Written by AbangNara | November 3rd, 2012

Diharap anda dapat bersabar sehingga Abang Nara mendapat gambar majlis pernikahan Farid Kamil dan Diana Danielle yang lebih berkualiti tinggi. Buat masa ini, layankan dulu beberapa keping gambar daripada telefon Abang Nara untuk anda.

gambar nikah diana danielle

Majlis pernikahan telah berlangsung dengan sederhana di Hotel Flamingo. Cantik sangat sebab ianya dilakukan di tepi tasik. Semoga Farid Kamil dan Diana Danielle akan berkekalan menjadi suami isteri sehingga akhir hayat dan dirahmati dengan anak yang ramai.

gambar nikah diana danielle

8 lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar nikah diana danielle

gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle
gambar nikah diana danielle

gambar nikah diana danielle

p/s: Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa so far… Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang!

161 responses to (10 GAMBAR)Majlis Pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle

  1. Fifi says:

    Cantik…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 17
    • i'm not a monster says:

      tahniah. smoga bahagia till jannah. baju mcm kurang sesuai mcm org indon kawin, konsep dia ok. lain dr yg lain

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 13
      • Anonymous says:

        konsep dh ok nikah tepi tasik…tp pemandangan tasik ni tak cantik la.. why not buat kt tasik2 putrajaya je lg cun…dkt tasik pullman hotel pun ok..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 6
      • Azwan Propa Meletopz says:

        ok ker konsep n baju pengantin mcm kureng xsesuai utk yg bergelar selebriti seperti Azwan ya, better buat kat masjid lagi afdal..xpayah nak lain dari yg lain sangat lah..mak2 jemah jangan naik angin dengan statement mek yg meletop ni ya..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 22
      • Apa lah kecoh tak btempat says:

        Choi nyer org yg berfikir singkat cam ko nih…
        Aku tak nampak dia kutuk kelantan pun..ko plak terasa…teruknya ko..choi..choi…

        Dia bagi contoh..sembahyang mana2 pun..tak kisahlah…asal sembah tuhan….dah yg sembahyang di public penyokong kelantan kan bebaru ni…adakah ko layak jugak persoalkan penyokong tu kusyuk ke tak sembahyang nyer….

        Takkan nak letak cth org yg tak pernah kita tau dia solat atau tak..aparah… Sentap mcm “………. ( tak sanggup nak tulis )

        Lagi sedih tgk bangsa melayu cam ko..org tulis lain ko faham lain

        Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 12
      • anakayam says:

        biasala orang kita…buat mcm tuh kena bantai..buat mcm ni pun kena bantai….xde ape la yg elok melainkan diri sendiri….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
      • Kurus says:

        wlu pun aku bukan peminat tegar.. suka2 gitu jer
        tp i think the kain batik looks so sweet..

        kalu kta boleh berfikir..
        itu satu mesej bahawa kain batik kelantan/trengganu dll
        itu adalah milik kta.. walaupun kain batik telah dipatenkan oleh indon
        (sorry kalau salah)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
      • nur farhah athirah says:

        taniah kpda farid kamil dan isteri,smgo bkekalan smpai akhir hayat..smga dpt baby yg byk dan cmel2…k..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Minah jambu 24 jam ngadap lappy says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 127
      • Olga says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 34
    • KOPI MCD says:

      aku pelik….apsal orang kesah sgt kalau baju dia cam indon.baju cam omputih org tak kesah pun.nikah tak semestinya kena pakai baju melayu.kalau cina or india islam yg nikah xkan nak kena pakai baju melayu jugak kot.kannnnnnnn…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 156 Thumb down 9
      • BUNGA SETAMAN says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 42
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 107
      • SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

        xpayah la sibuk nak persoalkan kekhusyukan solat seseorang..soal diri kau sendiri dulu sebelum menyoal orang lain.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 4
      • Teratai Layu Tasik Madu says:

        Wah kau. Pandai berbicara tentang khusyuk bagai. Kau siapa nak beri judgement macam tu? Kalau yg menonton bola dekat stadium pakai baju kaler merah tu bukan main orang share berbakul2 dkt FB ye. Yg Farid Kamil solat tepi tasik kau persoalkan kekhusyukan dia pulak kheennn… Choi punya mulot!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 97 Thumb down 8
      • entahlaaaa says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 56
      • zee says:

        solat mana2 pun boleh. lagipun yg menilai solat dia tu bukan si atas yg comment ni,

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 1
      • TANTE says:

        hm………kyusuk tak khuyuk antara dia dengan ALLAH siape kiter nak nilai? hmmm……tak de dalam mazhab mane pun kateee lebih afdal buat dekat masjid? asalkan mereka kahwin sah disisi ISLAM….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
      • tukang komen je says:

        kekadang apa yang ditunjukkan tu boleh jadi dakwah..solat sunat after married sisi yang paling indah dalam islam..soal khusyuk tu antara dia dengan Allah..kita sbagai manusia tak berhak nak persoalkan semua tu..tak semestinya benda yg baik dipandangan mata manusia baik juga di pandangan Allah dan sebaliknya.. tq.. :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 1
      • mighty heart says:

        gla sempit syiaal pemikiran ko..abes tu asal ko x smayang je stp wktu kt msjd..Allah lbh tau keikhlasan die dlm beribadat n bina prkhwinan

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • imani says:

        tak kisah la nikah kat masjid ke kat umah ke kat taman ke..as long as tmpt 2 ada tok kadi, wali, 2 orang saksi dan pengantin lelaki dan perempuan..yg pntingnya syarat sah nikah..bkn tmptnya..masing2 mengharapkan keredhaan dlm perkahwinan..tmpt is not big issue..

        alhamdullillah.. dah kawen farid n diana..
        selamat pengantin baru..may your marriage leads you to jannah..barakallahufikum..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

        kalau betol nk solat kat mana2 pon leh solat kt tepi longkang pon leh solat ! kau tu dh kenape !! kt masjid je ke leh solat !!!!! otak cetek betol !!! kau ingat ape farid solat kat tempat open konon dia nk menunjok2 !!!!! tolong sikit eh !!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • BUNGA says:

        ogak2 la…kau x taw ker kalu khwn kat masjid, dosa tetamu pengantin tanggung?? tetamu yg dtg bukn boleh expect pakaian dorg…kesucian masjid tu penting, kalau ko nk taw la, x digalakkan pon nikah kat masjid melainkan kau confident yang dtg sume menjaga pakaian.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • dewi says:

        hai si anon biru ni… semak la logo kau bersepah komen kat sini. dah la sendiri komen sendiri balas. hahahah!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • joyah says:

        bagus la dia ada gak ati nak buat solat/sujud syukur time nikah.. kebanyakan org, termasuk laki aku xde pun buat semua nih.. just semayang solat 5 waktu mcmbiasa jek.. so, anon xyahla nak pertikaikan dia buat kyusuk atau tidak, dia solat tu pun sesuatu yg baik dah..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • korang sumer cam baguslar sgt says:

        yerla..terlampau sederhana lar sgt..smpai solat pun dpn motor sramble..aper fungsi motor yg tinggal rangka tu duduk situ…agak2lar.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sederhana je dorang. Macam bukan kawen artis. Xpe la kain DD tu macam x kena, at least baju yg dia pakai cukup kainnya. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 1
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 40
      • nenetBurberry says:

        ha ha ha..tu mak dia laaa..bukan bibik…sentap mak dia kau!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Kak cham ni konon2nya kuat gosip. rupanya sebab asyik tertido di dalam tadika, maka tidak tahu bahawa sebelah DD itu adalah ibunya. Hadoiii…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 21
      • watduh says:

        Kak Cham eksyen bodoh ke memang bodoh?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        babih la kak cham ni! Dah la muka kat gamba profile macam bibik. Macam syiallll buat2 tanya! Ptuihhh!

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • haha says:

        kak cham meroyan sebab tak dapat farid kamal..
        maafkan je la kak cham ni..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        W’pun mak DD xdak rupa sgt, at least DD x prnah malu pun utk bgtau smua tu mak dia. Jgn nnti bila ank kak cham dah besar, ank kak cham malu nak amk gmbar ngan kak cham dah la. Pikir2 kan sebelum cakap ttg paras org lain.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
      • hamba Allah says:

        kak cham nie org melayu malaysia ke.????!!!!!!????..malu plak rsa ada org melayu yg tgal kat malaysia perangai mcm nie…paras rupa pun jd hal…rupa 2 ciptaan ALLAH lah…maaf…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  2. Anonymous says:

    Tahniah… Semoga berkekalan ke syurga… Btw so sweet both of u.. Simple double thumbs up :-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
  3. embok ketum says:

    Alhamdulillah! Semoga menjadi suami dan isteri yg baik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 1
  4. ana says:

    alhamdulillah… sederhana je.. sweet..
    smoga kekal hga ke syurga..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 61 Thumb down 0
  5. Nello says:

    Cantiknyaaa dianaa!!!
    Congratsss, semoga brkekalan ^_^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  6. ayu_balqis says:

    simple nya baju DD…stail ijab qabul mcm org indon pun ada..pe pun i lioke coz diorg nie tk over mcm sesetgh artis….smga bhgia hgga ke jannah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 74 Thumb down 2
  7. Pelik says:

    alhamdulilah..semuanya dh selamat…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  8. suria says:

    Sama cantik sama padan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  9. sembotok says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 41
    • joyah says:

      tak proper bg ngkau.. bagi dia ok dan dia suka.. apa yg ko nak sedihkankan sampai ‘kesian’ tu..???

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. Anonymous says:

    Nikah kat masjid lagi cantik :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 10
    • tien tien says:

      nikah di masjid tidak digalakkan..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 8
      • Anonymous says:

        Hukum akad nikah di dalam masjid sebenarnya adalah harus dan dibenarkan manakala ada pendapat yang mengatakan hukumnya digalakkan (mustahab), tidak boleh ditolak, lebih-lebih lagi daripada pendapat ulama muktaba

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
      • iefa says:

        Hukum akad nikah di dalam masjid sebenarnya adalah harus dan dibenarkan manakala ada pendapat yang mengatakan hukumnya digalakkan (mustahab), tidak boleh ditolak, lebih-lebih lagi daripada pendapat ulama muktaba

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Ko Kesah says:

        to tien-tien, boleh bagitahu lebih detail dalam al quran atau hadith mana yang awak utarakan? please mengharap sangat agar saudara/saudari menjawab..terima kasih.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • pol says:

        betul tu .. zaman nabi pon x penah di buat .Di takuti meniru ugama lain yg bernikah di dalam rumah ibadat spt kristian dan yahudi …lebih afdal di lakukan di rumah …

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        betul…masa sy nak nikah aritu, ustaz (tok kadi) pon ckp better nikah kat rumah sbb klu nikah kat masjid, org2 yg dtg (masuk masjid) nanti blom tentu tutup aurat dgn sempurna…so xpasal2 dpt dosa…then, sy pon amik keputusan nikah kat rumah jek, w/pon rumah kecik…drp dpt dosa xpasal2 kan…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
      • dewi says:

        woww sendiri reply banyak2 guna nickname lain2. lawak betul!!

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        dewi ni si baghal mana? ada ke die kata avatar ni semua org yg sama. bodoh btul cuba ko komen jgn letak email.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • NBH says:

      Mmg lg cantik klau upacara akad nikah nie dilakukan dlm masjid..amek berkat rumah Allah..tp anggap je si DD nie tgh dtg bulan..so mcm mana nk dok bersimpuh dlm masjid…lg plak klau ada plak kelakuan kurang sopan dan tidak beradab dari pihak pengantin mahupun jemputan…xpasal2 kena bom…. So kat mana2 pun boleh asalkan pernikahan mereka nie sah.

      Nie reply aku kt org yg komen -mcm xde masjid dah sampai kena solat kat luar dan boleh khusyuk ke?-

      Solat kat2 mana2 pun xdak hal..khusyuk tu soal dia dgn Allah taala…
      Klau ikut nafsu nk brsangka buruk kt org….aku boleh andaikan org yg solat dlm masjid pun blom tentu khusyuk sbb masih jgk org perhatikan setiap tertib si pengantin semasa solat dan ada cameraman nk snap saat tu….

      So selagi benda tu xbertentangan dgn agama….bg aku xjadi masalah…

      Utk DD & FK..semoga berbahagia dan senantiasa dlm rahmat Allah taala… Tahniah krn urusan kalian dipermudahkan…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 105 Thumb down 4
      • kak mah says:

        kalo retis nikah masjid pakai tudung ct bukan main ag mencarut bagai…nie DD tutup rambut penuh, nikah luar pon bising?? ayooo…melayu sgt hokay

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      nikah kat masjid pum pastu orang2 luar yang berpakaian terdedah masuk mencemarkan nama masjid jer buat apa.. macam nikah sorang artis aritu.. x hormat langsung rumah Allah.. kot ye pun x nak pakai tudung, at least hormatla rumah ibadat tu.. pas tu heret plak artis2 lain yg tak berpakaian dgn sopan masuk masjid jugak.. better buat macam nih.. atau nk lebih elok akad nikad kat rumah pun ok..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
  11. atoi says:

    lepas ni pakai tudung tau. suami sikit pny beriman..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
  12. ikan kekek says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 27
  13. wz says:

    Congrats DD n FK so sweet both of u. Kreatif sungguh pakai batik. Really nice ;)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
  14. naruto says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 20
    • kopi mcD says:

      masjid tu memang cantik.tp yg tak cantiknya kalau yg datang tu tak reti nak hormati kesucian masjid.gi masjid cam pegi komplek beli belah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 1
  15. mil0 says:

    Taniah semoga berkekalan hingga ke akhir hayat amin.. sgt sepadan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  16. eja says:

    mencari keserdahanaan..itu yg penting…suke stail dieorang…simple..i loike..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 0
  17. opah gangnam style says:

    Pehh! nikah ats kerusi!
    simple je baju D . moga kekal bhagia ke akhir hayat….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  18. iza says:

    lainnye muke diana dgn mak die yek..
    btw, tahniah diana n farid.. suke dgn kesederhanaan korg..
    low profile couple of the year..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 3
  19. cik senah tong gas says:

    tahniah…. semoga kekal hingga ke syurga :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  20. alamak says:

    ade masalah ke smyg kat tmpat tbuka? panas? diorg nikah pg. vitamin C tuuuu.. 1 lg,maybe die xnak tetamu wanita or die sndiri xdpt masuk masjid..pk luassss… islam tu indah dan mudah… pastu maybe dd nak abadikan pnikahan die camtu.. korg kesah ape plak dlm impian die kan.. lgpon maybe die sedar tetamu die mcm2 ragam n takot tercemarkan masjid tu sendiri….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 4
    • sha says:

      betol3…bia la dia…duit dia…xyah kondem lebih2….doakan yg terbaik je utk psgn ni….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • skyjuice says:

      cahaya matahari ada vitamin D lah..bkn vitamin C..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 2
      • suka says:

        tulah masalahnye…dulu kt sekolah x belajor betul2. fungsi vitamin pun dah tukar. hahaha

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 8
    • twister says:

      oiii! bukan vitamin c la!! vitamin D!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • sembotok says:

        nak kondem org konon..
        vit D kata vit C…vongok …hakk..tuuuiii…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 13
    • sembotok says:

      itular pasal nak kondem org konon..
      vit D kata vit C…vongok..hak tuii…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 8
    • Hak hak tuiiii says:

      Vit D der!

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Pelis says:

      kelakar tengokkan, vit C & D pon nak gaduh sampai 3-4 org kondem. anggap jela dia typo takleh ke? Ergh so pathetic hokay!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Cikgu Sains says:

      hahaha..kelakarlah..dah boleh bukak kelas sains dah kat dalam blog nara ni…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • mustazha says:

        TERUK2 NYA MALAYU SKRG NI YER..
        TENGOKLAH HAYAT2 SENGSORAANG KAT SINI. MASYA ALLAH BUSUK2 JE PERKATAAN.
        KALAU INI LAH YG MNJADI HOBI MALAYU MASAKINI, SBNRNYA TAK LARI DR MENGUMPAT DNA MELAYU X BRUBAH. SY RASA, KAUM2 INI LAH JUGA PEMINAT SETIA RANC.2 TV YG SEPERTI MELODI, PROPAGANZA DAN SBGINYA TU.
        SAYA PERCAYA AKTIVITI INI ADALAH BERDOSA.
        DAN INI ADALAH MEDIUM NYA.
        ANDA BERHAK UTK BERSETUJU.

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • torpedo says:

      people make mistake maa…kadang kala tersasul kata, biasa la tu…xkan uols xpena buat silap kot…chill ar…cepat je nk tmbak org… o.O

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. mak temah tepi umah says:

    mak suke ngan kesederhanaan majlis ni.. npk simple dimple gituuu..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  22. suka says:

    simple je…sejuk mata tengok…tahniah farid & diana :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  23. Harunoichi says:

    Nanti kalau buat kat masjid, korang plak bising. tak pakai tudung lah, hape lah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  24. mokcik pemalu says:

    DIA TETAP X LUPE MAMA DGN ADIK DIA.. SUWEET…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  25. cikalzan says:

    mungkin tema nikah dorang ni tema ikut sinetron indon. slambeh la kan. hehe. yang takde cuma sehelai selendang yang diletakkan diatas kepala lelaki dan pempuan je.

    btw, tahniah farid kamil & diana danielle. have a good marriage!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  26. Jemah Jematon Jr says:

    Classic…mcm org dulu2 nikah kan…ala2 P.Ramlee Gitew….;)…satu konsep perkahwinan yang akan diingati……Tahniah Diana and Farid…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
  27. yatie says:

    tahniah farid kamil n diana sweet couple…semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa di kurniakan cahaya mata yg comel…dan diberkati Allah s.w.t amin….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  28. benci minah meroyan says:

    Semoga kekal ke akhir hayat..biarla ape pun tema die yg penting kesederhanaan..biarla die tak buat kat masjid..bukannye wajib pun..kalo buat kat masjid tapi pengantinnye keluar jambul, tetamunye rambut kembang bagaii..tak gune jugak..doakan jela yg terbaik untuk pasangan serasi ni..majlis sederhane ni takyahla kondem..huh!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  29. ila says:

    ~> tahniah utk pasangan farid n diana nih… nmpk sweet sngt n ikhlas dr hati… moga bahagia hingga hujung nyawa… ;-)

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  30. baldu biru says:

    nikah yg ak kesah, yg lain2 ak tak kesah.syukur n congrat pengantin baru :D

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  31. mak jemah AF says:

    Alhamdulillah syukur da slmt diijabkabulkan.semoga perkahwinan berkekalan hingga ke syurga..
    tapi DD punye dress utk nikah ni kureng sket. patut dress yg lebih proper utk majlis nikah ni.juz pendapat..ape2 pon tahniah :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
  32. Anonymous says:

    sweet..simple je bersederhana xmacam artis len..congrats dd n fk :))

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. lilipon says:

    sweet nye.. suke sgt…
    niway congrats guys… smoga bbahagia sampai k syurga

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. deiba says:

    Sweet…semoga berkekalan hingga ke syurga…tapi mcm simple sngat…betol kan mcm indon pun ada…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mario_gler says:

    pengantin paling simple abad ini..slmt pengantin bru FK & DD :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  36. wanayu.com says:

    saya ada tengok dekat blog ni.. dia ada buat entry pasal pernikahan farid pagi tadi. dan saya da tulis dekat wanayu.com

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  37. Sha says:

    Simple & cantik, tahniah FK & DD!
    Semoga menjadi keluarga yang Sakinah Mawaddah wa Rahmah.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  38. putihkaseh says:

    tahniah DD n FK, lawa DD, still pakai tudung masa nikah wlaupun bukan wat kat Masjid, artis2 yg x wat kat Masjid mana ada pakai tudung, yg lebih teruk Ella tu, rambut cam pontianak …… nak komen cikit jer, baju DD tu nampak ketat cikit tang tu …. klau tudung tu labuh cikit tentu lagi cantik …. yg bangga nye DD syg sgt kat mak dia so korang jgn lah komen yg bukan2 pasal muka mak dia, cian DD ….biarlah hari bahgia ni dia terima komen2 yg buat dia bahgia ,,, anyway tahniah sekali lagi DD n FK semoga kekal hingga ujung nyawa.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  39. khem says:

    deme tak reti terik ke oi? kalau buat dlm masjid kan sejuk. Alaaa cantiknya!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  40. i am nikon says:

    TAHNIAH ! cantik and simple.,
    semoga berbahagia :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. gadis cun says:

    uolls ni.. besebab latu depa x buat kat dalam masjid..kot kot la dd tu datang bulan kan..kesian la c farid tu kat bakal bini dia..its fare la kan…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  42. komensaya says:

    aku tgok..org kaya kalau kawin,kalu sederhana mmg sederhana giler & klu grand mmg grand giler. Apapun,Tahniah semoga bahagia hingga ke anak cucu. :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  43. ayat boring says:

    aku bosan la bila ada org kawin mesti nk cakap “semoga berkekalan ke anak cucu”,semoga bahagia ke akhir hayat) bagi aku ayat tu mcm tak sure pasangan pengantin tu kekal ke tak,and bahagia ke tak,and aku rasa sbb ayat tu la byk org cerai berai. bagi aku ayat yg sesuai ialah “SELAMAT PENGANTIN BARU DIANA AND FARID, MUDAH MUDAHAN ALLAH SWT MEMBERKATI DAN MERAHMATI PERKAHWINAN INI SEHINGGA KE SYURGA DAN DIKURNIAKAN ANAK2 YG SOLEH , DAN REZEKI LUAS AMINNNNN…..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      “and aku rasa sbb ayat tu la byk org cerai berai.”

      wah, ada nujum kat blog ni eh? tak kesah la apa pun ayat yg orang guna, asalkan diorang ikhlas mendoakan kebahagian FK & DD ni..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  44. entah la says:

    tahniah aku ucapkan kepada pengantin baru…pd aku ok lar dia org bt mcm nie…pakai tudung gak…dr bernikah kat masjid tp rambt berjambul2 kuarnyer…ape2 pun niat di hati tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. marc says:

    orang kawin, bagus, sbb ikut sunnah. solat sunat lepas akad, lagi la bagus, mmg macam tu yang dianjurkan. yang lain2,tak payah la kita nak korek nak judge. antara kita sesama manusia, tgk apa yang nampak je.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  46. midori says:

    x kisah la ape DD pakai mcm indon or wat jnji tutup aurat walau pon ad sikit yg ketat..jnji nikad sah..nwy selamat pengantin baru DD & FK

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  47. bunabuni says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
  48. mak c kina says:

    watpe nikah kt masjid klu pompuan2 yg dtg tu xpakai tudung,pastu baju pn xcukup kain..wat dosa je…bkn kt masjid je bleh sembahyang…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  49. Sweet32 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
  50. Minamanja says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 14
  51. anje says:

    sapa la mangkuk yg punya idea ni .Penggantin mmg cantik tapi baju nikah mcm ada yg x kena .Dah mcm katun .Kesian kat penggantin ….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
  52. mimi says:

    haha dah nama pun melayu, mmg akal pendek. suka hati mak bapak dia lah nak nikah kat tepi tasik ke dalam longkang ke. nikah kat mekah tapi balik jadi model marie france bodyline pun x guna gak bahalulu. x habis2 ngan kelantan, that’s why la negeri tu yg plg mundur, mmg padan pun haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
  53. Kamariah says:

    Semua orang dok komen kenapa x nikah kat masjid, kenapa baju macam tu, kenapa solat kat luar,…tapi takde Sape komen pasal kedudukan jari kaki FK masa sujud. Sepatutnya, jari kaki perlu dilentikkan atau dibengkokkan. At least 1 jari. Bukan semua kena tegak.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • jon says:

      *bersangke baek…

      cameraman snap mase baru sujud, keadaan kaki belum sempurna….tapi rasenye bab jari lentik x lentik ni x masok rukun ye dak?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tu sunat je laaaa.haduiii….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • whosebadsinbad says:

      Sudah-2la tu…sampai kuman seberang laut pun korang cari, taula dia nanti. Ini bukan forum agamala…Apapun semoga mahligai yg dibina diberkati Yg Esa. Serta cinta anda berdua berkekalan selamanya, Amin.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. ujan oooh ujan says:

    X kisahlah..mcm main pondok2 ker..serabai ker..pelik ker..yang penting dah NIKAH. Hubungan halal..suami isteri. Moga perkahwinan kalian diberkati bukan saja oleh keluarga tapi allah swt. Insya allah. Tahniah.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  55. rin says:

    farid kamil ni dahlah serabai, sampai dd ngan majlis ni pun diangkutnya serabai macam trademark dia jugak.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
  56. sandrianasiska says:

    Bagus sekali DD & FK simple dan tidak membebankan dengan wang hantaran yang melambung. So practical both of them.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  57. sandrianasiska says:

    Biar serabai dimata umum asal sempurna dan diberkati oleh Allah swt. Jgn macam nak rak kawin lepas tu bercerai pun macam nak rak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  58. monsteroque says:

    yang penting dah nikah. komenlah macam mana pun bndanye dh brlaku. btw, suka hti diaoranglah nak buat moment kahwin mcm mana pun. yg nk diingat smpai ke tua pun diaorang. Kalau tak stuju sgt, cepat cari calon suami pastu design konsep prkahwinan yang korang nak sangat tu.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  59. Saye says:

    Awkward.. Tudung dd kat bahagian leher tu tebal sangat, macam pakai benda untuk orang sakit tengkuk.. Fk pulak solat sunat, kiblatnya mengadap ke dd… Memang ada penghalang, tapi banyak lagi tempat lain yang lebih sesuai kot… Nway, syukur alhamdulillah dah diijab kabul… Congrats…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
  60. penghuni alam says:

    ada sebab farid kamil suke kat diana ne…simple n besederhana.penyayang x lupa ngan mak dan adiknya..semoga farid dpt menjaga keluarganya dgn baik…dikurniakan anak dgn cepat..amin!!!!tahniah diucapkan

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  61. nur balqis says:

    wah!!!! kampung sgt nyah…walaupun kampung diana tetap comel…apa2 pun tahniah ye..semoga kekal ke anak,cucu,cicik dan cocok…gituuuuuuu…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  62. kucinghitamkakipanjang says:

    tahniah sicantik diana dan si kacak farid.. semoga sentiasa bahagia… tp kalau ye pun nak buat garden, buh lah khemah lawa2 utk diana tu…. sakit mata die menahan panas….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  63. piah says:

    adoi.. aku rasa baju pengantin kat kedai nyonya pun lagi cantik, kesian kat dd. takda budget ke.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
  64. myra says:

    tahniah DD&FK semoga perkahwina kamu berdua dirahmati allah dan kekal hingga kejanah amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 11
  66. saje-saje says:

    congrats DD n FK…tak kisah lah nk nikah kat mana..asal syarat sah ikot..n pernikahan tu sah….kena ingat bkn masjid je milik Allah swt, seantero cakerawala ni milikNYA..so, kat mane2 pn nikah, ttp kt bumi Allah swt…xde issue kt situ…w’pn pengantin tu nikah kt planet marikh pn ttp milik Allah swt….haish…x kisah la pkai kain mcm indon ka, asal bj yg elok x menjolok mata….psl baju melayu tu, xde dlm alquran, kne nikah pkai baju melayu..ikot suka la, asal tutup aurat…asal x pertikaikan ustaz don nikah pkai jubah sedangkan dier org melayu..ape daaaa… org islam kt US pn nikah pkai suit…hishhh susah la ngn org melayu yg pikiran sempit….

    aku berkenan sgt ngn majlis nikah yg serba serbi sederhana ni..dari pemilihan tmpt (flamingo tu hotel biase2 je), baju, dulang hantaran, wang hantaran, decoration pelamin (kadang2 artis bertunang tu lagi gah pelamin nya~ contoh Liyana Jasmay nye pelamin bertunang)…. ni baru la kate bersederhana….bkn mcm artis2 lain, ckp “sederhana”, tp, segalanya gah bagai…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  67. saje-saje says:

    satu lagi psl solat pulak….org arab tu, kt mana2 dier solat…kalau dah msk waktu tu, kt mane2 yg xde najis or tmpt bersih suci pastu carik kiblat terus depa solat….xde isu..berbalik pada ape yg ak ckp td tu, bumi ni milik Allah swt…..penah sekali time ak buka puasa kt pavi, surau penuh, ngn penuh selamba nye ade 2 org arab solat kt tepi loading lift yg berdekatan surau….kat mana pn xpela…kusyuk ke tak tu Allah swt yg tentukn…haih…org melayu ni mcm2 nk dikomen….seksi komen, dh pakai xseksi, kata kain mcm indon…x smyg komen, ble smyg kate tmpt x sesuai, x kusyuk….buat gah2 membazir, ble org buat sederhana, kata asal x buat kat sini, lagi cantik kt tasik ni la tasik tu la….haaaaaaaaaaaa ape nk jadi org melayu ni??

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  68. watiesudin says:

    lol…dah nikah dah ye…almaklumlah…berita banyak tentang bakal perkahwinan datuk lee chong wei…sampai tak ingat perkahwinan diaorang…kakak saya lagi le, dia ingat diaorang kahwin bulan depan…lol…apa2 pun, tahniah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  69. Non chinese indian says:

    Baju tidak sedondon dari segi warna dan tema, susunan pelamin nikah, platform solat dan meja tok kadi yang agak bercelaru, pengantin lelaki agak serabai berselipar/bercapal tetapi memakai sut yang baru kena clorox, putih berseri kebiruan macam baju baru sekolah menengah. Diana, kau memang cantik, sayang sekali pengantin lelaki macam baru bangun tidur. Walaubagaimanapun, perkahwinan yang “sederhana” macam ni lah yang ada peluang untuk kekal lama. Betol sik? Hehe..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 1 Thumb down 10
    • Anonymous says:

      Teruk na ktk tok..ngata2 org aja.. sik betol na ktk tok..angol kali..Tahniah Farid n Diana…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. omak kau says:

    aku rse la.ms akad nikah td..diana msti nangis sbb ayah die x de tme ari bsejarah die.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  71. Anonymous says:

    kaki farid kamil masa solat tu tk betul…itu sahaja.:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • Apam Tembam says:

      First thing first…tahniah Farid Kamil & Diana Danielle. Alhamdulillah semoga bahagia & kekal ke anak cucu…amin.

      Setuju degan komen – pasal kedudukan kaki masa sujud tu…tolong perbertulkan..next time…refer buku Indahnya Bersyariat….bagus buku tu.

      Lagi satu…ramai yang terlepas pandang bila pakai seluar warna putih…jenis kain penting….pilih kain tebal… sebab saya rasa macam see through sikit. Especially masa sujud tu ….boleh tahu pakai boxer putih…so peringatan buat semua….kalau pakai seluar putih…pilih kain tebal so that no see through – wardrobe malfunction gitu….seluar dalam jangan pilih warna putih…white on white will not do much justice….choose black next time.
      Kesilapan yang biasa orang terlepas pandang bila pakai seluar putih. (men or women)

      Make sense??

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        bnyk sgt komen ko, ko dh kawen? klu blum pegi kawen cepat, dah mcm andartu emo xdpt kawen! sibuk sgt perati satu persatu baju org la, kaki org la. ketiak die berbulu ko xnak perati kot2 ternampak kat celah2 gambar mana2. pui!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sedar says:

      ni sorang lagik…
      Solat sah
      kedudukan jari kaki x der dlm Syarat sah Solat…

      Semua ini adalah keindahan dalam Islam .. Allah tidak akan membebankan hambanyer … Contohnyer org yg x der jari kaki…

      so gi blajar lagik ya…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Apam Tembam says:

        @sedar – mangkuk hayun la kau. Kami tak tulis pun solat FK tidak sah atau sah. Cuma kami tulis kedudukan kaki tu saja. It is your assumption,. Bodoh…. Baca pun tak tahu – nak tunjuk terror …,piiiraaahhh!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
      • Anonymous says:

        ckp org bodoh, ko lagi bodoh apam temban saiko!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    cian diana kenapeeeeeeeeeeeee lah bejemur kt tengah panasssssss tempat redup sikit tkde ke ? make up tk cair ke ? camana pon diana cantek …lov uuu diana….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  73. Anonymous says:

    Ok la tu nikah mcm ni. Buat kawin grand2 pun pastu bercerai x guna jgak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. syed scha says:

    tahniah farid n diana…semoga Allah memberkatiNya..masing2 ade pendapat masing2…ape yang penting perkara y wajib telah dilaksanakan..Alhamdulillah dan doakan y terbaik untuk pasangan ini…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. walau ape pun tanggapan orang, mari kita doakan kebahagiaan mereka kekal sehingga akhir hayat….

    mohon ‘Like’ wedding photographer saya….
    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  76. Ratu says:

    Bab kaki msa sujud tu klu td korg tgk video yg disiar kt astro psal perkahwinan diorg.., korg akan nmpk yg kdudukan jari kaki farid tu cecah lantai msa sujud. Mgkin msa gmbr diambil dia bru nk sujud…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. alahaiii says:

    baju dia sesuai ke tak dia pedulik hape. kalau dah cantik takyah pakai baju sarat sangat. Yang penting tak seksi dannnnn bertudung.

    congrats farid & diana!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. min omar says:

    Rumah dah siap,pahat masih berbunyi.
    Dalam apa-apa majlis yang telah selesai,tak sah kalau tidak digunakan peribahasa ini. Nanti kena kat majlis kita nanti baru kita tahu perasaan orang macam Diana & Farid ni.
    Semoga hidup mereka & kalian diberkati Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Anonymous says:

    kenapa nak pertikaikan baju nikah die? salah ke? rujuk balik rukun nikah..de ke masuk bab pakaian? kalo de, sila kemuka kan..pasal solat sunat..antara dia dan Allah, kita manusia yang sama kerdil mcm die jugak xboleh nak pertikaikan.. peace no war! saling mengingati sesama kite je termasuk diri aku sendiri… :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

    sweet couple…faridddddddddddddddddddddddddddddddddd..huhuhu..takpelah mak jemah ucapkan selamat pengantin baru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. kaisar says:

    Alhamduillah semuga berkekalan hingga keakhir hayat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. insan kerdil says:

    Slmt memulakan hidup baru sebagai suamiisteri buat DD & FK..walaupun bersederhana, x mengapalah kerana bersederhana itu lg dituntut olehNya..mudah2an dirahmati & diberkati selalu perjalanan hidup berumahtngga olehNya, jika blh hingga kesyurgaNya, In~sya Allah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Anonymous says:

    Moga org lain kalau buat nikah cam ni solat sunatnya tu dalam bilik lah ye. Bukan nak mengata mengumpat, tak berapa sesuai solat sunat kat tengah2 pdg gitu dgn cameraman lagi. cam tak kusyuk je. Tapi kalau saudara Farid boleh kusyuk Alhamdulillah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. nurul says:

    sangat cantik..tahniah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0