Written by AbangNara | May 16th, 2010

nabil raja lawak eksiden lagi

Aduh. Malang memang tak berbau. Lagi-lagi untuk penunggang motosikal. Kali ini adalah kali kedua Nabil Raja Lawak eksiden melibatkan motor superbikenya. Nasib baik Nabil memang jenis yang pakai baju safety. So kecederaan yang dialaminya tak ada lah teruk sangat.

Nabil luka di tangan dan cedera kat rusuk belakang. Dan yang bahayanya masa jatuh tue kepala dia bergegar sikit. Harap-harap tak ada pendarahan dalaman. Semoga semuanya selamat-selamat belaka. Kalau apa-apa jadi nanti kesian pulak kat Irma. Tak merasa jadi bini orang pulak nanti.

Pengalaman peribadi kami yang pernah melihat 3 kemalangan satu hari melibatkan motor semasa on the way pergi tempat kerja. Memang seram sangat-sangat. Orang bawak motor nie kadang-kadang bukan salah dia pun yang menyebabkan jadi eksiden. Silap sikit je memang boleh buat nyawa melayang. Terbaru kat depan rumah kami nie, satu pakwe makwe maut sebab terjatuh dan digelek lorilepas side mirror motor dia tergesel dengan kereta.

Kesimpulannya kepada semua-semua pembawa kenderaan di jalan raya, silalah bawak berhati-hati. Kepada pemandu kereta, sebelum membelok tue ushar dulu ada ke tak motor-motor lalu. Bawaklah dengan berhemah. Signal tue jangan lupa kasik.

P.S: Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu di Malaysia ini. Teringat kenangan zaman sekolah menengah dulu. Kawan kitorang bila tak dapat jawap soalan Math kena pergi jumpa budak Form 1 cakap dia tak pandai Math. Exam lepas tue terus dapat 100 markah. Kenangan oh kenangan.

Written by AbangNara | April 16th, 2009

nabil eksiden

Baru sahaja bergelar Bintang Paling Popular Berita Harian 2008, Nabil Raja Lawak terlibat pulak dengan satu kemalangan di Bukit Jelutong. Khabarnya teruk jugak kenderaan yang dipandu, tapi bersyukur Nabil tidak mengalami sebarang kecederaan serius.

Berita selanjutnya akan diberitahu kelak. Harap Nabil tabah menghadapi dugaan daripadaNya. Mungkin itu satu petanda suruh Nabil berehat sekejap. Terlalu banyak bekerja sampai kepenatan kot.