Written by AbangNara | August 14th, 2019

Zaman sekarang ini, memang ramai suami yang curang, pasang kekasih gelap dan bercinta dengan wanita lain sedangkan diri sudah pun mempunyai isteri. Nak kata isteri tak cantik, bila dibandingkan dengan kekasih gelap tersebut, nampak jelas si isteri lebih cun melecun. Jadi di mana silapnya? Mungkin pesanan dari Nora Ariffin ini boleh dijadikan pedoman buat isteri-isteri di luar sana agar suami masing-masing tidak mencari yang “lain”.

nora ariffin

Untuk makluman, Nora telah mendirikan rumahtangga bersama Allahyarham Johan Nawawi pada tahun 1992. Komposer terkenal itu telah menghembuskan nafas terakhirnya pada 24 Mac 2017 usai usia perkahwinan mereka menjejak hampir 25 tahun. Menurut Nora, dia mengamalkan pesanan dari ibunya untuk menjaga si suami. Tulis Nora di laman sosialnya:-

Bersama satu-satunya ibu tercinta, antara nasihat yang sentiasa dipegang untuk menjadi isteri yang baik. Ma selalu pesan… Nak jadi isteri yang baik kena jaga makan pakai suami, jangan bagi orang gaji yang buat, taat pada suami, patuhi hak dia dan jangan terlalu control suami. Insya-Allah suami tak akan cari lain

nora ariffin

Secara jujurnya pada pendapat Abang Nara, seorang lelaki yang telah bergelar suami haruslah mempunyai sikap bertanggungjawab kepada isteri dan anak-anak. Apa sahaja yang kita ingin lakukan, ingat dulu anak bini. Memang seronok kalau dapat “bercinta” kembali dengan orang lain, tetapi seronok itu sekejap je. Last-last isteri kita juga yang akan berada di sisi apabila kita berada dalam kesusahan. Si kekasih gelap hilang entah ke mana.

Written by Bella | January 30th, 2017

Baru-baru ini pelakon yang juga aktif menceburi bidang nyanyian sejak kebelakangan ini, Nur Fazura telah dipilih untuk menjadi juri dalam sebuah program nyanyian. Perkara itu mendapat perhatian penyanyi lagenda Nora Ariffin yang didakwa netizen seakan mengkritik dan mempertikaikan kemampuan Fazura sebagai juri.

Selang beberapa jam sele­pas itu, Fazura pula menulis di laman Facebook miliknya mempertikaikan pandangan yang disuarakan Nora dengan menulis: “Seseorang hantar ini kepada saya. Apoooo?”

Walaubagaimanapun, Nora memberitahu beliau tidak mempunyai niat sebegitu dan memberikan pendapat sebagai “otai” didalam industri hiburan tempatan.

Saya tak faham kenapa pen­­dapat saya sering dijadikan isu, terutama kalau dimuat naik di Facebook atau Instagram sedangkan ramai lagi artis lain yang tweet pasal macam-macam dan lebih pe­das, tetapi tiada orang peduli pun. Itu yang ingin saya tanya. Cukup-cukuplah nak hentam saya. Sudah 25 tahun saya dalam industri muzik.

Memang tak ada maksud apa-apa pun. Itu pendapat spontan masa tengok televisyen. Tapi orang suka jadikan isu. Maaf, saya malas nak layan orang yang tak cerdik ni mereka ini negatif.

Menurut Nora, beliau tidak kisah dengan kecaman yang diterima kerana ia datang daripada orang luar sedangkan pengikutnya di laman sosial Facebook memberikan reaksi yang agak positif.

Kadang-kadang status di Facebook boleh mengundang pelbagai tafsiran, bergantung pada pemikiran mereka yang membacanya. Fikir negatif, memang Nora tidak maksudkan apa-apa. Heh..

Sumber Berita : Utusan Online

Written by Bella | November 29th, 2016

Penyingkiran penyanyi Nora  Ariffin daripada GV 3 semakin hangat diperkatakan selepas beliau seakan memberikan gambaran dirinya disabotaj oleh pihak tertentu.

Menurut Nora, beliau terima jika penyingkirannya itu disebabkan kelemahan beliau ketika menyanyi.  Walaubagaimanapun, beliau ingin menuntut keadilan sekiranya beliau terkeluar kerana kontroversi dan kecaman mengenai isu pertukaran lagu sebelum ini. Nora mengatakan dirinya dianiaya.

Saya terima jika rezeki saya terhenti disebabkan kelemahan, kekurangan ataupun markah “point” nyanyian saya. Saya bukanlah seorang penyanyi yang “perfect”. Tetapi kalau diatas kekeliruan,kecaman yang saya terima, kalau itu yang menyebabkan saya tersingkir saya rasa saya ingin menuntut keadilan.

Saya rasa ianya tidak adil untuk saya kerana seolah-olah dianiaya dalam keadaan ini. Tiada orang mempertahankan saya.

Berikut video penuh kenyataan Nora:-

Apa pula pendapat anda? Jika benar Nora disabotaj pihak tertentu mungkin ia tidak adil untuk beliau. Apa-apa pun kita tunggu sahaja perkembangan isu ini nanti.

Sumber Berita : YouTube Astro Awani

Written by Bella | November 28th, 2016

Gegaran penyanyi Nora Ariffin terhenti apabila beliau tersingkir pada peringkat separuh akhir Gegar Vaganza 3 yang berlangsung semalam.

Nora membawakan dua buah lagu iaitu Lagu Untukmu duet bersama Aizat Amdan. Namun, Nora mengejutkan penonton apabila menyanyi gabungan lagu Sandiwara dengan All I Ask. Umum mengetahui sebelum ini Nora berdepan dengan kontroversi kerana enggan menyanyikan lagu Inggeris berkenaan.

Enam peserta bakal mara ke pusingan akhir pada hari Ahad ini. Finalis GV 3 ialah Azharina, Zarul Umbrella, Siti Sarah, Intan Sarafina, Ameng dan Gmie. Mereka diberikan tugasan untuk menyanyikan dua buah lagu pada konsert akhir nanti.

Pada peringkat akhir nanti, enam peserta bakal merebut hadiah berupa wang tunai RM100,000 yang ditawarkan kepada pemenang utama tajaan Qu Puteh.

Sumber Berita : mStar Online