April 11th, 2014

Tahukah anda apakah permulaan hari yang baik untuk setiap manusia di muka bumi ini tanpa mengira bangsa, agama dan warganegara? Ya jawapannya tak lain tak bukan ialah sarapan pagi. Sesungguhnya sarapan pagi amat penting untuk memberikan tenaga kepada kita untuk mengharungi segala cabaran dan kerja yang akan dilakukan sepanjang hari. Tanpa sarapan, badan kita akan lesu, minda kita akan tidak cerdas dan akan rasa “bad mood” sepanjang hari.

milo breakfastday

Walaupun kadang-kadang terlepas juga untuk bersarapan, sejak kebelakangan ini Abang Nara akan pastikan sekurang-kurangnya meminum MILO panas dan roti kosong sebelum memulakan apa-apa kerja. Walaupun nampak “simple”, memang banyak perbezaan yang ketara apabila Abang Nara bersarapan. Rasa lebih ceria, tak rasa nak marah kerana lapar dan lebih bertenaga untuk siapkan anak Abang Nara ke “playschool”nya. Memang diri ini terasa lebih positif apabila memulakan hari dengan sarapan pagi.

milo breakfastday

 Abang Nara lihat kesedaran orang ramai mengenai kepentingan bersarapan pagi semakin meningkat selepas penganjuran MILO Breakfast Movement pada tahun lalu. Tahun ini, MILO sekali lagi kembali dengan aktiviti MALAYSIA Breakfast Day 2014 pada 20 April ini di PUTRAJAYA untuk  memastikan kesedaran orang ramai mengenai kepentingan sarapan semakin bertambah. Kali ini aktiviti yang bakal dianjurkan pasti lebih meriah, lebih menarik dan paling penting, sarapan pagi akan disediakan untuk mereka yang hadir.

milo breakfastday

Tahun lepas Abang Nara turut menghadiri acara MILO Breakfast Movement di UPM. Agak menyesal juga kerana tidak turut serta dalam acara larian yang dianjurkan. Walaupun sekadar memerhati, Abang Nara dapat rasakan keseronokan mereka yang berlari mengeliling UPM. Tenaga yang ada selepas bersarapan pagi haruslah dikeluarkan. Tak gitu? Untuk tidak menyesal sekali lagi, tahun ini Abang Nara akan pastikan turut sama berlari bersama ribuan rakyat Malaysia di MALAYSIA Breakfast Day 2014.

milo breakfastday

Kali ini Abang Nara rancang untuk membawa isteri dan anak tercinta untuk merasai sendiri kemeriahan MALAYSIA Breakfast Day 2014. Tak sabar nak bersarapan bersama-sama ribuan rakyat Malaysia sekaligus memulakan hari dengan “positive energy”. Makin ramai yang sertai, makin banyak “positive energy” yang akan terhasil. Kalau pagi-pagi dah ceria dan gembira, sudah tentu sepanjang hari pun kita akan sentiasa bersemangat. Tak gitu?

milo breakfastday

Ajaklah kaum keluarga, sahabat handai, rakan-rakan dan saudara mara untuk bersarapan pagi bersama-sama dan memulakan hari dengan “positive energy” di Putrajaya pada 20 April ini bersempena MALAYSIA Breakfast Day 2014. Sarapan ramai-ramai sudah tentu lebih menyeronokkan. Lebih-lebih bila dapat minum MILO panas daripada lori MILO. Pergh!!! Tak dapat bayang kelazatannya. Untuk maklumat lanjut, layari www.milo.com.my/breakfast.

May 6th, 2013

Minum MILO anda jadi sihat dan kuat!!! Abang Nara sampai sekarang masih teringat iklan MILO yang pernah ditayangkan masa kecil dahulu. Nostalgia sungguh. Makin kuat nostalgianya apabila wife Abang Nara sediakan air MILO panas untuk sarapan. Memang lazat.
miloSelaku penggemar MILO, Abang Nara rasa teruja untuk menyertai MILO Breakfast Movement yang Abang Nara ketahui menerusi laman web MILO ini. Apa itu MILO Breakfast Movement? Seperti yang kita ketahui, setiap orang mempunyai matlamat berbeza apabila bangun pagi. Ada yang nak pergi kerja, ada yang nak jaga anak dan kalau Abang Nara, mestilah bangun pagi untuk update blog.
miloDan setiap tujuan ini menggunakan tenaga yang banyak untuk direalisasikan. Jadi MILO Breakfast Movement ini diadakan untuk memberikan akan tenaga ekstra di dalam proses tersebut. Senang cerita, MILO mahukan kita semua mulakan hari dengan sarapan pagi yang berkhasiat untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
miloSetakat hari ini, sudah lebih 100,000 orang yang telah menyertai MILO Breakfast Movement ini. Abang Nara pun dah join dah. Peraduan ini telah pun ditutup dan sangat membanggakan kerana angka yang diinginkan telah pun tercapai. Bangga Abang Nara dengan rakyat Malaysia.
miloMenarik juga baca apa yang rakyat Malaysia mahu lakukan setiap pagi selepas mengambil sarapan. Ada yang nak pergi gim, nak lebih semangat pergi kerja dan nak segar bugar ketika memandu. Macam-macam ada. Kesemuanya mungkin dengan hanya segelas MILO.
miloPeraduan ini sudah pun tamat dan sekarang adalah waktu untuk mengundi. Kalau nak mengundi boleh pergi ke laman web MILO ini. Pilihlah yang paling menarik di hati anda. Ada banyak yang kreatif-kreatif. Banyak yang buat Abang Nara tergelak.
asaUntuk makluman, pada 19 Mei ini, MILO akan menganjurkan MILO Breakfast Day di Universiti Putra Malaysia.. Abang Nara akan join untuk sama-sama memeriahkan lagi aktiviti ini. Banyak permainan, persembahan dan paling penting, sarapan pagi akan disediakan. Korang pun jomlah join. Dengar cerita puluh ribu orang jugak yang akan join. Confirm meriah punya.
miloJangan lupa untuk bersarapan pagi bersama MILO setiap hari. Jumpa anda 19 Mei bermula jam 7 pagi nanti di UPM. Yang penting, layari laman web MILO untuk bersama-sama menyertai MILO Breakfast Movement bersama-sama 100,000 rakyat Malaysia yang lain.

DISCLAIMER: Artikel ini telah dibayar oleh pihak MILO untuk diterbitkan di sini.

April 26th, 2012

Masa kecik-kecik, Abang Nara sangat gemar minum Milo. Bukan setakat minum, kadang-kadang masa sarapan siap buat roti dengan Milo lagi. Memang lazat.

nestle

Dan time sekolah dulu, Milo yang paling best sudah tentu daripada Milo van yang datang ke sekolah. Sampai sekarang Abang Nara tak faham macam mana Milo daripada van tersebut rasanya memang sedap tak hengat.

nestle

Bila dah dewasa nie, Abang Nara jarang minum Milo sebab dah beralih arah ke Nescafe. Pagi-pagi sebelum pergi kerja memang wife Abang Nara akan sediakan segelas Nescafe. Lazat ~~~

nestle

Namun satu makanan daripada kecil sampai dewasa yang tetap di hati Abang Nara ialah Maggi. Abang Nara paling suka Maggi kari. Ditambah dengan telur sebijik. Memang sangat kaw rasanya.

nestle

Dan tahukah anda yang Milo, Nescafe dan Maggi ini semuanya adalah produk syarikat Nestle. Mesti ada yang tak tahu kan? Dan tahukah juga anda yang produk-produk Nescafe sudah berada di sisi rakyat Malaysia selama 100 tahun? Lama kan?
nestle
Abang Nara percaya anda semua ada cerita tersendiri bersama dengan produk Nestle. Macam Abang Nara ada kisah makan Maggi beramai-ramai di dalam baldi ketika di asrama dulu. Atau bergaduh dengan adik beradik siapa masa Maggi yang lagi sedap. Macam-macamlah cerita yang menarik. Cuba korang ingat balik sebab ada hadiah yang sangat best bersempena dengan 100 tahun Nestle.
nestle
Apa yang anda semua perlu lakukan ialah hantar cerita-cerita yang berkaitan dengan produk Nestle tersebut ke www.incrediblestories.com.my. Makin menarik cerita yang dihantar, makin tinggi peluang untuk menang. Kalau anda tiada idea, video di bawah mungkin boleh membantu.

. Abang Nara pun dah hantar 5 cerita dah. Hadiah dia best kot. Takkan taknak menang? So korang ada berani untuk bertarung dengan Abang Nara?
nestleApa cerita anda?

July 12th, 2010

//Baca ini dahulu sebelum baca gosip terbaru di bawah//

Berakhirlah sudah demam Piala Dunia. Selaku peminat bola, Abang Nara pun demam jugak. Kadang-kadang stay up jugak sampai pukul 2 pagi untuk tengok game-game yang best. Tapi sayangnya, performance pemain-pemain kegemaran Abang Nara di World Cup nie memang sangat-sangat mengecewakan.

Wayne Rooney memang main macam sampah. Zakuan Adha main pun lagi power dari dia.

hidup milo bola

Cristiano Ronaldo pun tak up to standard dia. Gelecek pun asyik tak lepas jer.

http://i386.photobucket.com/albums/oo307/beautifulnara/palingbaru/terbaru/hidupbola2.jpg

Nasib baik Lionel Messi mantap gila permainan dia. Sampai keluar air liur Abang Nara dibuatnya tengok skill-skill yang Messi keluarkan.
hidup bola milo

Terus Abang Nara cuba mencari jawapan kenapa Rooney dan Ronaldo tak boleh perform sehebat Messi. Mungkinkah sebab bola Jabulani yang sukar dikawal? Atau mungkin sebab bunyi vevuzela yang bising sampai menghilangkan konsentrasi mereka berdua?

Cari punya cari, dengan bantuan rakan-rakan di Afrika Selatan rasa-rasanya Abang Nara sudah tahu apakah rahsia di sebalik kehebatan Lionel Messi. Tekaan Abang Nara ialah Messi minum….
hidup milo bola

Abang Nara teka yang Messi akan minum 3 gelas MILO sejam sebelum perlawanan untuk memberi extra energy untuk dirinya. Itu yang power semacam je. Kemungkinan besar juga yang Messi bukan sekadar minum MILO sahaja, tapi dia jugak join pertandingan MILO HIDUP BOLA.
hidup milo bola

Kalau anda atau mak anda memang pembeli Milo setiap bulan, pastikan anda join pertandingan MILO HIDUP BOLA nie untuk mendapatkan hadiah-hadiah yang menarik. Anda Cuma perlu redeem point-point yang anda dapat setiap kali membeli barangan MILO dengan 3 cara kat bawah nie:-
1. Beli mana-mana produk MILO yang boleh memberikan anda point untuk diredeem. Contohnya MILO 1.5kg bernilai 18 point dan MILO 1.0 kg bernilai 11 points.
2. Isikan borang redeem hadiah. Boleh download borangnya kat website MILO HIDUP BOLA. Pastikan korang attachkan sekali bukti pembelian.
3. Hantarkan borang redeem tue beserta dengan bukti-bukti dia sekali ke Program Penebusan MILO HIDUP BOLA, 16, Jalan SS25/35, Taman Mayang, 47301, Petaling Jaya.


Senang je kan? Tapi apa hadiah yang korang boleh dapat bila korang redeem point-point nie? Antara hadiah dia ialah bola mini Adidas dan bag MILO Hidup Bola. Kalau nak tengok camner bentuk hadiah dia, boleh explore kat website MILO HIDUP BOLA.

Dan kalau korang malas nak hantar boring redeem melalui pos, jangan risau sebab MILO tengah buat tour untuk memudahkan korang semua buat redemption. Antara tempat-tempat yang MILO akan pergi ialah:-

1. 4 – 6 June Sunway Pyramid Orange Concourse
2. 19 & 20 June Midas Mart – Pandan, Johor Bahru.
3. 3 & 4 July East Coast Mall, Kuantan
4. 16 – 18 July Queensbay Mall Penang

So kalau korang dah beli MILO tue, jangan lupa download borang redeem untuk dapatkan hadiah. Peluang ini hanya sampai bulan Ogos nie. Maklumat lanjut boleh pergi website MILO HIDUP BOLA.