June 19th, 2017

Minggu lepas, foto “screenshot” perbualan antara suami Adira, Datuk Red bersama seorang gadis di Instagram mula tersebar di Internet.

Menghangatkan lagi berita tersebut, ia dikatakan berlaku sebelum Adira bersalin anak perempuannya. Walaubagaimanapun, Datuk Red sudah memberitahu bahawa mesej tersebut tidak membawa maksud apa-apa dan sekadar usikan nakal sahaja.

Namun, ketika perkara itu hangat diperkatakan, Adira turut terkena tempiasnya apabila ada sesetengah netizen mengkritik beliau dan menyatakan ia adalah karma buatnya yang “merampas” suami orang. Adira akui beliau terkilan dengan komen-komen negatif yang diterima.

Apabila kejadian seperti itu berlaku, kesannya adalah kepada saya. Orang akan kata padan muka dan gelak kepada saya. Saya bukan nak salahkan suami. Bukan saya tidak percaya, saya percaya dia boleh jaga diri,cuma apabila berlaku begini, nama saya yang dikaitkan sama. Apa yang negatif semua pergi kepada saya, itu yang buat saya sedikit terkilan.

Memang tidak mati kalau kena kata-kata negatif sebegitu, tetapi saya masih ada keluarga dan masih ada mak.  Apabila mereka kata bukan-bukan, seolah-olah saya ini jahat sangat.

Dalam pada itu, Adira memberitahu hubungan beliau dan Datuk Red tidak mempunyai sebarang masalah tetapi suaminya itu, belum lagi membicarakan isu mesej tersebut bersamanya.

Sumber Berita : Kosmo

Kredit Foto :  imagestore.co

June 16th, 2017

Suami kepada penyanyi Adira, Datuk Red bukanlah seorang selebriti tetapi semalam memang ramai juga yang hangat membicarakan tentang isu beliau “kantoi” bermesej dengan wanita lain dan ada dakwaan mengatakan ia berlaku sebelum Adira bersalin.

Tidak mudah melatah dengan isu panas itu, Datuk Red akui memang perkara itu terjadi tetapi ia adalah kerja-kerja nakal kakitangan beliau yang turut mempunyai kata laluan akaun Instagram dan Facebooknya.

Itulah, salah seorang staff saya ada tunjukan screenshot pasal cerita tu. Apa yang boleh saya katakan cerita itu memang benar terjadi. Saya percaya, ini mesti kerja-kerja ‘nakal’ staff saya. Buat pengetahuan ada dua orang staff yang memang tahu kata laluan akaun Instagram dan Facebook saya. Biasalah lelaki memang gatal, saya faham, ada masa mereka ni memang nakal sikit.

Tetapi setelah gadis tersebut berikan gambarnya dan kami rasa ia agak tidak ada apa yang menarik jadi kami pun tidaklah panjangkan cerita dan habiskan di situ sahaja.

Datuk Red juga enggan terlalu serius memikirkan isu tersebut dan memberitahu beliau sudah menjelaskan hal tersebut dengan isteri pertamanya dan juga Adira.

Waktu tersebarnya cerita ini saya bersama isteri pertama. Dia memang sudah masak dengan perangai saya. Dia langsung tidak mengambil kisah kerana tahu suaminya ini macam mana. Tetapi dengan Adira, saya perlu berjumpa dan slow talk dengannya terlebih dahulu sebelum dia tahu daripada mulut orang lain.

Cuma isu ini berbangkit sebab saya menegur seorang gadis. Cuba kalau saya tegur seorang makcik rasa-rasa akan jadi isu tak? Mesti tiada siapa peduli kan? Tapi saya tak ambil pusing tentang isu ini.

Pada masa yang sama, Datuk Red menegaskan beliau memang seorang yang peramah dan suka untuk bergurau. Oleh itu beliau suka bersembang dan menegur semua orang.

Sumber Berita : Media Hiburan

June 15th, 2017

Sejak minggu lepas, kecoh dengan isu beberapa selebriti Malaysia yang didakwa menggoda wanita. Terbaru, suami kepada penyanyi Adira, Datuk Red turut terpalit dengan isu yang sama apabila perbualan beliau bersama seorang wanita di Instagram hangat diperkatakan di laman form CARI.

Beberapa  “screenshot” perbualan tersebut turut dikongsikan di laman forum berkenaan dan ada yang mendakwa ia berlaku sebelum Adira melahirkan anak pertamanya.

Berikut antara bukti perbualan Datuk Red :-

Sejauh mana kebenaran perkara ini tidaklah kami ketahui, tetapi kami harap kedua-dua isterinya  baik-baik sahaja. Nantikan apa pula kenyataan Datuk Red mengenai isu panas ini.

Sumber Berita : Forum CARI