Written by AbangNara | June 15th, 2017

Salah satu aktiviti wajib di pagi Aidilfitri untuk kaum Hawa ialah bersolek. Atau dalam bahasa omputihnya “make up”.

nita cosmetics

masa bersolek nie bolehlah dengar macam-macam jenis jeritan sebab masing-masing nak cepat

Kalau selama ini anda sering bersolek dengan “gadis Melayu terakhir”, “gadis kampung jelita malu-malu” atau “gadis bandar yang penuh kesopanan”, Aidilfitri kali ini, apa kata anda buat kelainan sedikit? Sekali-sekala tampil unik, tampil berbeza dan tampil berani apa salahnya kan? Hari Raya kali ini, mari serlahkan ke”Turki”an wajah anda bersama NITA.

nita

Untuk si Hawa yang sukakan cabaran, mahukan kelainan dan tidak gentar untuk tampil unik, NITA telah mengembara ke Turki demi mencari idea dan inovasi untuk rekaan lipstik serta eyeshadow terbaru. Hasilnya ternyata tidak mengecewakan. Aidilfitri ini, jika anda bersolek dengan NITA, sudah pasti penampilan anda paling akan mencuri tumpuan.

1.Cappadocia – Moist Jumbo Lipstick
nitaDiinspirasikan ketika terkesima dengan kecantikan Cappadocia, NITA Cosmetics’ Moist Jumbo Lipsticks berwarna “rose pink” pasti akan menyerlahkan warna bibir anda di pagi raya. Confirm semua mata yang memandang akan terpukau dan terbayang-bayang kecantikan anda sepanjang hari. nita

Selain Cappadocia, anda juga boleh memilih untuk menyerlahkan seri bibir anda bersama Ankara (hot fuschia) , Antalya (blush mauve), Istanbul (coral peach) dan Izmir (red crimson). Kesemuanya mempunyai keunikan masing-masing. Nasihat Abang Nara, beli je kelima-lima lipstick di dalam set NITA Turkish Moist Jumbo Set ini. Raya kan sebulan. Boleh tukar-tukar setiap hari.

nita

kelima-lima lipstick NITA ini pasti akan membuatkan anda tampil lebih menawan


2. Grand Palace Eyeshadow Palette

klasik, elegan dan ekslusif sungguh Grand Palace Eyeshadow Palette[3] in

Diilhamkan ketika melihat keanggunan senibina Grand Palace, koleksi eyeshadow palette NITA ini akan menghidupkan kembali keeleganan, keceriaan dan kecantikan mata anda di pagi Aidilfitri. Silap-silap orang ingat anak dara walaupun dah ada anak 3.

nita

tengok tue mata dia bila pakai Grand Palace Eyeshadow Palette. Memang memukau

Sama seperti koleksi lipsticknya, anda juga boleh memilih di antara Grand Palace (grey), Turkish Delights (pink) dan Spice Bazaar (brown) untuk dijadikan penyeri mata anda di pagi Syawal kelak. Kalau ada adik beradik perempuan ramai, belilah tiga-tiga terus. Pagi 1 raya nanti tak payah nak berebut-rebut. Semua ada set eyeshadow NITA masing-masing.nita

Jadi tunggu apa lagi? Inilah peluang anda untuk menyerlahkan ke”Turki’an wajah anda yang selama ini tersimpan rapi. Aidilfitri ini adalah masa yang ditunggu-tunggu. Maklumat lanjut layari www.nitacosmetics.com.

Written by AbangNara | November 30th, 2010

gambar artis di parti eh

Walaupun kami adalah peminat susah mati Lisa Surihani tetapi kami tetap tak berapa suka dengan menatang alah di atas kepala Lisa. Di mata kami, ianya menyembunyikan kecomelan Lisa yang sebenar. Tapi di mata Lisa mungkin benda tersebut menambahkan lagi kecomelannya. Siapa tahu kan? Setiap manusia taste fesyennya berbeza-beza.

gambar artis di parti eh

Kami lebih sukakan fesyen Juliana Evans berbanding dengan Lisa Surihani. Nampak lebih sempoi dan menyerlah kecantikan Juliana Evans. Kalau disuruh pilih salah seorang untuk dijadikan chikaro, memang sukar untuk membuat keputusan yang tepat. Ikut hati, dua-dua kami nak rembat buat awek. Hehehe.

Lagi 13 keping gambar artis-artis wanita di parti 20 Eh! Yang Anggun dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Budiey.

 
Written by AbangNara | August 5th, 2010

zahid dan nita clas

Malunya diri ini kerana agak lambat menulis mengenai putus cinta Zahid AF dan Nita Malaysia Idol ini. Maafkan kami. Memang kami nak tulis tapi asyik terlupa je. Biasalah kan manusia? Kedua-dua pasangan kekasih ini disahkan putus cinta pada 28 Jun yang lalu selepas memadu asmara selama 2 tahun 8 bulan.

Inilah madah-madah cinta dari Nita:-

[note]

“memang kami berdua dah tak ada jodoh. Orang bercinta tujuh, sembilan tahun pun boleh putus, orang yang dah kahwin pun boleh cerai, inikan pula hubungan kami.

“Hubungan kami berakhir pada 28 Jun yang lalu. Kami putus pun melalui Blackberry Messanger (BBM). Apa yang boleh saya katakan, ajal, maut, jodoh dan pertemuan semua di tangan Tuhan.

“Kalau boleh saya nak simpan segala kenangan manis kami bersama. Kalau banyak cakap, nanti ada pula pihak yang tak senang hati.”

“Biasalah. Mana-mana perhubungan pun, pasti ada yang bergaduh. Dua minggu sebelum kami putus, kami ada bergaduh, tapi tak ada lah teruk. Mungkin dah sampai masa hubungan kami berakhir.” [/note]

Kepada anda di luar sana, tunggu apa lagi. Zahid dah single dah, Nita pun dah single dah. Kalau rasa nak mengorat, dipersilakan ~~