August 4th, 2020

Terkilan dengan sikap sombong pelakon yang menolak pelawaan untuk menjadi wajah rasminya sempena kempen Hari Raya Aidilfitri 2021, pereka fesyen terkenal Malaysia, Rico Rinaldi dedah pelakon wanita terbabit menolak pelawaannya dengan angkuh dan menegaskan hanya mengambil tawaran untuk jenama antarabangsa sahaja.

Pereka Fesyen rico rinaldi Sentap Selepas 'Pelakon Wanita' Jual Mahal

Menurutnya, setiap tahun beliau akan mencari wajah untuk koleksi Aidilfitri dan yakin bahawa pelakon tersebut adalah yang paling sesuai, namun ditolak dengan penuh angkuh dan sombong.

“Memang sekarang banyak pereka antarabangsa mengambil dia untuk reviu barangan tetapi tidak pula melantiknya sebagai duta atau wajah rasmi.”

Katanya lagi, pelakon tersebut seakan “acah” tidak kenal siapa yang pernah bekerjasama dengan jenamanya sebelum ini.

Pereka Fesyen rico rinaldi Sentap Selepas 'Pelakon Wanita' Jual Mahal

“Sembang punya sembang dia acah-acah tak kenal siapa muse saya sebelum ini dan dia tolak pelawaan saya dengan menegaskan hanya menerima tawaran daripada jenama antarabangsa sahaja.”

Kesal dengan tindakan itu, Rico menyeru pelakon terbabit supaya tidak mudah rendah-rendahkan jenama tempatan kerana sebelum ini beliau juga dikatakan pernah bekerjasama dengan pereka tempatan. Malah Rico juga tidak menafikan selebriti hebat seperti Neelofa juga masih menyokong produk hasil pereka tanah air.

Pereka Fesyen rico rinaldi Sentap Selepas 'Pelakon Wanita' Jual Mahal

“Artis sehebat Lofa (Neelofa) pun masih sokong jenama tempatan dan tak kekwat,”

Rico menerusi kemaskini akaun media sosial yang sudah dipadamnya lalu menyatakan pelakon itu menolak perlawaannya dengan agak sombong.

Pereka Fesyen rico rinaldi Sentap Selepas 'Pelakon Wanita' Jual Mahal

“’Sorry I tak buat job untuk local designer, I selalu buat oversea.”

Bagaimanapun, Rico kini dikhabarkan sekadar hanya mahu bersangka baik dan menganggap pelakon itu terlalu sibuk untuk berbincang dengannya.

Untuk rekod, Rico sebelum ini pernah berkerjasama dengan beberapa selebriti popular tanah air seperti Neelofa, Daiyan Trisha, Ameera Khan, Syafiq Kyle dan Mira Filzah.

Sumber: Gempak

Advertisement
July 30th, 2020

Mendedahkan dirinya pernah memakai pendakap gigi (braces) sebanyak dua kali ketika zaman persekolahan, aktres tersohor tanah air, Mira Filzah mendedahkan disebabkan tidak konsisten dan berdisiplin, giginya mula bergerak semula.

mira filzah habis 12.5k pakai braces

Menurutnya, rentetan sikap yang tidak berdisiplin yang diterapkan dalam dirinya ketika remaja, beliau dikhabarkan terpaksa berbelanja lebih untuk menjalani rawatan tersebut.

Perkara itu dikongsi Mira kepada umum menerusi muat naik di Instagram Stories ketika menjawab Ask me a question di laman berkenaan.

“OMG OMG hahaha ya. Dua kali! Pertama kali pakai braces masa emm tingkatan empat atau lima macam tu. Tapi malas pakai retainer. Kemudian gigi gerak balik.”

mira filzah habis 12.5k pakai braces

Kredit – Gempak

Ujar Mira, beliau sudah menghabiskan duit berjumlah RM12,500 untuk aligners bahagian gigi bawah.

“Selepas tiga atau empat tahun, pakai aligners dekat gigi bawah sahaja, yang berjumlah RM12,500 tapi malas pakai, apa pun tak jadi. Susah ya pakai ni, awak kena buka setiap kali nak makan. Nak sip kopi pun kena buka.”

mira filzah habis 12.5k pakai braces

Bagaimanapun, pemenag  Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32 itu juga sempat menegaskan kepada umum bahawa pemakaian pendakap gigi memerlukan komitmen yang tinggi, lantas dirinya kini bagai mengalah untuk memakai semula biarpun disaran oleh doktor ketika hadir ke klinik pergigian tempoh hari.

Sumber: Gempak

Advertisement
July 23rd, 2020

Tersentuh melihat nasib pelakon veteran yang hilang punca pendapatan selepas terlantar sakit, aktres tersohor tanah air, Mira Filzah tampil mengusulkan idea dan mahu memperjuangkan pembayaran royalti pelakon veteran kepada Ketua Pegawai Eksekutif Nurflix.TV, Syah Mohamed.

mira filzah tersentuh dengan nasib pelakon veteran

Menurut Mira, penstriman televisyen dalam talian Islamik itu mampu menjadi platform pertama yang memberikan royalti kepada pelakon dan kru belakang tabir dalam penghasilan kandungan untuk siaran Nurflix.TV.

“Ada antaranya terlantar sakit hingga terpaksa merayu bantuan. Seperti diketahui, golongan artis bekerja secara sambilan dan tidak mempunyai caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) dan insuran, lebih lagi orang lama.”

Ujar Mira, beliau yakin setiap drama yang dimainkan semula pasti menjana pendapatan menerusi penyiaran iklan. Malah Mira juga dikhabarkan mempersoalkan kenapakah keuntungan tidak dikongsikan kepada pelakon yang terbabit?

mira filzah tersentuh dengan nasib pelakon veteran

Tambahnya lagi, kesedaran untuk memperjuangkan nasib anak seni timbul selepas membaca penderitaan hidup bintang hebat seperti Wan Maimunah dan kru balik tabir yang ditimpa sakit.

Mira bagaimanapun menyatakan perkara itu hanya mampu diusulkan kepada Nurflix.TV sahaja namun akui ia tidak dapat memperjuangkan isu berkenaan ke peringkat lebih tinggi kerana menyedari ia perlu dilakukan mengikut prosedur yang betul.

mira filzah tersentuh dengan nasib pelakon veteran

Bercakap mengenai isu royalti, Mira berharap ia akan disebarkan supaya nasib anak seni akan terbela suatu hari nanti.

Untuk rekod, Mira merupakan antara pelakon wanita yang popular dan sering menghiasi kaca televisyen menerusi beberapa drama rantaian seperti Lelaki Kiriman Tuhan, Pujaan Hati Kanda dan Sweet Dreams.

Sumber: BH Online

Advertisement
July 16th, 2020

Pelakon cantik manis, Mira Filzah mengesahkan di telah bergelar tunangan kepada seorang jejaka iaitu Wan Emir Astar yang juga merupakan anak kepada Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datin Mastura Mohd Yazid.

Dia yang ditemui oleh Harian Metro Online ketika majlis pelancaran platform Digital Nurflix di Bukit Jelutong hari ini telah mendedahkan perkara itu.

“Status sekarang dah bertunang” – Mira Filzah

Namun, dia enggan mendedahkan secara terperinci mengenai majlis pertunangan yang berlangsung sebelum ini. Mira juga tidak menafikan mengenai desas desus yang dia kini sibuk mempersiapkan diri untuk majlis perkahwinan yang dikatakan bakal berlangsung Oktober tahun ini.

 

View this post on Instagram

 

Now with #HONORBand5, I can monitor my heart rate for 24 hours, know the number of steps I did, heart rate, oxygen saturation and much more! ? Give your loved one the gift of well being and stay fit together with HONOR Band 5 only at RM119 at HONOR official store, hihonor.com/my! ? . . @honormalaysia #HONORBand5

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

“Saya dah bersedia (untuk berkahwin) dan kini sedang dalam fasa ‘on-going’ (persediaan). Kalau ditanya berapa peratus persiapan telah diadakan, saya tak dapat jawab kerana masih terlalu awal,”

Mira juga berkata dia akan memaklumkan kepada media sekiranya semua berjalan lancar dan sudah bersiap sedia memandangkan kerajaan  membenarkan jumlah tetamu untuk sesuatu majlis keramaian hanya 250 orang maksimum. Dia juga turut memaklumkan akan menyediakan tempat untuk rakan-rakan media untuk majlis tersebut kelak.

Mira yang kini sibuk mempersiapkan diri untuk menjalani penggambaran program terbaru sempena siaran Nurflix berjudul Mira Mira On The Wall sebelum ini telah digosipkan dengan tunangnya kini setelah adik Mira, Aina Fadhilah memanggil Emir dengan gelaran BIL (Brother In Law) di laman instagram.

Advertisement