Written by serenity | August 29th, 2017

Mungkin ada di antara pembaca BeautifulNara yang mengikuti perkembangan dunia peragaan pentas tempatan yang mengenali Alicia Amin. Alicia atau nama sebenarnya, Raja Alicia Raja Amin, 22, ialah peserta Asia’s Next Top Model (ANTM) musim kelima.

Di media sosial Twitter, nama Alicia Amin yang berbangsa Melayu dan beragama Islam kini hangat diperkatakan kerana dia bergambar hampir tanpa seurat benang untuk sebuah laman web yang menjual lingerie. Sesi penggambaran tepi pantai itu dikatakan diambil di Melbourne, Australia pada tahun 2016 dan Alicia dikatakan menggayakan koleksi Victoria’s Secret.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | November 13th, 2015

Sebelum ini, pelakon dan pengacara kelahiran Singapura, Shenty Feliziana mendedahkan dirinya telah dikasari oleh seorang pelakon lelaki ketika berbincang tentang masa depan perhubungan mereka. Wajah Shenty dilihat bengkak selepas dipukul dalam gambar yang dihantar kepada sebuah akhbar.

Walaupun tidak menamakan pelakon itu, ramai mempercayai pelakon lelaki yang telah memukul Shenty ialah kekasihnya Syazwan Zulkifly. Shenty memberitahu perhubungan mereka masih di peringkat perkenalan dan dia kini tidak mahu dikaitkan dengan Syazwan lagi.
 photo Screen Shot 2015-11-13 at 3.32.24 PM.png

Syazwan masih mengambil pendekatan berdiam diri mengenai perkara itu. Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram menulis komen di akaun Instagram Syazwan, mengugut akan memecahkan muka Syazwan sekiranya datang ke negara kelahiran Shenty iaitu Singapura.


 photo Screen Shot 2015-11-13 at 2.28.04 PM.png
Sebenarnya, sebelum ini Syazwan pernah dikaitkan dengan sikap panas baran oleh media tempatan. Sikap Syazwan ini dikatakan menjadi punca dia terputus hubungan dengan kekasih sebelum Shenty iaitu Faye Kusyairi yang berlakon bersamanya dalam drama Istikharah Cinta.


 photo 1517126_858439334237313_820649499_n.jpg

Syazwan bagaimanapun bengang dengan tuduhan itu dan bertindak mempertahankan dirinya melalui satu status di Instagram:

Biar saya jawab ye… Berkarya betul opening artikel ni…sampai hilang mood raya n rasa tak hadam rendang bila tahu ‘CERITA SEBENAR’ saya berpisah????wowwwwwww…tak tahu la nk rasa apa dengan statement ni…hello, cerita sebenar awak tu dari mana??takde pun interview saya?jangan nak sebenar sgt tau..
And gigih yeh awak n teman rapat awak dalam industri (pegghhh industri) cik timah tu selidik pasal perpisahan saya???terasa diri ini seperti Brad Pitt pulak bila ada gigih selidik kes breakup saya ni…yer la industri kan,kene feeling paparazi sikit..ye tak..?tapi yang sedihnya..punya la berapi dengar cerita siap selidik bagai,end up PANAS BARAN adalah jawapan pasti n cerita sebenar saya berpisah?? Ini kali ke berapa dah saya bg tahu, tapi demi Diva tercinta, saya ulang la ye..saya bukan seorang yang panas baran yeh..saya marah pun susah..tapi jgn di provoke..setiap manusia ada limit kesabaran nya..tapi yang PASTI, berpisah seperti yang dikata bukanlah berpunca dari panas baran seperti yang awak tulis ni ye(rasanya nak btlkan statement awak tak?) Saya psiko and takde perempuan nak dekat?Saya boleh psiko kan diri saya untuk awak kalau awak nak..kalau la nak la…keras tau perkataan awak ni..ke awak yang psiko hari2 raya,bulan2 baik mcm ni and tv semua promosi kan kempen #kosongkosong #sykurselalu and awak tulis gossip cerita org berantakan berpisah dah sebarkan fitnah utk orang baca???siap terganggu mood raya n tak hadam makan lagi…SIAPA YANG PSiKo ni?? Sepanjang saya dalam bidang pekerjaaan ni,belom ada kes lagi tau director kene baling kerusi,artis kene pijak,asst director kene maki,saya tumbuk producer and wartawan kene penyepak saya tau..and saya pun tak pernah dengar lagi ada laporan polis dibuat sebab saya bertindak kasar dan panas baran dengan org yg saya keluar…ini keras yeh ayat awak ni…awak kene settlekan tau ayat awak ni..kalau awak cukup manusia dan sedar kita dalam bulan dimana org islam semua bermaaf-maafan
Tolong ye..tapi kalau tak nak,takpe..biar saya yang jadi manusia..saya maafkan awak ye..lain kali jangan buat lagi tau.

Kepada yang membaca and terasa saya over stand macam ni saya minta maaf..selama ni saya diam..tiba masanya saya bercakap.

Apabila berlaku perkara sebegini maka sedikit sebanyak memberi persepsi kepada orang ramai bahawa apa yang diperkatakan tentang Syazwan di ruangan pojok Diva Kosmo! itu ada asasnya.

Sekiranya mempunyai masalah, Syazwan dicadang mendapatkan bantuan dari pihak yang pakar. Adalah sayang sekali buat pelakon yang kacak dan berbakat besar seperti Syazwan untuk terpalit dalam kontroversi sebegini di saat namanya sedang meningkat naik.

Jangan lupa…Joget 1Malaysia @Melaka Sabtu ini 14 November, Banda Hilir, Melaka “Layang-layang, selayang…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Wednesday, 11 November 2015

Written by Bella | August 24th, 2015

Semalam, bekas pengurus kepada Nad Zainal iaitu Alog Zuren telah mendedahkan sikap sebenar artis tersebut yang berlagak sombong selepas Nad menuduh beliau melarikan sejumlah wang serta menjadi orang disebalik pembubaran kelab peminatnya.

Merasa berang dengan kenyataan Nad menerusi satu progran hiburan dan gosip sensasi di Malaysia (Melodi) , Along telah memuat naik sebuah video dimana pelakon tersebut duduk dalam keadaan tidak sopan dan asyik bermain telefon sehingga tidak menghiraukan peminatnya serta anak-anak yatim yang cukup teruja berjumpa dengan beliau dalam satu majlis yang diadakan sekitar bulan Ramadhan lepas.

Sehubungan dengan perkara tersebut, Nad telah tampil memberi penjelasan dan memberitahu kenyataan yang dibuat oleh Alog adalah kerana salah faham semata-mata dan meminta agar tiada pihak mudah melenting kerana beliau tidak menyebut sebarang nama sewaktu mengulas mengenai perkara berkenaan di Melodi.

nad zainal

Berikut adalah penjelasan penuh Nad:-

Kalau boleh saya enggan mengulas lanjut berhubung hal ini kerana ia adalah salah faham semata-mata dan ada pihak yang cepat melenting .

Saya tidak bertujuan untuk mengaibkan sesiapa kerana bukan saya yang mencari wartawan sebaliknya mereka yang mengajukan soalan berhubung isu itu. Saya sendiri terkejut kerana tidak menyangka ia menjadi isu berbangkit.

Saya tidak akan melatah dan membalas kenyataan yang dibuat oleh dia (bekas pengurus). Banyak yang perlu saya uruskan dan saya tiada masa untuk memanjangkan isu ini.

Tidak dapat dinafikan dalam video tersebut jelas Nad Zainal langsung tidak menghargai anak-anak yatim yang bersungguh-sungguh serta teruja sewaktu membuat persembahan di hadapan beliau. Isu ini sudah menjadi hangat dan kami rasa ramai yang menginginkan penjelasan sebenar daripada Nad mengenainya dan bukan bersikap untuk lari daripada masalah.

Kalau tiada angin kenapa pokok boleh bergoyang? Buktikan anda berada di pihak yang benar dan ia sekadar salah faham sahaja.

Sumber Berita: Berita Harian

Written by serenity | August 23rd, 2015

Bekas pengurus Nad Zainal, Alog Zuren berang dengan tuduhan pelakon itu bahawa dia melarikan sejumlah wang dan menjadi dalang pembubaran kelab peminatnya.

Sehubungan itu, dia telah memuat naik satu video menunjukkan Nad duduk dalam keadaan tidak sopan dan tidak mempedulikan anak-anak yatim dalam satu program yang berlangsung di sebuah rumah anak yatim Ramadan lepas.


 photo alog-facebook-1-7f.jpg
 photo alog-facebook-7f.jpg
Menerusi BH Online, bekas pengurus itu mendakwa sudah hilang sabar dengan Nad.

Saya sudah lama berdiam diri kerana kedua-dua belah pihak bersetuju untuk menjaga aib satu sama lain. Namun, kesabaran saya seperti teruji apabila dia (Nad) membuat kenyataan sebegitu di Melodi.

Ini bukan kali pertama, ..saya sudah dikhabarkan mengenai perkara ini beberapa kali. Jujur saya katakan tuduhan yang dilemparkan kepada saya tidak berasas.

Saya tidak teragak-agak untuk mengeluarkan bukti yang ada demi membersihkan nama baik saya. Bukan niat untuk memburukkan sesiapa namun Nad yang memulakan perkara ini.

Video yang dimuat naik oleh Alog jelas menunjukkan Nad asyik bermain telefon dan tidak mempedulikan seorang kanak-kanak yang cuba beramah-tamah dengannya.

Kasihan pula melihatkan kanak-kanak itu teruja tetapi tidak dilayan oleh Nad. Mungkin benar generasi baru lebih berminat dengan komunikasi dalam talian dan tidak mahu pula berkomunikasi di dunia sebenar. Ish ish ish…speechless.