Written by Bella | March 14th, 2019

Semenjak dua menjak ini cuaca di Malaysia memang panas yang amat. Duduk dalam pejabat yang ber’aircond’ pun boleh berpeluh lagi. Panas-panas macam nie, kalau dapat bercuti ke Genting Highlands memang terbaik. Udara nyaman, suasana tenang, banyak aktiviti best yang boleh dilakukan dan paling penting, cuaca di atas tue sejuk!!!

Hari ini Abang Nara nak kongsikan cara yang amat MUDAH dan amat MURAH untuk anda menikmati percutian penuh nyaman di Genting Highlands. Tapi sebelum itu,  korang kena tengok dulu poster kat bawah nie:-

Dengan kerjasama Resort World Genting dan Genting Rewards, Watsons Malaysia memberikan kita semua peluang untuk memenangi percutian bernilai sehingga RM100,000 di Genting Highlands. Kempen ini dinamakan “Kaw Kaw Rewards” sebab hadiahnya semua memang kaw-kaw belaka.  Memang rugi kalau anda tak join sebab cuma ada 3 langkah yang perlu anda lakukan untuk berpeluang menjadi salah seorang pemenang:-

  1. Kenalpasti Watsons yang berhampiran dengan rumah/pejabat anda
  2. Belanja RM50 & ke atas pada produk jenama Watsons. Jangan lupa minta resit
  3. Isikan borang dan masukkan nombor resit pembelian di https://www.watsons.com.my/promo-kawkaw-rewards.

Untuk makluman, ada lebih 1,000 produk jenama Watsons yang boleh anda beli di kesemua cawangan Watsons seluruh Malaysia. Antara produk-produk terbaru yang tengah laku macam pisang goring panas ialah:-

  1. Penjagaan rambut – Hair System by Watsons Ultimate Hair Oil

2. Kesihatan Tubuh Badan – Nutrabliss Bentong Ginger

3. Penjagaan Diri – Naturals by Watsons

4. Penjagaan Kulit – Collagen by Watsons

Selain itu ada juga produk ‘best seller’ seperti kapas muka jenama Watsons, Nore Pose Tape dan pencuci mulut jenama Watsons. Senang cakap, sebut je apa yang korang nak, semua ada di Watsons. Paling penting, bakul anda mesti penuh dengan produk jenama Watsons bernilai RM50 ke atas untuk melayakkan diri menyertai kempen “Kaw Kaw Rewards” ini.

Siap!!!! Kempen “Kaw Kaw Rewards” ini berlangsung dari 5 Mac ini sehinggalah 15 April kelak. Lagi banyak pembelian, lagi tinggilah peluang untuk anda menang. Kalau anda adalah pemegang kad Elite Watsons, makin cerah peluang untuk anda bercuti di Genting Highlands sebab RM50 = 5 penyertaan. Best kan? Maklumat lanjut layari www.watsons.com.my

Written by AbangNara | December 4th, 2018

Hujung tahun tiba lagi. Ini adalah masa terbaik untuk kita membeli segala apa yang telah kita impikan sepanjang tahun kerana Year End Sale akan menjelma. Harga memang akan runtuh seruntuh-runtuhnya. Enggan menghampakan para pembeli setia mereka, salah satu jenama terkemuka Malaysia iaitu Watsons turut sama membuat promosi “Buy-Buy Year End Sale”.

1

Untuk promosi kali ini, Watsons menawarkan diskaun sehingga 50% untuk pelbagai jenis produk. Namun sebelum anda pergi serbu Watsons berhampiran anda dan mula membeli, perlu diingatkan bahawa silalah mendaftar menjadi ahli Watsons terlebih dahulu. Ini kerana ahli-ahli Watsons berpeluang membawa pulang pelbagai hadiah PERCUMA. Antaranya:-

1. Buku Nota dengan pembelian RM250 ke atas

2

2. Kalendar dengan pembelian RM150 ke atas

3

3. Kotak hadiah/paper bag dengan pembelian RM80 ke atas (untuk ahli Watsons elite sahaja)

4

Selain itu, khas untuk ahli Watsons juga, anda boleh dapatkan “instant-rebate” sebanyak RM5 apabila membuat pembelian sebarang produk jenama Watsons bernilai RM50 ke atas. Siap dapat 5 kali ganda mata ganjaran tue. Fuh!!! Memang dasyat betul tawaran dan promosi “Buy-Buy Year End Sale” daripada Watsons nie. Teruja dibuatnya!!! Semua produk yang dibeli di link ini akan mendapat “instant-rebate”.

5

Sebelum Abang Nara terlupa, sekiranya anda merupakan seorang ahli Watsons dan ingin pergi bercuti bersama keluarga di hujung tahun ini, jangan lupa untuk membawa kad Watsons anda bersama. Banyak diskaun yang anda boleh perolehi sekiranya anda menunjukkan kad Watsons anda ketika ingin membuat pembelian tiket, tempahan hotel, makan di restoran dan sebagainya. Boleh baca lebih lanjut tentang kelebihan menjadi ahli Watsons ini di laman Watsons. Memang beruntung sangat-sangat jadi ahli Watsons nie. Diskaun dapat, rewards pun best-best.

6

Jadi tunggu apa lagi? Promosi “Buy-Buy Year End Sale” Watsons ini telah bermula dari 27 November lalu dan akan berakhir pada 2 Januari 2019 kelak. Inilah peluang untuk anda membeli sabun-sabun mandi, maskara, lipstik, pencuci muka dan segala produk kecantikan yang diidamkan selama ini. Kalau boleh terus beli untuk stok setahun punya. Barulah berbaloi-baloi. Maklumat lanjut layari www.watsons.com.my. Jangan lupa untuk LIKE Facebook Watsons Malaysia dan follow Instagram @watsonsmy untuk update terkini.

Written by AbangNara | November 5th, 2018

Sebut sahaja Watsons pasti ramai yang menantikan pelbagai promosi hebat dan menarik daripada mereka kan? Mana tidaknya, Watsons memang terkenal dengan produk-produk berjenama dan berkualiti yang boleh didapatkan dengan harga yang sangat wow! Bukan itu sahaja, Watsons juga sering mengadakan promosi setiap bulan untuk semua pelanggan setia mereka.

Antara promosi yang sinonim dengan Watsons semestinya promosi Purchase With Purchase atau PWP.

Apa tu PWP?

Promosi PWP ialah apabila anda perlu membeli barangan terpilih dengan sebarang nilai minimum untuk mendapatkan barangan lain yang tersenarai dengan harga yang jauh lebih murah dari harga asal. Menarik bukan? Dekat mana lagi anda boleh berjimat tetapi masih boleh dapatkan barang yang banyak dan berkualiti kalau bukan di Watsons.

Ahli-ahli Watsons mesti familiarlah dengan promosi PWP yang berbaloi ni!

Bulan November ini, Watson kembali lagi dengan promosi PWP yang akan membuatkan anda teruja. Tetapi kali ini sedikit berbeza. Kenapa? Watsons berkolabarasi bersama karakter komik yang comel dan lucu, Pocotee and Friends dengan mengeluarkan koleksi eksklusif mereka.

1

Jika sebelum ini, mereka berkolabarasi untuk produk penjagaan diri dalam saiz mini yang sesuai untuk dibawa melancong atau travel kit.

Kali ini, mereka ada keluarkan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends yang eksklusif dan sangat comel. Untuk koleksi ini, Watsons mengeluarkan barangan, peralatan dan aksesori untuk anda bawa bersama ketika bercuti.
Antara barangan yang ada dalam koleksi ini ialah:

• Travel eye mask with eye gel pad
• Strecthable luggage cover
• Travel foldable bag
• 2 in 1 travel pillow
• Travel sling bag
• Luggage 21”

2

Koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends ni sangatlah comel dan praktikal sampaikan semua orang termasuk dari masa depan pun suka dan teringin untuk mendapatkannya. Kalau tak percaya cuba tengok video ni:

Nak dapatkan semua barangan dalam koleksi ni mudah je, anda hanya perlu berbelanja minimum RM50 dalam satu resit atau beli mana-mana barangan yang mengambil bahagian dan anda boleh dapatkan koleksi ini dengan harga diskaun sebanyak 50%.

3

Separuh dari harga asal tau, murahnya! Dekat mana lagi anda boleh dapatkan aksesori bercuti yang murah dan eksklusif macam ni kalau bukan di Watsons.

Apa tuggu lagi, serbu mana-mana cawangan Watsons yang terdekat dan jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends ni. Kalau lambat nanti takut ada yang terlepas.

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari laman rasmi Watsons dan bersedia untuk bercuti dengan koleksi Watsons Cuti-cuti Pocotee and Friends.

Written by AbangNara | May 24th, 2018

Sepanjang bulan Ramadhan ini, segala amal kebaikan yang kita lakukan akan diberi pahala berlipat kali ganda olehNya. Sebab itulah di bulan mulia ini, kita digalakkan untuk memperbanyakkan ibadah sunat seperti sembahyang terawih, belanja orang berbuka puasa, berzikir dan juga bersedekah. Insya Allah jika ibadah yang kita lakukan adalah ikhlas, pasti akan mendapat pahala dan ganjaran yang setimpal.

ramadhan watsons

Bersempena Ramadhan ini juga, banyak syarikat-syarikat di luar sana yang menjalankan misi kemasyarakatan (CSR) dengan membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik. Dalam banyak-banyak misi CSR yang sedang berlangsung, kami paling tertarik dengan misi yang dijalankan oleh Watsons Malaysia. Menggelar misi tersebut sebagai #MisiIkhlasAidilfitri, Watsons Malaysia telah menjalinkan bekerjasama dengan Pacu Ummah untuk memperkasakan golongan warga emas di Darul Insyirah.

ramadhan watsons

Untuk makluman anda semua, Pacu Ummah adalah rangkaian institusi dan projek-projek pendidikan di seluruh Malaysia untuk setiap peringkat usia dari kecil sehingga usia warga emas. Terdapat lima inisiatif pendidikan bernaung di bawah PACU dan salah satunya ialah Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah. Selain daripada menyediakan perkhidmatan penjagaan harian, mingguan dan bulanan, Darul Insyirah juga menyediakan pelbagai kelas pendidikan yang bersesuaian dengan usia warga emas tersebut. Objektif penubuhan Darul Insyirah ini adalah untuk membangunkan sebuah rumah penjagaan orang tua Islam yang dapat menyediakan kemudahan-kemudahan yang selesa demi menjamin kebajikan dan kesejahteraan hidup mereka. Senang cakap, Darul Insyirah ini ditubuhkan untuk membela nasib warga emas yang beragama Islam.

ramadhan watsons

Apa yang menarik perhatian kami tentang #MisiIkhlasAidilfitri daripada Watsons Malaysia ini ialah ia memerlukan penglibatan daripada kita semua selaku para pengguna Watsons. Ini bermakna, kita secara tidak langsung akan turut sama terlibat dalam membantu golongan warga emas di Darul Insyirah ini. Caranya senang sahaja, kita hanya perlu menceritakan kebaikan yang akan/telah kita lakukan di bulan Ramadhan ini sama ada di Facebook atau Instagram dan kongsikannya menerusi hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Setiap hashtag yang dimuatnaik ke media sosial, pihak Watsons Malaysia akan mendermakan 200 mata (RM1) kepada Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah . Lagi banyak hashtag, lagi banyaklah bantuan yang akan diterima oleh makcik-makcik dan nenek-nenek di Darul Insyirah ini.

ramadhan watsons

Ok jom kita lihat beberapa contoh yang telah dimuatnaik ke Facebook/Instagram menerusi hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Selebriti-selebriti tempatan pun ramai yang join. Sama-samalah kita meriahkan lagi misi awesome ini.

Salam Ramadhan Mubarak. ? I would like to tell you all about a great way you guys can give back to those who are in need this fasting month. I, Sasha Saidin and others are on a mission together with @watsonsmy for this festive season. Together with Watsons Malaysia’s #MisiIkhlasAidilfitri , I would like to pledge my misi which is to be more patient and try to be more kind to anyone that I meet. You too could join this mission and make your own pledge such as wanting to be a better friend / mum / dad or perhaps to smile more to spread the happiness to people around you or you plan to donate or help the unfortunate. I’ve pledged my mission and I would like you to join us by telling us what’s your #MisiIkhlasAidilfitri and by doing so @watsonsmy will donate 200 points (worth RM1) to Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah for every hashtag of #MisiIkhlasAidilfitri & #WatsonsMalaysia Simple right? Go on… tell us what your pledge is. ?? #MisiIkhlasAidilfitri #WatsonsMalaysia #TheElusiveFairytaleOfTheHalfBloodPrincessSayang #DiaryOfASingleWorkingMum #CommittedToTheCelopians

A post shared by Princess Sayang (@sashasaidin) on

Hi semua! Sekarang Intan sedang lakukan misi bersama dengan Watsons Malaysia menjelang Aidilfitri ini. Misi yang Intan buat, adalah sama-sama kongsi rezeki & kongsi kegembiraan dengan semua. Jadi Intan nak ajak, Semua followers-followers Intan untuk join Intan & Watsons Malaysia untuk merealisasikan Misi Ini. Cara nya senang je. Upload je gambar, atau video bersama rakan-rakan, family atau sesiapa dan Hashtag #Misiiklhasaidilfitri & #Watsonsmalaysia . Nak tahu tak? Setiap hashtag korang, Watsons akan dermakan 200points iaitu (worth rm1) kepada Pusat Jagaan dan Pendidikan Warga Emas Darul Insyirah. Senang kan? Dengan Hashtag macamtu je kita dah mampu menghulurkan sumbangan kepada saudara kita yang memerlukan. Jadi, jom join Intan dan Watsons malaysia! Visit www.watsons.com.my/promo-misiikhlas @watsonsmy

A post shared by intannajuwa (@intannajuwa) on

Amber Chia pun ajak korang ramai-ramai join misi murni ini:-

Kempen #MisiIkhlasAidilfitri dari Watsons Malaysia ini akan tamat pada 2 Julai 2018 ini. Jadi kita semua ada masa untuk Darul Insyirah mendapat bantuan yang secukupnya dari segi kewangan untuk terus berbakti dan berkhidmat kepada warga-warga emas di situ. Jom ramai-ramai kita upload video/gambar ke Facebook dan Instagram dengan hashtag #MisiIkhlasAidilfitri dan #WatsonsMalaysia. Maklumat lanjut tentang misi awesome ini sila layari www.watsons.com.my/promo-misiikhlas.

ramadhan watsons

ramadhan watsons

Last but not least, jangan lepaskan peluang untuk membeli-belah di Watsons Malaysia kerana Jualan Mega Raya sedang berlangsung bermula sekarang sehingga 25 Jun kelak. Diskaun sehingga 50% tue!!! Promosi awesome ini sah di cawangan Watsons di seluruh Malaysia dan juga pembelian secara online di www.watsons.com.my. Inilah masa terbaik untuk anda membuat persiapan agar tampil jelita, kacak dan bergaya di hari raya Aidilfitri kelak. Selamat membeli-belah!!!