October 27th, 2020

Susulan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) telah dilanjutkan, pelakon Isa Khan dan tunangnya Risteena Munim khabarnya masih belum membuat keputusan sama ada mahu meneruskan majlis perkahwinan mereka atau tidak.

Menurut Isa, majlis tersebut sepatutnya berlangsung sekitar November ini.

“Memang plan asal sekitar bulan November tetapi sekarang PKPB jadi kita tak tahu sama ada boleh teruskan atau tidak. Kemungkinan besar kita kena tunda. Nak tunda ke tarikh baru tu belum pasti lagi.”

Memetik laporan Gempak, pasangan itu dikatakan merancang untuk melakukan majlis akad nikah dan hanya dihadiri tetamu terdekat sahaja.

“Sebenarnya memang plan kami untuk adakan majlis akad nikah saja tahun ini. Majlis resepsi mungkin awal tahun depan. Sebab kami nak buat gathering untuk keluarga, kawan dan rakan media tapi dalam kuantiti yang sikit. Tapi itu pun tidak dibenarkan.”

Bagaimanapun, segalanya masih belum menemui kata putus rentetan penularan wabak COVID-19 dilihat semakin meningkat di negara ini.

“Kami pun tak pasti lagi macam mana, nak kena tengok keadaan COVID-19. Belum pasti lagi sama ada nak tunda semuanya ke tahun hadapan atau tidak.”

Untuk rekod, Risteena telah selamat mengikat tali pertunangan dengan Isa pada 23 November tahun lalu di Bali, Indonesia.

Sumber: Gempak 

June 25th, 2020

Terpaksa meninggalkan tunangnya Isa Khan untuk menjalankan perniagaan mereka berseorangan, pelakon Risteena Munim akui risau dan bimbang apabila perlu meninggalkan Isa seorang diri.

risteena isa khan tak boleh berenggang

Menurut Risteena, ia merupakan dugaan paling berat sepanjang bertunang apabila beliau dikhabarkan perlu melakukan penggambaran dan Isa perlu mengendali perniagaan mereka secara bersendiri.

“Biasanya kami ke mana-mana bersama, makan bersama, jumpa orang bersama, buat bisnes bersama.”

Bagaimanapun, Risteena yakin Isa mampu mengawal, menyelia dan menguruskan bisnes Lovit yang mereka jalankan bersama-sama sejak tahun lalu itu biarpun tanpanya di sisi.

risteena isa khan tak boleh berenggang

Terdahulu, Risteena diraikan sempena ulang tahun perkenalan mereka dengan pemberian sebuah kereta mewah jenis Audi A5 daripada Isa.

Kejutan yang diterima Risteena itu mula menjadi perhatian netizen selepas Isa dikatakan seorang yang amat penyanyang dan menghargai bakal isterinya.

Isa juga sempat mengumpul wang selama enam bulan untuk menghadiahkan Risteena kereta berkenaan, lantas mengutuhkan lagi ikatan cinta mereka yang terpahat dalam hati kedua-dua belah pihak.

Untuk rekod, Isa dan Risteena telah melangsungkan pertunangan di Bali, Indonesia pada 23 November tahun lalu. Pasangan ini dijangka bakal menamatkan zaman bujang sekitar hujung tahun ini.

Sumber: Gempak

June 23rd, 2020

Akui tidak sangka menerima hadiah berupa sebuah kereta mewah sempena ulangtahun perkenalan mereka baru-baru ini, pelakon Risteena zahir rasa gembira dan bangga melihat satu persatu kejayaan yang dicapai tunangnya, Isa Khan.

isa khan risteena kereta audi

Jelas Risteena, beliau langsung tidak tahu menahu mengenai kejutan yang dirancang Isa malah akui tidak terlintas tunangnya akan menghadiahkannya sebuah kereta.

“Saya sangat gembira dan bangga dapat melihat satu persatu kejayaan yang Isa capai sekarang.

Kata Risteena, dirinya amat beruntung memiliki pasangan serajin Isa yang tidak pernah henti berusaha untuk membahagiakannya dan mendapatakan apa yang dihajati.

“Saya beruntung ada pasangan seperti Isa yang selalu berusaha untuk membahagiakan saya. Pasangan lain ada cara mereka sendiri. Masing-masing punya cara.”

isa khan risteena kereta audi

Terdahulu, menerusi muat naik video di laman Instagram Isa, Risteena difahamkan menerima kereta mewah jenis Audi dengan plat pendaftaran khas dan stiker bercetak Isa X Ris. Lebih mengejutkan. Kereta mewah model tersebut juga dikhabarkan berharga sekitar RM339,000.

Untuk rekod, Risteena dan Isa melangsungkan hari pertunangan pada 23 November tahun lalu. Mengikut perancangan, pasangan ini dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini.

Sumber: Gempak

May 25th, 2020

Bella Astillah dan Risteena Munim pastinya antara dua selebriti yang sering mendapat perhatian netizen dan peminat.

Ada juga yang dah “menyampah” dengan kisah percintaan mereka dengan pasangan masing-masing.

bella astillah rujuk aliff aziz kini hamil

Terkini, Bella Astillah telah tampil melalui IG untuk memberi sokongan moral terhadap Risteena yang telah mendapat kecaman bertubi-tubi.

Pergh, kalau Abang Nara kena macam ni, tak tahu la nak buat apa. Tapi kalau dah ada member artis macam Bella Astillah, mungkin bolehlah jadi teman mengadu kan?

Bella suka sangat tgk org yang tangani kecaman/masalah dgn positive. Biarlah mereka terus mencaci kerana mereka tidak sedar akan putaran hidup yang seperti roda.

Baru-baru ini Risteena telah menerima kecaman hebat apabila beliau kecoh satu dunia tentang kehilangan tunang tercinta selamat 30 minit. Biasa la, tengah bercinta tu, kalau dah clingy memang tak boleh nak buat apa la kan?

View this post on Instagram

 

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu? . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak ???? Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. ???? Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi ???? Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya? Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni ? . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde ? My parents dah boleh harapkan awak ? . I love you, sayang. Cinta hati saya :)

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Mungkin waktu dulu, ketika Bella masih lagi menghadapi krisis hubungan dengan Aliff Aziz, ramai juga yang mengecam beliau, sehingga hari ini. Tetapi bak kata orang kalau dah jodoh tu, memang takkan ke mana pun.

bella astillah aliff aziz rujuk

Pastinya Bella pun dah lali dengan kecaman ramai. Macam ni la bagus kalau dah ada rakan artis yang menerima kecaman bertubi-tubi, ada saja rakan yang datang memberi sokongan.

Sumber : Cari