June 10th, 2015

Ajai dan Nurul satu ketika dahulu pernah menjadi suami isteri tetapi jodoh antara mereka tidak berpanjangan. Lagu-lagu duet nyanyian mereka juga amat menyengat dan pernah menjadi siulan ramai. Kini masing-masing sedang bahagia dengan kehidupan serta orang baru di dalam hidup mereka. Namun tindakan Nurul yang menulis tentang Ajai di dalam blognya telah membuatkan bekas suaminya itu berasa kurang senang.

ajai dan nurul

Baru-baru ini Nurul menerusi laman blognya telah menulis tentang hasrat peminat yang mahu melihat dirinya dan Ajai bergandingan untuk konsert duet. Nurul menyatakan kesanggupannya namun memberikan ‘hint’ yang Ajai tidak sudi untuk menjadikan perkara itu satu realiti.

ajai dan nurul

Kurang selesa dikaitkan sebegini rupa, Ajai memaklumkan yang dia tidak pernah memberikan sebarang reaksi terhadap soalan tentang bekas isterinya sejak penceraian mereka pada tahun 2007. Kata Ajai:-

Saya berharap Nurul hentikan menulis, kaitkan kisah lama atau sebut nama saya yang bukan-bukan di laman blognya.

Kerana bagi saya, bukan tidak ada orang bertanya tentang dia daripada saya. Tetapi ada! Bagaimanapun saya tak pernah nak beri apa-apa jawapan atau kaitkan nama dia dalam mana-mana sesi temubual mahupun di laman sosial saya. Jadi harap maklum dan stop it.

Urusan saya dengan bekas isteri saya itu dah habis sejak kami berpisah. Kalau ada update, itu hanya atas urusan anak kami Ayu Nazirah (17 tahun).

nurul wahab

Pada pandangan Abang Nara, permintaan Ajai adalah satu permintaan yang normal dan tidak melampau. Semestinya kita akan rasa kurang senang apabila bekas isteri terus menerus mengaitkan nama kita sedangkan masing-masing sudah move on dengan kehidupan. Mungkin Nurul perlu melupakan hasrat untuk menyanyi bersama Ajai. Jika dah tahu orang tak sudi, tak perlulah bangkitkan isu ini lagi. Tak gitu? Apa pendapat anda? Sumber Mstar Online.

ajai dan nurul

P.S: Dapatkan segera koleksi terbaru Telekung Cotton Exclusive keluaran khas GudangMY! Beserta dengan beg bagi memudahkan utk dibawa ke mana2! Telekung Cotton Exclusive mempunyai 4 warna pilihan yang menarik dan juga FREE SIZE sesuai utk semua golongan! Harga hanya RM79 free postage seluruh Malaysia! Untuk pembelian, silalah ke Facebook GudangMY atau WhatsApp terus ke 019-236-1986.

February 4th, 2015

Maafkan Abang Nara kerana tergelak. Dah lama tak dengar perkataan ‘Mat Saleh Celup’. Rasa geli ulu hati membacanya. Secara jujur, kesian juga dengan nasib yang menimpa Nurul Wahab apabila nama anak terbarunya, Raphael menjadi topik perbualan ramai. Ramai yang menganggap Nurul perasan nak jadi omputih dan menggelar penyanyi itu sebagai ‘Mat Saleh Celop’ semata-mata kerana menamakan anaknya dengan nama Raphael.

nurul wahab

Setahu Abang Nara, nama Raphael adalah nama salah seorang malaikat. Bukannya nama omputih di England, Spain atau pun Venezuela. Mungkin ejaannya yang agak berbeza dan nampak agak ke’orang’ putihan. Namun itu semua tak ada masalah asalkan makna nama tersebut baik. Biasalah bab-bab nama anak ini memang topik hangat di kalangan orang Melayu. Bagi Abang Nara selagi senang menyebut, tak berapa panjang dan membawa makna yang elok, itupun dah cukup bagus. Kata Nurul:-

Setelah saya mengumumkan nama Raphael, saya mendapat banyak teguran. Malah ada juga yang mengkritik saya sebagai mat salih celup gara-gara nama anak. Sedangkan saya sudah bertanyakan kepada beberapa orang alim sebelum memberikan nama itu kepada anak saya.

raphael

Untuk makluman, menurut Nurul, nama Raphael diambil daripada bahasa Hebrew yang bermaksud Israfil iaitu malaikat peniup sangkakala ketika tibanya hari kiamat. Selain itu, Raphael juga bermaksud penyembuh. Dah cantik dah maknanya tue kan? Entah kenapa masih ada yang dengki. Agak pelik dengan orang kita ini. Nama anak sendiri letak macam nama pelakon Sepanyol sampai tak penuh kad pengenalan, lepas tue boleh pulak kutuk nama anak orang lain. Ish,ish,ish. Sumber Utusan.
vendor P.S: Berita baik bagi anda yang berminat ingin menjadi vendor! Vendor Boutique Concept baru akan dibuka di Kota Bharu, Kelantan bakal menempatkan lebih 50+ vendor. Tudung, jubah, baju muslimah, fashion, cosmetics, semua jenis vendor dipelawa! Berminat? Cepat call / Whatsapp : 019-3618718. Like! www.facebook.com/gudangmy dan follow di instagram @gudangmy.

January 29th, 2015

Ala comelnya Raphael Depp, anak kedua Nurul Wahab hasil perkongsian perkahwinannya dengan Eric Depp ini. Lagi comel apabila Camora Arts menggunakan tema angkasawan seperti yang telah diminta oleh Nurul Wahab sendiri. Abang Nara kalau dapat anak nombor tiga nanti pun nak buatlah tema macam ini. Confirm cute jugak!!!
raphael deppUntuk merealisasikan impian Nurul Wahab, Camora Arts telah bekerjasama dengan beberapa rakan seperti @Knitwie by @marlyna_nurrie untuk props seperti baju dan topi pirates dengan baju “astronaut”. Untuk props seperti kapal pirates yang besar seperti dalam gambar yang kami attach ini pula, sekali lagi CAMORA ARTS bekerjasama dengan Custom Frame Malaysia. Manakala props yang lain, pihak Camora Artis sendiri yang sediakan. Awesome bukan?

raphael depp

Gembira Abang Nara melihat kebahagian mereka sekeluarga. Semoga ia berkekalan sehingga ke akhir hayat. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Camora Arts.

raphael depp
raphael depp
raphael depp
raphael depp
raphael depp

January 27th, 2015

Amboi, amboi, amboi. Comelnya Raphael Depp yang merupakan anak ketiga Nurul Wahab. Nama pun cantik sangat. Macam omputih. Panggilan manja untuk Raphael ialah Raffa. Semoga Raffa membesar dengan sihat dan menjadi seorang anak yang berjasa kepada ibu bapa apabila dewasa kelak.

raphael depp

Nurul Wahab telah menerangkan maksud nama anaknya dengan panjang lebar menerusi blognya. Berikut ialah gambar yang dikongsikan oleh Nurul.

raphael depp

Lagi beberapa gambar si comel Raphael Depp dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

raphael depp
raphael depp
raphael depp
raphael depp
raphael depp
raphael depp