November 6th, 2019

Kesian pula kami dengan pelakon Ungku Ismail Aziz yang kini bergandingan dengan Mira Filzah untuk drama terbaru, Adella Sofea. Ramai juga yang tidak dapat menerima hakikat mereka berlakon bersama.

ungku ismail mira filzah

Ada yang hendakkan Ungku Ismail dengan Siti Elizad dan ada pula peminat yang membandingkan aktor itu dengan gandingan Mira sebelum ini seperti Remy Ishak dan Ben Amir.

Advertisement

Ungku Ismail akui dia kesal dengan sikap peminat dan meminta agar mereka ‘move on’ dan menyokong gandingan baharu untuk setiap drama yang dilakonkan oleh artis kesayangan mereka. Tolong hormati kerja orang lain juga.

mira filzahmira filzahItulah sebabnya kita tidak boleh terlalu obses dengan sesuatu perkara, hanya akan menimbulkan masalah di masa hadapan. Pada kami sesuai je Ungku Ismail dan Mira berlakon bersama, tidak adalah bosan asyik tengok hero dan heroin yang sama kan?

Sumber Berita : mStar Online

Advertisement
July 20th, 2017

Masih ingat dengan pelakon Ungku Ismail Aziz? Sebelum ini beliau popular dengan drama Teman Lelaki Upahan. Ungku Ismail boleh dikatakan seorang pelakon yang mempunyai karismanya tersendiri dan beliau terdahulu pernah memberitahu enggan menyentuh mana-mana wanita bukan mahramnya ketika berlakon.

Namun, demi menjayakan babak dalam drama Dendam Aurora, Ungku Ismail terpaksa melanggar prinsipnya itu. Ini kerana beliau terpaksa mengikut kehendak skrip drama tersebut yang  adanya adegan berpeluk dan bersentuhan dengan heroin Nabila Huda.

Advertisement

Selama ini memang saya elakkan adegan peluk dan bersentuhan kerana bagi saya tidak perlu pun bersentuhan kerana memadailah sekadar menunjukkan kemesraan.   Tapi untuk drama Dendam Aurora ini berbeza kerana ia susah sedikit dan ketika mendapat skrip, saya tahu ia perlu adegan yang intim.

Jadi terpaksa jugalah, jika tidak, jalan cerita akan lari daripada cerita asalnya. Tapi, apa yang dilakonkan itu ada batasannya dan sesuai untuk tontonan masyarakat negara ini.

Ungku Ismail  memberitahu beliau sudah meminta izin daripada suami Nabila untuk melakonkan babak berkenaan.  Pada masa akan datang, Ungku Ismail berjanji beliau akan mengekalkan prinsip untuk tidak bersentuhan dengan pelakon wanita lain.

Advertisement

Orang ramai janganlah fikir negatif dahulu kerana drama tersebut juga belum ditayangkan dan kita tidak tahu babak-babak berpelukan dan bersentuhan antara Ungku Ismail dan Nabila Huda.  Apa-apa pun, harapnya Ungku Ismail dapat mengekalkan prinsipnya itu pada masa akan datang.

Sumber Berita : mStar Online

0718-my-beautifulnara-800x600

Abang Nara ada berita baik nak kongsi dengan korang nie. Bermula dari hari ini sehingga 23 Julai, korang boleh dapatkan 20% pulangan tunai atau cashback sehingga RM100 apabila membuat pembelian menerusi ShopBack. Tak kisahlah korang beli kat GoShop ke, Expedia ke, Foodpanda ke, Zalora ke, FashionValet ke. Nak beli tiket MalaysiaAirlines pun boleh. Secara keseluruhan ada 20+ kedai online yang terlibat dengan offer awesome ini. Syaratnya, kena beli guna kad VISA. Inilah masa terbaik untuk bershopping! Jangan lupa muatturun applikasi ShopBack kalau guna smartphone. Cepat-cepat sebelum offer ini tamat.

Advertisement
June 16th, 2016

Siapa yang masih ingat dengan Ungku Ismail Aziz? Pelakon yang satu ketika dahulu popular menerusi drama Teman Lelaki Upahan (TLU) bersama Siti Elizad. Pergh, waktu itu memang TLU menjadi satu fenomena yang agak besar kerana lakonan mantap mereka berdua dengan jalan cerita yang tidak terlalu cliche.

Sebelum ini Ungku Ismail ada digosipkan sedang bercinta dengan seorang pelakon wanita iaitu Anis Al-Idrus namun beliau menafikan perkara tersebut.

Advertisement

Ramai yang masih lagi ingin mengetahui status sebenar Ungku Ismail yang memiliki ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal dari University of Strathclyde Scotland.

Dalam satu temubual bersama portal Utusan Online,Ungku Ismail akui beliau kini sedang hangat bercinta dengan seseorang. Walaubagaimanapun buat masa ini beliau belum bersedia untuk mendedahkan kekasihnya itu kepada umum.

Ya, benar. Saya sedang bercinta dengan seseorang. Siapa, biarlah rahsia. Bukan berahsia atau apa. Cuma saya takut sekiranya orang akan salah tafsir. Kadang-kadang peminat kita lain macam. Daripada perkara positif boleh jadi negatif, jadi lebih baik saya simpan dahulu. Nanti bila semuanya sudah sedia, saya akan umumkan. Jangan risau.

Sudah berusia 31 tahun, ia adalah umur  yang sudah tepat untuk mendirikan rumah tangga.  Berbicara soal itu, Ungku Ismail memberitahu beliau perlu bersedia dari segi zahir dan batin kerana perkahwinan buklan perkara yang boleh dibawa main-main.

Advertisement

Setahun dua lagi. Macam inilah, kahwin bukan perkara main-main. Kita perlu bersedia dari segi zahir dan batin. Lagipun saya tidak mahu membuang masa, ada keserasian dan kedua-dua pihak bersetuju, kita kahwinlah.

Soal bercinta ini, memang elok kalau diam-diam sahaja kerana nanti kalau tidak jadi mula lah ada pihak yang mengkritik dan mencari kesalahan.

Sumber Berita : Utusan Online

Advertisement
October 16th, 2015

Dilantik sebagai duta produk kecantikan Premium Collegen Bellessa yang baru sahaja dilancarkan beberapa hari lalu, Ungku Ismail bercerita tentang kepentingan seorang lelaki untuk menjaga kecantikan di zaman serba moden ini. Abang Nara bersetuju dengan pendapat Ungku Ismail. Masa zaman muda-muda dulu, Abang Nara memang tak peduli muka berjerawat, berminyak atau berjeragat. Tetapi bila dah meningkat dewasa ini, barulah tahu betapa pentingnya first impression, lebih-lebih lagi sekiranya pekerjaan memerlukan kita bertemu ramai orang.

ungku ismail

Tambah menarik, hanya dengan wajah yang cantik atau kacak, seseorang yang tidak berbakat mampu membina nama di dalam industri hiburan tanah air. Patutlah sejak kebelakangan ini ramai sangat pelakon kayu tetapi dapat pegang watak utama. Mungkin disebabkan kecantikan semata-mata kot. Kata Ungku Ismail:-

Advertisement

Kecantikan bagi lelaki juga penting, apatah lagi bagi mereka yang terlibat dengan dunia ‘showbiz’. Dulu saya tidak setuju dengan kenyataan yang pernah dibuat Maya Karin mengatakan bakat saja tidak cukup. Sebab bagi saya, hakikatnya bakat adalah segala-galanya.

Tapi sebagai orang yang terlibat dalam showbiz, kalau seseorang itu tiada bakat, tapi ada muka yang cantik, dia masih boleh bina nama dalam industri. Sebenarnya, bukan kecantikan tetapi kesihatan juga sangat penting. Saya tidak setuju dengan sesetengah pendapat mengatakan kalau bab jaga kecantikan ini hanya lelaki yang dilabel metroseksual.

Tidak. Selagi kita hidup, kita kena jaga penampilan dan kesihatan diri kita. Jadi, saya mahu menunjukkan pada kaum lelaki, tiba masanya untuk jaga kulit dan penampilan kerana wanita sekarang sudah ramai yang berdikari. Jadi, kita sebagai lelaki perlu menjaga serba serbi tentang diri

ungku ismail

Namun sebagai seorang lelaki, janganlah kita lebih sudu daripada kuah bab-bab menjaga kesihatan ini. Janganlah sampai nak cucuk botox, makan ubat tegangkan kulit atau makan produk putihkan kulit sehingga warna kulit putih melepak mengalahkan perempuan. Ketrampilan tetap kena ada kejantanan. Putih sikit-sikit tak apa. Kalau sampai keluar rumah pun letak make up, itu memang nak kena pelempang. Hehehe. Tak gitu?
ungku ismail

P.S: Bestnya “Pink Campaign’ daripada Best Buy World Malaysia ini. Orang perempuan mesti suka sangat-sangat. Iyerlah, warna pink dan perempuan mana boleh dipisahkan. Banyak diskaun, promosi dan tawaran hebat ditawarkan bersempena “Pink Campaign” ini. Maklumat lanjut  layari Facebook Best Buy World Malaysia, Instagram Best Buy dan juga laman web Best Buy Malaysia

Advertisement