Written by serenity | August 29th, 2017

Pelakon Nonny Nadirah menafikan dan sanggup bersumpah bahawa dia tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa dengan suami Adira, Datuk Red.

mStar Online melaporkan, Nonny juga menafikan pernah bertemu mahupun berhubung dengan lelaki itu.

Sumpah demi Allah, saya tak pernah berjumpa, berhubung atau menjalinkan hubungan cinta dengannya (Datuk Red).

Saya tidak pernah memberikan nombor telefon kepadanya dan tidak tahu dari mana dia dapat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | October 19th, 2015

Artis hot Fara Mendoza yang sebelum ini menimbulkan kontroversi setelah mendedahkan perbualannya dengan Fizz Fairuz di WeChat telah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya semalam.
 photo 12081137_188145544854277_1553758584_n.jpg
Namun begitu, Fara menulis di akaun Instagram miliknya yang dia hanya mengalami kecederaan dalaman walaupun mengalami kesakitan.


 photo Screen Shot 2015-10-19 at 9.57.25 AM.png
Ada juga yang memberi komen bahawa Fara perlu muhasabah diri dan menganggap kejadian yang berlaku ialah satu teguran dari Allah SWT.


 photo Screen Shot 2015-10-19 at 10.02.07 AM.png
Apa pun, mari kita bersama doakan Fara sembuh segera. Semoga Fara dapat lebih banyak job selepas ini supaya kami boleh menonton lakonannya. Good luck!

Jom bersama-sama kami menyelusuri keindahan seni dan budaya orang asli dan pribumi dari Malaysia dan negara-negara…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 13 October 2015

Written by serenity | October 13th, 2015

Ammar Alfian menafikan penglibatannya dalam satu video lucah bersama seorang pelakon lelaki tempatan lain, lapor BH Ahad, melalui akhbar The Star.

 photo image.jpg

Gambar: Utusan Online

Pelakon itu berkata penafian yang dibuat olehnya bukanlah satu publisiti murahan tetapi dia perlu membersihkan namanya dari terkait dengan gosip terbaru yang mungkin menyebabkan dia kehilangan peluang pekerjaan dalam bidang lakonan.

Saya terkejut apabila diberitahu tentang video itu. Saya kecewa kerana gosip itu menyebabkan penerbit tidak mahu mengambil risiko menawarkan saya berlakon.

Ammar atau nama sebenarnya Ammar Alfian Mohd Zakri merujuk kepada rakaman video satu pasangan yang melakukan hubungan seks bersama seorang lelaki lain.

Manusia boleh berubah dan saya tidak mahu dianggap budak jahat selamanya.

Pelakon Atikah Suhaime, 24, juga menafikan dirinya mempuyai kaitan dengan video tu, tetapi mengakui dia rapat dengan Ammar dan lelaki yang dirakamkan dalam video itu.

 photo image 1.jpg

Gambar: Utusan Online

Ia tidak benar. Saya tidak pasti bagaimana isu itu boleh timbul. Kami berkawan baik dan pernah berlakon bersama dalam satu siri televisyen. Mungkin ada yang nampak kami rapat dan kemudian mereka tampil dengan gosip itu.

Hasil carian kami, Ammar dan Atikah pernah berlakon bersama dalam drama Puteri Gunung Ledang yang diterbitkan oleh A. Aida dan disiarkan di HyppTV. Antara pelakon lain yang membintangi drama tersebut ialah Sabhi Sadhi, Amyza Aznan, Aida Khalida, Mimi Ernida, Idris Khan dan Keena Mentor.

Siapa pula pelakon lelaki yang lagi satu turut dikaitkan dengan video itu?

Apa pun, jika berada di pihak yang benar tiada apa yang perlu ditakutkan, kerana lambat laun kebenaran akan timbul dalam apa cara sekalipun. Diharap mereka bertiga bersabar dengan dakwaan yang boleh tahan hangat ini.

Untuk info dan pelbagai aktiviti Festival of ASEAN Cultural Expressions 2015 – 15-20 Oct 2015 LIKE & SHARE page ini #face_2015

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 10 October 2015

Written by serenity | October 11th, 2013

Susulan dari laporan mengenai Fauzi Nawawi yang dikaitkan mempunyai skandal dengan Noni AF5 seperti yang dilaporkan Harian Metro semalam, mStar Online melaporkan hari ini yang aktor itu memberitahu dirinya rasa malu dikaitkan dengan wanita yang bukan isterinya:-

Sudah-sudahlah nak kaitkan saya dengan wanita lain. Pada usia mencecah 40 tahun, saya rasa malu pula apabila digosipkan mempunyai skandal.

Rasa macam tak logik saya dikaitkan dengan Noni kerana saya hanya pernah bekerjasama menerusi drama Aiman Tempe, Jentera Jenteng Pilihan Raya dan Kiambang sahaja dengannya.

Dia juga turut terlibat menjayakan promosi produk Aqua Terapi yang diusahakan oleh syarikat saya dan isteri iaitu Perfect Illusion Corporation Sdn Bhd.

Ceritanya lagi, Lisdawati sudah faham isu seperti ini dan tidak hairan, kerana Lisda sering bersama dirinya dan Noni semasa membuat promosi produk. Fauzi juga bimbangkan reaksi teman lelaki Noni terhadap gosip tersebut:-

Tetapi apa pula kata teman lelaki Noni apabila isu ini menjadi serius? Saya harap gosip saya berskandal dengan wanita lain tidak lagi diberitakan. Cukup-cukuplah. Anak-anak saya pun dah besar, rasa kurang manis apabila berita ini keluar. Apatah lagi saya dan Lisda merancang untuk menambah anak pada tahun hadapan.

Sementara itu, Noni dikatakan baru saja menyambut ulang tahun kelahiran teman lelakinya seperti yang dikongsikan di Instagram beliau:

 photo Screen-Shot-2013-10-10-at-113553.png
 photo Screen-Shot-2013-10-10-at-122350.png

Untunglah Fauzi kerana Lisda sentiasa setia disisinya atas dasar kepercayaan walaupun bukan sekali ini saja gosip tentang Fauzi mempunyai skandal timbul. Tahniah diucapkan.