May 29th, 2020

Menggunakan gambarnya di Facebook dan memuat naik status seolah menjatuhkan maruahnya, penyanyi Syura Badron luah rasa kesal terhadap individu yang bertindak menyamar sebagai dirinya.

syura

Menurutnya, kesalahan itu amat serius kerana semua status yang dimuat naik individu tidak bertanggungjawab itu menggambarkan seakan dirinya sangat terdesak untuk mencari pasangan.

Syura menegaskan yang dirinya sedia untuk mengambil tindakan selanjutnya andai perbuatan individu berkenaan melampaui batas.

View this post on Instagram

Nak mintak tlg uols boleh? Boleh tak report akaun facebook ni.. ? Suka2 hati mengaku dia syura..pastu korang tgkla caption..Agak kurang ajar ye! sakit ati kita wak 😀 Please report guys πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ˜’ . #syurabadron #sukasukahatikaujekan #sakitatikitawak

A post shared by Syura badron official (@syurabadron) on

Beliau juga difahamkan telah lama sedar akan kewujudan akaun palsu tersebut namun tidak terlalu mengambil kisah hal berkenaan, namun kini ia disifatkan terlalu melampau kerana menyamar sebagai dirinya di Facebook.

 

Hal ini kerana, status yang dimuat naik individu tersebut mampu menyebabkan orang luar berfikiran negatif ke atas dirinya.

β€œKebanyakan status yang dikongsikan memperlihatkan saya seperti desperate sangat nak cari suami.”

Syura bagaimanapun telah meminta orang ramai khususnya pengikut di laman sosial untuk melapor terhadap pengendali Facebook ekoran hal berkenaan.

Bercerita soal jodoh, Syura kini bagai selesa dengan kehidupan bersama tiga cahaya matanya sekarang.

syura

Biarpun agak lama bergelar ibu tunggal, namun Syura dikatakan tidak menolak untuk berjodoh dengan siap, malah telah memasang niat untuk berkahwin namun mungkin belum tiba masa yang sesuai.

Untuk rekod, Syura dan suaminya Mohd Fadhly Md Yassin telah berpisah pada Ogos 2015. Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan tiga orang anak iaitu Nurul Dania Irdani, Nurul Qaisara Sofia dan Muhammad Irfan Arya.

Sumber: mStar

Advertisement
May 28th, 2020

Menganggap bayaran RM3,000 diperolehnya daripada penerbit teater Korupsi Dewan Semandung iaitu Fauziah Datuk Ahmad Daud pada pertengahan Mei lalu, pelakon dan penyanyi Syura, zahir rasa syukur dan menganggap bayaran itu sebagai rezeki Aidilfitri,

syura

Akui hanya menerima 24 peratus sahaja daripada jumlah penuh yang dijanjikan, Syura berkata masih ada tunggakan baki bayaran kira-kira 76 peratus lagi yang belum dilunaskan pihak berkenaan.

Tambah Syura, beliau seakan redha dengan jumlah bayaran yang mampu dibuat oleh Fauziah. Malah menyatakan bayaran berkenaan boleh dijadikan sebagai persiapan Aidilfitri.

Menurut Syura, dirinya tidak suka mendesak, namun anda terus berdiam diri ia mampu mengeruhkan lagi keadaan kerana kerja yang dilakukan telah lama selesai tetapi bayaran berkenaan masih belum dilunaskan seratus peratus.

“Saya sebenarnya tak suka mendesak, namun dalam hal ini kalau terus berdiam diri pun tak boleh juga. Kerja dah lama selesai tapi bayaran masih belum dilunaskan, dan situasi itu sangat mengecewakan.

Bagaimanapun, Syura tetap berterima kasih kepaa Fauziah dengan bayaran berkenaan, namun tetap menanti bayaran selebihnya yang diberitahu mungkin dilangsaikan sekitar Jun ini.

syura

Meskipun begitu, Syura yang juga ibu tunggal kepada tiga cahaya mata itu tetap menghargai usaha Fauziah yang bertungkus-lumus mengumpul kewangan bagi melunaskan segala kesulitan pembayaran yang berlaku.

Untuk rekod, teater yang dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya (IB) pada 28 Februari hingga 1 Mac itu diarahkan oleh Khir Rahman dan diterbitkan oleh produksi Ogy Ventures & Network.

Selain Syura, barisan pelakon lain ialah Joey Daud, Tauke Jambu, Mark Adam, Man Raja Lawak, Azmi Caliph Buskers, Che Mat Raja Lawak dan ramai lagi.

Sumber: Harian Metro

Advertisement