June 16th, 2020

Bertindak bertemu pakar Ginekologi sekitar minggu lepas bagi mengesahkan tentang kehamilannya, pelakon jelita Mawar Rashid akui tidak sedar bahawa dirinya telah berbadan dua meskipun tidak datang bulan.

mawar rashid hamil

Kata Mawar, beliau hanya mengetahui dirinya telah hamil kira-kira dua minggu lepas. Beliau dikhabarkan mula menghidu dirinya sarat mengandung anak kedua apabila Mawar sering muntah selama dua minggu berkenaan.

“Lepastu suami ajak berjumpa dengan gynae sebab risau hormon saya bermasalah. Dekat situ la saya tau tengah hamil. Dah besar pun baby, saya yang tak perasan,”

Menurutnya, prose kehamilan kali ini agak berbeza dengan anak pertamanya kerana Mawar dikatakan sentiasa berasa mual dan hanya makan makanan yang tertentu sahaja dalam kuantiti yang sedikit.

mawar rashid hamil

“Bila alahan ni dia boleh ja makan cuma memilih sikit. Makan benda yang rasa nak makan ja. Kalau makan pun dalam kuantiti yang sikit.

Meskipun begitu, Mawar juga turut mendedahkan hubungannya bersama anak lelaki kini bertambah erat. Hal ni demikian kerana, anak lelakinya, Raden Muhammad Rafael difahamkan terlebih manja dan sentiasa inginkan perhatian.

Terdahulu, Mawar mengumumkan dia kini sedang hamil anak kedua menerusi akaun Instagramnya.

Untuk rekod, Mawar telah mendirikan rumah tangga bersama Raf Yaakob pada November 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Raden Muhammad Rafael pada Mac tahun lalu.

Sumber: Gempak

Advertisement
June 15th, 2020

Sejak kebelakangan ini, pelakon Mawar Rashid tak menang tangan melayan permintaan peminat yang seronok melihat wanita itu melakukan pelbagai cabaran yang popular di aplikasi TikTok.

Pun begitu, semua peminat terpaksa melupakan hasrat untuk melihat Mawar aktif menyahut pelbagai cabaran tersebut kerana dia kini yang sedang mengandungkan anak kedua.

mawar rashid main tiktok

Mengumumkan sendiri berita gembira itu, pelakon wanita itu menjelaskan bahawa dia hanya disahkan hamil selepas melakukan pemeriksaan doktor selepas ujian kehamilan yang dilakukan sendiri menunjukkan keputusan negatif.

Walaupun ini adalah kehamilan kedua, Mawar mengakui dia mengalami alahan yang terlalu teruk jika dibandingkan ketika mengandungkan anak pertama, Raden Muhammad Rafael.

Di kesempatan ini juga, isteri kepada Raf Yaakob ini juga turut memohon maaf kerana tidak dapat memenuhi permintaan peminat untuk melakukan cabaran ‘barbie’ di TikTok kerana kondisi dirinya yang tidak mengizinkan.

“Kali ini alahan teruk sikit. Tu yang perlahan sikit online. Ramai minta buat barbie challenge, tapi tak larat. Minta maaf gais. Banyak lagi nak buat cabaran lain tapi semua tergendala.”

mawar rashid mengandung ank kedua

Meskipun gembira kerana akan menimang cahaya mata baru tak lama lagi, Raf Yaakob lebih selesa untuk merahsiakan dahulu usia kandungan Mawar daripada pengetahuan umum.

Disebabkan ‘morning sickness’ yang agak teruk, kedua-dua Mawar dan Raf meminta agar para peminat mendoakan kesihatan wanita itu selain berharap agar rasa loya ini cepat berakhir.

Tahniah sekali lagi kepada Mawar dan Raf!

Sumber: mStar Online

Advertisement
June 1st, 2020

Kini, tular di media sosial apabila #LathiChallenge yang dipopularkan oleh aplikasi TikTok, yang telah disahut cabarannya oleh pengguna aplikasi itu.

Ini termasuklah pelakon cantik manis, Mawar Rashid atau lebih mesra dipanggil Mekwa di kalangan peminat yang turut menyahut cabaran untuk melakukan video tersebut.

Beliau yang memang sudah terkenal dengan bakat menata rias wajah membuatkan #LathiChallenge itu tampak mudah namun sebenarnya ianya sangat susah!

Perkara itu telah dikongsi sendiri oleh Mawar melalui laman Instagramnya. Yang lebih menarik, Mawar menganggap cabaran tersebut agak istimewa kerana dilakukan dalam versi Thailand.

 

View this post on Instagram

 

Nahhhh!! FINALLY… #LathiChallenge yang korang tertunggu2 ? tapi versi siam.. tulisan kat muka pun bahasa thai ? . . . Sooo! Cerita sebalik video yang korang duk request siap merayu2 nak sgt Mekwa buat version Mekwa ni ???cerita dia.. Mekwa and abang2 Mekwa Plan satu hari je nk buat video ni.. . . 4jam plan, 6jam shoot, settle kul 6 pagi ok? edit 16jam weeiii.. . . Mekwa buat special sikit, pakaian traditional Indonesia ?? ke pakaian traditional thailand ?? . Sebab Mek kan HALF THAI. HEHEHHE . . Hasilnya!!!! Mekwa sendiri pon inlove gila, sumpah x pecaya boleh buat video camniiii..??? Thanks to Abang Mekwa @eddyrafuanrashid , sebab tolong plan, Shoot and Edit video ni. 99% edit by him and 1% touch up edit by me ? Aunty Mekwa, @icu_maryana tolong Adik pakaikan baju ni, buatkan rambut lah sampai aunty tido pukul 6pagi.. Susah and berat pulak nk pakai Baju Thai ni? siap tolong tuliskan bahasa thai kat muka ? mekwa tak reti tulis bahasa thai. Kikiki? And thank you gfan @arfanrashid tolong sewakan baju thai ni dalam masa satu hari g sewakan baju utk adikkk!! Thank you for making this happened guys . Blanje emoji sesuai kat Mekwa okay! And tag kawan korang yang been talking about this #lathichallenge . . Song Lathi by @sarafajira Video inspired by @jharnabhagwani . . Baju @mawarosehq #lathichallenge #lipsynchallenge #thaitraditional #makeup #viral #mawarose #makeuptutorial

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Menurut Mawar, cabaran Lathi itu mengambil masa lebih 16 jam untuk proses edit, manakala untuk proses penggambaran mengambil masa sehingga 6 jam. Betul-betul memerlukan kesabaran dan komitmen yang tinggi!

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat tontonan sehingga 400,000 dan mendapat pelbagai reaksi peminat yang rata-ratanya kagum dengan bakat serta kebolehan Mawar menata rias wajah.

Sebagai info, #LathiChallenge telah menjadi tular kerana menampilkan lagu yang unik serta penggunaan pakaian tradisional dan diakhiri dengan imej akhir yang seram.

Sumber: Astro Gempak

Advertisement
April 24th, 2020

Bagi menghormati bulan Ramadan yang mulia, pelakon cantik Mawar Rashid  mahu cuba mengenakan tudung buat pertama kalinya sepanjang Ramadan kali ini.

mawar rashid hijab ramadhan

Mawar berkongsikan berita baik itu menerusi Instagramnya semalam dan turut memuat naik fotonya yang kelihat begitu manis berhijab. Menurut Mawar, ini kali pertama dia bertudung dalam jangka waktu yang lama.

Perkara tersebut telah disambut dengan pelbagai reaksi positif daripada rakan artis dan netizen. Mereka mendoakan agar Mawar terus istiqamah memakai hijab dan semoga kekal sehingga selepas tamat bulan puasa nanti.

mawar rashid hijab ramadhan mawar rashid hijab ramadhan mawar rashid hijab ramadhan mawar rashid hijab ramadhan

Doakan yang baik-baik untuk Mawar siapa tahu beliau selepas ini dia akan terbuka hati untuk kekal berhijab.

Advertisement