August 5th, 2013

Ingat tak lagi mengenai applikasi Rexona Move yang pernah Abang Nara kongsikan dahulu? Tahukah anda, hasil usaha seluruh rakyat Malaysia, jarak sejauh 10,695km telah berjaya dicapai. Lebih mengkagumkan, pencapaian ini dilakukan hanya dalam tempoh kurang daripada 4 minggu. Memang awesome!!!

rexona moveSehubungan dengan pencapaian ini, tibalah masanya untuk Rexona mengotakan janji yang telah mereka taburkan. Janji itu tak lain tak bukan, membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik di seluruh Malaysia. Destinasi pertama yang telah dilawati untuk tujuan ini ialah Pusat Jagaan Hembusan Kasih di Perlis.
rexona move24 kanak-kanak yang berada di situ telah menerima educational toys seperti Lego, Monopoly dan Scrabble. Pasti mereka seronok dapat mengisi masa lapang dengan melakukan sesuatu yang berfaedah. Di Kedah, Rexona telah membantu kanak-kanak Rumah Budi teknik berenang dengan betul selama 10 minggu. Suka la budak-budak tue main air. Confirm best!!!
rexona movePaling menarik bagi Abang Nara ialah aktiviti yang dilakukan oleh Rexona di Pulau Pinang bersama 30 orang kanak-kanak di Children Protection’s Society. Kanak-kanak ini telah bersuka ria dalam sesi menari yang penuh dengan keseronokan dan gelak tawa. Kalau Abang Nara ada kat situ confirm Abang Nara join diorang punya. Hehehe.
rexona moveBanyak lagi tempat yang akan dilawati oleh Rexona Move untuk mengotakan janji mereka. Selepas menderma buku-buku dan peralatan persekolahan kepada kanak-kanak di Pusat Jagaan Anak-anak Yatim & Miskin Nurul Aman Perak, perhentian seterusnya ialah Terengganu, Kelantan dan Pahang. Macam-macam aktiviti menarik akan dilakukan bersama kanak-kanak kurang bernasib baik di sana.
rexona moveUntuk pengetahuan korang, pasangan suami isteri Sazzy Falak dan Nash Idrus turut sama menyokong usaha murni Rexona Move ini. Sebagai ibu bapa, mereka memahami betapa pentingnya untuk membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik ini. Semoga selepas ini, lebih ramai selebriti-selebriti yang terlibat dalam usaha seperti ini untuk memberikan lebih banyak kesedaran kepada orang ramai.
rexona moveTerima kasih Rexona Move kerana telah berjaya membantu kanak-kanak seluruh Malaysia dengan cara unik anda. Terima kasih juga kepada rakyat Malaysia yang telah sudi bergabung tenaga dalam menjayakan inisiatif ini. Semoga tahun depan akan diadakan lagi aktiviti sebegini. Info lanjut mengenai Rexona Move, sila layari www.rexonamove.com.my

June 12th, 2013

Selaku pengguna smartphone Android, Abang Nara sering melayari Google Play untuk melihat applikasi-applikasi terbaru yang menarik untuk di”download”. Selalu Abang Nara akan “download” game untuk dimainkan ketika kebosanan. Baru-baru ini, Abang Nara terjumpa satu applikasi yang sangat menarik iaitu Rexona Move.

rexona move

Rexona Move ialah satu applikasi yang mengesan aktiviti fizikal serta pergerakan yang dilakukan oleh Abang Nara dan menukarnya ke bentuk kiraan kilometer. Contohnya apabila Abang Nara bermain badminton setiap hari Jumaat, pergerakan ketika bermain badminton akan dikesan oleh applikasi ini. Lagi lama main, lagi banyak “jumping smash” yang Abang Nara lakukan, lagi tinggilah kilometer yang dipaparkan oleh Rexona Move.
rexona move

Bagi Abang Nara, apa yang membezakan applikasi Rexona Move ini ialah kesemua aktiviti yang kita lakukan boleh dikesan olehnya. Ada applikasi lain sekadar mengira bilangan langkah yang diambil. Dengan Rexona Move, pergerakan ketika main badminton, berbasikal, lari atas threadmill, menari dan macam-macam lagi kesemuanya akan direkodkan. Cool kan?

rexona move

Perkara yang paling best mengenai applikasi Rexona Move ini ialah setiap kilometer yang direkodkan akan ditukarkan kepada bentuk derma. Derma ini pula akan disalurkan kepada kanak-kanak kurang bernasib baik di seluruh Malaysia. Orang kata, sambil berpeluh sambil menderma. Lebih banyak kilometer yang direkodkan menerusi Rexona Move, lebih banyak derma yang akan dikeluarkan oleh pihak Rexona. Best kan?

rexona move

Menerusi apa yang Abang Nara baca di laman web www.rexonamove.com.my, sasaran kilometer yang ingin dicapai ialah sebanyak 10,695 kilometer. Menakjubkan sangat apabila hanya selepas 3 minggu applikasi ini dilancarkan, jumlah kilometer yang dikumpulkan oleh  rakyat Malaysia telah pun mencapai negeri Sabah.  Kagum Abang Nara melihat semangat yang ditunjukkan. Namun teruskan pergerakan anda menggunakan Rexona Move kerana lebih banyak kanak-kanak yang dapat dibantu sekiranya sasaran dicapai.
rexona moveSetakat ke hari ini, Abang Nara sudah pun menyumbang lebih kurang 10 kilometer menerusi applikasi Rexona Move ini. Korang pun segeralah mencuba. Boleh download applikasi ini di Google Play atau AppStore. Kalau jadi penyumbang tertinggi, boleh menang iPad mini. Mana tahu ada rezeki kan?

Untuk info lanjut, layari www.rexonamove.com.my sekarang jugak.