Written by AbangNara | June 5th, 2017

Akhirnya, Ramadhan yang dinanti-nanti tiba jua. Macam mana dengan puasa korang? Ada yang dah ponteng ke? Ish,ish,ish. Dah besar dah takkan puasa pun tak boleh cukup sebulan kan? Pejam celik pejam celik, tup-tup dah sebulan kita berpuasa dan Syawal pun menjelma. Mesti anda semua excited nak balik kampung berhari raya tahun ini dan menyambut Hari Raya Aidilfitri kan?

balik raya

jalan jem macam nie pun sanggup dirempuh asalkan dapat beraya di kampung

Abang Nara Insya Allah tahun ini akan beraya di Melaka, kampung sebelah isteri tercinta. Untuk memastikan Aidilfitri di kampung tahun ini lebih meriah, lebih ceria dan lebih gembira, Abang Nara dan isteri dah siapkan senarai beberapa perkara yang akan kami lakukan sepanjang Syawal ini. Panjang lebar senarainya. Nak kongsi satu persatu memang sampai raya haji tak habis. Jadi izinkan Abang Nara kongsikan 5 perkara yang confirm kami akan lakukan untuk meriahkan lagi sambutan Aidilfitri tahun ini.

1. Pakai baju raya sedondon
baju raya sedondonTahun lepas tema kami sekeluarga ialah warna biru seperti di atas. Tahun ini kalau tak silap temanya warna gold. Fuh!!! Tak sabar nak tunggu baju raya kitaorang siap. Confirm kami akan nampak extra hensem, extra cun dan extra bergaya di pagi raya kelak.

2. Main bunga api
pizza hutTiada apa yang lebih menggembirakan dan menceriakan hati mak bapak selain melihat keletah anak-anak bermain bunga api di malam raya. Seronok tengok diorang berlari sana-sini sambil tangan memegang bunga api. Mak ayah pula sambil memantau anak bermain bunga api, sambil berborak dengan sanak saudara. Bersembang tanya khabar, berpeluk-pelukan dengan saudara mara yang dah lama tak jumpa serta mengambil gambar untuk dijadikan memori.

3. Makan Pizza Hut Loaded Pockets

pizza hut loaded packets

tengok tue dia punya isi, memang puas hati sangat-sangat

Ok secara jujur, pada mulanya Pizza Hut Loaded Pockets ini memang tidak termasuk di dalam senarai benda-benda wajib yang Abang Nara ingin lakukan sempena hari raya kelak. Akan tetapi, baru-baru ini Abang Nara telah dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran Pizza Hut Loaded Pockets di Pavilion KL yang turut sama dihadiri pelakon jelita, Nur Fathia.

loaded packjet

amboi Fathia mulut sampai termuncung-muncung tak sabar nak makan Pizza Hut Loaded Pockets

loaded packjet

sekali tengok pun dah tau betapa lazatnya Pizza Hut Loaded Pockets ini

Dengan cebisan ayam bersos manis berempah, bawang, lada benggala, nenas dengan keju cheddar di kerak berinti ayam dan cendawan berkeju, Pizza Hut Loaded Pockets ini memang membangkitkan selera makan sesiapa sahaja. Ketika Abang Nara menyuapnya ke dalam mulut buat pertama kali, memang terdiam dibuatnya. Lazat sangat-sangat. Abang Nara dan semua tetamu yang hadir tak dapat berhenti merasai kesedapan menu terbaru dari Pizza Hut ini.

loaded packets

Ya Allah bulan-bulan puasa nie memang mencabar keimanan sungguh Pizza Hut Loaded Pockets ini)

Untuk makluman, kesedapan Loaded Pockets ini hanya boleh dinikmati secara “dine in” sahaja bermula 11 Mei sehinga 21 Julai 2017 ini. Tak boleh nak “delivery”. Jadi Ramadhan dan Aidilfitri ini adalah masa terbaik untuk mengajak kaum keluarga, kawan-kawan dan saudara-mara ke Pizza Hut untuk mencuba Loaded Pockets. Confirm semua orang akan gembira dan berpuas hati dapat merasai kelazatan menu terbaru Pizza Hut ini.

loaded pockets

masing-masing dah tak peduli dah dengan keadaan sekeliling. Hanya kelazatan Pizza Hut Loaded Pockets sahaja bermain di minda

Tengah-tengah syok makan tue, Abang Nara terdengar seseorang berkata “Loaded Pockets nie kalau kita makan beramai-ramai time malam raya sedap jugak gak kan?”. Ya Allah genius sungguh kata-kata manusia misteri itu. Terus Abang Nara dapat idea dan Whatsapp isteri tercinta suruh masukkan Pizza Hut Loaded Pockets ini ke dalam list “benda wajib dilakukan ketika balik berhari raya di kampung” kelak.

loaded packets

amboi bukan Fathia je yang excited, boss-boss Pizza Hut pun dah tak sabar nak mencuba kelazatan Loaded Pockets ini

Abang Nara dah boleh bayangkan keseronokan berborak sambil mulut masing-masing menyuap Pizza Hut Loaded Pockets di Pizza Hut. Confirm makcik pakcik, sepupu sepapat, anak-anak saudara semuanya akan gembira dan paling penting, kekenyangan menjamu selera. Yang pasti, Abang Nara nak ajak seisi keluarga untuk mencuba Loaded Pockets ini sebagai juadah berbuka puasa. Baunya sahaja dah cukup untuk membuka selera sesiapa sahaja. Sesuai sangat dengan taglinenya “ juadah beraneka memikat selera di bulan mulia”. Abang Nara pasti semua akan terpikat dan jatuh cinta dengan keenakannya.

fathia

tak dapat pikat Fathia pun tak apalah sebab hati ini sudah terpikat dengan kelazatan Loaded Pockets

Abang Nara yakin ramai yang meleleh air liur dan tak sabar nak mencuba Pizza Hut Loaded Pockets ini. Apa kata untuk berbuka puasa hari ini, ajak rakan-rakan, awek-awek, pakwe-pakwe dan kawan sepejabat ke Pizza Hut untuk mencuba Loaded Pockets ini. Berbuka puasa kena beramai-ramai. Barulah seronok. Yang penting, Loaded Pockets didatangkan dengan banyak pilihan yang beserta penjimatan yang sangat awesome. Boleh tengok kesemua pilihan yang ada di sini. Antaranya ialah:-

Jadi Insya Allah raya tahun ini Abang Nara akan buat kelainan sedikit dengan membawa sanak-saudara menjamu Loaded Pockets di Pizza Hut. Tak sabar rasanya nak makan bersama-sama mereka. Sambil mulut menikmati keenakan Loaded Pockets, sambil mengeratkan hubungan silaturahim dan bertanya khabar. Sekali sekali buat sesuatu yang unik di Aidilfitri ini apa salahnya kan? Maklumat lanjut tentang Pizza Hut Loaded Pockets ini boleh layari http://dinein.pizzahut.com.my/highlight-loaded-pockets.html dan juga Facebook Pizza Hut Malaysia.

4. Kuih raya
loaded pockets
Walaupun akan bawa sanak saudara dan kaum keluarga mencuba Pizza Hut Loaded Pockets di Pizza Hut, kuih raya janganlah dilupa. Janganlah balik ke kampung dengan tangan kosong. Kesian nenek-nenek dan makcik-makcik kita dah bersusah payah hias rumah, tukar langsir baru dan sebagainya. Sekurang-kurangnya kita bawak balik kuih raya pun dah cukup bagus. Bolehlah dihidangkan untuk para tetamu yang hadir. Antara kuih raya feveret Abang Nara ialah almond london, kuih tart, kuih samprit, kuih sarang semut, kuih batang buruk dan rempeyek. Fuh kecur air liur dibuatnya.

5. Duit raya
duit raya

Tidak boleh dinafikan pemberian duit raya sudah menjadi satu tradisi yang memeriahkan, menceriakan dan mengembirakan hati para penerimanya terutama kanak-kanak. Tahun ini awal-awal lagi Abang Nara dah letak tepi bajet duit raya untuk anak-anak, sepupu-sepapat dan juga budak-budak yang datang beraya. Cuma ada satu masalah je iaitu sampul raya masih tak dicari. Nanti last-last minute mesti kelam kabut dibuatnya. Hehehe.

Itulah 5 benda yang Abang Nara akan lakukan untuk Aidilfitri tahun ini. Korang pulak camner? Mesti dah ada plan masing-masing kan? Meh kongsikan di ruangan komen. Mana tahu kot-kot ada senarai yang best dan unik.



Written by AbangNara | October 21st, 2011

Can you actually handle gadis-gadis cantik, menarik dan tertarik seperti Vivy Yusof, Chuckei dan Cheeserland?

ultimat cheesy 7 pizza

Atau Hanis Zalikha dan Maria Elena di bawah? Adakah anda rasa anda boleh handle mereka?

ultimat cheesy 7 pizza

Yes you can handle them dengan Ultimate Cheesy 7 Pizza daripada Pizza Hut. Abang Nara baru-baru nie berjumpa dengan mereka semua kat Pizza Hut Kota Damansara dan sememangnya mereka ini sukar untuk dikawal. Mulut tak berhenti-henti bercakap. Ada je benda nak diborak. Tapi bila Ultimate Cheesy 7 Pizza ini berada di atas meja kami semuanya terus diam seribu bahasa.

ultimat cheesy 7 pizza

Diam bukan sebarang diam, diam sebab khusyuk melantak Ultimate Cheesy 7 Pizza ini. Ultimate Cheesy 7 Pizza ini dilengkapi dengan 7 jenis cheese iaitu Romano, Monterey Jack, Parmesan, Mozzarella, Cheddar, Provolone and Cream Cheese dengan Garlic Herb yang ditaburkan di atasnya. Sesuai sangat dengan taglinenya yang berbunyi “7 delicious cheeses, more to indulge”. Lazat tak terkira!!!

ultimat cheesy 7 pizza

Cuba tengok muka Hanis di bawah yang dah terliur tak sabar nak makan Ultimate Cheesy 7 Pizza nie. Untuk pengetahuan apabila Ultimate Cheesy 7 Pizza ini sampai Hanis terus tidak bercakap langsung dengan manusia di sekelilingnya akibat terlalu asyik mengunyah.

ultimat cheesy 7 pizza

Mata Maria pula daripada normal terus bertukar menjadi juling akibat terlalu happy dapat memakan Ultimate Cheesy 7 Pizza (matanya kembali menjadi normal selepas setengah jam)

ultimat cheesy 7 pizza

Muka bangga Abang Nara kerana berjaya mengawal wanita-wanita ini dengan menggunakan Ultimate Cheesy 7 Pizza. (kebuncitan perut agak terserlah di situ)

ultimat cheesy 7 pizza

Secara jujur, kalau anda penggemar cheese, inilah pizza yang wajib dimakan oleh anda. Rasa cheese dia akan memenuhi mulut anda. Inilah pizza yang dilengkapi dengan 7 jenis cheese yang hanya boleh didapat di Pizza Hut. Sebab itulah ianya dipanggil Ultimate 7 Cheesy Pizza. Sila tengok video di bawah untuk membayangkan kenikmatan pizza ini. Tengok gaya diorang menyuap pizza ke dalam mulut pun dah terliur.

Tambah seronok apabila anda berama-ramai lepak di Pizza Hut dan makan Ultimate 7 Cheesy Pizza bersama mereka yang tersayang. Dapat berborak-borak, catch up latest stories dan bergosip di dalam suasana yang tenang dan merilekskan. Contohnya macam kitorang blogger-blogger yang kekenyangan makan Ultimate 7 Cheese Pizza sambil mengupdate perkembangan terkini sesama sendiri.

ultimat cheesy 7 pizza

Dan ada berita baik untuk anda semua, bersempena dengan penjualan Ultimate 7 Cheesy Pizza, turut disediakan pertandingan Ultimate Cheesy SMS. Hadiah-hadiah contest ini sangatlah mantap. Grand prize dia boleh buat anda jadi kaya raya sekelip mata.

  • Hadiah utama x 1 pemenang : RM100,000 wang tunai.
  • Hadiah tempat pertama x 5 pemenang: 1 unit Panasonic Viera TH-L42U30K 40” LCD TV setiap seorang
  • Hadiah tempat kedua x 10 pemenang: 1 unit Apple iPad 2 setiap seorang.
  • Hadiah saguhati x 20 pemenang: voucher Pizza Hut bernilai RM500 setiap seorang.

ultimat cheesy 7 pizza

Tunggu apa lagi? Pergi ke Pizza Hut hari ini juga untuk mencuba Ultimate 7 Cheesy Pizza  sambil berpeluang menang hadiah yang super duper hebat. Untuk info lanjut, boleh ke laman web Pizza Hut atau Facebook Pizza Hut.

Written by AbangNara | September 9th, 2011

Selepas hampir seminggu memenuhkan perut dengan rendang, ketupat, lemang dan kuih-kuih raya, perut buncit Abang Nara mengidam nak makan benda lain. Tup-tup dapat jemputan untuk pergi makan Pizza Hut kat Kota Damansara. Bagai orang mengantuk disorongkan bantal, Abang Nara dan wife yang comel terus meredah lautan jam untuk memuaskan nafsu makan.

chunky loaded pizza hut

Abang Nara memang suka makan kat Pizza Hut. Suasana tenang, menu yang ada memang best dan paling penting dapat borak-borak dengan wife dan rakan-rakan yang datang. Senang citer Pizza Hut memang tempat terbaik untuk enjoy makanan bersama dengan mereka yang tersayang.

chunky loaded pizza hut

Dan paling menariknya, menu terbaru yang ada di Pizza Hut sangat-sangat menggiurkan. Nama pizza yang sumpah sedap ini ialah “CHUNKY LOADED”. Dengar nama pun dah terkeluar air liur kan? Tagline dia pun mantap jugak, CHUNKY LOADED -10 Chunky Layers! Bigger Bites To Share.  Ce korang tengok gambar CHUNKY LOADED kat bawah nie supaya makin banyak air liur yang terkeluar.

chunky loaded pizza hut

Lazat kan? Kalau anda nak tahu, pizza terbaru daripada Pizza Hut ini dinamakan CHUNKY LOADED kerana ianya dipenuhi dengan 10 lapisan isi yang sangat-sangat best. Bukan 5 bukan 6 dan bukan juga 9, tetapi 10 lapisan penuh kelazatan. Daripada lapisan terbawah hinggalah ke atas dipenuhi dengan Crunchy Crust, Napoli Sauce, Mozzarella Cheese, Roasted Veggie Mix, Tortilla Crust, Roasted Veggie Mix, Chicken or Beef Topping, Diced Tomatoes, Tortilla Strips dan Mozzarella Cheese. Pergh ~~~~~~~

chunky loaded pizza hut

Tue dia wife Abang Nara dah terkena penangan CHUNKY LOADED. Mak mertua lalu pun tak sedar. Untuk pengetahuan korang, pizza yang ada 10 lapisan macam ini hanya boleh didapat di Pizza Hut. Tak ada di tempat lain. Meh Abang Nara bagi close up sikit gambar CHUNKY LOADED nie. Biar korang terus nak pergi makan hari nie jugak.

chunky loaded pizza hut

Dah teruja kan? Dah terasa nak pergi Pizza Hut sekarang jugak kan? Sabar dulu. Cuba korang tengok video Pizza Hut Chunky Loaded kat bawah nie dulu. Cuba perhatikan apakah mesej yang cuba disampaikan.

Mesej yang ingin disampaikan tak lain tak bukan pergi Pizza Hut kena beramai-ramai. Jangan pergi sorang-sorang. Kalau makan ramai-ramai lagi best, lagi meriah dan lagi gembira. Jangan risau tak adanya pekerja Pizza Hut nak marah korang kalau korang gelak-gelak gembira kat situ. Lagi diorang tumpang gembira adalah. Tak gitu?

chunky loaded pizza hut

Di atas ialah muka penuh gembira Abang Nara dan wife selepas membaham beberapa kepingan Pizza Chunky Loaded. Rasa dia memang ada umphh. Lain daripada yang lain. Nak terang kat sini pun tak reti, korang kena acu cuba try test sendiri.

chunky loaded pizza hut

Terima kasih Pizza Hut kerana menjemput Abang Nara, wife dan rakan-rakan blogger yang lain untuk merasai dengan lidah sendiri kesedapan Chunky Loaded ini. Untuk info lanjut (promosi, diskaun dan lain-lain), jangan lupa pergi ke Facebook Pizza Hut atau pun laman web Pizza Hut.

Written by AbangNara | May 18th, 2011

Hari ini Abang Nara nak buat jahat kat anda semua dengan membuatkan anda semua terliur melihat hidangan-hidangan Pizza Hut ini. Confirm pasnie time lunch korang akan pergi makan Pizza Hut punya.

1. Island Supreme Personal Pan Pizza (tengok dia punya keju tue memanggil-memanggil je untuk disuapkan ke dalam mulut)

pizza hut

2. Meatball Bolognaise (tue dia punya sos tue pun dah buat kecur air liur, lazat!!!)

pizza hut

3. Super Supreme Personal Cheesy Lava Stuffed Crust Pizza (ok sila cover air liur anda yang dah meleleh macam gunung berapi tue)

pizza hut

Rasa-rasa cukup ke Abang Nara bakar line korang dengan 3 hidangan yang sememangnya menjadi favourite di Pizza Hut? Takper Abang Nara nak try bakar line dengan cara lain sedikit. Jeng, jeng, jeng!!!

pizza hut

Amik kau promosi WOW Savers 50% Discount untuk favourite dishes anda di Pizza Hut. Tapi sabar dulu, tak habis bakar line lagi nie. Cuba tengok gambar kat bawah pulak.

pizza hut

Walaupun harga dah diberi diskaun 50%, kualitinya tetap dijamin sama. Sedap dan mantap. Dan paling penting, bukan sehari seminggu sahaja diskaun ini diberikan, tetapi daripada hari Isnin sampai Jumaat. Syaratnya mudah sahaja, diskaun ini hanya diberikan untuk dine in di Pizza Hut. Inilah masanya untuk anda menikmati harga durian runtuh sambil Eat, Laugh and Share bersama rakan-rakan di Pizza Hut. Contohnya adalah Audrey FourFeetNine di bawah yang tersenyum riang dapat makan Pizza Hut bersama Abang Nara dan kawan-kawan lain di Pizza Hut Kota Damansara minggu lepas.

pizza hut

Ok citer panjang pun tak guna sebab Abang Nara dah naik menyampah tengok air liur korang yang dah terjejeh macam budak umur 2 bulan. Sebelum kita pergi ke menu Pizza Hut yang ditawarkan, kita layan dulu iklan Pizza Hut Wow Savers 50% Discount ini.

Sebelum Abang Nara sharekan menu yang ditawarkan, ada satu rahsia nak diberitahu. Abang Nara memang suka sangat-sangat lepak Pizza Hut bila time masuk gaji. Sebabnya? Suasana Pizza Hut yang sangat merilekskan, dapat borak-borak ngan member dan family. Tambah-tambah lagi bila dah ada promosi WOW Savers 50% Discount ini, confirm Abang Nara akan makin selalu lepak di sini. Kebanyakan menu favourite Abang Nara semuanya termasuk dalam promosi gila-gila nie.

pizza hut

Nampak tue? Mak aih ~~~ Memang makin kecur air liur dibuatnya. Kenapalah Pizza Hut tak buat promosi nie daripada dulu lagi. Ada ke patut harga Hawaiian Pizza jadi RM4.50 je? Sumpah tak logic. Makan kat kedai mamak pun lagi mahal. 4 ketul WingStreet pulak Cuma RM3.75 je. Memang gila-gila punya murah nie. Nampaknya selagi ada promosi ini memang setiap hari Isnin Abang Nara akan pergi ke Pizza Hut lah. Murah bangat seh ~~

pizza hut

Ok ini full menu Wow Savers 50% Discount untuk tatapan anda.

1. Isnin – Hawaiian Chicken Personal Pizza dan 4pcs Wingstreet Honey BBQ
2. Selasa – Meatball Bolognaise dan Asam Boi Fizz
3. Rabu – Super Supreme Personal Cheesy Lava Stuffed Crust dan Soup of The Day & Garlic Bread
4. Khamis – Island Supreme Personal Pan Pizza dan Tropical Fizz
5. Jumaat – Creamy Carbonara dan Garlic Bread


pizza hut

Abang Nara cadangkan korang semua tulis menu-menu mengikut hari ini dan tampal di meja ofis korang. Kalau nak lagi bagus, hafal siap-siap sekarang. Senang nak bajet nak pergi Pizza Hut hari apa. Abang Nara yakin dan pasti korang ada makanan favourite korang sendiri di Pizza Hut. Inilah masanya untuk menikmati makanan tersebut dengan kualiti yang sama pada harga yang murah separuh.

pizza hut

Perlu diingatkan yang seorang hanya boleh dapat satu menu sahaja untuk promosi 50% diskaun ini. Contoh macam kalau anda pergi seorang pada hari Isnin, anda hanya mendapatkan diskaun untuk Hawaiian Chicken Pizza ataupun WingStreet. Tak boleh dapat dua-dua. Sebab apa Pizza Hut buat macam nie? Sebab Pizza Hut taknak korang jadi foreveralone.

Nak datang Pizza Hut kena bawak member, family, awek, pakwe dan spend masa bersama-sama diorang. Barulah kena dengan tema Pizza Hut yang tak lain tak bukan ialah Eat, Laugh and Share. Tak gitu? Kalau ada antara korang memang jenis foreveralone boleh call atau email Abang Nara untuk ajak makan bersama-sama. Abang Nara bab makan Pizza Hut memang nombor satu!!!

More info di Facebook Pizza Hut Malaysia.