June 25th, 2020

Terpaksa meninggalkan tunangnya Isa Khan untuk menjalankan perniagaan mereka berseorangan, pelakon Risteena Munim akui risau dan bimbang apabila perlu meninggalkan Isa seorang diri.

risteena isa khan tak boleh berenggang

Menurut Risteena, ia merupakan dugaan paling berat sepanjang bertunang apabila beliau dikhabarkan perlu melakukan penggambaran dan Isa perlu mengendali perniagaan mereka secara bersendiri.

“Biasanya kami ke mana-mana bersama, makan bersama, jumpa orang bersama, buat bisnes bersama.”

Bagaimanapun, Risteena yakin Isa mampu mengawal, menyelia dan menguruskan bisnes Lovit yang mereka jalankan bersama-sama sejak tahun lalu itu biarpun tanpanya di sisi.

risteena isa khan tak boleh berenggang

Terdahulu, Risteena diraikan sempena ulang tahun perkenalan mereka dengan pemberian sebuah kereta mewah jenis Audi A5 daripada Isa.

Kejutan yang diterima Risteena itu mula menjadi perhatian netizen selepas Isa dikatakan seorang yang amat penyanyang dan menghargai bakal isterinya.

Isa juga sempat mengumpul wang selama enam bulan untuk menghadiahkan Risteena kereta berkenaan, lantas mengutuhkan lagi ikatan cinta mereka yang terpahat dalam hati kedua-dua belah pihak.

Untuk rekod, Isa dan Risteena telah melangsungkan pertunangan di Bali, Indonesia pada 23 November tahun lalu. Pasangan ini dijangka bakal menamatkan zaman bujang sekitar hujung tahun ini.

Sumber: Gempak

Advertisement
June 23rd, 2020

Akui tidak sangka menerima hadiah berupa sebuah kereta mewah sempena ulangtahun perkenalan mereka baru-baru ini, pelakon Risteena zahir rasa gembira dan bangga melihat satu persatu kejayaan yang dicapai tunangnya, Isa Khan.

isa khan risteena kereta audi

Jelas Risteena, beliau langsung tidak tahu menahu mengenai kejutan yang dirancang Isa malah akui tidak terlintas tunangnya akan menghadiahkannya sebuah kereta.

“Saya sangat gembira dan bangga dapat melihat satu persatu kejayaan yang Isa capai sekarang.

Kata Risteena, dirinya amat beruntung memiliki pasangan serajin Isa yang tidak pernah henti berusaha untuk membahagiakannya dan mendapatakan apa yang dihajati.

“Saya beruntung ada pasangan seperti Isa yang selalu berusaha untuk membahagiakan saya. Pasangan lain ada cara mereka sendiri. Masing-masing punya cara.”

isa khan risteena kereta audi

Terdahulu, menerusi muat naik video di laman Instagram Isa, Risteena difahamkan menerima kereta mewah jenis Audi dengan plat pendaftaran khas dan stiker bercetak Isa X Ris. Lebih mengejutkan. Kereta mewah model tersebut juga dikhabarkan berharga sekitar RM339,000.

View this post on Instagram

. . Pada mula saya mengenali awak, saya tahu awak seseorang yang ISTIMEWA, dan awak dah buktikan pada saya sekarang, hanya dalam masa yang terlalu singkat, but you did it! ♥️ . Ini kejayaan awak sayang. Always proud of you! Perasaan cinta saya pada awak masih sama macam dulu dan masih kekal sehingga sekarang malah semakin bertambah hari demi hari. I swear! . Janji saya pada awak, saya akan sentiasa ada dengan awak tak kira apa keadaan sekalipun. Saya happy bila tengok satu-satu kejayaan yang awak capai sekarang. Saya akan terus ada sehingga awk capai semua impian awak, sayang. I PROMISE. . Behind every successful man, there is a woman. I want to be that woman, forever :) . I love you so much @theisakhan ♥️ Thank you for everything ~ . FOR US~ . Big thanks to @cstproduction ♥️

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Untuk rekod, Risteena dan Isa melangsungkan hari pertunangan pada 23 November tahun lalu. Mengikut perancangan, pasangan ini dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini.

Sumber: Gempak

Advertisement
May 25th, 2020

Bella Astillah dan Risteena Munim pastinya antara dua selebriti yang sering mendapat perhatian netizen dan peminat.

Ada juga yang dah “menyampah” dengan kisah percintaan mereka dengan pasangan masing-masing.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Terkini, Bella Astillah telah tampil melalui IG untuk memberi sokongan moral terhadap Risteena yang telah mendapat kecaman bertubi-tubi.

Pergh, kalau Abang Nara kena macam ni, tak tahu la nak buat apa. Tapi kalau dah ada member artis macam Bella Astillah, mungkin bolehlah jadi teman mengadu kan?

Bella suka sangat tgk org yang tangani kecaman/masalah dgn positive. Biarlah mereka terus mencaci kerana mereka tidak sedar akan putaran hidup yang seperti roda.

Baru-baru ini Risteena telah menerima kecaman hebat apabila beliau kecoh satu dunia tentang kehilangan tunang tercinta selamat 30 minit. Biasa la, tengah bercinta tu, kalau dah clingy memang tak boleh nak buat apa la kan?

View this post on Instagram

 

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu? . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak ???? Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. ???? Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi ???? Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya? Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni ? . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde ? My parents dah boleh harapkan awak ? . I love you, sayang. Cinta hati saya :)

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Mungkin waktu dulu, ketika Bella masih lagi menghadapi krisis hubungan dengan Aliff Aziz, ramai juga yang mengecam beliau, sehingga hari ini. Tetapi bak kata orang kalau dah jodoh tu, memang takkan ke mana pun.

bella astillah aliff aziz rujuk

Pastinya Bella pun dah lali dengan kecaman ramai. Macam ni la bagus kalau dah ada rakan artis yang menerima kecaman bertubi-tubi, ada saja rakan yang datang memberi sokongan.

Sumber : Cari

Advertisement
May 20th, 2020

Lumrah pasangan tengah hangat bercinta, kalau boleh 24 jam mahu sentiasa mesej atau pun bersembang dalam telefon sekiranya tak dapat jumpa secara berdepan. Kalau hilang sekejap sahaja pun, sudah pasti akan rasa tak senang duduk.

Sama juga dengan pelakon Isa Khan yang tidak tentu arah apabila tunang kesayangannya iaitu Risteena diam seribu bahasa selama setengah jam tanpa khabar berita.

 

View this post on Instagram

 

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu? . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak ???? Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. ???? Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi ???? Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya? Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni ? . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde ? My parents dah boleh harapkan awak ? . I love you, sayang. Cinta hati saya :)

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Lelaki tersebut terus terbayangkan perkara buruk apabila segala usaha untuk menghubungi Risteena tidak berhasil. Sampai ingatkan ada perkara buruk yang terjadi kepada wanita itu sama ada diculik atau pun diragut.

Daripada entri yang dimuat naik di Instagram itu, pelakon wanita tersebut menjelaskan bahawa mereka biasanya akan bersembang menerusi panggilan telefon dalam perjalanan pulang ke rumah.

isa khan risaukan risteena

Pun begitu, disebabkan Risteena terserempak dengan banyak kereta polis, dia terpaksa membatalkan niatnya untuk memegang gajet tersebut.

“Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu.”

Lebih mengharukan apabila Isa Khan terus berkejar ke rumah tunangnya apabila wanita itu tidak dapat dihubungi selama setengah jam.

“10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. Kesian diorang!”

Dek tidak membalas segala jenis panggilan mahu pun mesej, Risteena mendedahkan bahawa dia telah dimarahi oleh Isa. Namun begitu, dia langsung tidak kisah kerana berasa disayangi apabila lelaki itu mengambil berat terhadap keadaannya.

isa khan risaukan risteena

Malah Risteena memberi amaran kepada sesiapa yang mempunyai niat buruk kepadanya supaya melupakan sahaja hasrat tersebut kerana Isa pasti akan mencarinya sehingga jumpa.

Pelakon wanita itu tidak lupa untuk menitipkan ucapan sweet kepada Isa selepas insiden tersebut dan menyatakan bahawa dia berasa selamat di bawah jagaannya.

To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde. My parents dah boleh harapkan awak.

Rata-rata pengikut yang membaca kisah tersebut mendoakan agar pasangan ini cepat berkahwin kerana seronok melihat hubungan mesra mereka.

Advertisement