Written by AbangNara | April 18th, 2013

Abang Nara kadang-kadang sering tertanya-tanya rupa bentuk wajah di sebalik suara deejay-deejay radio. Kalau dulu memang tak tahu langsung. Nasib baik sekarang ini deejay radio pun dah popular tahap keluar masuk suratkhabar. Apa pun, Abang Nara nak ucapkan tahniah buat Suraya HOT FM yang bakal mendirikan masjid tidak lama lagi.

suraya hot fm

Suraya bakal berkahwin dengan jejaka pilihannya yang bernama Joe. Majlis pernikahan mereka akan berlangsung pada 27 April ini. Pasti Suraya sedang berdebar-debar. Yang penting seminggu selepas nikah jangan lupa keluar mengundi.

suraya

8 lagi gambar pra perkahwinan Suraya HOT FM dan Joe dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Ministry of Moment yang merupakan jurugambar rasmi majlis perkahwinan ini.

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

suraya hot fm

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

89 responses to (10 GAMBAR)Pra Perkahwinan Suraya HOT FM & Joe

  1. iphoneuser says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0

    0
    • pra kahwin adalah bodoh. kawin lah terus.

      0

      0
      • nazrul natasha baiduri says:

        siapa pompuan nih?????????????????????

        0

        0
        • siapa? bacalah dah tulis kat situ. kalau tak pandai google, berentilah daripada pakai internet. dah lebih 10 tahun internet wujud pun ko bodoh jugak

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku pun x kenal sapa pompuan nih dan x minat nak google pun utk cari tau.

          0

          0
        • Anonymous says:

          nmpak sangat tak tengok tajuk terus tengok gambar dan heran jugak aq kalau x minat , napa tengok . hentikanlah dengan akal pendek korang yang terus nak buat dosa kat sini

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anon 2:04, memang kat dlm dunia ni kita boleh tgk benda yg kita minat je ke? Kau pasti ke semua manusia sama cam ko? Yg aku kata aku x minat nak google utk tau lebih detail psl pompuan dlm gambar ni. Lain kali faham dulu apa yg org tulis sblm nak bagi komen balas. Jgn fikir nak memendekkan akal org n nak kira dosa org je. Akal kau tu panjang sgt ke? Org tulis simple pun x boleh nak faham. Bahasa Melayu lg bukan bahasa Myanmar pun.

          0

          0
        • nini says:

          pre-wedd kat genting la nie..cehh

          0

          0
        • lagubestbest says:

          Siapa? Suraya hotfm ni HOT okay. Especially tyme dia pakai dress paras peha. :P

          0

          0
        • Jawapan Kepada Anon 2:04 says:

          Anon 2:04, memangnya kat dlm dunia ni kita boleh tgk benda yg kita minat je ke? Kau pasti ke semua manusia sama cam kau? Kau kira nak memendekkan akal org n kira dosa org je. Akal ko tu panjang sgt ke? Aku kata x minat nak google utk tau lebih lanjut psl pompuan dlm gambar ni. Simple je kan…. itu pun kau x boleh faham. Aku guna bahasa Melayu lg…. bukan bahasa Myanmar pun.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Jadah apa pra-wed nie, macam amek gambar g jenjalan je. Baik tulis tajuk ‘jenjalan berlibur suka suki dengan incik tunang’ lulz

      0

      0
      • carey Ng says:

        sekurangnya…. die ambek gambar pra-wedd bukan mcm setengah artis pelok2x bagai uolssss…. pegang2x tangan bagai ko paham tak…. kan bagus macam neh

        0

        0
        • Anonymous says:

          Gambar ke-7 tue dia pegang natang apa?

          0

          0
        • iphoneuser says:

          Bagus mendanya?
          Tak de istilah “sekurangnya”
          Haram is haram..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bagus amendenya…. Gambar2 pra kahwin ni x perlu pun sebenarnya. Dalam Islam x ada pun pra kahwin ni. Ini semua cara org kafir. Sbb tu lah skrg ni ramai org yg x kahwin lg tp dah jadi mcm suami isteri. Pra suami isteri lah katakan….
          Bagusnya 1 aje lah kat sini. Jurugambar senang nak cari makan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia pegang ranting kayu laa. cube tengok betul2. bukan binatang. hahahha

          0

          0
      • ckp jer says:

        huhaiii. .
        better la dari dok pelok2. .
        aku xmau kate kat org, takut nanti kene setepek kat muka aku ni.
        korang ni,doa yg baik2 sudah…

        semoga pasangan ni bahagia hingga ke syurga.
        slmt mnempuh alam rumahtangga :)

        0

        0
        • carey Ng says:

          (Gambar ke-7 tue dia pegang natang apa?)

          ko tak tengok ke kew die pegang ranting kayu.. ko tak perasan eaa…. rabun ea.. nak fitanh org pun agak2x lahh…

          0

          0
        • kan dah malu says:

          korang tu yg x paham..kalau org utara..benda dsebut sbgai menatang..maksudnya..dia pegang natang pa tu bkan dia pegang binatang,tpi dia pegang benda apa tu..ada paham..bljar loghat org luar sblom nk serang2..kan dah malu..

          0

          0
        • Anonymous says:

          to kan dah malu…
          lurus nye kau..mcm die sorg je taw natang 2 mende..adoiii..
          ni ha..org tganu lok ckap..natang mu..kan dah malu…auchhh..aptb!!!hahaha

          0

          0
    • K.A.A says:

      cantik pemandangan…

      0

      0
    • olga says:

      adk AG ke ni? muka sama cm AG

      0

      0
    • Blonde is beautiful says:

      Sape pun dia..tak penting! Jangan dia nampak hot nak compare yg kaki kutuk2 kat sini. Dah tak kenal sudah..sibuk2 bgi komen bodoh buat pe!!! Awek rambut blonde memangggg vogue…hahaha. Tak lah nampak perkampungan sangat..huhuhu..sebab tu awek blonde selalunye digilai para lelaki2.

      0

      0
  2. nonis says:

    xkenal pon dia ni

    0

    0
  3. wanoor says:

    hurmmm~ untuk apa buat pre wedding ni?motif?barat sgt la tuh?huhu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Semua org ada hak masing2..Peduli lah diorang nak pre wedd ke tak.Pelik dgn perangai manusia yang ketara sgt jelesssssssss..

      0

      0
    • Anonymous says:

      klu ko rse xnk buat xpe xde yg pakse..so jgn tnjuk sgt awk 2 jeles k..

      0

      0
    • Anonymous says:

      wanoor ni mesti nenek..sbb org zaman dulu xde pre wed ni semua..org zaman sekrg jerr..lgpun islam xda plak ckp d haramkan pre wed.len kali update le ckit nenek oiiii

      0

      0
  4. ahkak says:

    Selamat menempuhi alam rumah tangga..

    0

    0
  5. Bukan sape-sape says:

    Camni bagus kn… pre wedding tnpa peluk2.. respekkk U Suraya.

    0

    0
  6. Hot fm says:

    Biasa biasa jea. Semoga berbahagia ke akhir hayat.

    0

    0
  7. wanoor says:

    aku rasa, pre-wedding ni semua tak perlu pun.. eventho takde scene bpeluk ke apa, tapi…macam tak perlulah.. ni bukan nk kata aku jeles pun.. cuma, aku rasa semua tu membazir.. kahwin kalau boleh nk memudahkan..ini, kalau dah ada pre-wed, macam nk bgtau benda tu 1 benda yg wajib. membazir… lbh baik duit tu buat nk tanggung anak bini kelak.. ke guane?

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu ko rse xperlu ko xpayah buat..senang n mudah kn???mungkin yg buat pre wedding nie untuk kenangan dari mula sebelum kawen sampai la dah kwen..maklumlah kawen kn sekali jer yg terindah dlm hidup kita..perlu lah nk wt kenangan 2 sume..mungkin cara yg membezakan kite dgn die..mungkin bg die buat pre wed nie mudah..xmenyusahkan die mungkin jgk sb die mampu..biarkanlah..

      0

      0
      • wanoor says:

        my dear.. to b honest, aku langsung tak jeles. ok..macam ni lah..ko boleh ckp yg die buat pre-wed atas sbb that so called kenangan.. tapi, boleh kau bygkn apa anak2 die akan pk bila dah besar, tgk gambar pre-wed tu semua..

        senang cakap, macam ni lah.. kenapa mesti nk ikut sgt budaya barat tu? benda2 yg macam tu (iaitu benda2 yg ke arah maksiat) lajuuuuuuu je nak ikut. then, bila orang komen (untuk ke arah kebaikan) ramai pulak yang melenting.. ramai yang ckp orang yg komen ke arah kebaikan tu jeles la, apa lah.. padahal, nawaitu kita, nak ubah ke arah kebaikan..tp,niat tu disalahertikan..

        benda memang ustaz azhar dah kata haram. then, memang haramlah.. btw, niat tak menghalalkan cara..

        just my 2 cents. sekian.

        0

        0
        • ckp jer says:

          aku xmau ckp psl halal haram, aku takot nanti kene setepek kat muka aku ni.
          aku ok je la, selagi xde adegan2 yang memang sah2 salah tu kan. .
          sebab kdg2, kalo ada adegan2 yang sah2 salah tu, bukan apa buat orang akan fikir yang diorang ni mesti pernah buat ‘lebih’ dari itu, sebab dalam gambar pun dah terlalu over expose. .
          kalau tengok gambar2 atas tu, takdelah aku ni terfikir sampai ke lain. .
          ok la, kalau hg nk tegur tu, mmg elok chek oii. .
          besela, masing2 punya pndapat kan. .

          0

          0
  8. dhia says:

    ermm…sopan la gmbr pre wed dia compare ngan LJ..

    0

    0
  9. refelsia says:

    hallo setakat pic macam ni semua org pun leh ambik post kat fb or twitter pun nak di postkan kat sini juga ke abang nara ni…….apa2 aje….

    0

    0
  10. lol says:

    tak kenal ponggg tp ok la…xde adegan yg memualkan.. :)

    0

    0
  11. AKU says:

    SUKAHATI DIA LA NAK BUAT PRE-WED KE TAK ? DAH DIA MAMPU , MMG TAK WAJIB , TAPI LAIN ORG , LAIN LA DIA NAK UTK KENANGAN PERKAHWINAN DIA . KOMEN LEBIH2 PUN TAK GUNA . BUKAN NYA PAKAI DUIT KO PUN . WHAT A HUMAN !

    0

    0
    • iphoneuser says:

      Membazir tu sbb yang tak penting, yang penting HARAM, bertunang pun tak digalakkan bergambar berdua, ni pula PRE WEDDING..
      Photoghrapher tak de ilmu, orang bergambar takde ilmu, ko pun comment tak berilmu “aku”. Siap tulis tulisan besar..tak ada adab..
      Belajar lagi boh..

      0

      0
      • iphoneuser poyo! says:

        lantak dia la membazir ke tak , apa masalah ko ? ko dah cukup berilmu ke nak komen org ?LOL! tolol tak habis2 , komen org tak berilmu , sendiri lagi takde ilmu, entah apa2 la ko ni .

        0

        0
      • sukegosipje says:

        tula aku ckp iphoneuser ni ptt g tgk ceramah UAI je xyah masuk blog2 hiburan ni. da nme pun blog hiburan xyahla nk tunjuk alim sgt komen tu. bkn sume org blh terima cara awk hadoii

        0

        0
  12. Jaafar OFF says:

    Ini Semua POYO>>!!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Su… jgn tunjuk menunjuk..itu amalan syaitan……

    0

    0
  14. nurul afini says:

    Semoga ikatan kali ini berkekalan hingga ke syurga ya abang Joe :-). Wish you all the best! Terbaekkkk!!

    0

    0
  15. che ta plastik surgery says:

    tak payah nak pre wed sangatlah!ko tu bukan fofular pon.nak muntah aku tgk! lg baik buat kenduri kesyukuran.

    0

    0
    • Zain Sardin says:

      Laaa setakat dj radio pon nak enter frame buat prewedding foto seme dafuq….abg nara takder citer retis lain ker, tak femes dorang nih

      0

      0
    • Orang dengki orang says:

      Pre-wed untuk orang fofular je ke? Tak suka jangan tengok..

      0

      0
  16. miss mong says:

    cuma satu je aku mntk tlg dgn deejay2 radio..tlg la jgn ketawa mcm hantu

    0

    0
  17. shafika says:

    lumrah manusia..ad je yg xkene di mate manusia..yg duk ngomen mcm gud2 tu cermin dri dlu..da ckop perfect ke??

    0

    0
  18. meow says:

    see see seeee boleh je gmbar pra wedding tak yah pepelok ceciom pipi pepegang tangannn.. haaa,, tapi sbnrnya takyah pun takpee :D

    0

    0
  19. sukahati_DIA says:

    ehh korang ni sbuk kua hukum hakam…haram halal pun korang pun melambak wt….so? dia ni mampu nk hired profesional photog utk gmbr kngan dia ngn tunang dia..yg korang nk ckp isu membazir apahal? duit korang ke?? aku pelik ngn mental pemikaran yg tukang mengomen..kje nk kondemmmm orang je..mcm diri tu perfect tk pnah wt dosa,.!!!

    0

    0
    • Penukz says:

      Agree with you. Yang korang duduk mengutuk tu tak dosa? Jangan cakap lebih,.. Karan tempias kt muka sendiri.. Tak kena kat diri sendiri kena kat family korang. Seelok-eloknya doakan diaorg bahagia

      0

      0
  20. iyala tue says:

    typical org suka bergosip, tgk benda yang biasa pun akan dikorek supaya nampak luar biasa & lepas tu kutuk2x…. apa da…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    ley nak tnya x? dulu kak suraya pernah bercinta ngan abg fiq bekas DJ hot FM kan? yg blakon dlm drama dunia baru tu..

    0

    0
  22. abc says:

    teringat saiful nang =)

    0

    0
  23. ct oliza says:

    mngelabah tett la korg neh bli die wt pre-wed ala biase2 cm gini korg kutuk ckp stakat amek gmba cmneh bek takyah wt la apelah tp lau die amek peluk2 over kng korg ckp mnunjuk bagai lah..aduhhh manusia sknggg.yg penting die ade kot.korg ade?xde diammm

    0

    0
  24. r says:

    Pra perkahwinan bukan budaya kita…tetapi dh semakin berleluasa terutama di kalangan artis ..biasa le cari publisiti…atau wartawan or blogger yang sengaja nak muatkan dlm blog untuk menaikkan rating.

    0

    0
  25. QASEH says:

    MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA.. HUKUM TETAP HUKUM..

    0

    0
  26. ehh says:

    mcm gmbr g dating je.

    0

    0
  27. noren aziz says:

    nie sapa plak yang sendu dengan kekasih yang 2×5 sendu, haish ltak lah crite best2 sikit , crite norish karman terkini ke, laki noiswara dah pegi mahkamah ke abel dah balik dari bali ke , nie pegi post crite 2 artis -artis sendu yg berapa biji orang je kenal, siapa nak tau kan? kan?

    0

    0
  28. Anonymous says:

    kepada ustaz dan ustazah xya la komen kt sini pastu cari salah org n bajet suci.. bla la weyh.. lau korg ni baik sgt xya la lyn blog gosip ni… da terang2 bukak blog gosip ni boley menyebabkan korang berprasangka buruk kt org lain pas 2 korg kutuk n mengumpat sume ada….baik la sgt tu kan.. sebelum cari slh org, cermin muka tu dulu.. amal ibadat korg da cukup? slt 5 waaktu sume perfect sgt da? lagi satu, dari sibuk cari slh org better la korg doakan org 2 berubah, lg baik.. xpun xya bukak blog gosip da, better korg lyn ustaz azhar idrus..korg kn suci dr dosa, so xya la bukak blog gosip ni…………………….. xley bla………….

    0

    0
  29. zzz says:

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0

    0
  30. ................... says:

    x menarik perhatian langsung le cite ni…aku tengok cam sendu jer dua2 org ni…next story please…..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    sukahati dia lah, duit dia.

    0

    0
  32. BASUG says:

    ehh org melayu mmg mcm ne ker…saling mengutuk,menghina, semua la..bg org melayu semua tda betul..pada hal diri sendiri xda terurus…ckp semua haram..pada hal sndri buat hal yg xda bagus…
    apa la org melayu ne…

    0

    0
  33. che ta plastik surgery says:

    pmpuan ni syok sendiri.perasan mcm fofular sgt!meluat aku tgk.perasan je lebih!

    0

    0
  34. artis sendu says:

    giler glamour!!!!!

    0

    0
  35. Adik Nara says:

    kalo dah pre wedding bleh pre main gak la

    0

    0
  36. hanie salihin says:

    Mmg laa pre weds ni x wajib tp sekadar suka². Asalkan bergambar yg x keterlaluan ok kot. Lagi pun afe budget lebih..biarlaa… Bukan artis je yg suka wat pre-weds ni.. Org bukan artis pun byk je yg wat pre-weds…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    pegang tgn salah..xpegang salah..yang betul semua yg negative thinking kat bn ni..

    0

    0
  38. gilo says:

    suraya yang sore cm hape ni kan..yg slalu myakitkan tinge aku je.

    0

    0
  39. curiousgirl says:

    Sebiji muka suami kawan kawan aku. Nama joe jugak. Kerja pun engineer jugak.Tak tahulah pelanduk dua serupa.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ooo..tapi kau mesti dah lama tak contact “kawan-kawan” kau tu kan? Get the latest the latest updates from your friend plisss

      0

      0
  40. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    jambu jugak minah Dj ni tapi pendek sikit…..bakal laki dia tinggi hensem jugak orang Nye. badan pon emmmmmmmmmmmmm sapau !!! kalau minah jambu dapat pelokkkkkkkkkkkkkkkkkk sampai mampos pon tknk lepas !!!!!!!

    0

    0
  41. Anonymous says:

    all the best to gurl…i know the guy.wish u best of luck!!!

    0

    0
  42. lawyer says:

    ehhhh…soraya ni dah bercerai ke? Not sure if dulu dia pernah kahwin or tunang dengan peguam. Abg nara sila jalankan tugas anda.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    minah jambu 24jam mengadap compter, i know this guy very…very…very…well.
    if i were you, i will think thousands in fact millions of time to pelok him. Sama2 kita doa dia menjadi suami yang lebih soleh and the girl menjadi isteri yang solehah. Amiin

    0

    0
  44. Anonymous says:

    tiada yg cantik & menarik

    0

    0
  45. Saya kenal semua orang says:

    Wow.. semua orang claim kenal semua orang.. tererrrr.. tererrrr… aku pun nak kata aku kenal pengantin tu gak lah..

    0

    0
  46. Aku kenal dia says:

    Anon April 18, 2013 @ 11:30pm

    Hmmmm….the way you talk sound like you are the ex-wife of the groom. ;-)

    Yeah…I aggreed with you. All the best for both of them.

    At first when I came to know bout this, I was wondering owh so pitty to the bride. But after seeing their so called pre-wed photo and how she dress up, then I know both of them are meant to be.

    Like what the groom ever told, good lady are for good guy and bad lady are for the bad guy.. Since the bride so called have some long distance family connection with the groom, I bet she already know everything inside out before decide to get married…

    Errr…perhaps, check the groom passport??
    Maybe there is a few past visit to Kingdom of Thailand for so called “his engineering” works task…only closed people know this fella better. ;-)

    Anyway, all the best to both of them. They are meant to be.. Amin.

    0

    0
  47. divas says:

    Ya btul…dia pernah brtunang dgn peguam dulu..lps tu brtunang lg dgn another guy..putus gak…now third time with this guy…hopefully kali ni mnjadi…dah 3 kali babe!!

    0

    0
  48. gwiyeomi says:

    dia dulu pernah bertunang dgn orang lain…kesian dgn the guy…elok2 the guy dgn org yg betul2 sygkan dia tetiba suraya ni yg dipilih…sekarang ni apa dah jadi?

    0

    0