September 22nd, 2020

Seakan kembali menghangatkan lagi gosip yang kononnya kedua-dua mereka menjalinkan hubungan cinta, pelakon Syazwan Zulkifly sekali lagi mencuri perhatian netizen khususnya para peminat selepas beliau bertindak menghadiahkan sebentuk cincin kepada aktres Wan Sharmila.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Syazwan juga khabarnya tidak ketinggalan berkongsi momen manis sewaktu memberikan kejutan kepada Wan Sharmila atau lebih mesra dipanggil Lala selepas beliau dilihat tampil memuat naik video tersebut kepada umum di laman Instagram miliknya.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Menerusi video yang dikongsi Syazwan di akaun Instagramnya, aktor itu menjelaskan hadiah tersebut merupakan inisiatif dirinya untuk memujuk Lala yang sedang merajuk.

View this post on Instagram

Sehari gak kakak korang ni merajuk.Aihhh.Thank you @leleecincincouple sebab jadi penyelamat keadaan sebab suggest aku amik set cincin yang ni.Asalnya aku nak amik satu cincin je,tapi kalau amik pair lagi untung pula,Aku amik la pair punya set.Banyak sebenarnya benda hang akan dapat kalau beli cincin dengan diaorang ni.Siapa-siapa yang nak minta maaf macam gua juga,boleh la tengok dekat IG diaorang😊hehehe Sehari juga kakak korang @lala.wansharmila ni merajuk tak reply whatsapps and korang tengok la muka dia masa awal2 live tu,masam jer kan?Ini dia dah boleh senyum balik, kira ok la tu kan?hehhee 🤪

A post shared by Syazwan Zulkifly (@syazwanzulkifly) on

“Sehari juga kakak korang @lala.wansharmila ni merajuk tak balas WhatApps dan korang tengoklah muka dia masa awal-awal live tu, masam je kan? Ini dia dah boleh senyum balik, kira okay lah tu kan? Hehe.”

Meskipun sebelum ini menegaskan hubungan mereka hanyalah sekadar kawan, namun menejengah ke ruangan komen rata-rata peminat berharap Syazwan dan Lala menjadi pasangan.

“Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk “Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk “Cepatlah Kahwin! Bersemut Sangat Ni!” - Wan Sharmila Merajuk, Syazwan Zulkifly Hadiahkan Cincin Sebagai Tanda Pujuk

Malah, wujud juga segelintir peminat fanatik mereka yang tidak putus-putus mendoakan hubungan mereka berakhir hingga ke jinjang pelamin.

Terdahulu, Lala sebelum ini mengakui ramai dalam kalangan peminat yang menginginkan mereka menjadi pasangan suami isteri sama seperti dalam drama 7 Hari Mencintaiku 2 yang dibintangi mereka.

May 31st, 2020

Beberapa hari lepas, bertiup kencang khabar angin yang mengatakan bahawa pelakon Syazwan Zulkifly sudah pun memutuskan tali pertunangannya dengan seorang pramugari, Syawariah Zulkifli.

Ini disebabkan oleh pasangan itu yang tidak lagi mengikuti akaun masing-masing di laman media sosial selain sudah tidak memuat naik gambar bersama sejak sekian lamanya. Bahkan Syazwan dan Syawariah juga dilihat tidak menyambut lebaran bersama-sama meskipun merupakan tunangan.

syazwan zulkifly putus tunang

Terpanggil untuk menjawab spekulasi ini dek pertanyaan orang ramai, Syawariah sendiri telah mendedahkan kepada pengikutnya bahawa dia sudah pun berpisah dengan Syazwan selepas memulangkan cincin merisik dan pertunangan pada 31 Mac lepas.

syazwan zulkifly putus tunang

Walaubagaimanapun pramugari itu lebih senang untuk menyimpan sendiri mengenai punca perpisahan mereka, namun meminta semua orang mendoakan yang terbaik sahaja untuk pelakon lelaki itu.

Bahkan wanita itu enggan mengulas lanjut mengenai gambar mesra Syazwan dengan seorang wanita lain yang dimuat naik baru-baru ini.

“Isu gambar Syazwan bersama wanita lain itu biarlah pihak Syazwan sendiri yang jelaskan. Saya doakan yang baik baik sahaja untuk dia.”

syazwan zulkifly putus tunang

 

Syawariah juga mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada keluarganya yang memberikan sokongan sepanjang dia melalui fasa yang menyedihkan ini.

Semoga kedua-dua Syazwan dan Syawariah menemui sinar bahagia yang baru.

May 29th, 2020

Pelakon Syazwan Zulkifly sebelum ini mengakui telah mengikat tali pertunangan dengan pramugari, Syawariah Zulkifli pada 31 Ogos tahun lalu.

syazwan zulkifly putus tunang

Namun segalanya dikhabarkan musnah apabila gambar pertunangan mereka telah dipadam di laman Instagram masing-masing.

Menguatkan lagi dakwaan ini, Syazwan yang popular menerusi drama Cinta Tanpa Henti ini tidak lagi mengikuti akaun Instagram tunangnya “@sya.zulkifli”.

Malah perkara yang sama juga turut dilakukan Syawariah apabila akaun Syazwan juga didapati tiada dalam senarai pengikutnya di laman berkenaan.

Namun keadaan ini lebih hangat diperkatakan apabila Syazwan telah memuat naik gambar bersama perempuan lain di akaun instagramnya.

Foto mesra tersebut seakan memberi gambaran bahawa beliau kini telah menemui pasangan baru, sekali gus menguatkan lagi dakwaan dirinya telah putus tunang.

syazwan zulkifly putus tunang

Bagaimanapun Syazwan difahamkan bertindak memadam gambar tersebut atas sebab-sebab tertentu.

Menjengah ke akaunnya ketika ini, posting sambutan Aidilfitrinya juga seakan tiada khabar berkenaan tunangnya.

Hal ini kerana, beliau hanya memuat naik entri bersama keluarganya sahaja dengan ucapan ringkas.

View this post on Instagram

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin dari Keluarga kecil kami..😘😘😘😘

A post shared by Syazwan Zulkifly (@syazwanzulkifly) on

“Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin dari Keluarga kecil kami”

Biarpun lebih 10 tahun mengenali tunangnya, ikatan ini dikhabarkan terputus di tengah jalan.

Terdahulu, menerusi siaran langsung di Instagram “IG live” ada pengikutnya turut bertanya berkenaan status terkini Syazwan, namun beliau dikatakan langsung tidak mengendahkan soalan berkenaan seolah-olah takut untuk memberi jawapan terhadap ajukan tersebut.

syazwan zulkifly putus tunang

Sehingga kini, langsung tiada apa-apa berita berkenaan status Syazwan. Diharapkan segala spekulasi yang timbul kembali pulih agar kemelut yang berlaku dapat diselesaikan dengan sebaik mungkin.

May 16th, 2020

Syazwan Zulkifly merupakan antara selebriti yang berani dan lantang dalam menyuarakan pendapatnya mengenai apa-apa isu yang berlaku dalam industri seni tanah air.

Terbaru, pelakon berbakat itu telah menghamburkan satu kritikan padu kepada individu yang juga merupakan penggiat seni kerana tidak boleh menerima apabila drama garapannya tidak diterima penonton.

syazwan zulkifly tempelak enggiat seni marah penonton

Syazwan menyatakan bahawa segala maklum balas daripada penonton, tidak kisah sama ada kritikan mahupun sokongan sepatutnya diambil kira sebagai salah satu proses pembelajaran.

“Bila hang (kau) bantai balik penonton dengan cara begitu, tahap dewa betul hang ni. Apabila puji cerita hang ‘best’, ‘kembang’ tak ingat.”

Lelaki itu juga tidak bersetuju apabila penggiat seni yang tidak dapat menerima kritikan terus memberontak dan memanggil penonton sebagai bodoh.

Bukan satu keperluan untuk penonton bagi mengetahui masalah yang dihadapi oleh pihak produksi seperti bajet atau pun isu umur, paling penting ialah cerita itu menarik atau pun tidak.

“Kalau kene kritik, terima dan belajarlah dari kesilapan. Apa ‘level’ hang dah takkan buat salah ka? Hang memang betul saja memanjang? Janganlah cakap penonton bodoh.”

Dia turut menyelar individu tersebut kerana menghamburkan kata-kata tidak sensitif kepada penonton. Ini kerana mereka adalah kunci yang paling utama untuk memastikan rating yang baik selain jaminan projek syarikatnya pada masa hadapan.

syazwan zulkifly tempelak enggiat seni marah penonton

Individu tersebut diminta supaya bersyukur kerana ramai yang memberikan perhatian kepada drama yang dihasilkannya meskipun jalan cerita yang tidak seberapa. Lagi susah sekiranya tiada siapa pun yang kisah dengan produk yang dikeluarkan.

“Buat segan (malu) orang industri saja.”

Walaubagaimanapun, Syazwan tidak menyebut secara langsung siapakah individu yang dimaksudkan itu.

Sumber: Harian Metro