May 24th, 2016

Sering terpalit dengan pelbagai dakwaan yang mengatakan beliau bukan “lelaki sejati”, Wak Doyok tidak dapat lagi menahan amarahnya apabila baru-baru ini ada sebuah blog memfitnah beliau menjalinkan hubungan gay bersama Myo daripada kumpulan Oh Chentaku.

Wak menerusi akaun Twitternya berkata, foto  itu dirakam sewaktu menjalani penggambaran bagi program Ke Jepun Ke Kita. Wak dan Myo akan menjelajah negeri Jepun bagi siri televisyen berkenaan.

Masih ada mulut longkang. Weh aku shooting lah dol. Apa dah pekak punya blog ni.

Wak Doyok (kiri) bersama Myo (kanan) di Jepun

Siapa yang tidak marah apabila foto sewaktu rakaman program televisyen pun dijadikan bahan untuk mencetuskan gosip dan spekulasi. Lebih-lagi menuduh seseorang itu gay. Bersabar lah Wak Doyok.

Sumber Berita : Twitter Wak Doyok

September 14th, 2015

Jika sebelum ini Wak Doyok dikecam teruk dan dilabelkan sebagai lelaki gila seks apabila memberikan komen “merecik” di Instagram Kilafairy, kali ini beliau sekali lagi dihimpit kontroversi apabila ada sesetengah pihak yang mendakwa beliau mempunyai nafsu terhadap kaum sejenis.

Walaubagaimanapun, Wak Doyok sendiri telah menafikan perkara tersebut sebelum ini, namun ada lagi pengikutnya di Instagram menuduh beliau gila seks dan memfitnah beliau melakukan maksiat ketika berada di Melbourne, Australia.

Pelbagai tomahan diterima, Wak Doyok nampaknya meluahkan rasa bengang terhadap komen negatif itu yang diterima oleh beliau sewaktu hendak sarapan.

Pagi-pagi dah sarap comment macam ni.  apa korang rasa bila kena macam ni? #AkuBukanMarahNasihat #Melbourne #Australia #OrangAussieCakapIDontCare #AkuYangPergiAussieKoYangPanas #TakSemuaMelayuMacamIni #AkuCukupPantangDahLamaSaboNakSekaliLepasGGeramBaruPuas #DahMerdekaLah58Tahun #JanganDengkiBoleh #MacamManaMelayuNakMaju #JanganMulutLongkang #CakapBiarBeradap #HormatOrang #RespactOrangSikit #BuangHasadDengki #SalingBantuMemBantu #KitaSeBangsa #IniLahMelayuNasibAkuJoWo #SuDahSudahLah #JanganSakitkanHatiOrang #CubaKenaKatAdikKoMacamTu #JanganBuatFitnah #JanganBurukSangkaDekatOrangBoleh #TengokDiriSendiriDuluElokKeTidak #TakBolehTengokOrangBerjayaSikit #KoIngatAkuSebayaKoAkuDahSebayaBapakKoLah #AkuDudukAussieKerjaLahBuatAmpayer #KoIngatAkuTakBacaComment #HastagMelepaskanGeram #Kbaii

Kepada Wak Doyok, haters ini ada dimana-mana sahaja, kalau kita layan lagi la mereka naik kepala dan rasa syok mengutuk setiap perbuatan kita. So, biarkan je lah diorang ni. Bak kata Taylor Swift dalam lagunya.. haters gonna hate, hate, hate, hate …so shake it off shake it off…

April 13th, 2015

Nama Wak Doyok  menjadi perhatian ramai selepas dilabelkan sebagai lelaki gila seks  apabila memberikan komen lucah di Instagram Kilafairy. Terbaru, beliau dituduh sebagai seorang gay yang meminati kaum sejenis.

Menjawab tuduhan tersebut, Wak Doyok sekerasnya menafikan beliau seorang homoseksual dan tidak mahu peduli akan kritikan yang diterima oleh orang  ramai.

Saya tak amik kisah pun apa orang cakap. Kita tidak boleh suruh orang berhenti bercakap. Saya bukan gay, saya sembahyang punya orang, tidak amalkan hubungan sejenis.

Berikutan kes beliau dan Kilafary, rezeki Wak Doyok agak terjejas dimana beliau kehilangan beberapa tajaan kera isu gila seks.

Kata orang terlajak perahu boleh berundur terlajak bicara buruk padahnya, sebab itu jangan memberikan komen sesuka hati anda meskipun di laman sosial kerana banyak mata yang akan memerhati kesilapan kita. Harapnya perkara ini boleh menjadi pengajaran buat orang lain juga.