October 19th, 2020

Sering memuat naik foto adegan mesra bersama pelakon Zul Ariffin, peminat dan netizen mula membuat spekulasi bahawa Ruhainies dan pelakon itu kini sedang hangat bercinta.

Malah, ada juga sesetengah peminat mennyifatkan video, gambar dan setiap kapsyen yang ditulis pada setiap entri Instagram sebagai keterlaluan atau dengan kata lain, ‘over’.

Namun, Ruhainies tampil menjelaskan bahawa dirinya tidak kisah dengan persepsi peminat kerana mengakui dia kini sangat selesa berlakon dan bergandingan dengan Zul Ariffin dalam setiap naskah drama yang diterbitkan.

Beranggapan bahawa spekulasi mengenai cinta lokasi dan harapan peminat supaya hero dan heroine bercinta di alam realiti sebagai perkara biasa dalam industri seni, Ruhainies berkata bahawa pengalaman berlakon dengan Zul adalah sangat mudah kerana sudah serasi.

“Saya okay saya dengan persepsi mereka. Apa yang penting saya dah buat kerja. Diakui, berlakon dengan Zul sangat mudah. Sebelum ini saya dengar Zul seorang yang garang dan macam-macam lagi. Tapi bila berlakon sama, dia sebaliknya. Dia jenis ‘happy go lucky’, kelakar da kami sekelapal. Memang seronon dapat berlakon bersama. Suka berkawan dengan dia.”

Dalam pada itu, Ruhaines turut menambah bahawa bukan sahaja pelakon, malah bekerjasama dengan pengarah dan pasukan yang bagus adalah merupakan satu rezeki dalam bekerja.

View this post on Instagram

“How your eyes fall on me so undistracted.” . #wifisebelahrumah

A post shared by @ ruhainies7 on

Perkembangan terkini, Ruhainies dan Zul Ariffin difahamkan akan tampil dengan drama terbaru bertajuk Wifi Sebelah Rumah dan bakal ditayangkan di saluran TV3 tidak lama lagi.

Sumber : Harian Metro

August 31st, 2020

Menyambut hari kelahiran yang ke-28 baru-baru ini, pelakon Ruhainies dilaporkan telah meraikannya hampir 15 kali dan ternyata telah menarik perhatian netizen gara-gara menyambut hari jadi terlalu kerap dalam sebulan

Pelakon Ruhainies menerusi instagramnya pada malam Sabtu lalu telah merakamkan ucapan terima kasih kepada peminat serta orang sekeliling kerana meraikan hari istimewanya itu.

Pemilik nama Nur Ruhainies Farehah ini memuat naik foto serta video majlis sambutan ulang tahun yang diadakan di sebuah hotel di Kuala Lumpur.

“Kek hari jadi saya yang ke-15 untuk tahun ini. Terima kasih Allah kerana hantarkan orang-orang yang baik dalam hidup saya..untuk segala rezeki, rahmat dan cinta. Saya bersyukur. My last birthday celebration last night! Cukup genap sebulan. Tak ada lagi lepas ni okey, jangan bazir duit,”

Perkongsian di Instagram itu telah mengundang komen netizen yang mempersoalkan tindakan Ruhainies yang menyambut ulang tahun kelahiran sebanyak 15 kali dalam masa sebulan.

 Ada juga yang memberi pendapat bahawa sambutan yang terlalu banyak kali itu tidak perlu diadakan dan membandingkan ianya dengan orang yang tidak berkemampuan untuk menyambutnya walaupun sekali seumur hidup.

Ruhainies sebelum ini telah mendapat perhatian kerana rekaan kek sambutan hari jadinya yang kelihatan pelik. Malah, netizen juga menyifatkan kek tersebut sebagai menyeramkan dan ada juga yang menganggap ianya sesuatu yang lucu.

August 10th, 2020

Menghadiahkan beg tangan mewah edisi terhad sempena ulang tahun kelahiran yang ke-28 pelakon itu tempoh hari, ahli perniagaan yang juga kekasih hati pelakon Ruhainies yang dikenali sebagai Mr. E mendedahkan dirinya telah menghadiahkan lebih enam beg tangan kepada pelakon itu dan setiap satu dianggarkan bernilai puluhan ribu.

Kekasih Hadiahkan Beg Tangan Harga Puluhan Ribu Buat Ruhainies

Katanya, tidak mengapa untuk berbelanja mewah buat orang yang tersayang kerana beliau memang suka memberikan hadiah edisi terhad dan tidak mudah didapati di mana-mana buat kekasihnya itu.

“Macam beg tangan, harganya tidak perlulah saya kongsikan. Cuma ya, saya boleh kata dalam puluhan ribu. Hadiah istimewa untuk yang tersayang, mengapa tidak?”

Ujar lelaki itu lagi, Ruhainies merupakan seorang insan yang cukup istimewa di matanya. Menurutnya lagi, beliau juga turut mengakui sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami kepada aktres itu.

ruhainies terima hadiah beg tangan bernilai puluhan ribu daripada kekasih

“InsyaAllah jika tiada aral melintang, kami akan mendirikan rumah tangga selepas kakaknya berkahwin, sebagaimana permintaan ibu bapa Ruhainies.”

Malah turut memohon agar orang ramai mendoakan yang terbaik buat dirinya dan kekasih semoga segala perancangan untuk mendirikan rumah tangga dipermudahkan.

ruhainies terima hadiah beg tangan bernilai puluhan ribu daripada kekasih

“Kalau bukan tahun ini, kami mungkin akan mendirikan rumah tangga tahun hadapan. Apa pun, kami akan kongsikan berita gembira itu kepada semua nanti. Doakan yang terbaik.”

Terdahulu, Ruhainies menzahirkan rasa berang apabila sekeping foto mendedahkan wajah kekasihnya itu disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab di laman sosial.

Menurutnya, tindakan yang dilakukan individu itu adalah salah dan melanggar hak privasi orang lain. Hal ini kerana, dirinya belum bersedia untuk berkongsi wajah mahupun nama sebenar kekasihnya itu kerana bimbang kehidupannya sebagai seorang selebriti yang dikenali sering menjadi perhatian ramai akan membuatkan kekasihnya itu berasa tidak selesa.

Sumber: Harian Metro

July 26th, 2020

Semalam kecoh seketika di media sosial apabila sebuah video memaparkan Ruhainies sedang menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-28 di suatu lokasi yang tidak diketahui. Namun, yang menjadi bualan hangat netizen itu adalah apabila kek yang disediakan sempena ulang tahun itu agak pelik dan boleh dikatakan agak melucukan.

Mungkin sambutan yang dibuat khas untuknya itu akan diingati sampai bila-bila dek kerana sebiji kek tersebut. Mana tidaknya, ramai netizen menyifatkan kek tersebut agak menyeramkan kerana jauh sekali seperti muka selebriti itu.

Ruhainie yang ditemui berkata, dia sangat menghargai sambutan berkenaan dan sama sekali tidak melihat akan dekorasi serta hiasan kek itu sebagai suatu perkara yang memalukan.

Dia yang pada ketika itu berada di Pulau Pinang untuk menghadiri majlis perkahwinan sepupunya dan tidak tahu menahu mengenai kejutan sambutan hari jadinya yang jatuh  pada hari Isnin ini.

View this post on Instagram

“Learn to see the good in everything.” . Small advance birthday celebration last night. I heard my birthday cake went viral today. First of all, i nak ucap thanks to the talented baker @syauki_khozaid ? i love your cake. Sedap sangat! Even last minute dia still nak buat surprise for me by making me that cake. I seriously taktahu yang i akan receives cakes, surprises or anything. I decided to come to Penang at very last minute since i baru manage to arrange my schedule to attend my cousin’s wedding which is on today’s date. ?Well, Im proud and amaze with your talent. Bukan senang nak buat cake sedap mcm tu and the most important is your efforts untuk buat cake for me even you baru dapat info that i am coming to Penang last night. Whatever people wanna say about the cake, i don’t mind. As long as I enjoyed the night and im so happy with the surprises! Thank you so much to @faezmaleks for the arrangement and thank you @thepines.co for the lovely decorations ? not to forget, thank you to @ariffr35 and @cekap_privateprotector for taking care of me along the journey from KL – PNG & PNG – KL ? . ?: @mastermus86

A post shared by @ ruhainies7 on

“Apabila saya berkongsi video di instagram, ramai pula komen mengenai rupa kek tersebut yang dikatakan macam hantu dan sebagainya.. bagi saya, soal rupa itu tak jadi masalah kerana kek itu disiapkan dalam masa singkat. Kata pembuat kek, sepatutnya dekorasi menyerupai Barbie tapi kali ini mungkin kesuntukan masa, hasilnya lain sikit. Tak kisahlah yang penting nampak kesungguhan dan rasanya sedap sangat!”

Dia yang berkongsi video sambutan tersebut di laman Instagram storiesnya itu turut mengulas lanjut mengenai reaksi daripada netizen yang melihat rakaman tersebut. Menurutnya, dia hanya tertawa melihat komen-komen mereka di luar sana.

“Rasa lawak baca komen mereka, saya dengan adik ketawa sahaja. Biasalah setiap orang ada pendapat masing-masing,”

Tambahnya lagi, kek tersebut jika dilihat dalam video memang kelihatan agak pelik namun bila berhadapan sebenarnya rupa kek itu tidaklah teruk sangat seperti yang digambarkan.

Ruhainies turut sempat mengucapkan terima kasih kepada pembuat kek berkenaan yang dikenali sebagai Shauki dan juga kepada mereka yang menganjurkan sambutan hari jadi berkenaan.

Sumber: mStar Online