March 26th, 2020

Seperti yang dimaklumkan, sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan yang kini sudah dilanjutkan sehingga 14 April, hanya seorang wakil daripada setiap keluarga sahaja dibenarkan untuk keluar rumah untuk membeli barangan keperluan harian atau ubat-ubatan.

michael ang

Tentulah tugas ini diambil oleh ketua keluarga dan pastinya ramai lelaki di pasaraya. Perkara itu turut mendapat perhatian pengarah, Michael Ang yang secara berseloroh berkata ini merupakan waktu yang paling sesuai untuk wanita solo dan wanita yang “sukakan suami orang” di luar sana pergi ke pasaraya untuk mencari jodoh.

Perkongsian Michael itu membuatkan ramai pengikutnya gelak besar. Malah, rakan selebriti terkenal juga turut terhibur dengan “cadangannya” itu untuk wanita yang masih bujang.

michael ang wanita single pasaraya michael ang wanita single pasaraya michael ang wanita single pasaraya michael ang wanita single pasaraya

Nampaknya ramai lah isteri-isteri yang “naik hantu” nanti. Apa-apa pun, tak salah kalau gunakan kesempatan ini untuk cari jodoh, mana tahu benar-benar jumpa cinta sejati, asalkan bukan suami orang ye. Heh.

January 28th, 2020

Pengarah dan penerbit popular, Michael Ang meluahkan rasa berang apabila ada netizen dengan nada kurang ajar menegurnya secara kasar mengenai tindakannya berkongsi gambar yang menampakkan bahagian auratnya di Instagram. Malah, Individu itu juga turut meminta Michael memadam gambar berkenaan.

michael ang

Bukan tidak boleh menerima teguran secara terbuka, tetapi biarlah teguran itu dilakukan dengan cara yang beradab dan tidak mengaibkan. Jika individu itu seorang Muslim yang baik, tentu dia tidak akan bersikap biadab dan memberikan teguran dengan cara lebih berhemah.

Kata Michael lagi, dia bertindak berkongsi hal tersebut adalah kerana ingin menunjukkan orang yang bersikap sedemikian memburukkan lagi nama dan imej Islam.

michael ang aurat

Betul apa yang dikatakan oleh Michael. Kalau hendak tegur biarlah dengan cara yang baik. Orang mualaf sepertinya memerlukan bimbingan dengan cara yang betul dan sepatutnya dalam mendalami ilmu agama.

January 6th, 2020

Baru-baru ini, penampilan Ahmad Fakhruddin Attar, anak kepada pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal yang berambut panjang pada hari pertama sesi persekolahan mengundang kritikan netizen. Mereka mengatakan Akhtar nampak selekeh kerana bajunya berkedut dan macam-macam lagi kata-kata buruk yang dilemparkan.

michael ang anak aeril zafrel

Perkara itu turut mendapat perhatian pelakon dan pengarah Michael Ang yang menempelak sikap netizen yang gemar mengkritik dan memberikan komen tidak sopan terhadap anak pasangan selebriti tersebut. Dia tidak faham dengan netizen sekarang yang tidak henti mencari kesalahan orang lain.

michael ang

Terdahulu, menerusi laman sosial Twitter, Aeril berkongsi komen-komen kurang sopan netizen terhadap fotonya ketika menghantar anak ke sekolah. Jelas Aeril, dia hanya ingin mengabdikan kenangan bersama anaknya.

 

 

November 21st, 2019

Baru-baru ini, Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS), Hans Isaac telah mengumumkan bahawa pelakon muda tidak lagi dibenarkan membawa watak orang tua bermula daripada Januari tahun hadapan.

hans isaac pengerusi finas

Dia menegaskan bahawa syarat itu dibuat bagi menjaga hak dan kebajikan artis veteran. Ini juga merupakan langkah bagi menggalakkan para pelakon veteran supaya kembali aktif berlakon tanpa sebarang halangan.

Selepas perbincangan, semua stesen penyiaran memutuskan untuk mengenakan syarat melarang pelakon muda disolek menjadi orang tua.

Ramai juga yang bersetuju dengan cadangan Hans ini memandangkan acap kali kita mendengar keluhan ramai pelakon veteran bahawa mereka tiada tawaran lakonan langsung apabila sudah mencecah usia tua.

Walaubagaimanapun, Michael Ang yang juga merupakan pengarah drama terkenal telah menyelar peraturan baru FINAS ini. Katanya, ia akan menyekat kebebasan anak seni untuk berkarya.

 

View this post on Instagram

 

Salam semua. Alang2 tu kenapa tak nak buat rule PELAKON KAYU DILARANG KELUAR TV. PELAKON CANTIK N HANDSOME TAK BOLEH BAWAK WATAK BURUK ATAU OKU! PELAKON 25 TAHUN KEATAS TAK BOLEH MAIN WATAK BUDAK SEKOLAH! Tak rasa ke rule ni mcm control Se seorang pelakon tu punya kebolehan ke? Katakan watak cerita tu kisah seorang perempuan dari umur 28- 60 tahun so waktu 28- 40 pakai pelakon muda bila kisah dia 41-60 pakai pelakon lain? Like seriously la. Apooooooo! BY THE WAY AS A PRODUCER N DIRECTOR I HAVE ALWAYS BAGI RUANG UNTUK PELAKON VETERAN TAPI BILA ADA RULE MCM NI IT IS SO MEMBATASKAN KITA. THIS IS NOT A GOOD WAY TO ADDRESS THE PROBLEM DAH MCM BUKAK PERUIK NASI ORG TAPI TUTUP PERIUK NASI ORG LAIN! This is not a win win situation! Pikir2 kan la! Luv u all n hanya PENDAPAT I SAJA JGN KENA BAN SUDAH!

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

Lelaki mualaf itu bertegas bahawa peraturan itu tidak masuk akal dan perlu dipinda sedikit mengikut kesesuaian watak dan skrip.

Mungkin ada juga benar kata Michael Ang dan juga Hans Isaac itu. Apa kata mereka berbincang semula bagi mendapatkan pandangan lebih mendalam lagi daripada anak-anak seni yang lain.

Sumber: BM Cari