Written by AbangNara | December 3rd, 2010

siti aishah

Bekas Permaisuri Agong, Siti Aishah Abdul Rahman hari ini memfailkan saman terhadap pakar paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers kerana telah bertindak melanggar maklumat sulit baginda.

Siti Aishah yang juga sebagai plaintif turut memfailkan saman ke atas bapa kepada Syed Abdullah iaitu Syed Hussein Al-Attas yang merupakan defendan kedua.

Berikutan itu, tarikh pendengaran interparte ditetapkan pada 22 Disember ini di Temerloh, Pahang.

Dalam saman tersebut, Siti Aishah memohon perintah injuksi bagi melarang defendan pertama, Syed Abdullah dan defendan kedua, Syed Hussein untuk tidak mendedahkan sama ada secara lisan atau dalam blog-blog, surat khabar atau wakil-wakil mereka sebarang maklumat mengenai plaintif.

Kronologi kisah ini boleh dibaca di sini dan di sini.

Komen kami: Akhirnya mantan permaisuri Agong telah pun mengambil atas tindakan yang memalukan nama beliau. Sama-sama kita tengok episod ini di mahkamah. Rasanya ini saman malu sebab mendedahkan perkara peribadi.

Written by AbangNara | November 18th, 2010

uncle seekers siti aishah

Niat yang suci dan murni sungguh Uncle Seekers ini. Mungkin ramai yang membencinya tetapi tujuan utama Uncle Seekers membongkarkan kisah “cinta syhh”nya bersama Siti Aishah adalah kerana dia tidak mahu melihat Siti Aishah dikongkong lagi. Kata Uncle Seekers, dia hanya mahukan Siti Aishah diberikan kebebasan.

[note]Berikan dia (Aishah) kebebasan dan jangan halang dia untuk berkahwin dengan lelaki yang disukainya.[/note]

Dan ternyata Uncle Seekers memang berani. Walaupun diugut oleh pelbagai pihak selepas pembongkaran kisah cintanya bersama Siti Aishah, Uncle Seekers masih rileks dan tak gelabah. Katanya buat apa dia perlu takut sedangkan dia bercerita perkara yang benar beserta bukti-bukti yang kukuh. Tapi kami agak tak faham dengan maksud sebenar “cinta syhhh”.

[note]Bagaimanapun, cinta antara saya bukanlah cinta dalam erti kata sebenar. Atas dasar itu juga saya menggelarnya ‘cinta syyhh'[/note]

Dan untuk makluman anda semua, kesemua cerita-cerita yang dipaparkan di blog Uncle Seekers terjadi hanya dalam masa 2 bulan sahaja. Uncle Seekers dan Siti Aishah sudah tidak berhubung sejak Julai lalu. Pelik jugak kenapa selepas beberapa bulan baru tiba-tiba Uncle Seekers nak mendedahkan cinta syhh dia ini. Mungkin ada motifnya yang tersendiri.

Kini di blog Uncle Seekers, part 6 kisah cinta syhhnya bersama Siti Aishah sudah pun dikeluarkan. Pandangan ikhlas kami, semakin hari semakin mengarut je cerita yang dikeluarkan. Macam tak ada motif je. Mungkin Uncle Seekers sengaja nak mencari populariti murahan dengan cara ini. Kita tunggu dan lihat sahajalah.

Untuk anda yang masih blur tak tahu apa-apa, sila baca entri terdahulu tentang Uncle Seekers dan SIti Aishah.