November 19th, 2020

Fuh, pejam celik pejam celik, dah hampir sebulan juga kita ber”kurung” dalam rumah untuk PKP 2.0 ini. Ha, pasti anda dah tak sabar nak tunggu PKP 2.0 ini tamat kan? Iyerlah, sudah tentu banyak aktiviti yang telah dirancang untuk menghilangkan kebosanan duduk di rumah.

pkp 2020

Apa pun yang penting jangan lupa patuhi SOP walau ke mana jua anda pergi. Pakai topeng, jarak 1 meter dan sentiasa “sanitize” tangan untuk memastikan kebersihan.

applikasi mysejahtera

Buat anda yang tak ada idea nak buat apa selepas PKP 2.0 ini tamat, jangan risau sebab kami ingin kongsikan beberapa aktiviti best yang pastinya kembali menceriakan hidup anda. Lagi syok sekiranya semasa melakukan aktiviti-aktiviti ini, anda bawa bersama Samsung Galaxy Note20 Ultra untuk merakamkan detik-detik penuh bermakna ini. Lepas tue muatnaik ke laman sosial Facebook atau Instagram anda. Confirm makin bertambah followers.

samsung galaxy note 20

Kafe hopping

Sudah tentu banyak kafe/restoran yang anda ingin kunjungi sebaik sahaja tamat PKP 2.0 ini. Iyerlah, hari-hari makan di rumah pun bosan jugak kan?

samsung galaxy note

Nak juga cuba pencuci mulut seperti pavlova, kek coklat dan puding karamel. Jangan lupa untuk tangkap gambar kesemua makanan tersebut sebelum dimakan dengan menggunakan Galaxy Note20 Ultra.

cafe hopping

Lepas itu upload ke Instagram dengan caption “jemput makan”. Confirm para pengikut anda akan terliur.

P.S: Pastikan jangan lupa OOTD jika kafe tersebut mempunyai hiasan yang unik. Barulah hipster!

Beriadah di taman permainan

Sekiranya anda sudah berkeluarga dan mempunyai anak, jangan lupa untuk membawa mereka beriadah di taman permainan untuk persekitaran yang berbeza. Iyerlah, sepanjang PKP ini asyik main dalam rumah je. Mesti bosan. Bagilah mereka peluang main gelongsor, jongkang-jongket dan buaian. Jangan lupa tangkap gambar dan ambil video aksi comel mereka menggunakan Samsung Galaxy Note20 Ultra. Anda boleh “edit” dengan letak efek menarik untuk membuatkan gambar/video tersebut lebih bombastik!

Buat “indoor” shooting

Sekiranya di waktu ada membaca artikel ini dan PKP masih lagi berlangsung, maka diingatkan janganlah kita stress. Banyak sebenarnya aktiviti yang kita boleh lakukan di rumah seperti mengambil gambar “indoor”. Contoh kalau anda memang suka ke café untuk menikmati pelbagai jenis makanan, jangan lupa gunakan Samsung Galaxy Note20 kerana anda boleh gunakan S Pen untuk melakukan “editing” dengan lebih berseni.

samsung galaxy note editing

samsung galaxy note image

Ok mesti anda tertanya-tanya kan kenapa kami selalu selitkan Samsung Galaxy Note20 Ultra setiap kali nak ambil gambar dan video? Secara hakikatnya memang pelbagai fungsi ataupun features yang siap sedia yang ada boleh gunakan untuk menyerlahkan kreativit anda. Kami tak berapa kreatif sangat tapi yang pasti anda di luar sana mesti lebih berbakat!

samsung galaxy note

Hebat kan? Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan Samsung Galaxy Note20 Ultra dan meriahkan lagi gambar dan video anda ketika melakukan apa jua aktiviti.

Dapatkan Galaxy Buds+ Secara Percuma

samsung galaxy note20

Sehingga 30 November ini, Samsung dengan murah hati menawarkan promosi percuma Galaxy Buds+ yang bernilai RM599 secara percuma dengan pembelian setiap Galaxy Note20, Galaxy Note20 5G, dan Galaxy Note20 Ultra 5G. Ini la baru mantap, anda dapat menikmati “experience” bukan sahaja dari segi visual, malah dari segi audio pun memang syok.

PS : Anda memang kena cepat kalau nak tebus Galaxy Buds+ nie pasal memang terhad jadi first come first serve!

Anda hanya perlu

  1. Buat pembelian Galaxy Note20, Galaxy Note20 5G atau Galaxy Note20 Ultra 5G.
  2. Layari laman promosi Samsung dan tekan butang “Redeem Now”. Lepas je anda daftar akaun Samsung, anda isi je maklumat yang diperlukan berserta dengan resit pembelian
  3. Dah siap semua, Samsung akan hantarkan Galaxy Buds+ dalam masa 30 hari bekerja. Puas!

Maklumat lanjut laman rasmi Samsung



November 9th, 2020

Suka main TikTok? Suka kongsi video kehidupan anda di IG Stories? Hobi anda ambil gambar tak kira siang atau malam?

Ha, kalau jawapan untuk ketiga-tiga soalan di atas adalah “ya”, maka kami ingin mencadangkan sesuatu yang bakal menyempurnakan aktiviti-aktiviti tersebut

samsung galaxy note 20

Yes!!! Inilah dia Samsung Galaxy Note20, telefon pintar terbaru daripada Samsung dengan S Pen yang memberikan anda kepuasan, kesempurnaan dan kejituan apabila merakam video atau mengambil gambar. Tiada lagi masalah gambar “blur”, video bergetar, atau “ala asal gelap sangat gambar nie”. Memang sesuai sekiranya anda bercita-cita nak menjadi seorang TikTokers ataupun Instafemes. Samsung Galaxy Note20 bakal menyempurnakan gaya hidup anda.

Ok sembang banyak tak guna, jom kita tengok apa yang Samsung Galaxy Note20 boleh lakukan:-

Rakam vlog macam filem

samsung galaxy note 20

Andainya anda seorang yang mempunyai banyak idea yang ingin dikongsikan di media sosial, Samsung Galaxy Note20 boleh menjadi alat yang akan menyerlahkan lagi bakat anda. Dengan rakaman video 8K serta 24fps “natural motion blur”, anda boleh menonjolkan ciri-ciri cinematik seperti di dalam filem. Kreativiti anda kini boleh diterjemahkan menggunakan Samsung Galaxy Note20.

Video yang lebih lancar dengan paparan 120Hz (Galaxy Note20 Ultra sahaja)

Apa guna rakam video tapi bila tengok balik di skrin nampak tak “smooth”. Ha, dengan Samsung Galaxy Note20 Ultra ini, korang tak perlu risau. Paparan skrinnya adalah 120Hz, menjanjikan pengalaman melihat video serta melakukan penyuntingan dengan mudah, tepat dan jitu, sama ada anda menggunakan jari atau guna S Pen. No problem at all!!

Kawalan “zoom” yang dinamik

samsung galaxy note

Pernah bercita-cita nak buat video macam dalam filem Matrix? Ala yang boleh buat slo-mo elak peluru macam Neo. Ha, dengan Samsung Galaxy Note20, itu semua boleh jadi kenyataan sebab anda boleh mengawal kelajuan zoom dan tambahkan efek yang diingini. Tak payah nak beli kamera mahal-mahal. Cukup dengan telefon pintar ini sahaja.

AI Single Take

 

Fungsi AI Single Take ini akan membuat rakaman video berdurasi 5 hingga 15 saat menggunakan kesemua lensa yang terdapat pada kamera utama Samsung Galaxy Note20 pada pelbagai sudut dan gaya. Dengan hanya satu klik rakaman melalui fungsi ini, anda mampu untuk memilih gambar pilihan anda yang cantik, sama ada dalam bentuk boomerang, video berulang, gambar dengan efek hitam putih dan banyak lagi. Lepas tue anda boleh pilih yang mana paling kebabom untuk dikongsikan di media sosial. Memang makin bertambahlah followers anda selepas ini!

S Pen Yang Semakin Awesome

Power kan? Itu belum kira kehebatan S Pen Samsung Galaxy Note20 yang semestinya telah ditambahbaik untuk memudahkan anda melakukan sebarang kerja. Untuk model kali ini, latensi S Pen ini telah dikurangkan sehingga 9ms untuk model Galaxy Note20 Ultra dan 26ms untuk Galaxy Note20, sekaligus membolehkan anda menulis/menyunting tanpa sebarang “lag”.

Kalau anda memang pandai melukis, memang terasa seperti anda sedang melukis di atas kertas. Hebat kan? Itu belum kira pelbagai jenis Air Gesture yang memudahkan hidup anda seperti Recent App, Delete, Kembali ke Laman Utama dan macam-macam lagi. Memang awesome sungguh Samsung Galaxy Note20 ini.

Dynamic AMOLED 2X (Galaxy Note20 Ultra sahaja)

samsung galaxy note 20

Last but not least, paparan skrin Samsung Galaxy Note20 Ultra dikuasakan oleh Dynamic AMOLED 2x yang memberikan kecerahan maksimum. Tak ada lagi masalah tak boleh baca mesej dari boss anda ketika berada di bawah panas terik cahaya matahari. Kesemuanya akan terpampang dengan jelas, tak kira sama ada tulisan, gambar atau pun video. Hebat kan?

Kagum kan dengan kehebatan Samsung Galaxy Note20 ini? Ha, anda pasti akan bertambah kagum apabila memilikinya sebab memang banyak gila fungsi yang best-best untuk mereka yang ingin menjadi seorang Instafemes/TikTokers popular. Maklumat lanjut layari laman rasmi Samsung