July 9th, 2020

Menjelaskan sebab mengapa dirinya sering memuat naik foto anak perempuannya, Marissa Dania Hakim, di Instagram berbanding foto anak-anaknya yang lain selepas ada yang mendakwa dia bersikap pilih kasih, pelakon Abby Abadi tampil menjelaskan ia berikutan ulang tahun kelahiran Dania yang baru disambut pada hari Ahad lalu.

abby abadi pilih kasih

“Satunya dah ni kebetulan birthday Dania, jadi banyaklah gambar dia hehe. Pastu baby Danisha saya tu tak suka bergambar, taknak dia posing macam kakaknya ni. Karakter berbeza.”

View this post on Instagram

@marissadania_ yg diraikan πŸ§œπŸ»β€β™€οΈ Semoga selalu dalam lindungan & kasih sayang ALLAH 😘 . Kek πŸŽ‚πŸ’ƒπŸ» @normanhakim_786 @memeysuhaiza . Nasi Beriani Ayam Merah Johor 🀀 @huraizah_jaja . Laksa Utara / Meehun Sup Utara 😘 @laksaanakutara . Creampuff Montoks / Salju Putih / Whoopie Choc πŸ₯° @zazafida_brownies . Brownies / 🀩 @qooqunyah . Duren Krep Sedap giless / Kek Durian 🌳🀀 @mrs_ismyariena . Mochi Durian / Kek Durian / Pastri Durian @kuehqaisara_hq . Chicken Mango πŸ˜‹ @aalikitchen_ . Dimsum πŸ˜‰πŸ‘πŸ» @mastura_mazzzzz . Bomboloni 😍 @dapur_km . Cookies Mermaid / πŸ§œπŸ»β€β™€οΈπŸ˜„ @my_tasty_bites . Chocolate Babka @Homemade_cinnamonrolls 😻 . Marble Cake / Cookies greentea/choc @perfecttaste.my . Brownies 😘 @rafani_bake . Puding Caramel / dessert πŸ¨πŸ˜‹ @njcdesserts . Fruity Puding, Puding Coffee/ChocoBar 😍 @Kunyah_bite . Airrrrr ! Airrrr! πŸ˜ŽπŸ’¦ @ayaqworldhq . Brownies Tower/ Brownies dip & dip πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ @cherryontop.bynurul . ps: Kalau ada yg tertinggal maklum ye πŸ™πŸ»

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Pelakon drama Gerak Khas itu menjelaskan perkara berkenaan di laman Instagram miliknya selepas wujud segelintir pihak yang mempertikaikan tindakannya itu. Ujar Abby, dirinya hanya melayan kesemua anak-anaknya sama rata tanpa ada beza.

“Takdanya saya lebihkan Dania. Semua anak sama rata ja saya layan. Yang komen tu, cara dia macam tak puas hati ja, walhal dah 8888 kali saya cerita.”

Terdahulu, Abby pernah berkahwin dengan Norman pada tahun 2002 dan bercerai pada tahun 2008. Hasil perkahwinan itu, Abby dan Norman dikurniakan tiga orang anak iaitu Mohamed Danish Hakim, Marissa Dania Hakim dan Maria Danisha Hakim.

View this post on Instagram

Cakkkk!! hehe 😍 . Mama punya Rempeyek AbbyJaiLicious pun dihidangkan semalam tau. Siapa yg hantar rezeki utk Majlis Dania semalam pun, Mama bg merasa rempeyek ni. Sedap ke idok? hehe . Cuma kerepek pishang je Mama tak hidangkan semalam sbb pisang susah dpt, jadi stok kerepek tak banyak. Kalau nk beli! hahahhaa πŸ˜‚πŸ€ͺπŸ˜… . Nak bgtaunya: Butik Online Mama @kernadia_byabbyabadi buka dari 10am hingga 6pm k. Nak order jubah dress. set dayana, tudung, rempeyek, kerepek apa sahaja yg Sy jual whatspp terus ke 0193595121 ye. Click terus no hp di bio IG Sy terus ke whatspp, takyah save no.. Dan Akan dijawab nanti. Sabar sikit sbb tukang jawabnya , Admin sorang tu je πŸ™πŸ» . Sahabat2 Sy pun yg sama2 berniaga Sy tag disini ye. Jenguk2 lah juga IG dorang. Masing2 gigih masukkan iklan hari2 tu πŸ₯° @jaiezzany cctv, rempeyek @ecahgojes mask extender, minyak wangi, kuih rose @azzaelite kaftan, baju batik @memeysuhaiza tudung bawal @normey.hq @normanhakim_786 @babybalmbam @danishhakimofficial tshirt islam superhero @puteh_amy amy choco jar @huraizah_jaja catering @adiempire88 mangga assamboik @zarinazainuddin_ pulut kuning @nz_nieza chocojar @sitinorwatihassan @salinasaibi_ korset @sheera_iskandar. tomasoap @iskandarskop kerepek bawang @rayban_smart_igshop 😎

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Bagaimapun, Abby kemudian mendirikan rumah tangga bersama Faizal pada 14 Ogos 2015. Pasangan itu dikurniakan bayi pra-matang tahun lalu, namun meninggal dunia selepas 70 hari dilahirkan.

Sehingga kini, Abby dan suami sudah memiliki tiga orang anak angkat, Muhammad Daiyan Fayyadh, Maisara Dayana Fathia dan Maira Darda Farisa.

Sumber: Gempak

Advertisement
June 4th, 2020

Pelakon kacak, Norman Hakim baru-baru ini ada mengemaskini laman instagram yang memaparkan dirinya sedang melakukan aktiviti kecergasan di rumah bersama anak-anaknya.

Walaupun masih berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), ianya tidak menghalang Norman untuk meneruskan aktiviti ‘workout’ walaupun dengan hanya bantuan peralatan yang terhad.

“Yup saya jenis spesis satu hati tak [email protected] memang tak boleh.Atleast dlm sehari dapat 3KM pun jadi la,”

View this post on Instagram

KASIH SLOWWW!!!??? . . Cubaan tukar rutin jogging 3KM pastu workout sana sikit sini sikit sebelah malam pulak selepas dekat sebulan PKPB.Sebelum ni rutin jogging & workout sebelah petang,sebelum Maghrib dah settle dah.So far so good?? . . Yup saya jenis spesis satu hari tak [email protected] mmg tak boleh.Atleast dlm sehari dapat 3KM pun jadi la.Jiran kiri kanan rumah lagi dasyat,pagi sebelum diorang pergi ofis jogging 5KM,balik ofis jogging lagi 5KM!Mmg tabik springlah! . . Ni sebahagian β€˜norma baharu’ sampai la ni utk fitness sbb govt.sampai skrg tak keluar lagi SOP utk gym.Harap2 dpt la dipercepatkan sbb semua tokey gym dan dak2 trainer pun ramai yg cari makan dalam line ni?? . . P/S:Wifey @memeysuhaiza suh saya buat video workout pastu share.Korang rasa mcmana?Ada yg nak ke?

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Dia yang sering melakukan rutin larian dan aktiviti kecergasan pada waktu petang, telah menganggap rutin yang dilakukannya kini adalah sebahagian daripada normal baharu yang disarankan kerajaan.

View this post on Instagram

 

Sanah Helwah Happy 5th Birthday Muhammad Dikhriz Hakim a.k.a Kikim @awishzarisz …cayang papa paling2 manja dlm 6 org beradik dia?? . . Sama2 doakan Kikim terus membesar menjadi anak yang soleh & sentiasa didalam lindungan,rahmat & kasih sayang Allah s.w.t…Aamiin Ya Rabb??

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Norman juga berharap akan ada garis panduan untuk pengusaha gym dikeluarkan oleh kerajaan buat masa terdekat kerana ramai yang bergantung rezeki dengan mengusahakan pusat-pusat kecergasan.

Norman Hakim yang memang terkenal sebagai seorang yang menjaga penampilan diri turut menyarankan masyarakat supaya sentiasa melakukan aktiviti riadah dan menjaga kesihatan walaupun berada dalam tempoh PKPB.

Advertisement
October 1st, 2019

Setiap orang pasti akan melalui detik hitam dalam hidup mereka, begitulah juga dengan pelakon Norman Hakim yang mengakui dia pernah melakukan percubaan untuk membunuh diri selepas bercerai dengan bekas isterinya, Abby Abadi lapan tahun lalu.

norman hakim bunuh diri

Menurut Norman, ketika itu dia hilang pertimbangan diri apabila rumah tangganya gagal diselamatkan dan terpisah dari anak-anak.

Saya pernah melalui fasa perceraian dan ketika itu saya tiba-tiba hilang keluarga dan anak-anak. Bila saya hilang keluarga , maknanya saya mati. Masa tu bila betul-betul keluarga hilang, rasa gelap dunia dan bernafas pun rasa tak guna.

Mengenang kembali apa yang berlaku, sehingga hari ini rasa bersalah dan berdosa menyelubungi dirinya. Namun, peristiwa itulah juga menjadi titik permulaan perubahan dalam hidupnya untuk lebih mendekatkan diri dengan Allah SWT.

Kemudian terus telefon mak dan ayah untuk minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki atas salah silap saya selama ini. Tidak lama selepas itu saya terus terlelap tak sedar diri dan hanya sedar kembali pada jam 9 pagi kemudian terus berkata β€˜eh aku hidup balik?’

norman hakim

Kemudian ia terus menjadi turning point dalam hidup saya kerana Allah telah bagi peluang untuk saya hidup dan bertaubat kepadanya.

Jadikan perkongsian Norman ini sebagai iktibar kepada masyarakat. Janganlah tersilap langkah walau macam mana perit pun dugaan yang harus dilalui.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Video : YouTube SINAR

Kredit Foto : The Star

Advertisement
December 12th, 2018

Bukan mahu mengungkit kisah silam tetapi kalau di imbas kembali kontroversi perceraian Abby Abadi dan Norman Hakim, memang ramai yang meramalkan mereka berdua tidak mungkin boleh berdamai.

Walaubagaimanapun, selepas kedua-duanya membina kehidupan baharu, Abby, Norman dan Memey Suhaiza mampu mengekalkan hubungan dan menjalinkan silaturahim yang baik. Mereka sering dijadikan contoh sebagai sebuah keluarga besar yang bahagia.

Baru-baru ini, Abby menerusi akaun Instagramnya berkongsi rahsia dan tips bagaimana beliau masih boleh berbaik dengan Norman dan Memey selepas apa yang berlaku antara mereka bertiga.

Tentunya kisah mereka ini memberi inspirasi dan menjadi contoh kepada mereka yang melalui pengalaman serupa. Pada pendapat kami, kunci utama untuk berbaik semula dengan bekas isteri ataupun suami selepas bercerai ialah mereka harus ketepikan ego masing-masing selain niat untuk berubah. Barulah boleh bersatu untuk membentuk keluarga harmoni.

Advertisement