Written by AbangNara | December 23rd, 2013

Majlis resepsi perkahwinan di Temerloh adalah yang terakhir buat pengantin baru Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri. Untuk makluman, ayah Nina merupakan iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ialah ahli Parlimen Bera UMNO. Majlis resepsi kali ini ialah style kampung dengan masakan seperti gulai kawah yang dilakukan secara gotong royong.

temerloh

Jovian dan Nina nampak berseri-seri dengan persalinan pengantin berwarna biru lembut. Kini pengantin baru ini sudah pun terbang ke luar negara untuk berbulan madu. Selamat ber”honeymoon” diucapkan. Semoga ikatan suami isteri yang dibina akan lebih kukuh dan mesra apabila pulang kelak.

temerloh

Lagi beberapa gambar pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

temerloh
temerloh
temerloh
temerloh
temerloh
temerloh
temerloh
temerloh

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to (10 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Jovian & Nina Di Temerloh

  1. nok gebuzzz says:

    low profile la dy ni…..suke tgk!!

    0

    0
  2. Makcik_Kantin says:

    Cantik nye baju…admire dengan semua baju diorang ni, simple n tak over…

    0

    0
  3. leen says:

    terbaeklaaahhh!!thumbs up…

    0

    0
  4. leen says:

    second pix igtkan sape… upenye pramugari mas wat love2 gitu..hehe… pengantin siap mkn durian lg.. lol.. sgt humble.. kiut sgt… siap lepak bwh khemah ngn makcik2 lg… terbaeklah Jovianina!!

    0

    0
  5. Ni kes tak kenal sapa suami, sapa bapak pengantin lar soalan sapa yg cium c Nini.

    0

    0
  6. laila says:

    Pasangan selebriti yg paling sepadan tahun ini…

    0

    0
    • astaga says:

      bile ms dorg psgn selebriti????pereka fesyen n ank menteri kot..

      0

      0
      • afi says:

        dik astaga, cuba fahamkan maksud selebriti tu dulu ye. selebriti tu tak semestinya artis. lol

        0

        0
      • zabedah says:

        hahaha astaga kau ni sebelum tekan submit tu pikir lah dulu. memalukan diri sendiri je.

        apa2 pon dua orang ni sangat comel. jovian hensem, nina comel.

        0

        0
  7. mizz lola says:

    sukenyer tengok pasangan ni….chomel jer n paling penting x over…everthing just nice n sweet….

    0

    0
  8. den la ni says:

    comel la nina ni..

    0

    0
  9. tweety says:

    suke sgt…x over n sempoiii jewww…soooo sweeeetttttt

    0

    0
  10. ngantuk says:

    Eee meluatnya dengan diorg ni. Apa yang low profilenya? Majlis gila buat besaran pastu duk update kat instagram 24 jam live update. Doorgift dengan card pun dah mahal. Amik gambar pre-wedding kat oversea sama macam Che Ta jugak. Celah mana low profilenya? Si Nina tu bukan artis pun. Dulu tak famous pun tapi lepas couple dengan Jovian tiba2 je ramai orang kenal. Jovian tu pulak designer je. Rizalman kalau kawin pun aku rasa tak kecoh macam si Jovian ni. Muntah darah aku tengok diorg ni.

    0

    0
    • NEELOFFAtakutcowank2 says:

      so ade kene mengena dengan mak ko ke?pakai duit bapak ko?instagram id ko ke?doorgift kad kahwin ko bayar ke?ko photographer pre-wedding diorg ke?low profile celah bedah mak ko lah..

      0

      0
      • ngantuk says:

        apa la kau ni NEELOFFAtakutcowank2 bodoh bertingkat tingkat. Kalau kena mengena dengan mak aku, takde la aku comment. Pastu buat apa nak guna duit bapak aku dah dia ada bapak sendiri. Pastu kalau instagram tu id aku, takde la aku letak gambar diorg. doorgift kad kahwin tu apa kena mengena dengan aku nak bayar, bukan adik beradik aku pun. kalau aku photographer diorg, takde la aku cakap macam tu. ish aku rasa celah bedah kau kot. kampung betul perangai kau ni. patut la bahasa kau mcm haram. Kau ni, aku nak kata bengong, rasa macam kesian pulak. Tapi bangang la jugak kau ni. Kesian aku dengan mak bapak kau ada anak macam kau. Ish ish.. kesian……..

        0

        0
        • tdoq says:

          Nganguk ni jeles gamaknyaaa

          0

          0
        • lola says:

          to Ngantuk… oh meluat tgk instagram live update 24jam…klw dah meluat sape suruh kau tengok? tau pulak live update? nampak sangat kau follow instagram dorang kan kannn.. Nina bukan artis tapi lepas couple dengan Jovian terus famous pon kau nak bengang. Asal? Muntah darah tengok dorang, dah tu kau buat apa je dekat post ni? kata meluat… tapi ada rasa ingin tau jugak sebab tu kau masuk post ni kannn.. pelik lah dengan kau ni hahaha. kau ni mesti banyak sifat dengki kan Ngantuk. :)

          0

          0
    • dena says:

      low profile tak semestinya tak grand,,,tak mewah…dah namepun org berduit kan…yg x berapa berduit pun kite selagi boleh nk grand2 jugak… yg kita nampak kt sini low profile tu ‘sikap’ diorang…yg tak menunjuk2…tak jadikan title ‘pengantin’ tu sebagai GAP dengan orang2 lain.. ko pernah tengok pasangan anak2 org berduit mcm ni lepak bawah khemah mcm makcik2?…makan durian same ngan org kg? majlis tak selesai lagi pengantin dah tukar baju pagoda? kalau org kebanyakan tak pelik la..walaupun mase aku dulu pun tak mcm tu… lepas tukar baju, buang mekap, mandi baru turun g kat org lain..nina bukan artis pun..tp laki die tu celebrity designer..die boleh masuk kt sini atas name celebrity tu lah..mcm atlet2 selebriti yg lain. mane ko tau kalau rizalman kawen blogger tak cover crite mcm ni? ko suh rizalman kawen dulu..

      0

      0
    • Diamond says:

      Alahai “Ngantuk”, tak kan lah sampai muntah darah kot? Awak tau tak kita penduduk Brunei pun tumpang suka bila tengok gambar semua acara2 JoviaNina nie…

      Tau tak peminat Jovian Mandagie di luar negeri sangat teruja mengikuti majlis beliau menerusi live update kat Instagram?

      Tau tak songket Brunei yang dipakai Jovian dan Nina ketika Majlis Persandingan tu dihadiahkan oleh kerabat Diraja Brunei Darussalam?

      Tau tak hampir semua persalinan pengantin dalam Majlis Persandingan Diraja kerabat Brunei Darussalam pada tempoh 2 tahun kebelakangan nie adalah hasil tangan Jovian Mandagie?

      Setelah mengetahui semua nie, bukan kah pasangan nie dikira low profile? Bergambar ramai dengan mereka yang sibuk menyediakan gulai kawah. Dia bagi doorgift mahal pun yang untung kan ke mereka yang menghadiri majlis tu. Mungkin Jovian berbelanja sakan untuk semua majlis nie tapi itukan selayaknya…after all the hard work he did, I do not think it hurts for him to spend a bit more on his wedding!

      0

      0
    • akakkk lagi hr ni.. says:

      dh tau ngantuk.. jgn nk mencelah.. org nk nk komen nko nk gak.. nko tu yg vongokss.. sbb nko tu tah dtg ceruk benua mn tah.. org mcm nko je x kenal dia.. kalo nko ni jenis bergaul.. dh tentu nko tau dia ni sape.. bkn aku nk ckp dia ank menteri.. sblom bpk dia jadik menteri pon ramai artis dh kenal dia.. especially AF/Astro.. kalo nko nk tau.. nina ni la org yg tubuhkan fan club utk Nana Mahazan.. aku maleh nk komen byk2.. kalo ikutkn byk lg aku nk citer ni.. ko nk sokong RCW tu ko punya psl.. tp ko jgn bezakan wedding (of the year la kononnnn ..tuiih la) dorang.. dorang x pakai sponsor pon.. x mintak duit nko pon.. JM tu dh ckup kaya utk support wedding dorang.. ko boleh ckp designer JERRR?? aku rasa ko arkitek kot? x pon Ir.. yg yg berani nko merapu kat sini nk bg komen kevongok kan nko tu.. AKU LG NK MUNTAH.. BKN TAKAT DARAH.. ISI PERUT AKU SEMUA KUAR BILA TGK WEDDING rcw KO TU SANDING MCM PONDAN SIAM JE..

      0

      0
  11. Anonymous says:

    Yang “dislike” tu, jeles ker ?

    0

    0
  12. karly says:

    cute & sweet couple.. suka tgk couple ni, tak over… Semoga kekal bahagia hingga ke jannah..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    the sweet couple of the year………….

    0

    0
  14. nino says:

    pengapit nina xleh ke labuh kn sikit tudung ko tu…hurmmm

    0

    0
  15. nino says:

    pengapit si nina tu xleh ke labuhkn sikit tudung ko tu…hurmm

    0

    0
  16. Sweetnyer dorang ni, suka tengok, comey dan steady jer, tak boleh over2 mcm pasangan pengantin 1 lagi tu ! hehehe

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Mata bengkak x cukup tido..kwang kwang kwang!

    0

    0
  18. alysha says:

    aku tgk pic-pic kawin ni, jovian lebih kejantanan…hensem pulak
    sebelum kawin imej dia macam adik-adik jer….

    0

    0
  19. Mak Temah says:

    simple and nice.. orang kaya tak perlu nak canang kat satu dunia yang dia kaya..orang memang dah tahu…

    baju pengantin pompuan simple tak sarat mcm pokok krismas..opsss…

    0

    0
    • NEELOFFAtakutcowank2 says:

      betul tu..tak payah nak canang2 ada sponsor juta2 KATANYA mcm si cipapkerut tu..
      biasanya orang tak ckup duit jer yg menunjuk lbih..bulu mata fake,semua fakeLAH!

      0

      0
    • nona says:

      sdh2 la nk kutuk che ta..
      org tu dh bahagia dh dgn cara dia..
      korg dok kutuk2 dpt apa?
      dosa???
      sengal

      0

      0
  20. Any conie says:

    Dia orang ni pandai berpakaian sesuai dengan keadaan. Jadi tak de la orang nak mengutuk. Tak perlu makeup tebal2. Tak perlu pakai barang kemas berjuta2. Tetap nampak cantik.

    0

    0
  21. Biskut says:

    Dorg ni tak lupa juga ye buat majlis utk jamu org2 kpg. mmg sgt down to earth….thumbs up to both of u!

    0

    0
  22. Nok-Nok-Nok says:

    Abg Nara,
    kebiasaanye you tulis ayat bahasa melayu baku ., kadang2 macam ayat rasmi dan kadang2 macam ayat skema pun ada.. Nok ni tak la pandai bahasa Melayu baku tapi ayat uoalzzz yg ni macam ada yang pelik- ” ayah Nina merupakan iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ialah ahli Parlimen Bera UMNO”.. Nak kata typo tapi overall tu ayat penuh..

    Ada guru bahasa Melayu yg boleh explain.?? Sambil bergosip boleh jugak bg ilmu. Tak gitu maksudnye “gossip secara berhemah”..??
    heheheehhe

    Daaaaaaaaaaaaaaa…

    0

    0
    • apa pun tak bley says:

      Nara kan org kelantan.. bahasa melayu dia mmg camtu.. asyik berterabur jerk… hahahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      “ayah Nina iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang merupakan ahli parlimen UMNO Cawangan Bera”.

      0

      0
  23. amey says:

    Pasangan yg serasi…
    Tapi nampak kurang serasi dengan orang kampung…tak mcm tengku puan pahang.

    0

    0
  24. Olaf says:

    cantik la baju nina…suka sgt tengok pasangan ni…nina nmpk comel…..

    0

    0
  25. pink says:

    nina cantik n comel..
    anak menteri dgn low profile pnyer wedding..
    x mcm rcw yg bersponsor smpi 13 juta tp majlis nmpk sendu..
    bersederhana itu lbih baik..

    0

    0
  26. Ini saya says:

    Eh……cuba korang perhatikan gmbr yg no 5 tu…tangan sapa yg pegang pinggang Jovian tu??? mcm ada tangan kat blkang dia…bkn tangan Jovian pegang tangan Nina ke??? mcm pelik je…

    0

    0
  27. […] (10 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Jovian & Nina Di Temerloh (61) […]

    0

    0