October 8th, 2018

Penyanyi Ismail Izzani sememangnya menjadi pujaan ramai gadis. Pernah menjalin hubungan cinta dengan Instafamous Sharifah Rose, nama Ismail semakin dikenali di kalangan peminat hiburan tempatan terutamanya setelah terbabit dengan beberapa kontroversi baru-baru ini.
Hubungan Ismail dengan Sharifah Rose sebelum ini berakhir setelah Sharifah mendapati Izzani curang padanya dan ia bukanlah kali pertama. Sharifah mendakwa setelah dicurangi selama enam kali, dia nekad mengakhiri hubungan mereka.

Namun begitu di ruangan komen satu gambar yang dimuat naik oleh Ismail, Sharifah Rose telah meninggalkan komen memberitahu merindui Ismail.

Komen itu ditulis pada gambar Ismail yang menulis kapsyen bermaksud, ‘ikut kata hatimu’.

Sharifah menulis, ‘aku rindukanmu. Memang engkau (dalam hati) selama ini, kenapa kau pergi?’

Apa yang menarik komen Sharifah dibalas oleh Ismail, berkata, ‘hubungi aku bila-bila masa. Aku sentiasa ada di sini.’

Pertengahan tahun ini, hubungan Ismail Izzani dengan Sharifah Rose telah terputus setelah gadis itu mendedahkan bahawa dia telah dicurangi sebanyak enam kali oleh penyanyi itu.

Sharifah kemudiannya mendakwa telah memaafkan Ismail manakala Ismail pula mengatakan tidak mahu menjalin hubungan cinta dengan sesiapa setelah putus dengan Sharifah kerana masih muda dan ingin menumpukan kepada kerjaya.

Salinan komen-komen mereka tersebar di Twitter namun ia kini telah dipadamkan oleh Ismail dan Sharifah. – beautifulnara.com

Sumber: Syfdnalias

April 2nd, 2018

Kontroversi tarian ghairah di Bigo Live dengan pelakon Natasha Elyzza menyebabkan jelitawan Fathia Latiff dikecam hebat Netizen.

Susulan kontroversi itu, Natasha Elyzza telah enam bulan tidak menerima sebarang tawaran lakonan sehingga merayu untuk diberikan peluang terakhir bagi menceburi bidang lakonan semula.

Terbaru, Fathia Latiff juga menyatakan rindu untuk berlakon melalui satu tweet yang ditulisnya.

Tweet itu menyebabkan netizen mempersoalkan sama ada benar Fathia sudah tidak menerima tawaran berlakon. Fathia seterusnya mengkritik sebuah stesen televisyen tersohor, menyatakan dia tidak kisah digam oleh stesen tersebut.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Dia turut mendakwa dilayan seperti sampah oleh krew belakang pentas Sepahtu Reunion dalam satu kes viral yang menyebabkan kemunculannya di rancangan itu digantikan oleh pelakon Siti Elizad. 

Fathia pernah membuat kenyataan meminta agar dirinya tidak dikaitkan lagi dengan kontroversi Bigo Live sebelum ini, mengakui ianya satu kesilapan dan meminta mereka yang masih menyimpan video rakaman siaran langsung tersebut untuk memadam rakaman tersebut.

Malah, walaupun pernah rapat, Fathia dan Natasha dikatakan tidak lagi berhubung antara satu sama lain semenjak kontroversi tersebut. – beautifulnara.com

September 12th, 2017

Sebelum Nedim Nazri dan Nora Danish melangsungkan perkahwinan, Nedim terlebih dahulu berkahwin dengan Nabilah Khan atau mesra dipanggil Bee Khan. Pasangan itu berkenalan pada tahun 2007, melangsungkan perkahwinan pada 2011 namun perkahwinan mereka hanya bertahan dua tahun. Mereka bercerai pada tahun 2013.

Tiada kenyataan rasmi dari kedua-duanya mengenai punca perceraian mereka, namun Bee menjaga anak dari perkahwinan mereka iaitu Mohamed Nedrin, kini berusia lima tahun.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Bee telah berkahwin dengan adik lelaki Sultan Mizan Zainal Abidin dari Terengganu, iaitu Dato’ Seri Tengku Baharuddin Sultan Mahmud sekitar November tahun lepas dan kini bergelar To’ Puan Seri Nabilah Khan.

Gambar: Malaysian Tatler

Namun hari ini tersebar berita bahawa Nedim telah memfailkan permohonan hak penjagaan anak di mahkamah kerana dikatakan tidak dibenarkan berjumpa dengan Nedrin. Nedim memberitahu membuat permohonan itu sebagai bukti yang sekurang-kurangnya dia telah berusaha memperjuangkan haknya sebagai seorang bapa kepada kanak-kanak itu.

Bagaimanapun, Bee telah menulis di Instagramnya berkenaan isu tersebut:

Everyone has a limit some people try for as long as they can to take the higher road and not stoop to another's level … there are two sides to every story ..u chose to take advantage of my silence but excuse me some of us had to actually step up to the plate and become the parent u pretend to be on social media . Some people need to learn to have a little more dignity and not hang their dirty laundry in public in an attempt to gain sympathy . Let people live their lives in peace and stop being insanely desperate for attention that Ud use ur child to manipulate everyone else ! This is the only post and comment that I will make regarding this issue .. because unlike some people I believe certain things shouldn't be exposed to a 5 year old child it is private and should remain so and the victim here is the child so if ur ready to preach let's see u actually put ur child above urself for once instead of constant excuses and photo ops to make up for it to show the world ur the father u want them to believe u r . Ur right about one thing though the truth will come out ( all of it ) and Alhamdulillah for that perhaps it's about time tak yah nak fitnah sesuka hati ! For the final time live ur life leave ours alone

A post shared by Nabilah Khan Baharuddin (@beekhan112) on

Setiap orang ada had tersendiri. Sesetengah orang cuba dalam satu tempoh lama untuk mengambil jalan yang lebih mulia dan tidak merendahkan tahap diri sendiri ke tahap orang lain.

Awak pilih untuk ambil kesempatan kerana saya berdiam diri, tetapi maafkan saya, salah seorang dari kita berdua perlu ambil tanggungjawab sebagai ibu bapa, kerana awak hanya berpura-pura sebagai bapa di media sosial.

Sesetengah orang perlu ada sedikit rasa malu dan tidak menjaja cerita pada orang ramai untuk menagih simpati. Biar kami hidup aman dan tolong berhenti cari perhatian sehinggakan awak gunakan anak sendiri untuk manipulasi semua orang lain.

Ini satu-satunya komen yang akan saya buat berkenaan isu ini, kerana tidak seperti sesetengah orang, saya percaya ada perkara tidak sepatutnya didedahkan kepada anak berusia lima tahun ini.

Ia sesuatu yang peribadi dan patut kekal sebegitu. Mangsa di sini ialah anak.

Jadi sekiranya awak nak beri ceramah, apa kata awak utamakan anak awak untuk sekali ini bukannya beri  alasan berterusan dan buat sesi foto untuk menebusnya dan tunjuk pada dunia awak bapa yang awak mahu orang lain percaya.

Apa pun, awak betul tentang satu perkara, bahawa kebenaran akan muncul (semuanya) dan Alhamdulillah untuk itu. Mungkin memang sudah tiba masanya dan tak payah nak fitnah sesuka hati.

Untuk kali terakhir, jalanilah kehidupan awak dan biarkan kami sendiri.

Nampaknya Bee tegas dengan keputusannya meminta Nedim membiarkan mereka menjalani kehidupan tanpa Nedim.

Ada yang berpendapat Bee memang patut melindungi Nedrin dari corak kehidupan Nedim dan Nora yang dikatakan ‘terlampau berpesta’.

Whats_App_Image_2017-09-12_at_12.28.20_1

Apa pun, seorang anak pasti memerlukan bapanya untuk membesar. Jika boleh dibuat contoh, seperti Norman Hakim dan Abby Abadi yang tetap berbaik demi kepentingan anak-anak dan bersama-sama membesarkan anak mereka.

Bagaimanapun, sebagai ibu, mungkin Bee punya alasan tersendiri mengapa dia berbuat demikian dan seperti pengakuannya, perkara sebenar yang berlaku akan muncul akhirnya. Kita doakan segalanya berakhir dengan baik buat Nedim dan Bee demi anak mereka, Nedrin.

Sumber gambar: Instagram Nabilah Khan 

November 6th, 2015

Kapten pasukan bolasepak Johor Darul Ta’zim, Aidil Zafuan Abdul Razak, 27, memberitahu mStar Online bahawa dia akan membayar tuntutan muta’ah atau saguhati perceraian bekas isterinya, pelakon Rita Rudaini sekaligus, dan enggan berhutang apa-apa dengan wanita itu.

Aidil diperintahkan untuk membayar sebanyak RM 30,000 dari tuntutan asal Rita sebanyak RM 300,000 melalui keputusan mahkamah pada 6 Oktober. Bagaimanapun, dia mengakui masih belum membayar kerana masih belum menerima surat perintah dari mahkamah.

Mahkamah sudah pun memberi perintah tersebut. Maka saya akan bayar. Lagipun saya tak pernah cakap tak mahu bayar. Kalau tak bayar, maksudnya saya dah langgar perintah mahkamah.

Saya akan bayar habis (sekali gus) dan tidak mahu berhutang apa-apa lagi dengan dia.

Cuma pihak saya belum menerima sebarang surat dari mahkamah untuk membuat pembayaran itu.

Aidil juga memberitahu dia sentiasa membayar nafkah anaknya dan menjalankan tangungjawab sebagai bapa untuk anak-anak itu:-

Harap-harap tiada isu lain timbul. Setakat ini saya membayar nafkah anak-anak macam biasa.

Ketika ditanya sama ada dia dapat bertemu dengan dua anaknya bersama Rita iaitu Airit Rayyan Rizqin, 6, dan Airit Qaqa Arjuna, 4, Aidil berkata:-

Tidak. Walau apa pun dia (Rita) cuba buat, anak-anak tetap ber’bin’kan Aidil Zafuan.

Kalau betullah cara saya ini, satu hari nanti anak-anak akan tahu sendiri perkara yang sebenar.

 photo 215647vw8iay0j8lai0i11.png.thumb.jpg.pngTidak dapat dipastikan apa masalah sebenar, tetapi melalui beberapa kenyataan sebelum ini, Aidil memberitahu dia mengalami masalah untuk bertemu dengan anak-anaknya.

Di Instagram miliknya juga, Aidil beberapa kali memuat naik mengenai kerinduan terhadap mereka.

Semoga terdapat jalan penyelesaian buat masalah ini, jika tidak dalam masa terdekat, mungkin di masa akan datang.

Jom ramai-ramai kita Saksikan Pentas Inspitari 2015 pada 7 – 8 November 2015 bertempat di Auditorium Dewan Bandaraya…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 2 November 2015