Written by AbangNara | May 5th, 2012

Seperti yang Abang Nara janjikan, inilah gambar-gambar majlis malam berinai besar pasangan pengantin baru, Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Kedua-dua mempelai kelihatan anggun mempesona di dalam pakaian serba hijau. Suasana memang sangat meriah kerana hampir kesemua tetamu menunggu untuk majlis ini.

gambar malam berinai scha awal

9 lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Terima kasih kepada Ryaniez Moments Photography yang sudi berkongsi gambar-gambar awesome ini. Sila LIKE Facebook Ryaniez tanda terima kasih.


gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal
gambar malam berinai scha awal

176 responses to (10 GAMBAR)Majlis Malam Berinai Besar Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya

  1. hijau says:

    bolehlaa….

    0

    0
    • Anonymous says:

      selamat pengantin baru,semoga kkal hngga akhir hyat

      0

      0
    • nini says:

      xda seri pon….

      1

      0
      • bukan artis says:

        x payah nak kate x de seri bagai. doa2kan la yg terbaik. bukan kah elok mendoakan org dari mengkritik org tak tentu pasal?
        #sekadar teguran

        0

        0
      • Tak suka pudar says:

        Saya mencadangkan agar sesiapa mau kawin kat dewan ni berpikir dua kali la..macam Lisa Surihani pun wedding…gambar semuanya H_A_U_S sebab lampu dewan ni tak cantik putih macam tepung gomak !

        0

        0
      • Ceh, aku pun boleh amik gambar macam tu says:

        gambo2 ada 2-3 “overexpose” kelabu asap bang Nara, nak terima kasih apa??????

        0

        0
      • xnak mjlis grand says:

        eh confius aku.mlm berinai ni cmana and wat apa?dah bersanding je ak tgok?inai tu tang mana?

        0

        0
      • Anonymous says:

        nenek ko ade seri? seri seri seri!! asal zaman batu ke ahpe ko ni??

        0

        0
      • she says:

        @tak suka pudar… masalahnye dorg wat majlis ni kt Pullman, Putrajaya.. Lisa n Yusri kt Marriot Hotel, Putrajaya.. Xsama tu.. sila wat reference sblm komen ok.. Tempat reception baru sama PICC.. huhuhu~

        0

        0
      • ciklara says:

        pandai2 je ckap org xde seri bagai..

        0

        0
    • Reana Bapok Muslimah says:

      MENGARUTNYA TEMA BAJU BERINAI DIA! DAH LA WARNA HIJAU LUMUT! PAKAI TENGAH2 MALAM BUTA PLAK TU! X NAIK LANGSUNG WARNA TU! LG SATU KNP AKU X RASA DORANG NI MCM PENGANTIN YER? AKU RASA MCM DORANG NI JUST BGAMBAR UTK PHOTOSHOOT MAJALAH JE! BORINGNYA!

      0

      0
      • Alamak says:

        Setuju…Frust aku tengok gambar2 sanding diaorang.

        0

        0
      • Tunku Tarita says:

        Because they’re too perfect or you’re just too jealous?

        0

        0
      • Emma says:

        Photograper tak beraper pandai la..biasa-biasa ja.

        0

        0
      • dotdot says:

        mybe sbb da bese tgk retis2 ni blakon kwen2…make up cntk2… pki bju cntk2 ….so nmpk bese je dorg ms kwen…

        0

        0
      • bujang says:

        MENGARUT AJE INAI KECIL INAI BESAR….TAPI TUAN PUNYA DIRI X TUTUP AURAT, ADAT DIDAHULUKAN TAPI HUKUM TUHAN DIKETEPIKAN……renung2kanlah dan fikir2kanlah betul tak?.

        Aku rasa ramai yang marah kat aku….hah aku x peduli
        ko org. nak kutuk aku pun kutuklah….itulah kebenaran.
        Semoga x jadi ikutan oleh orang lain dan peminat2 mereka ni.

        0

        0
      • f says:

        When i look at all these photos, terus tertanya ‘Where is the love?’
        Mood celebration of love tu takde. The bride nampak overwhelmed dgn the wedding itself. She’s obviously in love with ‘the wedding’. Awal nampak mcm ‘what the hell am i doing here.’
        Yes. From my view memang nampak mcm phtoshoot majalah or promotion pesta kawen2. Drpd promo kat tv, gamba pre-wed by SN, sampai lah gambar2 wedding.
        Maybe i yg terlepas pandang? Maybe photographer tak berjaya capture the ‘celebration of love’ punya moments? Or maybe the couple sendiri?
        Apa2 pun of course doakan yg terbaik utk diorg. Decision utk kawen bukan decision main2. At least diorg dah halalkan hubungan ni dgn cara yg betul. :)

        0

        0
      • jojoba says:

        setuju sgt… scha ni muda & kurus, tak sesuai pakai warna hijau ni, tiba2 nampak terlebih tua pulak, macam umur lewat 30an.

        0

        0
      • Glamer Gilerrr says:

        Majlis malam berinai ke ni?? MasyaAllah…… nape over sgt?? dh mcm sanding lepas akad nikah dah… hmuhhhh.. mcm2 lar..

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku tak paham btol pangai org melayu ni…aku tgk gamba diorang ni sama je mcm gamba org kawen yg lain.apa masalah hati busuk korg ni ek?ada je yang tak kena…dorg ni dah tentu buat sesuatu yang baik sbb dorg benikah dgn halal kn hubungan…so apa mslah korg lg…mcm2 pulak nak interprate dr gamba ni…ckp scha in love ngn weding la…ada je nak reka2 mcm2 yg tak berasas….

        0

        0
      • lynn says:

        design baju cantik.. tp warna 2 slek la.. mcm terlampau gelap sgt..

        0

        0
    • Aku Pun Tak Paham says:

      Gambar2 kenape nampak pudar/pucat erk?

      0

      0
    • ninicokolatcelup says:

      setelah diperhatikan sesetengah artis ni kalau photoshoot pakai bju pengntin mesti lawa2, cantik.. tapi bila majlis kahwin sendiri mesti ada nampak “kurang”… jelas pulak tu nampaknya… emmm.. sbb dh hilang seri kot orang dh tengok selalu..dh hilang seri..

      0

      0
    • Anonymous says:

      baju cantik, sgt classic tp ade modern touch, cantik.. diorg yg duk mengondem asik mendengki je, mungkin hati diorg dh kotor seperti air sungai gombak yg keruh dipenuhi sampah dan najis…

      0

      0
    • mak ok jer!! says:

      aku bkn nk kondem ke ape…cume da slalu sgt tgk diorang dok pegang2 tgn, peluk2 sblum kawen, so aku xnmpk ape yg m’bezakan diorang dgn sblum & slps kawen..beza 1 je la, lps kawen pkai baju pengantin..tu je laa…

      anyway, congrats to both of u..semoga kekal ke akhir hayat..~~

      0

      0
    • ANNUR says:

      Alhamdilillah…saya tgk cantik jer…ini pandangan seorang peminat ….kita sebagai sesama ummat, kawan dan sbagainya , mendoakan yang terbaik untuknya….kan elok ada sikap macam tu…

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      ahkak nk tgk saiful nang ( official photographer ) punya gambar …. mana bang nara? mana? mana? cargas lah skit bang nara!

      0

      0
    • eleh eleh says:

      apehal pengapit lg cantek?

      0

      0
    • Cik Nin says:

      antara banyak2 baju majlis diorang ni, yg ni paling nampak lawa & yg ni je yg muka Scha naik seri pengantin.

      0

      0
  2. embok ketum says:

    Awesome!

    0

    0
  3. me says:

    klasik

    0

    0
  4. miera_ says:

    first??yeyeye….nice….

    0

    0
  5. mama cun says:

    Cun..ok ler 2

    0

    0
  6. […] serba hijau. Suasana memang sangat meriah kerana hampir kesemua tetamu menunggu untuk … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Awal, Berinai, Besar, GAMBARMajlis, Malam, […]

    0

    0
  7. i lurve retis says:

    sangat gojes scha n awal sangat ensem..the colour also very nice..cun la korang..luv2

    0

    0
    • ngomel says:

      walaupun tak minat tapi aku akuilah scha mmg cantik sgt.. semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat..

      0

      0
  8. nananggg says:

    gorgeous!!! i like the way they bring the combination of traditional+modern style =D

    0

    0
  9. kett says:

    pewot scha buncit

    0

    0
  10. wkakaka says:

    yahoooo..last!

    0

    0
  11. jenab says:

    kureng lawo……

    0

    0
  12. ain says:

    cantiknya scha..mmg sesuai dgn awal yg kacak..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat…

    0

    0
  13. Kak Long says:

    Tahniah..

    0

    0
  14. suka hati says:

    sgt CANTIK ckup… berseri.. SEPADAN.. :)

    0

    0
  15. leya says:

    sweet… Ada x sebelum ni gn warna hijau ni?? Look nice.. Leh tiru idea wat bj dinner kaler ni.. Apa pn semoga mereka ni bhgia selamanyer….

    0

    0
  16. dorina says:

    cantik….dah lama xtgk perkhwinan bertemakan klasik

    0

    0
  17. kucing says:

    sesuaiii sgt…

    0

    0
  18. nsdyana says:

    cantik gler

    0

    0
  19. pminat schawal says:

    Muka scha n awal bseri2.. fasha ari 2 x bpe ada seri sgt..

    0

    0
  20. Malisa says:

    x seri pun fs pun sama .. colour je nice.. dah biasa tgk pic pegang2 semua..jd xda la manisnya..scha nampak tua.. pic jauh ok sikit..bila dekat failed

    0

    0
    • ray says:

      amboi korang ni bab komen yg x elok no. 1……meh sini aku nak tengok muka korang2 yg kutuk ni cun giler ker….aku tengok ok jer

      0

      0
    • cun says:

      scha tu ko kata tak cantik??ko send la gambaq ko klu ko tu cantik sangat, suka sangat kutuk2 org, tak cantik la, tua la, ko tu muda sangat ka?kalau muda tak payah nak baca blog ni la weiii

      0

      0
      • pretty single says:

        bena yaa..aku sokong…nya ingat muka nyaa chantek sangat…!!!jgn2 mcm nenek dh…
        aku xsuka owg maen kutuk2 nih…
        last2 aku kutuk balit ko kelak..
        baruk tauk..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sah2 la muka dia huduh, klu x die x kutuk org.. ahahaahah

        0

        0
    • Anonymous says:

      nenek ko kawen pun xde seri jgk.. pegi blk tahun 50’an shuh shuh!! nampak tua la ape la.. nenek ko lagi tua !

      0

      0
  21. Wanny says:

    Ok lar nmpk klasik baju,menyerlah…..

    0

    0
  22. cici says:

    kaler yg klasik, sama dgn wajah scha yg klasik… sama padan sama cantek.. songket ! suka tgk pengantin pakai songket… kena gaya mmg cantik berseri.. especially kaler pastel.. tp kaler hijau ni mmg lain dr yg lain.. tahniah scha n awal sbb anda berdua nampak gojes di hari bahgia.. muahhh

    0

    0
  23. sudu says:

    aik? awat komen banyak yg mcm bosan je? hehe

    0

    0
    • cici says:

      dia yg xbosan bila kaki gaduh bertenggek kat beutipu nara ni bg komen,,, konpem pecah site org lawan mulut perang huhuhu… seram nehhh *larikkkkkkkk

      0

      0
  24. Kurus says:

    wow…manyak ong ohh.. =P

    0

    0
  25. Mata Ayer says:

    sama cantek mcm pinang dibelah dua..wrna baju cntek..tp wrna pelamin plain sgt…

    0

    0
  26. Mata Ayer says:

    cantek!!

    0

    0
  27. jyui says:

    pretty..wish them happiness :)

    0

    0
  28. leyleoo says:

    warna yg sgt cantik. sesuai utk schawal yg kulit bley tahan putih tuu.
    mmg macthg lah :))

    0

    0
  29. APEK TUA says:

    awal dah gemok sangat

    0

    0
  30. […] Seperti yang Abang Nara janjikan, inilah gambar-gambar majlis malam berinai besar pasangan pengantin baru, Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Kedua-dua mempelai kelihatan anggun mempesona di dalam pakaian serba hijau. Suasana memang sangat meriah kerana hampir kesemua tetamu menunggu untuk … Continue reading → […]

    0

    0
  31. mama 2N says:

    sgt cantik…sy doakan awal dan scha berkekalan jodohnya hingga ke akhir hayat…..moga doa ini kembali kepada saya juga aminnn….

    0

    0
  32. Tunku Tarita says:

    baju dia ala-ala baju alyah dalam mania..kuang..kuang..kuang..

    0

    0
  33. fasha sandha berjoget riang setiap malam says:

    hidung scha boleh out..macammana si gay awal ni boleh tangkap cintan ngan hidung kemek kembang scha..hahahaha

    0

    0
    • ODAH says:

      hidung ko tu bagus sangat ke? x baik kutuk orang kalau diri sendiri tu lagi tekutuk dari orang yang dikutuk.. tekutuknya ko sebab ko terang-terang fitnah awal ni gay.. lain kali nak komen check jari tu dulu samada suci dari hadas ke tak okeh! pui!

      0

      0
      • pot pet says:

        Sah sah awal nie gay dulu.. mungkin dia dh berubah kot!

        0

        0
      • ODAH says:

        potpet.. tak baik ko aib kan orang.. ko ada bukti ke? kang tak pasal-pasal ko dapat dosa free gara-gara komen ko ni..

        0

        0
    • Anonymous says:

      dia ade gak lelaki hensem nak, ko tu hidung mancung sgt xda sape nak, lagi kesian.. muahahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      itukan ciptaan Allah S.W.T…tak perlu nak pertikaikan ciptaannya..

      0

      0
  34. nurin says:

    aku rs perkahwinan depa nilah yg paling over….melebih2 sngt…dlm astro hri2 duk siar psl persiapan kawin depa…sakit mata tgok…bukan jeles tapi dah terlampau lampau melebih sngt publisitinya…bukan artis paling popular pun depa nih…tak paham aku…

    0

    0
    • ODAH says:

      nurin. aku rasa ko pun dah terOVER dengan komen ko ni. tak payah nak melebih-lebih k.. perkahwinan tu hak kebahagiaan masing-masing.. biar la dia nk over ke ape ke.. ade dia pakai duit ko? takde kn? yang sakit cuma mata ko jer tgk tv.. jadi aku saran kan ko jangan tengok kalau tak suka.. bukan artis popular mana pun dia tapi dia tetap masuk tv.. ko ada? takat komen berbaur dengki ada la kn?

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju ngan nurin..mcm la aku byr astro tu utk tgk muka diaorg je… klau tyg kt channel free tu aku tak kisah la sbb mmg tak guna duit aku pun..tp bila duk tyg kat astro yg buat aku hangin…perlu ke asyik tyg diaorg je

        0

        0
      • nurin says:

        odah ko..senah ko…ko ni pehal…apa faedahnya yg ko bersungguh sngt pertahan kan depa tuh..mcm katankwn kita kat bwh nih…aku byr astro guna duit aku..so kira depa tuh dah guna duit aku uk tayang muka diorang…apa aku dpat klu dengki …jeles pun…YG AKU MAKSUDKAN PERDEDAHAN TERLAMPAU MELEBIH2 DALAM TV…tak elok jgak…buat biasa2 mcm artis lain xleh ker…buat tambah dosa….kalu dah semua channel duk tunjuk iklan kawinn depa…chhannel mane lg aku nak tgok…kita orng awam yg byar bill astro nih…ada hak jgak nak kan ketengan…ni buat sakit mata n telinga…tak ckup TV..internet ..paper..semua duk cite psl depa..heran aku….kesian kat ko ni odah…fikiran sempit…bila bukak tahu tahu tgok berita artis jer…bla baca..tahu majalan hibuan jer..bila internet..tahu gosip artis jer…tak kemana le ko kalu sibuk sngt follow bontot artis2 nih…baik ko ikut ceramah USTAZ AZHAR TUH…

        0

        0
      • ODAH says:

        hahahahaha.. kelakor aku tengok ko melompat nurin dek kerana scha & awal masok dalam astro umah ko.. ko kalau rasa membazir dengan astro ko tu ko tak payah la pasang astro norkkkk! astro punya hak untuk menyiarkan siaran apa yang mereka suka.. aku pun tak cakap yang aku ni follow bontot artis yang macam ko follow bontot astro.. so, moral of the story.. please accept the fact on surrounding you.. orang yang tak boleh terima kenyataan serupa macam orang yang tak punya akal & fikiran.. kalau tak percaya gi tanya ustaz azhar idrus.. ko bukan sesiapa nak judge pendedahan terlampau mereka.. itu urusan mereka dengan tuhan.. “buat biasa2 mcm artis lain” means biar la mereka.. duit mereka dan bukan duit artis lain pun mereka pakai.. so nurin, pasni call la astro untuk tutup siaran anda supaya anda tak meluat lagi dengan depa ni yaaaaaa.. pui!

        0

        0
      • Anonymous says:

        nurin, ko klu xnak tgk, ko xyah subscribe astro, bnyk bunyik mcm ko sorg je yg byr astro, ramai lagi org nak tgk, ko ckp mcm astro tu bapak ko punye plak!! pendedahan lebih ke melampau ke, lantak diorg la.. ko apsal nak sibuk? sbb ko dengki xde org nak kat kau??

        ckp org fikiran sempit, ustaz yg ko tau UAI je? ustaz2 lain tau? ko lagi sempit fikiran ko, br sekali dgr ceramah uai nak berlagak mcm pandai sgt.. ko ni mesti stok makcik2 xde life kan?

        0

        0
      • nurin says:

        susah berckp dgn orng yg kepla batu n hati batu mcm kuorang berdua nih….aku cum ckp yg diorang nih dah terlebih expose..dengki jauh skali…nak kata tak laku…aku bini org anak dua dah…tak kan semua ustz n ustazah kat Mlaysia nih aku nak sebut..dah kamu ber2 nih jnis kaki internet n majalah aku bglah ctoh ustaz yg selalu ada fb n internet nih…aku xkata aku baik sngt…tp tak salah tgur kan…hbis tuh kalu ada wedding gay or les kat sebelah rmh ko pun jgn tgur lah..sebb tu depa pya urusan kan…kita WAJIB menegur klu benda tak betul…nak sekat astro tayang sah2 xboleh sbb astro mmg bukan bapak aku pya…so kita tgur jelah dgn kata2 ..mugkin lps nih ada artis yg beringat…aku byr astro kan…so aku ada hak nak komen apa yg astro tayang..mcm ko beli brng kat kedai kan…klu xpuas hati mesti ko bising jgak kan…tp xtahulah kalu jnis penngecut..biarlah org nak kokak kepala ko pun…susah nak guna ayat elok bla ckp dgn orng hati batu mcm kuorang nih…malas dah aku nak layan…

        0

        0
      • nurin says:

        minah senget oiii…sebb aku tak ikut bontot astro lah aku komplen bila depa tayang bdna yg aku tak suka…klu yg ikut bontot..jenis yg mcm ko nilah…sentap jer apa yg orng tayang..senah oii…tuhan bagi akal fikiran uk fikir mna elok n tak elok uk ko tgok n lihat/..bangang…pi tya ustza azhar balik…dah jatuh hukum mana dah majlis kawin over expose mam depa nih..huh…ada akal tp xnak guna..dah beku n tepu ngan cerita2 artis yg kourang duk puja sngt….hampeh,,

        0

        0
  35. zarra says:

    aku tengok biasa2 jer, mcm xde yg spesel pun majlis diorg nih. coz dh mcm hari2 tgk dlm magazine/tv gambar depa pegang2 la, pakai baju pengantin la..
    so tgk gambar ni pun dh x heran… -,-“

    0

    0
    • ODAH says:

      aku rasa ok je..tak payah nak melebih-lebih k..scha memang cantik..ko tu cantik sangat ke??

      0

      0
  36. Park Ji-yeon says:

    Selamat pengantin baru SchaAwal.. semoga berbahagia..

    0

    0
  37. ida says:

    Tak berapa minat dengan diorang ni, tapi entah kenapa suka pulak tgk gamba Schawal kat sini. Warna baju pengantin ni memang cantik sungguh la…jarang tengok pengantin pakai warna ni… tak syak lagi, dengan izin Allah, warna ni buat naik seri wajah pengantin (bagi mata aku la). Tiba-tiba aku nampak Scha sangat cantik dan Awal sangat hensem!!
    Selamat pengantin baru, semoga kekal abadi hingga akhir hayat!

    0

    0
  38. rai says:

    color bju memg sweet coz jrg org guna…schawal??..blh la..selalu sgt berkepit…so, bese jelah tgk..hehehe..anyway, mga bhgia hingga akhir hayat..

    0

    0
  39. Kurus says:

    bila sanding n resepsi.. tk sabar lah..hehe

    0

    0
  40. i suka mereka dah nikah says:

    gorgeous!

    0

    0
  41. no says:

    lg cntik dr baju memeng

    0

    0
    • tenchew says:

      Compare dgn baru memey, mmg la..lagi cantik. Sebab baju pengantin2 pompuan yang bukan artis pun mmg jauh lagi cantik dari baju memey.

      0

      0
  42. kiki pemalu says:

    al hamdulillah.. tahniah tu both!! scha n awal.. should we pray the best for them.. for how n what they are wearing, this is their day n so let them enjoy their special day… congrats again schawal…

    0

    0
  43. hernawilis says:

    selamat pengantin baru..

    0

    0
  44. cek ct says:

    warna baju mcm xsesuai dengan warna tempat snding die..erm..rase biase je tgk gmba nih..xteruja p0n..haha..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Seri x seri…cantik ke tak cantik ke…yang penting mereka berdua dh kawen…. Sama2 doa kan kebahagiaan mereka….. No need to make any comparison… Mereka pun manusia biasa jugak…… Kalau yg dah kawen tu klu nk duk menyibuk dok kata gmbr kahwin mereka x cantik and muka xde seri la n duk nk duk mengata yg negative je, u all punya gambar cantik sgt ke n berseri seri sgt ke masa kawen? If u urself r not perfect so don’t expect others pun perfect n flawless…… Anyway, selamat pengantin baru utk seawall n scha…. Smog berbahagia hingga ke syurga

    0

    0
  46. huhu says:

    pompuan pkai tudung itam tu,mcm jue aziz r ..

    0

    0
  47. zbm says:

    suka tgok awal sbb dia excited sgt nk kawen. jrg dpt tgok lelaki cam tu. biasanya pompuan yg selalu cam tu.tahniah!!!!!!!

    0

    0
  48. sape2 je says:

    Tiru color elyana…elyana pakai color ni masa sambut menantu…x silap aku umie aida pun kawin color ni kn?

    0

    0
  49. ape celop says:

    ok lah… cntik lain dari yang lain… korang jer yg dengki….smue anugerah allah swt.. cntik ker x ker.. smue ade kkurangan n klebihan… tgok dlu dri tu bru kutuk org…. APTB r korang nih

    0

    0
  50. mamamia says:

    mcm tgk citer zaman 70 an jer…klasik gituwww…

    0

    0
  51. shareena says:

    selamat pengantin baru,semoga kkal hngga akhir hyat,cantik nye scha..

    0

    0
  52. ada aku kesah says:

    boleh le tahan pic. untong le sama cun sama nsem. haha.
    btw, baju scha tu mcm baju fazura masa ABP baru ni kan ?? kat bahu tu.
    den ingatkan baju die nampak bahu. kekeke.

    0

    0
  53. leha says:

    Aku rasa kena hentikan fenomena mcm nih.. dari suka tengok alih2 jadi boring giller, kat TV dah ulang-ulang, di surat khabar, dalam internet lagi..sama mcm cerita nikah kawin yusri & lisa dulu gak..sampai dah naik muak tgk depa ni bersanding..terlebih expose lah

    0

    0
  54. nympah kt scha n awal says:

    siyes buruk gile scha nih..ngn makeup serupa orng zaman 50-an…warne baju pudar plak tuh…crikla baju lawa ckit wranenye…eemhhhhh….sory kepada peminat kipas susah mati scha sama awal ni yeeee…..

    0

    0
  55. Pinky says:

    Asal gambar cam pucat n berkeladak?

    0

    0
  56. fazura hot says:

    baju macam fazura punya masa red carpet abph.. ape ni same dengan i!

    0

    0
  57. sayalagi says:

    Congrats! Anda berdua nampak sgt sepadan. Cantik nye baju songket tu. Warna hijau yg tak penah lg org pakai. Tanjak awal nampak kene dgn gaya same goes to scha. Ape pun baju korang jauh lebih cantik menarik kalu banding dgn yusry n lisa. Tu pun tiru baju kate middleton. Poodah!

    0

    0
  58. knk ktk owg tok..bongok bena..suka hatiey owg larh mok buwat tema cam ne…
    korang bnyak mulut phl..
    edeyy..ngegeh..!!
    suka hatiey diaorang lha mok pake bju warna apa pon…
    kta hruz bersyukor dgn mereka bab dpt mnjdi suami isteri yg sah…
    kpda scha al-yahya dn awal ashaari..moga korang selalu bahagia..
    akhir kata2 sy..
    selamat pengantin baru..ok…

    0

    0
  59. negacy says:

    renjis renjis dipilis, ditepungi la tawar..ai beras kunyit ditabur.. disiram si air mawar . huhuh ,selamat pengantin baru ye akak scha dan abg awal . semoga berkekalan hingga ke akhir hayat . amin .. :)

    0

    0
  60. popcorn says:

    muke xdelh cantik sgt….tp rase antara scha, lisa ngan fasha…..aku rasa fasha lg lawa dan berseri kot………

    0

    0
  61. zorraa says:

    Lantak la apa yg korang benci sgt dgn scha? Dengki ke laki dia ensem? At least dia tk kawin dgn laki org, tk runtuhkan rumahtangga sesape ! Family pun restu..tk mcm sorang artis tu, dh la kawin dgn duda org, mak mentua pun tk dtg tgk akad nikah.. Kihkihh.. Anyway ! Selamat berbahgia Awak n Scha !!

    0

    0
  62. zorraa says:

    Aku suka Scha !! Aku benci memey gedik dgn fasha sandal !! Dua2 perampas laki org !!

    0

    0
  63. Deadly Beauty says:

    Maaf ckp.. Kadang kadang kalau kiter da tgk celebriti tu selalu pakai make up tebal, totally time wedding tak nampak berseri….the only artis i see time drng nikah berseri is like umi aida …
    This is my pandangan only…..

    0

    0
  64. sweet32 says:

    menyerlah kecerahan kulit scha pakai baju warne hijau… semoga kekal hingga hujung nyawa…

    0

    0
  65. aleeya come says:

    come scha…sweet couple

    0

    0
  66. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    tadi minah jambu tengok melodi fuh ! minah jambu paling santai ngan keletah nye OG paling bagos ! OG sorang je dh hepening bagos sekali n very very the ceria n minah jambu selut ngan OG…….yeah !!!!

    0

    0
  67. ann says:

    mn

    0

    0
  68. ape2 ajer says:

    shanteknye….aku suke tgk diorg..baju diorg sgt shantek..compare to lisa n yusry wedding dress…schawal lg superb!!!

    0

    0
  69. Minah tonggeng says:

    Tak sempat tengok melodi hari ni kate og hostnye? Sama minah jambu .siapa minah jambu tu hah? Tolong beri tau.

    0

    0
  70. aleeya come says:

    waduh 2x schawal…sweet gituh!!! hihihi
    moga2 selepas kawin..awal melarang scha supaya tidak terlalu SEKSI kerana scha skrg sudah menjadi tanggungjawab awal..
    btw..SELAMAT PENGANTIN BARU untuk korang..aq mungkin 5 taon agi..skrg umur aq baru 16 taon. aq nk kawin cepat2

    0

    0
  71. jie says:

    cnteknyer scha!!!

    0

    0
  72. ada aku kesah says:

    kpda korg2 yg mgutuk tu..nnt time korg kwin pilih color elok2,pkai bju sopan2…yg korg sibuk dia cntik ke x apehal…kau ado…huhuhu….yg pnting aku suka tgok dorg..org yg mgomen org tuh bgus sgt ke…

    0

    0
  73. Anonymous says:

    Waaaaaa….cantik.cantikla dr mjlis kawen aku…hehe…smga berjya melayari bahtera perkahwinan yerrrr

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Baju diorang cantik sangat!!! Cuma tak faham malam berinai pakai macam ni. Dah macam sanding. Hehe

    0

    0
  75. Anggerik Biru says:

    Pengantin perempuan takde nenen ke? mana pegi?>

    0

    0
  76. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    pasal dorang ni asek2 nk sebot fasha memey fasha memey dorang ni dh fobia ke ngan nama fasha memey ni ! kate tk suka fasha memey tapi sebot jugak nama fasha memey ni …….perampas perampas pn dorang dua ni pn dh kawin dh hepi ponnnnnnn !!!!!! minah jambu pn kalau nk cari laki kalau terkena ngan laki orang minah jambu rembat aje laki orang laki orang lah asal kn dapat laki ….soal perampas blakang kira haaaaaa……………bwek !!!!!

    0

    0
  77. pizza says:

    Aku sebenarnya x berapa nak paham apa signifikannya malam berinai ni. Sama cm bersanding gak kan? Apa pun, dah nikah, tu yang penting. Selamat berbahagia….

    0

    0
  78. Anonymous says:

    cantik giler kaler baju diorg..naek seri kot,even rmai ckp x naek seri..mnpk laen sgt..

    0

    0
  79. marris says:

    Mcm something wrong couple ni..tak nampak ‘kasih sayang’ antara dia orang..just like friend je..tak romantik mcm Fasha punyer photoshoot…
    Scha sepatutnya pakai bunga putih…kualiti gambar mcm tahun 80-an..

    0

    0
  80. kak li says:

    tahniah, berkekalan hingga anak cicit. Songket hijau tu cantik sangat, Scha & awal pakai cantik, cuma mungkin tak ngam dengan backdrop @ latar belakang pelamin u all. pucat jadinya. Apa pun dah selamatttttttt, pekak aje la dgn cakap orang. Cuma…… To LINDA & FAHRIN , BILA LAGI NAK KAWEN, Kalau tak jumpa jugak, u dua kawen ajela .

    0

    0
  81. diana says:

    cantiknya baju diorang. warna hijau ni cantik sangat. tahniah. both of them also amazing gorgeous

    0

    0
  82. cici says:

    tgk pic resepsi kat rotikaya,,,, cantik gak pengantin.. huhuhuhu baju sopan dan nice nice… sweet jer… kalau dedah mesti tak lawa sbb scha kerempeng… muekekeke.. anyway,,, pengantin mmg berseri di hari bahagia… i luv u scha n awallllllllllllllllll,, happy honeymoon,,, jgn honey muntah dah lerr.. nak tunggu baby baru 9 bulan lagi muahhh

    0

    0
  83. saje saje says:

    sedap nye meng comment mengutuk bagai !!
    meh letak pic kawen korang tgk orng laen kutuk ke x .
    comment pandai . buat tgk .

    0

    0
  84. Achunurul says:

    selamat pengantin baru yea scha… moga kekal hingga ke akhir hayat. hurmm…biar la diorg pakai baju apa ke, kaler teruk ke…janji diorg dah jadi yang halal. doakan yang terbaik, sudah.

    0

    0
  85. mat razi says:

    apsal beriye sangat tayang kat astro pasal wedding derang ni? aku rasa mcm tah ape2 je pun sbb diorang bukan artis glamer pun. biasa2 je. kire stended artis spektra la…artis drama. scha takde la cun sangat pun…tengok hidung cukup. makeup bleh la sorok…awal tu boleh la tahan… haha

    0

    0
  86. ck slmh says:

    hoi!
    giler cantik!
    tahniah u olls!
    pd pandangan aku, muke scha naik seri.
    songket hijau yg mabeles!
    i like!

    0

    0
  87. non says:

    cantik, kan bagus pakai songket..sebenarnya perkahwinan melayu elok pakai songket2 camnie.

    0

    0
  88. cik minah radio says:

    ~~pade cik minah diorang lawa hokeh…seri hokeh…~~
    setidak2nye diorang tunjuk terang2 diorang nikah….hak diorang la nak pakai kaler ape pom…ni org nikah elok2 pom jd fitnah…haih….itu lah nasib org2 femes ni…klu korang duk tempat diorg ni ape korang rase kene bahan cenggini…respek la orang ckit…aduhaiiii…
    drpd yg dh nikah tapi xmengaku….dh beranak pun xmengaku…

    0

    0
  89. memey suhaiza says:

    aku rasa cantik aku lagi masa kawin dgn abg norm. Yg lain2 tak leh lawan kejelitaan aku. Siapa yg dislike tu dia dengki hihihi…

    0

    0
  90. cakap tak serupa bikin says:

    Abg nara asal tak de pun siaran langsung mereka ni kat ASTRO .. seperti yg di war-warkan PROPA JE lobih…!!!!!! benci

    0

    0
  91. siti says:

    Sama cantik sama padan bagai pinang dibelah
    dua semoga berbahagia hingga keakhir hayat..
    Selamat pengantin baru buat *scha & awal*

    0

    0
  92. stopthenonsense says:

    korang2 yg mengutuk dan buat fitnah pasal mak bapak apa cerita nie. tlglah kalau tak suka jgn taburkan perkara yg tidak benar jadi fitnah if benar pun anda telah membuka jln menjadi umpataan, cukup2lah tanggung dosa yang ada. Ingat stiap doa org yg teraniaya itu termakbul. and for people who using fahrin ahmad and memey suhaiza name as penggoment jgn anda disaman org berkenaan kerana mengguna nama mrk. abg nara please educate penggomen bekenaan undang2 yg harus mereka hadapi jk mrk terlalu melampau comment yg mengaibkan org.

    0

    0
  93. lantakpilah says:

    ni baru betul2 RAJA sehari ! tradisional + klasik.

    0

    0
  94. Reena says:

    Cantik mekap scha..tp cucuk sanggul tu agak menyucuk mata aku dr menikmati keindahan bunga tersebut..sekian.

    0

    0
  95. Anonymous says:

    akhir nya aku jumpa jugak coment yang waras n behati bersih mcm stopthenonsense tu…tak larat aku tgk pangai hati busuk org melayu yg tak de sbb nak tak puas hati ngn scha awal ni.scha awal ni dah tentu wt bnda halal yaitu benikah dgn cara baik.apa lagi korang tak puas hati?coment merepek pulak tu…gamba la tak kena…tak de seri la ape la… semua tu coment menunjukkan kebodohan diri sendiri je…haih sedar la korang ni…btol kan la hati tu jgn asik nak kutuk tak berasas…

    0

    0
  96. ecah says:

    majlis khatam Al-Quran xde ke?

    0

    0
  97. nizarayyan says:

    Tahniah SchAwal…..Semoga bahagia berkekalan hingga ke akhir hayat.. Overall cantik sgt…… :)

    0

    0
  98. abc says:

    i think scha is too perfectionist..because of this attitude this pic became pale and bored..i think awal is show his love but scha look a like in the magazine..biasalah pengantin mestilah ada ksih syg..kadang kadang yg natural tuh is more beautiful..i watch their majlis akad nikah and the couple look boring and the ceremony macam diam je..and scha nampak mcm tegas and penat maybe sebab uruskan majlis kot.baju nampak sama je…apa pun selamat pengantin baru too both of this couple…apa pun yang penting ur life in ur marriage..semoga berkekalan hendaknya..

    0

    0
  99. aku says:

    yang dok komen muke xde seri tu….macam la muke korang bseri2 hahah!! klakar…

    0

    0
  100. Anonymous says:

    haih ramai betul bagi komen negatif.. muda2 lagi dah ada sifat PENYAKIT HATI.. kesian.. kalau tak suka, jangan la tengok. sifat typikal hasad dengki kiah gosip betul!

    0

    0
  101. Datin says:

    tk yalah banding bandingkan Lisa, Memey ke Fasha…. semua pengantin memang berseri…. suka tengok bunga merah dikepala scha, dan warna baju songket ni memang vogue! selamat pengantin baru schawal…

    0

    0
  102. Scha Scholl says:

    warna baju mmg tak menyerlah langsung tp mayb dorang nk lari dr kebiasaan kot..
    biar la.. tak suke couple ni tp happy for them cos berjaya ke jinjang pelamin akhirnye.. semoge mereka berdua menjadi insan yg lebih baik… amin..

    0

    0
  103. confuse aku says:

    ni bukan mlm akad nikah ke? sbb mlm berinai bkn dorang pakai bju biase je ke?

    0

    0
  104. naz says:

    baju dan color yang cantikkk,,,,, tp photgrapher mcm kureng jer,,,

    0

    0
  105. mariana says:

    wow…so beautiful…. baju kaler ni mmg lawa gila la…aku minat sgt2 kaler ni…t aku kahwin nak kaler ni gakkkk…. hehhehe

    0

    0