Written by Bella | December 12th, 2018

Bukan mahu mengungkit kisah silam tetapi kalau di imbas kembali kontroversi perceraian Abby Abadi dan Norman Hakim, memang ramai yang meramalkan mereka berdua tidak mungkin boleh berdamai.

Walaubagaimanapun, selepas kedua-duanya membina kehidupan baharu, Abby, Norman dan Memey Suhaiza mampu mengekalkan hubungan dan menjalinkan silaturahim yang baik. Mereka sering dijadikan contoh sebagai sebuah keluarga besar yang bahagia.

Baru-baru ini, Abby menerusi akaun Instagramnya berkongsi rahsia dan tips bagaimana beliau masih boleh berbaik dengan Norman dan Memey selepas apa yang berlaku antara mereka bertiga.

Tentunya kisah mereka ini memberi inspirasi dan menjadi contoh kepada mereka yang melalui pengalaman serupa. Pada pendapat kami, kunci utama untuk berbaik semula dengan bekas isteri ataupun suami selepas bercerai ialah mereka harus ketepikan ego masing-masing selain niat untuk berubah. Barulah boleh bersatu untuk membentuk keluarga harmoni.

Written by Bella | July 12th, 2018

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang baru sahaja menimang cahaya mata perempuan. Memey selamat melahirkan anak mereka yang ketiga itu sekitar jam 12.55 tengah hari tadi.

Berita gembira tersebut diumumkan oleh Norman sendiri dengan memuat naik foto beliau sedang mendukung anaknya di akaun Instagram beliau.

Marhaban Ya Baby Girl. Izinkan papa mencium bau-bauan syurga.

Semoga dengan kehadiran orang baharu ini, keluarga pasangan ini akan lebih bahagia, ceria dan dilimpahkan dengan rezeki yang lebih lagi. Nampaknya, tercapai juga hasrat Norman untuk memiliki anak yang ramai.

Written by Bella | June 28th, 2018

Hanya beberapa jam selepas meluahkan hasratnya untuk mengambil anak angkat, nyata rezeki dan dan percaturan Allah SWT itu tidak boleh dijangka apabila keinginan Abby Abadi itu akhirnya termakbul saat beliau menerima seorang bayi lelaki.

Dengan rasa penuh syukur dan gembira, Abby yang baru sahaja keluar dari hospital akibat demam dan batuk terus berkongsi  berita kehadiran orang baharu dalam keluarganya itu menerusi akaun Instagram beliau.

Terdahulu, Abby Abadi pernah keguguran sebanyak dua kali. Pertama ketika beliau mengerjakan ibadah Umrah bersama suaminya, Jai Ezzany dan kali kedua Abby mengalami keguguran ketika kandungannya sudah memasuki lima bulan dan sudah cukup sifatnya sekitar tahun lalu.

Kami di Beautifulnara ingin mengucapkan tahniah kepada Abby dan suami dengan kehadiran si kecil ini. Semoga menjadi anak yang soleh. InshaAllah.

Beberapa lagi foto dan video anak angkat Abby Abadi dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | December 4th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pasangan bahagia, Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang bakal menerima orang baru dalam keluarga mereka apabila Memey sah sedang hamil anak yang ketiga.

Berita gembira itu diumumkan oleh Norman sendiri menerusi akaun Instagramnya. Norman memuat naik foto kad dan video “suprise” daripada isteri tercinta tentang kehamilan tersebut.

View this post on Instagram

(PART 1 of 2) Jeng..!Jenggg!!! . . Recap: Video PART 1 ni adalah video hari Jumaat dua hari lepas yg saya cakap akan buat 'pengumuman rasmi' hat yg no.5 tu👇🏻Video PART 2 yg akan reveal semuanya😬But siapa terror & betul buat 'caption' utk yg no.5 tu,saya mintak izin pinjam pakai utk video PART 2 nanti ok!✌🏻 . . 1 Disember 2017; Hari yang serba indah,Maha Besar nikmat Allah s.w.t.Antara peristiwa yg dijangka & yg tak dijangka hari ni; . . 1. Jumaat penghulu segala hari 2. Maulidur Rasul 3. Birthday mama @abby_abadi112 4. Dapat surat rasmi dari Angkara,Turki.Dgn izin Allah confirmed abg @danishhakim_243 ke Turki bulan Januari 2018 5. ??? (in shaa Allah saya akan buat pengumuman rasmi dalam masa yg sangat dekat ni.Yang ni mmg tak dijangka.Tunggu ye✌🏻)

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

View this post on Instagram

(PART 2 of 2) Jeng..!Jeng..!!! . . Recap: 1 Disember 2017; Hari yang serba indah,Maha Besar nikmat Allah s.w.t.Antara peristiwa yg dijangka & yg tak dijangka hari ni; . . 1. Jumaat penghulu segala hari 2. Maulidur Rasul 3. Birthday mama @abby_abadi112 4. Dapat surat rasmi dari Angkara,Turki.Dgn izin Allah confirmed abg @danishhakim_243 ke Turki bulan Januari 2018 5. @danishhakim_243 @marissadania_ @mariadanishahakim_2008 @awishzarisz nak dapat ADIKKK…!!! . . Yup ramai yg teka betul..Dan dgn izin Allah saya buat 'pengumuman rasmi' ni pun lepas dah pegi check-up kat clinic dan Dr. (Zarina Bibi) confirmedkan yg wifey @memeysuhaiza pregnant.Alhamdulillah terima kasih Ya Allah utk kurniaan 'anugerah' ini❤️

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Kami mendoakan agar Memey dan kandungan sentiasa diberikan kesihatan yang baik sehingga proses bersalin nanti. Tahniah sekali lagi!