Written by AbangNara | March 31st, 2014

Walaupun sudah tidak mempunyai hubungan suami isteri, Engku Emran dan Erra Fazira telah menghabiskan masa bersama-sama untuk menyambut hari jadi ke 5 anak mereka, Engku Aleesya. Terharu Abang Nara melihat kesungguhan mereka demi anak yang tercinta. Pastinya Engku Aleesya adalah orang yang paling gembira dengan kehadiran kedua ibu bapa di hari kelahirannya.

engku emran aleesya

Abang Nara juga turut tertarik dengan satu gambar yang telah dikongsi oleh Engku Emran menerusi Instagramnya. Banyak peminat yang terharu membaca kata-kata Engku Emran dan mendoakan agar suatu hari nanti Engku Emran dan Erra Fazira akan bersatu kembali.

Dear Alllah…in this hour exactly 5 years ago…u gave these 2 souls Precious…and juz like the pic describes, they were the happiest parents in ur entire universe…Happy Birthday Aleesya… Love, Ayah.

engku emran aleesya

Sedangkan pantai lagi berubah, inikan pula hati manusia. Mana tahu suatu hari nanti doa orang ramai akan makbul dan Engku Emran serta Erra Fazira kembali bersatu demi anak mereka. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa keping gambar sekitar sambutan hari jadi Engku Aleesya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fareeda

engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya
engku emran aleesya

Baca Yang Ini Pulak:-

53 responses to (10 GAMBAR)Engku Emran & Erra Fazira Sambut Hari Jadi Engku Aleesya Bersama-Sama

  1. manisah manis says:

    aleesya ni kecik kecik lagi dah cantik!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 301 Thumb down 0
    • Fahrin Ahmad says:

      sweet pulak dua orang ni, apesal la ko bcerai..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 172 Thumb down 1
    • Neelofa says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 242
    • Aaron Aziz says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 62
    • Wawa Zainal says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 48
      • Yg ko sibuk pasal tudung org tu pasal apa??? Ko tu dh cfm sempurna ke? Dh cfm masuk syurga ke? Kalau pakai tudung tapi perangai busuk pn buat haper! Pakai je tudung periuk tu baru sesuai utk kau.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 31 Thumb down 32
    • Ritu vs Aya says:

      Touching lak bce luahan perasaan Engku. Lg touching tgk Aleesya yg baru berumur 5taun dah kena hidup berasingan antara mak atau ayah.. xleh tinggal sebumbung mcm family yg lain.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 2
      • One Direction says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 75
        • Anonymous says:

          Dah nama blog nie gosip artis malaysia, ko sebok apasal? BONGOKSS!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • milah sirus says:

          ye ke prestasi?…ko tak baca majalah tabloid2 barat kot..lglah hancur..Harry Style One Direction n Kendall Jenner tu lagilah nak berskandal je..belum masuk miley cyrus n justin bieber lagi..penyanyi coldplay n gweyneth paltrow bercerai..The Kardashian apa bendanya..takyah nak puja artis sangatla!~,,ke ko tak pandai baca majalah orang putih?kate barat~~~~

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  2. saya ok jer!! says:

    keluarga bahagia. kalau ada jodoh tak kemana.. semoga jodoh berpihak kepada mereka semula :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 0
  3. m says:

    Cantik la anak erra neh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
  4. lobak says:

    like mother like daughter

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 1
  5. miss wanny says:

    Dulu lom bpisah smbut bday anak asing2 … Smpai disyak ada masalah, ni dah bpisah blh smbut skali.. Heh!!! Xper, ada jodoh xkmana.. Insyallah, happy birthday aleesya ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 2
  6. Aku says:

    Aku pulak yang rasa bahagia tengok Erra dengan Engku Emran sama-sama meraikan birthday Aleesya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
  7. yati says:

    Cantiknya anak erra!! sebiji buka erra!! Hapy Birthday Aleesya..:-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 0
  8. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
  9. cikebom says:

    bila dh mak bapaknya mmg cantik original..anaknya mesti cantik..tp klau dh maknya cucuk sana cucuk sini nk cantik..anak yg lahir mesti ikut muka asal mak bapak dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 0
  10. gegirlz says:

    ya allah
    rezeki dpt anak comel…
    bahagia kan keluarga ini ya allah
    berikan kesabaran dan ketabahan kepada mereka dlm menghadapi Dugaan MU

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
    • Normah johore road says:

      Rezki da dapat kalau tak jaga rukun rumah tangaa pun pecah berai jgk akhirnya.

      Balik la pada ajaran islam insya allah terjamin anak2 tu.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  11. TJ says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 25
    • Aku says:

      Apalah kau ni TJ, biarlah diaorang nak berbaik ke nak rujuk balik ke. Bagus apa kalau diaorang rujuk semula.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  12. apo2 yorlah says:

    biar la nk pujuk ke x ..kalau pujuk pun bagus la ….kesian ank tue…doa yg terbaik….biar org kata dia gila talak dari menyesal kemudian hari

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  13. Mak Jemah says:

    Hattan dulu cerai jugak, siap kawin lain lagi tapi akhirnya balik kepada isteri pertama. Moga ada jodoh semula hendaknya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 1
  14. bunga raya says:

    Kalaulah aidil sefatherly emran ni….xdela rita nk meroyan kt press or social media kan. At least emran meletak harga diri erra di tmpt sepatutnya seorang ibu dan bekas isteri. Aidil sila menuntut ngan ee cmna nk jg hati ex ko. Hopefully ko blh perbaiki slowly segala kesalahan ko pd ank2 n ex ko selama ni….ko ngan mak jemah nk bahagia cmne aku xpeduli tp tlg repair perangai lama yg kurang semenggah tu ok. RR tu mulut je hazab tp klw org x usik dia normal jek. To ee n ef moga ada sinar bahagia buat korg n si cntk aleesya?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 1
  15. rianda says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 18
  16. Olaf says:

    comeinya ko ni aleesya…nmpk sgt y si ee n erra ni sayang sgt kat aleesya ye…dlu susah sgt nk tengok EE n Erra brgmbr sama..tpi bila d hari bahagia aleesya baru nmpk dia org brgmbr brsama..moga2 dia org ad jodoh lagi…dia org memg sesuai..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  17. Anonymous says:

    geramnye nak cubit2 pipi si comel ni….so cute……..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. jantan says:

    tudung lngsir singkat itu mnyerabutkn mata ku…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  19. Kakak abg long says:

    Amboi amboi abg nara ni .. Sedangkan pantai berubah konon .. Hahhahahhahahah
    Dialogue bagaikan jantan ditinggal bini pulak yea …

    Moral of the story kalau ambik gambar kawin jgn la naik motor cam tu .akhirnya berpisah jgk .

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  20. Rim kereta says:

    Subahanallah..Masyalah..Comel nya ciptaan Allah..Cute sungguh Engku Aleeysa!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  21. KANGKUNG says:

    SERIUS muka ee iras dengan erra.
    hope sangat, ee dan erra kembali rujuk semula.
    aminnnnnn.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • minah jambu merah biru says:

      sabarrrrr la nanti kn dorang akan rujok balekkkkk tunggu laaa dorangkn baru aje beceraiiiiiiiiiiii ! kasi la erra ni rilek2 dulu macm dulu sebelom dia kawinnnnnnn …kalau jodoh tu kuat erra n engku emran ni tkan kemanaaaa erra tkan kawin ngan sape2 n engku emran pon sama dia tkan kawin ngan mana2 pompan ponnnnnnnnnn hati dn jiwa raga temasok isi perot dia hanye untok erra sorang ajeeee….

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  22. Tumpang interprem says:

    Hmm..ada pulak ratu cucuk muka yg interprem kat keluarga bahagia org lain..umahtgga dia tu tggu masa jgk tu..retak nanti belah.bosan btul la aku dgn hadik bradik si erma patimah yg perasan gooddddd jer! Si betty jongang tu pun kemain duk interprem dgn puak2 demorian crew ND.seswai sgt la tu!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
  23. Das Fraulein says:

    Moga terbuka hati Erra utk menerima hakikat yang semua di dunia hanya sementara. Termasuk suami. Mungkin mrk akan rujuk kembali kalau Erra boleh terima konsep poligami dalam Islam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • minah jambu merah biru says:

      poligami !! huh ! erra tkan terima poligami poligami ni semua huh ! tkan dia nk share laki ngan pompan lain yg tkde kena mengena ngan dia huh ! kalau kes nk berpoligami ngan xlaki dia tk payah lah erra nk balek ngan xlaki dia idop sorang lagi bagos ! hati pon tk sakit ! kalau berpoligami erra akan jawab terima khaseh aje lah yeeeeee…lov u erraaaaaaaaa !

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. Anonymous says:

    Mungkin mereka lebih bahagia sebagai kawan rapat . Aleesya ni kecik2 lagi dah pandai bergaya macam mak dia. Cute miut pulak tu. Tak de ke talent agency nak ambik dia buat iklan ke atau berlakon ke. Aura dia kuat….banyak peminat pulak tu. Mesti popular .

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  25. TOMBAM says:

    ado hantu gigi la weyy.. sapo tu???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  26. Lavender Sweet says:

    Happy birthday Aleesya. Doakan yang terbaik untuk keluarga ni. Mana tau setelah lama berpisah mereka (Emran & Erra) kembali bersatu. Macam Hattan & isteri…..In sha Allah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  27. Anonymous says:

    Sepatutnya Aidil dan AC Mizal ikut contoh Engku Emran. Walaupun dah berpisah masih jadi kawan rapat. Anak adalah tanggungjawab bersama. Tak perlu berperang besar jika masing2 tau tanggungjawab yang perlu digalas. Tak de la ex wife masing2 terpaksa turun naik mahkamah just kerana nafkah. Erra dan Emran adah contoh terbaik. Anak pun happy dan akan membesar dengan sempurna.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  28. anon says:

    Bila ade pengomen yg bertanya bila erra nak bertudung, ramai je yg “dislike”…..kenapa???? Tapi kalau artis lain, mcm Nora ke, you all hentam habis2. Sekurang2nya Nora lagi muda dari si makcik ni. Tengok tu bergambar dgn jeans and Tshirt singkat lagi….perasan muda lah tu, pd hal dah senja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  29. […] (10 GAMBAR)Engku Emran & Erra Fazira Sambut Hari Jadi Engku Aleesya Bersama-Sama (49) […]

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  30. […] (10 GAMBAR)Engku Emran & Erra Fazira Sambut Hari Jadi Engku Aleesya Bersama-Sama (50) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. […] (10 GAMBAR)Engku Emran & Erra Fazira Sambut Hari Jadi Engku Aleesya Bersama-Sama (51) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Be Strong says:

    Tremendous things here. I am very satisfied to see your article.
    Thank yyou so much annd I am having a lokok forward to touch you.
    Will you please drop me a e-mail?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional


3 × 3 =