March 20th, 2018

Serina Redzuawan, 35, anak kepada chef selebriti terkenal Datuk Chef Wan, mendirikan rumahtangga dengan Gavin O’Luanaigh, atau nama Islamnya Salehuddin Ghafar, 41, seorang warga Britain pada 1 Disember 2010.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Tristan Tareef, 7,  dan Safiyya, 6. Pasangan ini bercerai talak satu pada 1 Ogos 2017 dan melalui persetujuan  bersama, anak-anak mereka tinggal dengan Gavin. Namun begitu, melalui akaun Instagram Chef Wan mendedahkan sikap sebenar Gavin yang berkhalwat dengan wanita lain sewaktu anak-anaknya ada di rumah dan hanya membenarkan Serina berjumpa anak-anak pada hujung minggu dalam tempoh yang singkat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Chef Wan menulis:

Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.47_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.20.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.22.34_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.23.01_AM

Serina juga bersetuju dengan tindakan bapanya dan akan mendapatkan hak jagaan anak-anaknya di mahkamah.

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

This is the bitch while having an affair with that bastard who is still married to my daughter lagi rupanya. He on the other hand admitted to my daughter he does not believed in Islam and either believed any religion exist. After my daughter is out and she in.. Senang kan.. Sudah kena tangkap berkalwat pagi2 buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced. My question is lepas kena tangkap nak kawin dgn cilaka ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion. He should be strip of that name as he is no longer a muslim pun. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this. Now that they are married i am also worried about both my grandchildren under the care of ibu tiri jenis begini. May Allah be with me to bring out the truth.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on


Ramai pengikut bersetuju dengan keputusan Chef Wan dan Serina untuk berjuang mendapatkan hak jagaan Tristan dan Safiyya di mahkamah demi menyelamatkan akidah dan menjaga kebajikan anak-anak itu. Kita harapkan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua. – beautifulnara.com

March 13th, 2018

Dihimpit dengan kontroversi serta pelbagai kritikan akibat daripada krisis rumah tangga yang sedang dihadapi, penyanyi Ziana Zain dilihat tidak dapat menahan air matanya kerana terlalu sebak ketika menyanyikan lagu Puncak Kasih pada majlis Mood Republic Awards Gala Night.

Suasana ketika itu menjadi pilu dan tidak dinafikan betapa mendalamnya maksud lagu tersebut dengan apa yang sedang berlaku kepada diri Ziana.

Dalam nada sedih, Ziana berkata hidup perlu diteruskan dan sebagai seorang selebriti beliau tetap harus memberikan fokus kepada kerjayanya. Ziana juga mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang memberikan beliau kata-kata semangat.

Ketika ini, hati Ziana sedang menanggung pelbagai kesedihan yang beliau sendiri tidak dapat ungkapkan dengan kata-kata. Kami berdoa beliau akan terus kuat menghadapi ujian dalam hidupnya.



March 8th, 2018

Sejak orang ramai mengetahui penyanyi Ziana Zain yang membuat laporan polis terhadap suaminya atas tuduhan mencederakan anak mereka, ada sesetengah netizen mengkritik dan mengecam tindakan Ziana. Mereka melemparkan kata-kata kasar seperti isteri derhaka dan mencetuskan pelbagai spekulasi.

Menerusti akaun Instagramnya semalam, Ziana ada memuat naik satu kenyataan yang ditujukan kepada netizen yang mempertikaikan tindakannya itu. Menurut Ziana, netizen jangan pernah menilai perjalanan hidup beliau jika mereka tidak pernah melaluinya.

Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi dan rata-rata peminat Ziana tampil memberikan sokongan kepada beliau. Mereka mendoakan agar kes tersebut berjalan lancar dan segalanya dapat diselesaikan dengan baik.

Seperti yang Ziana katakan, berilah beliau ruang untuk beliau menghadapi kemelut yang sedang berlaku. Kita tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan daripada mencetuskan spekulasi, apa kata doakan yang terbaik sahaja buat Ziana dan suaminya.

March 7th, 2018

Semalam kita dikejutkan dengan berita suami kepada penyanyi terkenal Ziana Zain iaitu Armin Zahari yang ditahan dan didakwa di mahkamah kerana memukul anaknya sehingga luka dan lebam ketika mahu mengajar anaknya mengaji dan solat.

Apa yang menjadi persoalan kini, apakah sebenarnya yang berlaku apatah lagi Ziana sendiri yang membuat laporan polis terhadap suaminya itu.

Diasak dengan pelbagai soalan dan tercetusnya pelbagai spekulasi termasuk rumah tangga mereka dikatakan bermasalah, Ziana bagaimanapun belum mahu memberikan sebarang komen berhubung isu terbabit.

Saya perlukan ruang seketika dan berserah kepada Allah.

Terdahulu, Armin mengaku tidak bersalah atas pertuduhan tersebut. Tindakannya itu atas dasar tanggjungjawabnya sebagai seorang bapa. Namun, difahamkan kejadian itu berlaku pada jam 4 pagi 25 Februari lalu dan kenyataan Armin itu diragui oleh sesetengah pihak.

Buat masa ini kita tidak boleh buat sebarang andaian dan Ziana juga sedang tertekan dengan isu ini. Kita nantikan sahaja perkembangan lanjut kes tersebut.

Sumber Berita : BH ONLINE