Written by serenity | April 11th, 2018

Tanyalah sesiapa yang bergiat dalam industri seni, adakah mereka akan melepaskan peluang untuk mengadakan persembahan di kota London? Begitu juga dengan kumpulan Estranged, yang menerima tawaran dari seorang wanita untuk mengadakan konsert di ibu kota England itu.

Namun begitu, setelah menghabiskan kos persiapan yang mencecah RM 100,000, mereka dikejutkan dengan berita bahawa tawaran tersebut hanya satu penipuan.

Sehubungan itu, Estranged telah bertindak memfailkan saman terhadap wanita itu kerana menipu mereka. Berita Harian Online melaporkan, walaupun Estranged telah memaafkan wanita itu mereka akan teruskan dengan tindakan saman. Salah seorang ahli Estranged,  Solihuddin Hormat atau Din, 33, memberitahu:

Buat masa ini, proses mahkamah mengambil sedikit waktu. Kami dimaklumkan, wanita terbabit sedang menjalani hukuman atas kesalahan lain. Selepas ini, kita tunggu penyelesaiannya.

Kalau boleh, kami tidak mahu melakukan tindakan sebegini. Tetapi negara kita ada undang-undang, jadi biar mahkamah yang menentukan supaya ia menjadi pengajaran kepada semua pihak.

Lambat atau cepat proses itu bukan isu kerana paling penting, kes ini diselesaikan. Kalau boleh, kami pun harap ia dapat dipercepatkan, namun kita perlu ikut saluran yang betul.

Estranged yang ditubuhkan sejak 2001 juga dianggotai Richard Lawrence Gimbang, 35, selaku vokalis dan pemain gitar, Nor Hanafi Noor Hadi, 34.

Pada Januari lalu, Estranged dikatakan memfailkan saman terhadap Eziana Abdul Aziz, 35, di Mahkamah Tinggi kerana melakukan penipuan berhubung tawaran mengadakan persembahan di Konsert Apple London Music Festival di London pada 25 Disember 2017.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, kumpulan itu mendakwa Eziana sebagai defendan menawarkan Estranged untuk mengadakan persembahan di London untuk Apple London Music Festival yang diselenggarakan Apple London Music serta berkaitan dengan syarikat Apple.

Estranged kemudian mendapat tahu, surat jemputan berserta dokumen lain yang berkaitan adalah palsu.

Kerugian yang ditanggung oleh Estranged adalah meliputi kos persiapan seperti latihan, bayaran kru serta cenderahati seperti jaket, sepanduk, bendera Malaysia dan kemeja-T yang dijalankan selama dua bulan. – beautifulnara.com

 

Written by serenity | December 20th, 2017

Seorang wanita melalui rancangan Melodi TV3 menceritakan mengenai seorang penyanyi yang mempunyai hutang dengannya dan dia meminta penyanyi itu membayar semula wang yang dipinjam.

Mengakui penyanyi itu ialah teman lelakinya, wanita yang digelar ‘Miss F’mendakwa hubungan mereka mula bermasalah apabila penyanyi itu terlibat dalam penyalahgunaaan dadah:

Sejak dia ketagih dadah. Tak dapat benda tu dia jadi panas baran. Duit pun dah banyak habis dengan benda tu. Sekarang, saya hanya mahukan duit saya sendiri. Yang memang dia kata dia pinjam, dengan duit rumah dia tak bayar, kereta pun saya bagi dia pakai untuk kesenangan dia cari job, tapi tak bayar.

Sehingga bulan 10, saya let go rumah itu, saya dah tak nak tanggung apa-apa. Kita buat baik pun dia baling **** kat muka kita, lepas tu dia burukkan kita dekat peminat-peminat dia. Dia kata, “perempuan ni memang macam ni. Daripada dulu dia memang suka bunuh kerjaya orang, buka aib orang.”

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | November 26th, 2017

Pengacara Roslan Shah telah membuat satu siaran langsung di Facebook mendakwa dua orang artis wanita telah bergaduh ketika berniaga di Halal Food Expo yang sedang berlangsung di Singapura semalam.

Menurut Roslan, dia membuat siaran langsung itu bertujuan untuk menegur kedua-dua artis tersebut yang disifatkannya memalukan golongan aktivis seni.

Paling kasihan peminat bodoh yang memuja artis plastik. Hadapan peminat, bukan main ramah lagi.

Roslan mendakwa siaran langsung itu dibuat kerana namanya disebut dalam pergaduhan tersebut. Roslan memberitahu, salah seorang artis yang terbabit dalam pergaduhan itu dibawa masuk ke ekspo tersebut olehnya.

Menurut Roslan, gerai jualannya yang menjual kosmetik berada berdekatan pentas, menyebabkan dia tidak tahu menahu mengenai pergaduhan tersebut. Hanya setelah ia berlaku dia diberitahu, kerana ia berlaku di gerai mereka berdua yang terletak di tengah-tengah dewan.

Tidak menamakan dua artis tersebut, Roslan bagaimanapun mendakwa salah seorang artis wanita itu berkahwin dengan lelaki kulit putih dan artis wanita yang bergaduh dengannya ialah seorang artis wanita veteran. Punca pergaduhan dikatakan kerana dengki. Roslan menulis:

Tadi artis Malaysia bergaduh di Booth Singapore Expo….buat malu aje….Rezeki tu Allah yang bagi….Nama Cik Lan terbabit pasal Cik Lan pernah masukkan artis ini…kita berniaga kena tolong sama sama. Tak perlu dengki antara satu sama lain……Rezeki ada di mana mana..

Video siaran langsung tersebut boleh ditonton di bawah:


Menyifatkan pergaduhan yang berlaku memalukan, Roslan berharap ia tidak berlaku lagi kerana ia turut membabitkan dirinya yang disebut dalam pergaduhan itu dan rakyat Malaysia secara umumnya. – beautifulnara.com

 

 

Written by serenity | November 25th, 2017

Sebelum ini, mStar Online mendedahkan pengakuan seorang wanita bahawa seorang aktor drama kegilaan ramai yang telah mempunyai kekasih telah menghamilkannya sehingga melahirkan anak, kemudian melarikan diri seolah-olah tiada apa-apa yang pernah berlaku.

Susulan itu, ia menimbulkan pelbagai spekulasi di media sosial mengenai identiti pelakon yang didakwa bermalam dengan wanita itu yang juga bekas kekasihnya di Port Dickson pada 17 Januari sehingga wanita itu melahirkan bayi pada 3 Oktober lepas.

Antara yang disebut Netizen ialah pelakon Raja Afiq yang pernah membintangi drama Sayangku Kapten Mukhriz di slot Akasia TV3. Raja Afiq yang dihubungi Harian Metro bagaimanapun mendakwa tidak tahu menahu mengenai gosip itu:

Saya tidak pernah dengar pun gosip ini. Saya juga tidak tahu netizen mengesyaki saya pelakon yang dimaksudkan dalam gosip berkenaan.

Saya tidak faham apa yang menyebabkan mereka membuat dakwaan seperti itu. Rasanya saya tidak perlu ambil tahu kerana tiada kaitan dengan saya pun.

 

Raja Afiq kini bercinta dengan seorang wanita bernama Queen B, dia berkata dia tidak ambil pusing dengan spekulasi tersebut:

Saya tidak berkecil hati dengan tanggapan orang itu. Saya hanya ingin fokus pada kerjaya.

Wanita yang melahirkan anak pelakon itu mendakwa bayinya berwajah seiras dengan pelakon yang dikatakan. Wanita itu tidak mahu berkahwin dengan aktor tesebut, sebaliknya hanya ingin aktor itu melunaskan tanggungjawab membayar kos membesarkan anak tersebut dengannya.

Raja Afiq tidak bimbang dituduh kerana dia tiada kaitan dengan berita itu langsung. Sebelum ini, Idris Khan juga menafikan menyebabkan wanita mengandung hingga melahirkan anak setelah namanya disebut netizen sebagai salah seorang suspek. – beautifulnara.com