan ramai str8 guy berfesyen katanye..!! heheeheh
        Furthermore yg Nok memang sahih faktanya, Si Nasa ni memang suka branded and always beli new collection. Opcoz la dia follow fesyen.. Suit Prada 13hibu beli kat Pavilion tu dia bwk g basuh kete je..!! hahhahaha.

        0

        0
      • Anonymous says:

        komen x logik la…dah nak masuk 2 kot anak

        0

        0
        • Olga says:

          X LOGIK APE NYE SKG NI YG DAH KAWIN BERANAK PINAK PON ADA YG SONSANG LER,KETINGGALAN ZAMAN BETOL LAH KAU ORG NI

          0

          0
      • Olga Mulut Jamban Tarik says:

        Olga kau tak dapat jantan kaya pas tu semua jantan kaya berjaya kau cakap gay.Kau jangan cakap dapat jantan kaya jantan gay pun tak nak kau.

        0

        0
      • amoihodoh says:

        Tu pasal nyonya tu suka, bengap dan lembek, senang bully.

        0

        0
    • MARION KAUNTER PERTANYAAN says:

      ADA AKU KESAH??????????????????????????????????????????????????????

      0

      0
  2. tak faham says:

    apsal wt bnda ni ni tema ala harimau aje..dulu si rebecca pn tema harimau gak

    0

    0
  3. mamamia says:

    stail orang kayo lah katokan..

    0

    0
  4. mak munah says:

    apa kaitan harimau ng majlis ni..dulu rebecca pn wt tema harimau gak

    0

    0
  5. cantik says:

    APAKAH TUJUAN BABY SHOWER???

    0

    0
  6. adnan semput says:

    ni pehal retis kat msia dah anak ke2 nk baby shower bagai? org slalu baby shower anak sulong. baik jamu anak yatim makan lagi byk pahala. ni seme propa!

    0

    0
    • Kemek Suhaiza says:

      Bukanker kalo nak ikutkan org buat baby shower nih jemput kaum2 ibu jekkk, en somi dgn kawan2 dia takleh join sekaki ni nampak somi plak terlebeh sudah?

      0

      0
  7. cer citer says:

    cuba bacakan Yassin u mak bapak dia dlu….!baby shower bgai….esok2 anak demand lbih…!

    0

    0
  8. soosah says:

    baby shower = lenggang perut

    baby shower = amalan orang barat, nampak moden
    lenggang perut = amalan orang melayu, nampak kolot

    0

    0
    • Anonymous says:

      a’ah kn..pndai ko compare..hehe..tapi aku rase la skang org melayu kite pun dh rmai xbuat lenggang perut..die tahu mn dose pahala..lenggang perut kn xelok buat..biase buat ms preggy 7bln…skang buat doa selamat,solat hajat supaya smuanya baik2 je..ni bershower2 bgai nk rak..hadoii aiii…

      0

      0
    • Mirai Suenaga says:

      Lenggang perut dari India gak kot. Aku tengok filem chori2 chupke2 lah dpt tau lenggang perut ni.
      Babi shower ni aku tau dari time erra fazira buat dulu

      0

      0
    • kak jemah says:

      x yah lenggang2 do…. wat doa selmat baca yassin ko tu islam…. bukan kapir…. yg baik x nak ikut…si laki tu jantan dayus sbb biar bini pakai cam tu pastu wat bnda2 merapu….. ingt dunia ni sementara..sume pnjaman je…bangga sgt ngn status die..tu ajdi lupa diri… kalo tgk dlm ig die mmg merapu2 gambar bini die…harap ko berubah la nasa… ingt tuhan ckit… sok die tarik nikmat… baru tau langit tnggi ke rendah….ak x dpt nk tgur depan2 sbb x knal ko…baca ni hrap berubah….

      0

      0
  9. Anonymous says:

    tengok gambar dia org ni bukanya makin happy…tapi makin menyedihkan…si marion masuk islam pn hnya pada nama j…

    0

    0
  10. adnan semput says:

    laaaa gbr last tetamu2 lelaki seme nan hado kategori adik2 pon nak aummmmm

    0

    0
  11. lylyezora says:

    errrmmm….dunia smakin maju org kita pn smakin x sedar diri…smua berebut2 nk buat baby shower bagai….kan lbh baik buat doa selamat utk myambut ‘org baru’ smoga smuanyer slmt…ini x…nk jugak ikut budaya kebaratttt tue….lbh afdal dbaca doa dr tkinja2 snap pic…islam itu indah tp…melayu mudah lupa….

    0

    0
  12. blurkk says:

    perghhhh.. walaupun tengah memboyot, tapi body still mantap tu!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    jangan nanti anak keluar kulit sama ngan kulit rimau sudah la ye…

    0

    0
  14. […] majlis baby shower dan sudah pasti Marion sekeluarga dan si comel Leia Rose tidak ketinggalan Read More This entry was posted in Entertainment and tagged BABY, Caunter, GAMBARSekitar, Majlis, Marion, […]

    0

    0
  15. Anonymous says:

    drp bby shower ni aku xnmpak ape2 benefit pun..
    kesiannnn….baby dlm rahim menangis2 meminta c ibu n ayahnya bacakan doa,baca surah untuk die..tapi ape nk buat d berikan harimau camtu sekali…ntah la..beginilah jadinya bile kurang pndidikan agama…pakaian bini??toksah nk cite pjg la..hazab..ni baru pggl laki dayus…xbau syurga woooo law x brubah n xsuruh ubah..btol syurga neraka bkn aku yg tntukn..tapi dlm hadis ade gtaw lelaki dayus xbau syurga..jgn hebat didunia je..akhirat perlu hebat jgk..

    0

    0
    • DD says:

      awak semua nie siapa nak ckp org tak masuk syurga? hidayah itu milik Allah. buat party tak salah pon…orang malayu kita pon byk je adat n cara masing masing…boleh je. agama mana mana pon tak buat party party ni. nie semua cara nak berhibur dan nak jamu org makan. style dan cita rasa masing masing. tak suka jangan tiru. korang gi buat tema buah durian atau tema badak sumbu nmpk lah melayu sikit.. leapord kan mcm mat saleh. ahahahaha sibukkkkk nak mengata orang. suatu hari, orang yg takde iman dan dapat hidayah beberapa saat sebelum ajal..dia straight masuk syurga. awak semua masuk mana kalau duk maki org? orang yang suka maki hamun adalah bukan cara orang Islam. jadi, mintak maaf balek pada orang yang kamu semua kutuk tue.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sebut leopard tu aku terbayang kenya je tak terbayang omputeh pun

        0

        0
      • marion rimau says:

        ni gua nk tny skit..jd ko takyah semayang buat amal la..tggu nak mati dua tiga saat mengucap mintak hidayah masuk sorgaaaaaa terus kelas 1 gituuuuuu…
        jawab bak mai…jawab

        0

        0
        • DD says:

          mmg sah tak pernah pegi majlis ilmu kalau gini ko nih. bab solat jgn soal lah. mmg wajib. halnya skrg, org tegur jgn nak mengata orang sgt..sebab org yg awak kutuk tu tak mustahil masuk syurga. benda elok kita ikut..yg tak elok tok sah ikut. tak gitu? aku percaya je orang yg berhati bersih kalau last minit nak mati dia insaf seinsafnya..dia masuk syurga.. ko pon boleh jugak. InsyaAllah. ni bukan aku ckp nie..ustaz aku ckp.

          Anon kat atas tue – kenya pon kenya lah labu….

          saya yg ikhlas kat bawah nie, aah betul betul. thats the proper way. kita orang Islam semua buat gitu. im very sure they made one. dont worry. tak kan lah sebab kan dia buat baby shower tema leapord, kita nak tuduh dia tak berdoa kat Allah pulak kannnn

          glitter85, betul ;)

          Salam to all.

          0

          0
      • Anonymous says:

        oppppppppppsssssssss haaaa sudaaaa skali macai marion masukkkk..
        sory aku xkutuk..tp realiti…hah??????what????helloooo DD dlm islam xde la suh jamu cam ni..buat doa selamat n boleh je nk jamu..ni hapeee???law dpt hidayah sblum ajal syukur Alhamdulillah..tu pun law sempat la kan..law xsempat camne??cam aku ckp td la syurga neraka bkn kite yg tentukan..tp dh ade mention kretria yg masuk syurga…yee aku pun xkate aku layak masuk syurga..but aku takut nk masuk neraka..tema durian ke badak air ke tu semua aku xnk buat pun..yg biase2 je aku buat doa selamat,solat hajat utk keselamatan,keberkatan dr Allah…xyah la nk party rimau bgai..kau pun cbuk duk mgata yg lain2..phuiiii ckap xsrupa bikin..

        0

        0
      • DD, saya rasa baby shower yg paling indah n berkat sekali utk org Islam adalah kenduri doa selamat, di penuhi dgn bacaan surah2 Al Quran dan doa utk sang bayi dan ibu semoga selamat. Lagi bagus kalau disertakan jamuan utk anak2 yatim dan saudara mara, jadi semua boleh ambil berkat.

        0

        0
      • sape2 je la says:

        ermmm…jadi ko harap akn dpt hidayah beberapa saat sblm mati ke?ermmm…

        0

        0
    • Glitter85 says:

      Kebaikan baby shower ialah tetamu yang datang bawak gift ( usually barang kelengkapan untuk newborn baby :-)

      0

      0
  16. Mak Temah says:

    untunglaaa kahwin anak orang kaya kat dunia ni…

    0

    0
  17. Linzy Longkang says:

    Pehal org2 kaya nih buat majlis sendu dah byk duit sgt tak tau nak belanja kat lain ker? Yg sorang pakai baju tulis wasted tu dia tau ker maksud disebalik perkataan wasted tuh?

    0

    0
  18. ... says:

    kaya lah sgt keturunan SM ni di dunia.. anak menantu suka menayang branded2.. pakai singkat2 plak.. si laki patut bimbing bini yg mualaf tuh.. ni dia plak sakan ikut style si marion tu.. sadisss ..

    0

    0
  19. Sayangi Islamukan Islam yang menuk says:

    Ini cara orang Kristian ni. Pe hal pulak tiba-tiba ramai artis buat majlis ni, walhal kita dah ada adat lenggang perut, Marhaban, baca Yasin, tahlil dan pelbagai lagi cara Islam. janganlah akibat kahwin dengan orang Bukan Islam yang menukar agama, ikut cara masa dia Bukan Islam pulak. Selalunya amalan ini di buat oleh orang Cina Kristian ni.

    0

    0
    • Biskut says:

      Dalam Kristian pun takde nyer acara mcm ni. sebelom nk babitkan agama lain, ko siasat la dulu btul2. baby shower ni sbnrnya lebih kepada budaya/tradisi saja. sama sperti smbutan hari jadi. actually tiap agama ada cara sendiri cuma tak disebut sbg baby shower. kalau ikutkan juga baby shower cuma utk anak first je & melibatkan pompuan2 je sbb time ni time dorg berkongsi nasihat n pengalaman beranak or jaga anak dgn si bakal ibu

      0

      0
      • Linda says:

        Sejak bile plak baby shower ni ajaram christian. Ni la namanya bodoh sombong. Cakap bajet bagus tp fakta ke laut. Baby shiwer ni mcm tradisi je. Mcm korg yg muslim, kawen bersanding baju lip l bagai tu wajip ke dlm islam? Tu adat melayu je kan. Boley x bezakan Adat n Agama? Dulu sekolah kat mane ha?

        0

        0
        • Biskut says:

          Ntah la org ni Linda. main sukati dia je nk ckp. ni nak babitkan kristian la…cina la. asal ade je budaya yg dr barat, trus je nk babitkan kristian. sblum kita nk babitkan sesuatu agama atau kaum, buat la research dulu. tgk dulu apa maksud baby shower..tujuan dia..asal dia dr mana. baca BN tau…tp nk google psal baby shower tak pandai plak….

          0

          0
        • Linda says:

          Sebab tu la sy ckp ayat bajet bagus tp FAKTA ke laut! Buat research dulu la b4 nak ckp agama org itu ini. Agama itu sensitive. Boleh tak respect agama lain.? Kalau ya pun nak tunjuk bagus tu at least fakta kena btol. Nu tak main sembur. Tak cukup dgn agama, ckp lagi bangsa cina. Nampak sgt racistnya. Nampak sgt tak cukup pegetahuan am! Bagi malu! Puik

          0

          0
    • malisa says:

      dalam islam pun xda ajaran lenggang perut.. lenggang perut khurafat juga.. pelik dah dunia ni nak baby shower bagai.. sekali keluar anak harimau baru ada akal

      0

      0
    • Linda says:

      Sejak bile plak baby shower ni ajaran christian. Ni la namanya bodoh sombong. Cakap bajet bagus tp fakta ke laut. Baby shower ni mcm tradisi je. Mcm korg yg muslim, kawen bersanding baju lip l bagai tu wajip ke dlm islam? Tu adat melayu je kan. Boley x bezakan Adat n Agama? Dulu sekolah kat mane ha?

      0

      0
      • Biskut says:

        Ntah ler Linda. Dia ni main sukati dia je nk babitkan Kristian la..cina la. Cuba buat research dulu sblm nk kluarkan statement lebih2 lagi kalau yg berkaitan agama dan kaum. aku org kristian tp tak pernah plak d ajar atau d bgtau baby shower tu ajaran kristian. Tu cuma budaya utk menyambut baby yg bakal lahir dan ibu yg bakal melahirkan. kalau dlm Islam plak…ada di buat aqiqah tp hanya selepas bayi d lahirkan. rajin2 la buat research. kalau pndai baca BN…takkan nk google pun tak reti kot….

        0

        0
        • Linda says:

          Org mcm ni kalau Bab gossip artis mmg laju di google. Pastu komen fakta tak betol. Kan dah memalukan diri sendiri. Yg xbleh blah, nama tu kalau boleh tlg tukar. Jgn bg cemar nama agama sendiri. I got lots of muslim friend, kalau ade benda dorg tanya pasal agama sy, sy jawab baik sbb dorg tanya baik. Dorg tak trus buat andaian sendiri. Respct them!

          0

          0
    • pp says:

      Ada betul kata awak tapi sebenarnya lenggang perut tu bukan dalam Islam malah sebenarnya diharamkan if I’m not mistaken sebab tu merupakan adat hindu.
      Bagi saya tak salah kalau nak buat baby shower tapi asalkan mengikut syariah Islam la.Tutup aurat,and maybe bersederhana etc stuff like that.But oh welll,orang kayo kan nak buek canoooo.Duit berkepuk-kepuk.X apalah,tepuk dada tanya iman.

      0

      0
    • cik yah says:

      cik, lenggang perut tu pun tak de dalam islam ye.. adat melayu pun byk yg tak syariah compliance.. islam semuanya yg simple2 je.. bersederhana..

      plus marion is now mualaf and kalau tak silap ada mixed mat saleh skali.. so mcm melayu byk ikut adat melayu, dia ikut adat cina + mat salleh.. so give her time and stop judging.. doa kan je lah yang terbaik utk dia.. and doakan Allah berikan Hidayah untuk mereka..

      :)

      0

      0
    • Rondoletti says:

      Ntah, stupid never finish punyer level of comment. Asal yg bukan cara Islam jer, automatik jatuh kat agama lain? Otak tu bg kembang sikit boleh tak? Tak payah lah nak sehala je cara pemikiran tu. Bagi malu nama Islam jer ada umat yg narrow-minded mcm kau nie!

      0

      0
  20. Hero Malaysia yang rendah diri says:

    TAKPELAH KALAU ITU PILIHAN DORANG. DAH DEWASA PUN. PATUT TAHU MANA YANG BAIK MANA YANG BURUK. PATUTNYA SI SUAMI TU BIMBING ISTERI KE JALAN YANG BETUL. CARA MACAM NI TAK BERAPA BEST TENGOK SEBAGAI ORANG ISLAM WALLAHUALAM

    0

    0
  21. hurrmmmm says:

    myb bb shower nih ley tlong diorg nt kot tym nk bersalin…….. (tgn d dada, mta ke ats)

    0

    0
  22. Mirai Suenaga says:

    Tetibe teringin nak dengar niat solat subuh dari mulut Marion itu

    0

    0
  23. tax_payer says:

    Kroni

    0

    0
  24. miss dombol says:

    kasut mcm kat HARI-HARI je….

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Nak tanya.. Baby shower tu apa ya? :)

    0

    0
  26. sAyE says:

    kan lebih baik buat kenduri doa selamat. doakan semoga ibu dan anak selamat semasa proses kelahiran nanti. proses bersalin ni tak mudah. orang cerita, rasa nak bersalin tu macam separuh mati. kenapa kita suka tiru orang lain terutamanya dari barat. kita pun ada agama dan budaya yang lebih baik untuk diikuti. Islam itu indah kalau kita menghayatinya.

    0

    0
  27. Whiteboardmarkermerah says:

    Baby boom results to baby shower boom. Semua nak pakat buat baby shower. haha Yasmin Hani pun ade baby shower. Comel lagi kot dari harimau2 ni. Simple je. Walaupun aku tak suka baby2 shower ni, tapi lagi okay la dari ade aum2 ni. Satgi terkenan, tak memasal. Uuu nauzubillah. mintak jauhkan laaa benda2 ni dari baby Marion tu.

    0

    0
  28. jlo says:

    family SM takde dlm gambar pon??.. tak datang ke?..

    0

    0
  29. tudung biru says:

    Rasanya boleh jer kot buat baby shower versi islamik.. baca yasin n kenduri doa selamat.. tak perlah..pilihan masing masing.. kita yg lihat dan baca ni boleh pk yg terbaik utk diri masing masing~

    0

    0
  30. hantu kak limah pergi surau says:

    tak kesah lerr..dia buat baby shower ke, kenduri doa selamat ke, yg penting niat diorang..dan dalam hal ni, kita kena lebih realistik kot..tgk aje majlis kahwen diorg, agak2 nak ke diorang buat kenduri doa selamat? tengok je peribadi si suami dan isteri, agak2 mereka tahu ke doa selamat tu apa? so, tak payah la pertikai benda yg dah mmg terang2 bukan sebahagian dari hidup mereka..apa yg kita boleh buat adalah mendoakan supaya mereka lebih Islamik, bukan condemn mereka..sekurang2nya niat mereka membuat baby shower tu mungkin ada majlis jamuan makan yg ringkas (mungkin) jadi itu dah menjadi amalan yg baik sebab dia memberi makan kepada rakan2 dia..yg lain2 saya tak mau komen, hehe

    0

    0
  31. otomen taro says:

    erm..aku bukan nk berdengki ngn dorg ni..mmg dorg mampu nk buat tu sume.lg cantik kalau buat doa selamat utk bakal anak dilahirkan tu..buat kenduri ajak org2 yg mampu & kurg mampu. ISLAM x aja bnda2 mcmni..mintak dijauhkn dr sifat mcmni..
    p/s: “Lebih mudah berbicara dgn org berilmu drpd berbicara dgn org tidak berilmu”

    0

    0
  32. ulat says:

    Baby shower ni ape…x penah dgr pn…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    W/pun SM Nasarudin ni seorg yg kaya raya tp aku kesian kat dia.

    0

    0
    • Audrey Hepburn says:

      Itulah namanya kaya di dunia saja… akhirat belum pasti. Doakan mereka diberi taufik dan hidayah… dan mereka berusaha mencari hidayah itu…

      0

      0
  34. Anonymous says:

    1st thought rasa kagum sbb sgt well organised….
    2nd thought…..sangat2 kasihan pd mereka…kaya di dunia, belum tentu kaya di akhirat…
    tetiba teringat telemovie Tanah Kubur mengenai kehidupan golongan2 elit ni lakonan Ahmad Tarmimi & Azean Irdawaty

    0

    0
  35. mama la says:

    not like, SM plis cari isteri yg bermaruah sket :(

    0

    0
  36. Shhh says:

    Baby shower adalah lenggang perut ala mat salleh? Mengarut. Korang tau ke makna lenggang perut tu apa? Kalau tak tau jgn sesuka ati je ckp baby shower tu mat salleh punye lenggang perut wakakkak.. Walaupun dh ramai komen kat atas ckp lebih afdal buat kenduri kesyukuran, aku nk ckp lg.. Memang lebih afdhal buat kenduri kesyukuran. Bg anak2 yatim mkn, byk sgt pahala dpt.. Tp ye la, duit diorang kan apa nk kata tmbh lagi org kaya mana tau pasni bt kenduri kesyukuran plak. Tp sedapnyaaa aku tgk macaroons tu.. Nyum..

    0

    0
  37. Cat lover says:

    laki dia Boleh suka Marion .dah lah tak lawa lepastu gaduh dengan kak ipar no 1. Geli tengok Marion ini .dah lah punggung tak basuh.

    0

    0
    • Kucingkiut says:

      Yang ko nak geli2 apahal??Lantak dialah nk cebok ke tak..Entah2 ko ni dengki sbb dia dpt laki kaya..Tak mcm ko..dpt laki pun keje pencacai aje..Kesian

      0

      0
    • lion lover says:

      Aku mmg pasan marion jarang sgt ada di kalangan keluarga nasa yg lain. Kalau diorang buat majlis, tersangat jarang nampak marion. Dan kalau marion buat majlis, takde nampak family nasa. Ada issue rupanya. Si marion ni masuk fmly org bukan reti nk bwk diri, asyik bawak kepala batu dia yg kebaratan tu. Patut la abg nasa, faisal nasimuddin tak suka marion ni. Dulu nk kwin pun si marion je yg terhegeh nk buat majlis cpt dan hebohkan perkahwinan mklum la takut nasa kena kebas.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Alahai Cat lover, apahal citer psl punggung x basuh ni. Laki dia kan ada….. laki dia lah yg tlg cebokkan. Guna…………. KAKI. bahahahaha…….

      0

      0
  38. marion cina says:

    marion tak lawa!!! aku rasa tak lama lagi mesti si SM ni carik perempuan lain! samada secara terang-terangan or sorok2. tgk la bapak dia dulu. sampai mati baru tau dah ada bini dua bagai.. adoiii

    0

    0
  39. Sh says:

    Hidup dalam duit..tidur dalam duit..harini buang duit..besok cap duit..duit bukan masalah.Bahagialah boleh beli ‘dunia’ dan boleh melabur untuk akhirat (kalau mau..) kalau takmau jadi rimau..

    0

    0
  40. Yen says:

    Actually tahun 2013 kat kalendar Cina ni tahun Harimau.
    Mungkin sbb tu la tema pun Harimau Harimau
    Tapi yg funnynya, honestly I yg Chinese ni pun sejak baca blog ni tau pasal Baby shower semua tu!
    Biasanya for Chinese, kita akan adakan kenduri selepas anak kita genap umur 1 bulan.

    0

    0
  41. SUKU KAUM MALASIA says:

    MELAYU JE X SEDAR DIRI….
    org cina ada ke khiwn dgn org melayu..baik laki mahupon perempuan..
    org melayu kite nie je bodoh…khiwn dgn bangsa lain

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape ko merepek??? dh jodoh kawen la..

      0

      0
    • Whiteboardmarkermerah says:

      Huk aloh. Dah Marion Counter tu cine kawen je ngan melayu tu? Ape kemende la. Kalau melayu kawen ngan bangse lain, maknenye bangse lain kawen la ngan melayu gak.

      Pening aku nak memahamkan ape kau nk ckp ni.

      0

      0
      • Nok-Nok-Nok says:

        Uoalzzz.,

        Dia sinikal sebab kalau Melayu tu miskin hine., xde nye bangsa “lain” nak..

        Bangsa yg dia maksudkan tu, kalau diaorang kaya, diaorang X bagi kawin ngan bangsa lain..

        But, jodoh di tangan Tuhan.. Allah tahu apa yg terbaik untuk makhluk Nya,,

        0

        0
    • cik yah says:

      eyh, ada je.. ramai je laki cina kawin melayu.. please lah kau ni.. dont be racist lah.. cina kawin india ke melayu kawin cina ke cina kawin india ke, x de apa beza pun.. semua ni hamba Allah..

      0

      0
      • Kak Ji Kuih Lopez says:

        Sedara akak kahwin dengan orang Myanmar tak heran pun. Anak sedara emak Nora Danish lagi.

        0

        0
  42. DD says:

    awak semua nie siapa nak ckp org tak masuk syurga? hidayah itu milik Allah. buat party tak salah pon…orang malayu kita pon byk je adat n cara masing masing…boleh je. agama mana mana pon tak buat party party ni. nie semua cara nak berhibur dan nak jamu org makan. style dan cita rasa masing masing. tak suka jangan tiru. korang gi buat tema buah durian atau tema badak sumbu nmpk lah melayu sikit.. leapord kan mcm mat saleh. ahahahaha sibukkkkk nak mengata orang. suatu hari, orang yg takde iman dan dapat hidayah beberapa saat sebelum ajal..dia straight masuk syurga. awak semua masuk mana kalau duk maki org? orang yang suka maki hamun adalah bukan cara orang Islam. jadi, mintak maaf balek pada orang yang kamu semua kutuk tue.

    0

    0
  43. Kak ton says:

    semua pengomen di atas bodoh2 belaka…k bai

    0

    0
  44. Anonymous says:

    kat ton pon sama bodoh.. k bai

    0

    0
  45. Anonymous says:

    hahahahahahahahahaha… k bai

    0

    0
  46. naz says:

    pe2 pun sorang buat sume nak buat,,, banyak lagi benda lain yang boleh dibuat..

    0

    0
  47. diva says:

    kasut cristian loubautin???ko mampuuuuuuuu??????

    0

    0
    • ciskek says:

      eleehhh bukan leh bawak masuk kubur punn.. HARAMMM x heran.. ko yg nama diva pun x mampu kann

      0

      0
  48. ooooooo says:

    Sangat menyedihkan, begitulah orang kaya. Islam hanya pada nama. Maaf la yer.

    0

    0
  49. wawajenal says:

    kan lg sopan jika buat majlis kesyukuraran ke doa selamat ke. hailaaa. semoga diberi petunjuk :D

    0

    0
  50. mimimo says:

    majlis kat umah aku buat makan lagi kenyang…ade sambal ayam,nasi minyak, kuah dalca bagai…makanan celah gusi aku yg dia dok tayang…tak terliur langsong..
    hehe…jawap dulu 8-4=4
    :D

    0

    0
  51. Abg John kader says:

    Alhamdulilah , syukur dapat melihat kehidupan taraf orang2 yg kaya raya dan mewah sambut kedatangan Bayi .
    Semoga Bayi nya selamat dan sihat bila dilahirkan .
    Agar kesejahteraan buat ibu bapanya juga.

    0

    0
  52. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    cantek sekali tema harimau harimau ni minah jembu suka…minah jembu ada baju T harimau minah jembu pakai ngan dengri je simple but nice …muka nasa ni macm muka mat yo pulak minah jembu tengok huh nyampah !

    0

    0
  53. Huhuhu says:

    Banyaknya duit dorang.. Uols tengok kat instagram smnasa ngan marion fuh melancong serata dunia tiap bulan! Macam bukan orang Islam punnnn.. Eh korang tau tak berita pasal Stephanie liah? Nape dah takleh komen kat post dia kat beautiful nara nih eh??

    0

    0
  54. Anonymous says:

    jealous…hehe..

    0

    0
  55. mariam kak tom says:

    untung nyer dpt kawen dgn org kaya erk..apa ndak semua dpt…bahagia nya dia aku tengok.dh la kaya…ada anak pulak tu..rmh diaorg mcm istana mewah dooo..

    0

    0
  56. SEMANGAT! says:

    1. Marion xcantik = korang nie mmg dasar tgk luaran jer kan? tgk cermin dulu, pastikan diri cantik dan sempurna luaran dan dalaman, baru boleh ‘menegur’ orang.
    2. Marion nak laki kaya jer, nak ker kat mat dispatch = nie lagi satu…korang kalo jadi pengacara, gaji cukup besar, mahu tak korang pandang mat dispatch? berkesempatan tak teserempak dengan lelaki mat dispatch dalam sehari..hidup dunia…kita jatuh cinta dengan golongan sama dengannya…kadang2 bukan sebab memilih, tapi golongan yang kita jumpa mmg certain group 2 jer…
    3. Baby shower ‘orang Kristian’ or ‘Kafir’ = minta maaflah…cakap biar berfakta! Jangan hantam semua salah Kristian! bila orang Islam pakai seksi bagai salah ‘Kristian’, bila orang Islam buat majilis ala2 orang barat, salah ‘Kristian’. Buka mata oi abang, kakak. Kita nie hidup pelbagai kaum, pelbagai agama…hormat sikit…nak mengata, LUASKAN dulu ILMU!
    4. Marion suka menunjuk = Yer dia suka menunjuk…tapi taraf dia memampukan dia membeli ‘Christian Louboutin’ dan buat majlis mahal bagai…apa salahnya…kita pun sama juga..bila kita mampu beli sesuatu yang cukup ‘mahal’ kita pun menunjuk juga…sama jer…gaya hidup dan kemampuan jer berbeza… Marion dan SM manusia juga wei…bukan robot…
    5. Apa kepentingan ‘baby shower’ ?= tak adalah kepentingan sangat…niat tu terpulang pada masing2…kalau biasanya…baby shower nie untuk merapatkan hubungan persahabatan, untuk berkongsi tips2…masa nielah rakan2 dan saudara mara terdekat berkumpul untuk menghadiahkan hadiah2 bayi yang boleh juga meringankan beban ibu bapa…dalam kes Marion nie mungkin untuk berkongsi kegembiraan..
    6. Majlis kesyukuran pun boleh = yer boleh…mana kita tahu perancangan dia masa depan…mana kita tahu diorang sudah merancang…kita hanya tahu mengkritik jer!
    Kesimpulannya:
    Hidup nie positif la sikit…jangan asyik nak tengok keburukan dan kelemahan orang…bukan apa…masyarakat kita nie semakin menyedihkan… Jangan marah…nie sekadar renungan… Peace! ^_^

    0

    0
    • minah jembu merah biru pasti gerek says:

      betol tu semangat !! minah jambu stujuuuuuuuuuuu la sangat dengan kau ni….sebetol Nye dorang2 ni jeles tengok orang buat majlis yg hepening macm ni tol takkk ! orang yg tk mampu aje yg suka cakap cngini kate si marion ni nk menunjok2 la ape la dn macm2 lagi….biasa la laki kaya banyak duit mesti la nk buat yg grand2 sikit jempot kawan2 yg sewaktu dengan Nye tol tak semangat……cara tk langsong jempot kawan2 datang makan rezeki kite pon bertambah. orang mlayu selalu Nye cngini la suka sangatttttttttttttttttttt cakap nk ikot ikot kristian . minah jembu kalau dapat laki kaya pon minah jembu nk buat baby shwer macm ni mesti hepening…mudah2an tuhan akan jodoh kn minah jembu laki kaya jadi dapat laaa minah jembu beli beg Lv yg original…sekarang minah jembu ada pon beg Lv yg dari korea hepening jugak kan hehe…

      0

      0
    • marion counting says:

      Poyo la ko ni nak sokong sangat cina celop ni nape? Tau la dia kawen ngan orang kaya pun tp banyak yg mengomen kat sini cara hidup dia yg x nampak keislaman langsung, apa salahnya pakai selendang ke buat kenduri doa selamat kalau xmampu nak beli tudung kepala ni dah la buat baby shower (ntah aku pon xpaham benda apa baby shower ni sebenarnya? apa tujuannya?) pakai seksi + ketat tau la body tetap maintain pon walau tengah boyot tapi suami langsung xbimbing isteri dia memang kesian sungguh xda nilai2 keislaman langsung..lagi satu mana gambar family mertua si marion ni xnampak pon korang nampak????

      0

      0
    • nonamanes says:

      1. Marion xcantik = korang nie mmg dasar tgk luaran jer kan? tgk cermin dulu, pastikan diri cantik dan sempurna luaran dan dalaman, baru boleh ‘menegur’ orang.

      Aik, kalau nak tunggu sempurna baru nak boleh tegoq jenuh la wehhhh.

      0

      0
  57. SEMANGAT! says:

    1. Marion xcantik = korang nie mmg dasar tgk luaran jer kan? tgk cermin dulu, pastikan diri cantik dan sempurna luaran dan dalaman, baru boleh ‘menegur’ orang.
    2. Marion nak laki kaya jer, nak ker kat mat dispatch = nie lagi satu…korang kalo jadi pengacara, gaji cukup besar, mahu tak korang pandang mat dispatch? berkesempatan tak teserempak dengan lelaki mat dispatch dalam sehari..hidup dunia…kita jatuh cinta dengan golongan sama dengannya…kadang2 bukan sebab memilih, tapi golongan yang kita jumpa mmg certain group 2 jer…
    3. Baby shower ‘orang Kristian’ or ‘Kafir’ = minta maaflah…cakap biar berfakta! Jangan hantam semua salah Kristian! bila orang Islam pakai seksi bagai salah ‘Kristian’, bila orang Islam buat majilis ala2 orang barat, salah ‘Kristian’. Buka mata oi abang, kakak. Kita nie hidup pelbagai kaum, pelbagai agama…hormat sikit…nak mengata, LUASKAN dulu ILMU!
    4. Marion suka menunjuk = Yer dia suka menunjuk…tapi taraf dia memampukan dia membeli ‘Christian Louboutin’ dan buat majlis mahal bagai…apa salahnya…kita pun sama juga..bila kita mampu beli sesuatu yang cukup ‘mahal’ kita pun menunjuk juga…sama jer…gaya hidup dan kemampuan jer berbeza… Marion dan SM manusia juga wei…bukan robot…
    5. Apa kepentingan ‘baby shower’ ?= tak adalah kepentingan sangat…niat tu terpulang pada masing2…kalau biasanya…baby shower nie untuk merapatkan hubungan persahabatan, untuk berkongsi tips2…masa nielah rakan2 dan saudara mara terdekat berkumpul untuk menghadiahkan hadiah2 bayi yang boleh juga meringankan beban ibu bapa…dalam kes Marion nie mungkin untuk berkongsi kegembiraan..
    6. Majlis kesyukuran pun boleh = yer boleh…mana kita tahu perancangan dia masa depan…mana kita tahu diorang sudah merancang…kita hanya tahu mengkritik jer!
    7. Aurat+ JDT = semua niat menegur tapi tengok tegoran mengaibkan!
    Kesimpulannya:
    Hidup nie positif la sikit…jangan asyik nak tengok keburukan dan kelemahan orang…bukan apa…masyarakat kita nie semakin menyedihkan… Jangan marah…nie sekadar renungan… Peace! ^_^

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      Uoalzzz.,

      berhemah komen uoalzz…!! Walaupun 44 MINIT deperlukan nak baca komen uoalz yang singkat sanget tu., tp Nok suke.. simple but meaningful.
      Next time komen lak dlm bentuk pantun.. hehhhehh

      by the way Nok sokong 99.9% komen uoalzzz..

      0

      0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      betul cakap kau…aku tak rasa marion ni menunjuk. dah yg tu dia pakai sehari2..ambik gambar yg tu jugak lah. dia mampu..tak kan nk pakai baju buruk.sedangkan org lain kalau byk duit pun nak pakai yg elok2 kan. Bagi aku Marion ni cantik je…definisi cantik bagi org berbeza2. mungkin ada sebab SM pilih Marion. Kalau Marion ni kaki kikis..aku tak rasa SM bodoh sgt nk pilih si Marion ni. Tgk anak dah nak masuk dua…tu bermakna dorang bahagia.

      0

      0
      • Keretersadai says:

        bagi aku SM ttp bodoh! dia kn Islam, ada iman di dada kn, boleh berfikir kn? kalo dia x bodoh, dia akan pilih gadis yg menutup aurat utk djadikan teman hidup x kesah la melayu, cina or india skalipun kn..ni tidak, nak yg dedah2 sana sini yg pkai nmpak trbonjol2 sana sini, tu yg SM ni pilih..bagi aku SM ni BODOH!

        0

        0
        • selipar jepun says:

          dah jodoh dorang, kalau SM ni lari jauh ke gunung everest pun..dia akan jumpa jugak Marion ni. tak ada definisi “pilih” sebenarnya.
          pasal aurat tu sama2 lah kita berdoa agar mereka diberi hidayah, tak payah lah kita pertikai sebab diri kita ni pun belum tentu sempurna.

          0

          0
        • Anonymous says:

          biarla..dah dia yg pilih si marion tu…pandai2 la bawa ke syurga or neraka. dia pon bkn baik sgt si nasa tu…sama2 soSIAL..padan la tu.. :)

          0

          0
  58. mojo says:

    LET ME OUT.kelentit.tak tahan tol gelagat diaorg.

    0

    0
  59. Teaanyone? says:

    So the org putihlah.. Look at d macaroons… N d selections of cheese. Aku org Msia, tekak loya kalau masuk blue cheese.

    0

    0
  60. ape je says:

    nasib baik la mamat ni kaya….kalo tak takdenya pompuan cina jinjang ni nak kawin dgn dia..

    0

    0
    • mamamia says:

      jantan melayu ni lah macam..bilo kayo cari cino, org putih..gadis melayu lai cantik..pakai tudung , ado adab sopan nanti jadi keturunan elok2..dah tontu tau sembahyang, ngaji dan baco bismillah..kawin cino!! habiskan boreh adolah. kok cantik bobonar takpo lah..ni macam gro dari vietnam!..baju pun macam gro

      0

      0
      • senah says:

        muka macam cina bukit.

        0

        0
        • minah jambu merah biru pasti gerek says:

          muka macm cina bukit pon dia ada baju harimau dia ada laki kaya rumah besar anak cantek kau ada huh !!

          0

          0
        • cinabukitsukabakuteh says:

          cina bukit gold digger supremo!! Anak pon hodoh -dah lah brown sepet kembang. Jgan marah aku cakap apa yg korang pikir tapi tak berani cakap…uhhhuuuuu

          0

          0
      • minah jembu merah biru pasti gerek says:

        nk cari minah tudong hipokrit nk buat happe !! kalau kt atas katil nanti macm kayu ! kalau minah tudong tempat Nye hanye kt rumah aje n tk boleh buat ape2 ! laki si marion ni dia jenis yg selalu keluar gi seminar kt luar negri atau pon di dlm negri paham ! jadi kalau dia pileh minah tudong…biasa lah minah tudong ni ini tk boleh itu tk boleh jalan sini tk boleh jalan situ tk boleh makin menjadi2 hipokrit dia nk eksen baik macm siak !! marion ni dia berpakaian macm itu n tk bertudong atas urusan kerja !! satu donia tau ape dia punye kerja kannnnnn !!! jadi untok sementara ni dia tk nk lah bertudongggggggggg…!! dia maseh nk cari rezeki untok diri dia sendiri jangan harap kn duit lakiiii aje walau pon laki kaya !! kalau kena tinggal ngan laki mengelabah tk tau buat ape2 macm minah2 tudong semua ni huh bwekkkkkkkkkkk !!

        0

        0
    • senah says:

      bulan pose dok kat tepi pantai kat Thai ke mana ntah…. pahala ramadan ke lauttttttttttttttt

      0

      0
  61. LurVe To Talk says:

    Doakan yg baik2 aja..btw , Marion Counter so lovely :)

    0

    0
  62. Anonymous says:

    tiru tema baby shower rabecca nur islam

    0

    0
  63. penerangan says:

    baby shower means meraikan baby yang bakal lahir, keterujaan seorang ibu utk mendapat baby, hanya dilakukan dan diraikan oleh org2 barat, kebiasaanya majlis di hadiri oleh kaum2 ibu dan wanita sahaja. di majlis tersebut kaum2 ibu dan wanita tersebut akan berkongsi kegembiraan dengan bercerita tentang kegembiraan untuk menjadi seorang ibu, tetamu yg hadir akan membawa hadiah untuk si ibu yg mengandung.memang kaum lelaki tidak ada dlm majlis tersebut.sambil meraikan majlis sambil mkn2. memang meriah,sweet,mcm dihargai oleh tetamu, tapi sayang islam tidak mengajar semua ini. islam itu indah,suci, bersih.jadi bg org islam doa kepada yg Esa panjatkan doa supaya ank dlm kandungan sihat

    0

    0
  64. Mdm Poppy says:

    Hot mama.. i suka Marion..

    0

    0
  65. yan perak says:

    sm nasa cinta dgn isteri dia lah tu…tu yang dia pilih marion ni…adalah tu yg istimewa di mata dia, korang ni……cubalah bersangka baik .anak diaorang pun nak masuk dua dah..jodoh ni berlaku semuanya dengan izin tuhan..pasal party tu biarlah diorang nak buat apa janji bahagia..kita pun ada dosa yang tersendirikan…yang kita sendiri tak tahu …doa2 jelah yang terbaik…..

    0

    0
  66. abang cute says:

    alhamdulillah….moga rezeki akan lebih murah dengan kelahiran baby kedua ni….semoga mereka akan beroleh hidayah daripadaNya…aminnnnnnnnnnnnnnn…….

    0

    0
  67. aku adalah aku says:

    Nah bisjut

    0

    0
  68. Nad says:

    baby boooooooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiii kot kali ni..

    eh awat tema rimau? taun rimau ye?

    *belek kalendar sat*

    0

    0
  69. Bye says:

    Aku perasan orang2 kaya ni semua berebut nak bersaing antara satu sama lain. Mak member aku dulu bini jutawan jugak. Bersaing gila babi dengan geng2 Datin. Orang lain tak boleh tunjuk lagak kalau tak kaya macam dia. Somehow aku kesian sebab Nampak hati dia tak tenang dan puas.

    0

    0
  70. nonamanes says:

    Hahaha. Suka aku baca komen hangpa. Emo semua kukuku

    0

    0
  71. helo says:

    ksian kt ank sm ni..ya la..bulan posa pun bleh p krabi siap berendam bagai dlm swimming pool..xbatal posa ke??ikut bini sgt ni..

    0

    0
  72. fiedoz says:

    tu dia harga kasut snekers leapard RM 3990.00……

    0

    0
  73. nuryl jannah says:

    kesian…tinggi pelajarannya tp cetek agamanya…

    0

    0
    • Anonymous says:

      1×2=2

      Pasal agama dia bagus, cuma tidak mengamalkan sahaja.

      Kenapa diaorang tak order rendang tok, pulut kuning, kuah kacang, lemang, ayam masak tomato eh? Rugi laa….

      0

      0
      • minah jambu merah biru pasti gerek says:

        rendang2 tu itu semua makanan obat kencing manis paham !! agak2 la kalau nk makan tuuuuuuuu…..asek asek nk melantak rendanggggggg aje !

        0

        0
  74. jiji says:

    honestly i’m not trying to be racist. tapi i sangat upset bila sm kawen marion. orang melayu kat malaysia ni taklah ramai mana tapi cina bukit yang nakkan harta ko ni juga yang kau pilih. kau ada pikir tak pengaliran harta tu nanti?tapi pompuan cina bukit ni memangla bijak n very dominant. siyes tengok memang dia sangat dominant. dari segi tukar nama kedai sm yang kat overseas tu sampai letak nama anak…sm oh sm….poor you. poor stupid malay.langsung takde feel nak bantu sesama melayu. sori.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bagus lah kalau letak kedai atas nama anak…darah daging dia kan. tak semestinya Marion ni mintak…SM ni memang sayang kt anak dia, macam aku….aku tak mintak pun ayah aku letak rumah atas nama aku….dia sendiri yg nak letak. terima je lah…rezeki anak dia lah tu. lagipun anak dia dan Marion tu berhak, dah nama laki bini kan, tak kan nak bagi kat perempuan lain pulak. cuba kau fikir..

      0

      0
      • Anak Melayu + Cina says:

        Kalau berani, ko pergilah cakap sendiri kat laki Marion tu. memekak kat sini tak guna cikkk…………………..
        Daripada menyakitkan tekak dan bertekak lebih baik kita gi makan satay dan yang lain lain menyedapkan tekak.

        0

        0
  75. jiji says:

    sorry, i mean orang melayu yang kaya n berharta.

    0

    0
  76. jiji says:

    dear whoever you are,
    tolong la jangan la bagi statement syok sendiri ok.

    0

    0
  77. Auntie Bee says:

    Jangan pertikaikan ISLAM seseorang. Itu antara dia dgn tuhan. Korang umpat, fitnah,mengeji semua itu bukan ajaran dalam Islam. Contoh apa kah itu pd yang bukan Islam?

    0

    0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      btol cakap u tu Auntie Bee i suka komen u…..dorang ni memang tk senang tengok orang lain senang n kaya ! adaaaaa je nk dorang cakapkn…mengarot betol ! dh rezeki marion tkpe la dia nk buat baby shwer ke atau pon dia yg nk shwer korang ape peduli ! kalau minah jambu kawin ngan jantan kaya pon minah jambu pon nk buat baby shwer ha panggil semua ketua2 menteri2 datuk2 tan sri tan sri pan sri puan sri semua datang rumah ha …agak2 ada tk orang akan cakap yg minah jambu ni menunjok2?? ada tk?? mari kite pikir kn bersama….n mari kite mendoa kn pada jemaah2 haji kite selamat menunaikn haji di makkah dn selamat kembali ke tanah air amin..

      0

      0
  78. bom ada dalam keta says:

    tak baik cakap orang bodoh….bodoh2 pun berharta,,kau apa ada …….?

    0

    0
  79. Nara pun buat baby shower jugak says:

    Aku dengar Nara pun buat baby shower, hari hari dia buat baby shower, tak hairan pun. kadang kadang dengan dia, dengan bini dia pun sekali shower. Mandi wajib kot.. ha ha ha ha ha ha ha ha ha

    0

    0
  80. Mamat dalam gambar last tu untung. says:

    Mamat dalam gambar last tu untung. Tetek Marion Counter attack lengan dia la….

    0

    0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      elehhh tetek pompan ngandong ada banyak susu kt dlm tu..ape yg nk di heran kan..

      0

      0
  81. kerekness says:

    takyah buat post ni/disable komen klu nak delete.

    0

    0
  82. paip pecah says:

    korang ni ada saja x kena …terlanggar sikit lengan pun nak jadi isu…otak tu cuba bagi cuci sikit kat laundry…

    0

    0
  83. mariongigitikus says:

    muka nyonya mimpi tercapai – ketawakan minah2 melayu. Jangan perasan sangat wahai nyonya sembab…ada 3 lagi kota. Tunggu dan lihat :)

    0

    0
  84. maxmora says:

    Den hari2 pagi potang mandi shower..ado pemanas iar pulak tu..den kayo jugak duit den bertingkek2!!

    0

    0
  85. wane says:

    megah sgt dgn budaya org barat ni….kaya harta dunia dapat kesenangan kat dunia jelah…dunia yang hanya sementara….Akhirat juga kekal abadi…semoga pasangan ni mendapat hidayah dan membentuk anak²nya jd anak yg soleh dan solehah..

    0

    0
  86. Baby says:

    Gmbr last sekali, jejaka baju chettah purple adakah dia juga sedara mara marion counter..hahahaha

    0

    0
  87. nad says:

    Gerenti masuk syurga ye korang semua ni? Baca gosip cukup la. Kalau rasa x elok, doakan diorg dpt hidayah. Tu sedara Islam kita, walaupun cara dia salah. If u care about people doing things the Islamic way, pray for them. Kutuk2 takde faedahnya. Dapat dosa ada laa

    0

    0
  88. Hamba says:

    Semoga Allah memberikan petunjuk kepada semua hambaNya. amin

    0

    0
  89. Kak Mala says:

    Uissh…mongalah an omputih ngan baby shower…! Ikut lah adat rosam kito oghang Molayu oghang Islam….buek doa solamat laiee elok daghi baby shower ni..kan? kan?

    0

    0
  90. anonymous says:

    Ini dikatakan melayu bodoh,dia pilih marion sebab dia nak hidup bebas,Kalau pilih melayu nanti bising laki tak puasa atau sembahyang. Perempuan melayu walau modern pun akan berubah juga satu hari nanti sebab itu lelaki melayu yg nak bebas tak minat. Tapi aku kalau banyak duit macam dia aku cari yg cantik macam Nicole Kidman, Blake Lively atau Kiera Knightley. Tapi masalah susah nak dapat habis-habis tinggi lelaki MELAYU hanya boleh dapat cina bukit. KESIAN.

    0

    0
    • cinabukitpoyo says:

      bodoh tahap bengap… dah kaya gilerkan nyonya jinjang sepet poyo. Tak cantik sikit pon dari segi rupa dan body. Sebab mamat bodoh lah kangkang sikit dah bercinta. Nonya suka menonjolkan diri. Kena show off hebat konon.takut datin2 lain kebas suami nanti. Ntah mana ciplak nama mat saleh. nenek aso dia gi kangkang kat penjajah dulu. Sorry lah marion – chingkie look cinabukit kembang with gummy smile cant fool everybody .

      0

      0
  91. kirana says:

    SubhanAllah selamatkanlah keturunan Syed ini, Berilah hidayah pada kita semua dan syed please find real muslimah, out there there are so many aristocrat’s real muslim daughter that you can find better. Syed please love your mom, brothers and sister and our religion. You can do it InsyaAllah.

    0

    0
    • fatimah says:

      betul cakap Kirana says di atas: setuju sangat…..out there there are so many aristocrat’s real muslim daughter that you can find better.Syed please love your mom,brothers and sister and our religion.You can do it InsyaAllah.

      0

      0
  92. Menantu Che Ti says:

    Dan yang si lelaki pun mengikut saja telunjuk si isteri. Hahaha.

    0

    0
  93. […] (10 GAMBAR)Sekitar Majlis Baby Shower Marion Caunter Dan SM Nasaruddin (197) […]

    0

    0
  94. […] (10 GAMBAR)Sekitar Majlis Baby Shower Marion Caunter Dan SM Nasaruddin (198) […]

    0

    0
  95. You really make it seem so easy with your presentation bbut
    I find this mattedr to be actualkly something that I think I would never understand.
    It seems too complex andd extremely broad for me.
    I’mlooking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

    0

    0