October 16th, 2020

Sanggup buat apa saja, pengarah dan pelakon Michael Ang telah memuat naik sebuah video di ruangan Instagram miliknya yang memaparkan dirinya sedang bergurau dengan peminat gara-gara ingin memiliki Iphone terbaru yang baru sahaja dilancarkan kelmarin.

Dalam video tersebut, Michael Ang berkata dia ingin mendapatkan Iphone 12 Pro Max berwarna biru dengan storan 512 GB secepat yang mungkin.

Dalam nada tegas namun berseloroh, Michael memberitahu dia sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkan telefon pintar idamannya itu.

“Aku sanggup jadi apa-apa, jadi pelacur ke, jual maruah ke janji aku dapat phone tu pada 23 hari bulan. Kena dapatkan kat tangan aku. Siapa boleh bagi aku tu aku sanggup jer buat apa, please..”

Ketika meninjau ruangan komen, peminat rata-rata memberi reaksi terhibur akan gurauan pengarah terkenal itu.

Video tersebut difahamkan telah tular dan ditonton hampir 40,000 tontonan setakat ini. Sekadar info, syarikat antarabangsa Apple telah melancarkan telefon pintar keluaran terbaru iaitu Iphone 12 dengan pelbagai varian dan ada yang mencecah hampir RM7,000 seunit.

August 24th, 2020

Mungkin berang dengan kritikan tidak beradab oleh seorang individu yang mengkritik dirinya tampak lebih tua setelah kurus, Michael Ang tampil untuk menegur selepas berkongsi foto di Instagram miliknya pada Sabtu lalu.

Menurut Michael,44, tiada siapa yang akan terlepas daripada menempuhi usia tua.

View this post on Instagram

Salam semua. Happy Saturday! Semalam post gambar Kau org Cakap kita kurus mcm Sakit! Kita tak kurus ok kita gemok! Luv u all n stay safe!

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

“Semua akan tua sekurangnya saya sedar diri dan berani tunjuk muka. Daripada manusia munafik yang suka komen benda busuk macam hari sendiri tapi tak berani tunjuk muka. Memang kita tua pun. Cara tu betulkan sikit..”

Individu berkenaan menegur Michael Ang yang nampak lebih tua setelah berjaya menguruskan berat badan.

Namun begitu, individu itu dilihat mengaku salah dan tampil meminta maaf jika telah membuatkan penerbit itu berkecil hati.

Netizen tersebut turut menjelaskan bahawa komen tersebut hanyalah pandangan peribadi dan bukanlah sebuah pernyataan ‘body shaming’.

August 10th, 2020

Tampil memberi reaksi kepada kritikan pengarah Michael Ang mengenai dirinya menerusi sebuah video di Instagram semalam, pelakon tampan Fikry Ibrahim bertindak meninggalkan komen di entri yang dimuat naik Michael berhubung kenyataan sindiran terhadap dirinya.

michael ang tempelak fikry ibrahim

Menerusi video tersebut, Michael dilihat menempelak Fikry selepas pelakon itu membuat kenyataan berkaitan seorang pengarah dalam sebuah program TV.

Tidak hanya mahu berdiam diri, Fikry menitip ucapan “Alhamdulillah” di ruangan komen posting tersebut.

Respon itu bagaimanapun telah mengundang perhatian netizen sehingga ada yang mendakwa Fikry lupa daratan sedangkan Michael adalah orang pertama yang memberi peluang untuk dirinya menceburi bidang lakonan.

michael ang tempelak fikry ibrahim

“Lupa daratan Fikry Ibrahim, kau popular pun sebab Michael Ang orang pertama ambil kau berlakon dalam drama dia, dari situ orang kenal kau, sedar diri sikit.”

Tidak mahu memanjangkan kata-kata, Michael hanya mengaminkan respon balas Fikry itu.

Terdahulu, Michael membidas dakwaan Fikry Ibrahim mengenai dakwaan menjejaskan reputasi dan kredibilinya sebagai pelakon.

michael ang tempelak fikry ibrahim

Malah, Michael juga turut mendedahkan perangai sebenar Fikry selepas aktor itu membuat kenyataan berkaitan dengan seorang pengarah dalam sebuah program.

Menerusi video itu juga Michael turut menjelaskan mengenai pembayaran harga lakonan.

View this post on Instagram

@fikryibrahim Sila hadam Ini! @meloditv3 boleh guna ni untuk response i! Semua org tahu Kalau aku nak sembur org aku akan mention nama tak ada maknanya aku nak sembunyj! Oh yes satu lagi lupa cakap dari mula nama mu tak ada pun list Pelakon yang I nak. Station yg nak walaupun i dah cakap kalau boleh i tak nak guna u selepas mengenali perangai u masa shoot Rahsia Hati Perempuan and tahu apa u buat kat set Akasia. Tapi station nak sgt I offer u. Kalau ikut logic bila u tak boleh buat I should be happy! Sekian terima kasih and pada 2 -3 org yg dm aku nak defend idola u all Sila tgk video ni and hadamkan jugak! Luv u all stay safe. FOOTNOTE : KAU ORG NI PUN NAK KOMEN SILA TAHU FACTS YA! POSTING AKU NI MEMBALAS APA ORG MULAKAN DULU NYA. BAGI AKU THIS ISSUE IS NOTHING JUST DEFENDING MYSELF!

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

“Alah Fikry cakap jelah nama aku. Aku kan orang tu, memang aku pun. Yang kau terasa aku cakap virus FI tu kau ke? Kau bacalah tu ada ke orang teka kau?”

Sebelum ini, Fikry dalam sebuah kenyataan mengatakan seorang pengarah mendakwa dirinya penipu yang melibatkan sebuah drama.

August 4th, 2020

Dilihat semakin langsing sehingga mengejutkan ramai pengikut di laman sosial, pengarah dan penerbit tersohor tempatan, Michael Ang baru-baru ini tampil bersuara berkenaan penampilan terbaharunya kini.

michael ang kurus

Menurutnya beliau akui tidak suka akan perubahan yang berlaku kepada dirinya, malah berhasrat ingin kembali menjadi gempal seperti dahulu.

“Salam semua. Okay I think my losing weight thingy is getting out of hand. I need to gain back! I don’t like how I look now! Love you all and stay safe!”

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata peminatnya seakan terkejut dengan perubahan mendadak yang dilalui Michael apabila beliau dikhabarkan telah hilang sebanyak 52 kilogram (kg) selepas menjalani pembedahan bariatric sleeve pada tahun 2018.

“Dulu berat saya 128 kg, kini berat badan saya 76 kg. Semenjak melakukan pembedahan terbabit, berat badan saya mula turun secara perlahan-lahan.”

Pembedahan terbabit dipercayai memotong 85 peratus perut dan dikeluarkan melalui lubang kecil yang ditebuk pada perut.

michael ang kurus

“Bila orang tegur, mereka berkata mengenai penampilan saya, Sejujurnya, saya sendiri pun rasa tak nak nampak kurus sangat.”

Ujar Michael, beliau melihat susuk tubuhnya yang semakin mengecil kini adalah tidak sesuai dengan penampilannya.

michael ang kurus

“Sebab, saya sendiri rasa saya ‘buruk’ apabila saya kurus sangat. Apa yang penting, saya sudah semakin sihat. Saya juga bersyukur kerana proses ‘pengecilan’ badan saya ini tidak membuatkan kulit saya menjadi menggelebeh,”

Selain memberikan manfaat daripada sudut kesihatan termasuk mengatasi penyakit diabetes, sakit sendi dan sakit belakang, pembedahan ini juga secara tidak langsung menyebabkan makanan hanya boleh diambil dalam kuantiti kecil.

Untuk rekod, kaedah ini antara kaedah paling selamat untuk mengatasi masalah berat badan berlebihan dengan kesan kegemukan ketara atau obesiti.

Sumber: Gempak