July 9th, 2020

Gelagat Azal, anak kepada pelakon Zarina Zainuddin nampaknya mencuit hati netizen apabila dia dikatakan cuba untuk melamar aktress cantik molek, Mira Filzah.

Zarina yang memuat naik entri terkini di Instagram memaparkan gelagat anaknya, Azal yang sedang cuba untuk ‘memperisterikan’ pelakon itu.

Dalam pada masa yang sama, Zarina sempat memuji Mira yang menurutnya, sangat sesuai untuk dibuat menantu.

“Buat hal Azal ni, nak melamar Mira Filzah pulak.. nasib lah Mira Filzah baik.. siapa tak nak kan dapat menantu cantik, baik dan hormat orang tua macam Mira Filzah ni”

Reaksi Mira Filzah yang dirakam dalam video tersebut boleh ditonton di saluran Youtube Mangkin Pictures. Dalam pada itu, rata-rata peminat berasa terhibur melihatkan gelagat Azal dan Mira Filzah yang mencuit hati.

View this post on Instagram

with my sulung and my bongsu si bongsu yang selalu cemburukan abangnya ??

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

 Untuk info, pelakon Zarina Zainuddin mempunyai empat orang cahaya mata iaitu pasangan kembar Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai,22, Muhammad Naim Azraidan,15, dan Muhammad Afam Azrai,12 tahun.

June 23rd, 2020

Pelakon Zarina Zainuddin yang sering berkongsi pengalaman menjaga anak autism di laman instagramnnya baru-baru ini meluahkan kekesalan terhadap beberapa artis baru yang bersikap sombong dengan pelakon serta kru yang lebih senior dan berpengalaman.

Dia berkongsi luahan tersebut melalui video yang dimuatnaik di laman Youtube miliknya. Dalam video tersebut, Zarina menasihati pendatang baru dalam industri seni supaya lebih menghormati kru dan barisan pelakon yang lebih tua.

Dalam pada itu, Zarina sempat memuji sikap pelakon cantik, Mira Filzah yang sopan dan pandai membawa diri di set penggambaran. Dia juga menganggap Mira sebagai artis baru yang pandai menjaga diri serta bergaul dengan semua kru yang bertugas.

“Tapi ada pelakon yang pandai hormat orang walaupun nama besar macam Mira Filzah..dia pandai jaga diri, pandai hormat orang, pandai bercampur dengan orang. Dengan orang tua-tua dia hormat. Kalau dia tahu ada pelakon lama dia yang akan cari, bukan kita yang cari dia,”

View this post on Instagram

#bidadarikirimantuhan Bersama mak mah dan @raja_azura

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

 Menurutnya lagi, ada juga segelintir artis baru yang namanya sedang meningkat naik sombong dengan orang sekeliling. Sikap tidak pandai membawa diri demi reputasi sendiri boleh memberi kesan jika ingin bertahan dalam dunia seni.

“Kita kena pandai bawa diri..kalau pandai bawa diri, dah jadi nenek pun orang akan panggil lagi untuk berlakon sebab tak banyak perangai dan tak banyak karenah.

Akhirnya dalam video tersebut, dia berpesan kepada artis di luar sana supaya usahlah terlalu bersikap ‘diva’ dan ‘perasan bagus’ jika ingin terus berjaya dalam industri hiburan ini.

October 3rd, 2019

Hangat semalam berita pelakon Zarina Zainuddin yang didenda RM17,500 oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya atas enam pertuduhan memiliki dan menjual alat kosmetik tidak bernotifikasi iaitu tidak mendapat lulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

zarina zainuddin kosmetik racun

Susulan itu, pelbagai kecaman yang diterima olehnya dimana rata-rata netizen mengatakan Zarina sanggup menjual produk kosmetik berpotensi mengandungi racun demi mengaut keuntungan semata-mata tanpa memikirkan risiko bahaya kepada para pengguna.

Bagaimanapun, Zarina mendakwa dirinya dianiaya ketika rumahnya diserbu Kementerian Kesihatan. Menerusi akaun Instagramnya, dia bercerita segala butiran ketika hari kejadian.

Dianiaya. Bukan produk beracun atau

timbang kilo

zarina zainuddin produk timbang kilozarina zainuddin

Zarina didakwa mengikut Seksyen 18A(1) Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 yang menjadi kesalahan mengikut Peraturan 18A (15). Pelakon wanita itu yang tidak diwakili peguam membuat rayuan agar mahkamah menjatuhkan hukuman ringan terhadapnya. Difahamkan Zarina pernah didakwa di mahkamah atas kesalahan yang sama pada tahun 2008.

October 2nd, 2019

Sekarang ini ramai artis yang menjual produk kosmetik dan kesihatan. Sesetengah produk sudah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia tetapi yang menjadi masalah dan bahaya kepada pengguna adalah produk yang tidak mendapat sebarang kelulusan serta berpotensi mengandungi bahan kimia beracun.

zarina zainuddin didenda

Terbaru, pelakon drama popular Zarina Zainuddin didenda RM17,500 oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya hari ini, atas enam pertuduhan memiliki dan menjual alat kosmetik tidak bernotifikasi, Januari lalu.

Majistret, M Bharat menjatuhkan hukuman tersebut selepas Zarina mengaku bersalah ke atas enam pertuduhan terhadapnya yang kebanyakannya membabitkan kosmetik tidak berdaftar tanpa notifikasi Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

zarina zainuddin produk kosmetik

Zarina menepis telefon bimbit wartawan yang bertugas di mahkamah

Bagi pertuduhan pertama, Zarina sebagai pengarah Syarikat Addura Marketing Sdn Bhd didakwa menjual satu set kosmetik mengandungi sekotak Addura Black Soap, satu bekas Addura Day Cream (tujuh gram), satu bekas Addura Night Cream (7 mililiter).

Bagi pertuduhan kedua, dia didakwa memiliki tiga set sama. Bagi pertuduhan ketiga hingga keenam, Zarina didakwa atas pertuduhan memiliki kosmetik yang tidak bernotifikasi masing-masing 68 kotak Addura Black Soap, 279 bekas Addura Day Cream, 89 bekas Addura Day Cream (tujuh gram) dan 205 bekas Addura Day Cream (10 mililiter).

zarina zainuddin kosmetik tidak lulus kkmZarina didakwa mengikut Seksyen 18A(1) Peraturan-Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 yang menjadi kesalahan di bawah Peraturan 18A (15) peraturan yang sama. Jika sabit kesalahan tertuduh boleh dikenakan denda maksimum RM50,000 bagi kesalahan pertama atau maksimum RM100,000 bagi kesalahan kedua.

Pelakon wanita itu yang tidak diwakili peguam membuat rayuan agar mahkamah menjatuhkan hukuman ringan terhadapnya. Difahamkan Zarina pernah didakwa di mahkamah atas kesalahan yang sama pada tahun 2008.

Sumber Berita & Foto : BH ONLINE