May 23rd, 2019

Usia perkahwinan masih baru tetapi rezeki Allah itu memang ada buat mereka yang berusaha. Begitulah dengan Fasha Sandha yang baru berkahwin dengan pelakon Aidil Aziz.

Fasha menulis di Instagram memberitahu yang dia kini hamil dan walaupun masih awal untuk berkongsi kehamilannya, dia reda apa bakal berlaku dan berdoa kandungannya selamat sehingga kelahirannya.:

Syukur Alhamdulillah.

Kali kedua nampak suami mengalirkan air mata semalam (kali pertama di hari pernikahan kami).

Rasanya terlalu awal untuk berkongsi kerana kehamilan ini terlalu awal, tak mengapa, Redha.  Semoga kandungan ini selamat sehingga melahirkan.

Rupanya, ada yang menghantar mesej kepada Fasha Sanda untuk mendapatkan tips mudah hamil. Fasha  menambah:

Ramai bertanya, apakah tips mudah hamil~ Ramai juga DM untuk mengadu dan bertanya tips untuk bahagia di peluang kedua, ada mengadu kahwin dah lama tapi belum hamil, ada juga DM minta kekuatan selepas perceraian.

Saya ingin kongsi pada semua,  jawapannya adalah ‘Doa’, Percayalah pada keajaiban Doa. It’s Miracle.

Selepas pada bulan pertama berkahwin, suami bertanya saya, adakah saya hamil, jawapan saya ~ belum lagi sayang. Dia kata dia nak cepat dapat baby sebab kawan-kawan di umur dia kebanyakan dah 2-3 orang anak. “Oh.. dia nak minta baby cepat.”

Bila masuk bulan kedua, saya terus menukar pattern doa saya, saya tambah kan ayat lain dalam doa, dan saya berusaha, syukur Allah makbulkan dalam masa yang singkat.

Dia menambah, mereka yang telah lama berkahwin dan masih menunggu kedatangan bayi untuk tukar dan menambah ayat dalam doa:

Kepada yang telah lama berkahwin dan masih menunggu saat ini, cuba ikut cara ni, tukar dan tambah ayat dalam doa, Allah Maha mendengar. Kalau nak merayu, merayulah pada-Nya. Syukur Alhamdulillah , Allah maha mengetahui.

Kepada yang bertanya, macam mana nak dapat kekuatan dan bagi peluang pada orang baru, hmmm macam ni lah..Saya sendiri pun tak pernah terpikir saya akan kahwin kali kedua sebab terlalu selesa menjadi ibu tunggal. Tiba-tiba je Allah buat kita terkenal tanpa dirancang, dan sama-sama tersuka, dan dan selamat menjadi suami isteri.

Lagi satu, selalu kena ingat ‘ semua dalam dunia ni adalah ‘Pinjaman’, Allah yang bagi, dan Allah berhak ambil balik bila2 masa je, cuma kita teruskan berdoa agar Pinjaman Allah ni berkekalan sehingga ke Akhir hayat, Insyaallah.Gambar ni diambil semalam di studio adikku @pinography . Terima kasih adik! @arymuzamer juga.Tahu tak , semalam satu studio menangis I terkejut tengok, cuma tak sempat nak rakam je. Rugi tak letak camera di semua tempat .. kenangan manis. Tahniah encik suami kerana berjaya menjadi ayah kepada 3 anak. (2 anak instant dan 1 anak kita) Insyaallah kalau ada rezeki dan dipermudahkan ,due date pada jatuh pada 2 Feb 2020. Syukur.

Apapun, pasti ramai yang tidak sabar menantikan kelahiran bayi Fasha memandangkan si isteri cantik jelita manakala suaminya pula kacak orangnya.

Bersama kita doakan kelahiran anak ketiga Fasha yang sudah tiga minggu dalam kandungan  ini selamat dan semoga mewarisi kecantikan dan kekacakan ibu bapanya. Amin. – beautifulnara.com

April 20th, 2019

Bekas Isteri Pencetus Ummah Abu Sufyan mendedahkan di Instagram bahawa lelaki itu curang dan menceraikannya untuk berkahwin dengan seorang ibu tunggal bernama Hana Azraa.

Bekas isterinya, Ain Afini, yang menggunakan handle @ainafini_ di Instagram memberitahu, PU Abu telah meminta kebenaran darinya untuk berpoligami setelah dua bulan pernikahan mereka.

Dan kerana usia pernikahan yang masih baru, dia telah meminta lelaki itu agar membuat pilihan antara dirinya dan anak mereka dalam kandungan atau ibu tunggal tersebut.

PU Abu telah memilih untuk bersama ibu tunggal tersebut. Bekas isterinya juga telah berusaha untuk menutup kisah ditinggalkan sewaktu mengandung ini tetapi disebabkan PU Abu dan Hana Azraa tidak menyembunyikan kemesraan mereka di media sosial, bekas isterinya mengambil keputusan untuk menceritakan perkara sebenar kepada umum.

Malah seorang rakan sekolah PU Abu telah menulis komen di Instagram bahawa dia pernah melakukan perkara yang sama di sekolah.

Tulisan bekas isteri PU Abu telah dimuat naik ke Twitter oleh rakannya atas permintaannya sendiri.

Juga terdapat dakwaan bahawa PU Abu hanya menipu dengan menggunakan gelaran Ustaz.

Ada juga mendakwa cerai yang dilafazkan oleh PU Abu tidak sah kerana ia dibuat melalui aplikasi WhatsApp dan talak tidak jatuh sehinggalah anak mereka dilahirkan.

Setakat ini tiada kenyataan balas dari PU Abu manakala Hana Azraa yang juga seorang pengasas barangan penjagaan kulit tempatan pula telah menguncikan akaun Twitter dan Instagram miliknya.

PU Abu ialah salah seorang peserta rancangan Pencetus Ummah 2015 dan dikenali kerana bentuk tubuhnya yang tegap.- beautififulnara.com

 

February 15th, 2018

Umum mengetahui pelakon terkenal Datin Umie Aida sudah lama mendirikan rumah tangga tetapi masih belum dikurniakan rezeki untuk hamil. Iyalah, setiap wanita pasti mempunyai hasrat untuk bergelar ibu dan menikmati sendiri saat –saat indah ketika mengandung dan melahirkan zuriat sendiri.

Terbaru, Umie menerusi akaun Twitternya menyentuh hati netizen apabila berkongsi betapa beliau merasa syukur kerana dapat merasai nikmat mengandung walaupun hanya dalam mimpi.

Rata-rata netizen mendoakan agar satu hari nanti mimpi Umie itu akan menjadi kenyataan. Kata orang, perancangan Allah SWT itu tiada siapa yang tahu.

Untuk pengetahuan anda, Umie ada mengambil dua orang anak angkat iaitu Mohd Daniel Firdauz dan Mohd Dzulhelmy sebelum beliau berkahwin dengan suaminya, Datuk Khairuddin Abu Hassan.

January 26th, 2018

Agak lama juga tidak mendengar khabar mengenai Linda Onn, Deejay radio dan juga ahli perniagaan. Terbaru melalui satu status Instagram, Linda berkongsi berita gembira bahawa dirinya kini telah hamil.
Linda yang bakal memasuki usia 41 tahun pada November ini berkongsi gambar baby bump dan ultrasound dan menulis:

Linda bagaimanapun tidak menyatakan usia sebenar kandungannya.

Linda dan suaminya, Ungku Azhar pada 27 Disember 2013. Ini adalah kandungan pertama Linda. Bersama kita doakan agar semuanya berjalan lancar. Pastinya Linda sudah begitu lama menunggu kehadiran permata hatinya. – beauifulnara.com