Written by serenity | January 19th, 2018

Sebelum ini, JAKIM dan Sajat telah mengadakan satu perjumpaan untuk mengesahkan jantina sebenar Sajat namun keputusan JAKIM masih belum dihebahkan. JAKIM mengaturkan pertemuan itu setelah Sir Azri atau Papagomo membuat aduan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir mengenai Sajat yang merupakan seorang lelaki tetapi mendakwa dirinya seorang perempuan.

Melalui satu rakaman video, Papagomo telah membuat pendedahan mengenai hasil siasatan JAKIM kepadanya. Papagomo mendakwa Nur Sajat melalui pengakuan ibu bapanya ialah seorang lelaki;

Saya dapat panggilan telefon dari pihak JAKIM, yang mana pihak JAKIM mengatakan bahawa Sajat seorang lelaki. Jadi saya cakap, kenapa tidak diberitahu (kepada orang ramai)? Sajat meminta untuk tidak diberitahu kerana dia malu.

Rakaman itu boleh ditonton di bawah:


Melalui rakaman itu, Papagomo memberitahu bahawa perkara seperti itu tidak boleh disimpan, dirahsiakan atau dibiarkan dan perlu diberitahu kepada rakyat memandangkan ibu bapa Sajat dan beliau sendiri mengakui dirinya seorang lelaki.

Papagomo mendakwa telah menerima melalui pesanan WhatsApp dan DM dari orang ramai mengenai video-video tentang pengakuan Sajat dan ibu bapanya, serta salinan kad pengenalan Sajat yang membuktikan dia seorang lelaki.

Papagomo menambah, adik Sajat memanggillnya abang, dan sebelum mendakwa dirinya khunsa dan kemudiannya perempuan, Sajat pernah mengakui dirinya seorang pondan.

Papagomo juga bertanya, memandangkan ibu bapa Sajat mengakui dirinya lelaki, adakah orang ramai mahu mempercayai ibu bapanya atau lembu yang didakwa Sajat tahu bahawa dirinya seorang perempuan.

Sebelum ini, Papagomo telah menerbitkan sebuah video menuntut Sajat meminta maaf kepada kaum wanita kerana memalukan mereka dengan kenyataan mengenai datang haid dan mengandung.

Namun setakat ini masih belum ada sebarang pengumuman secara rasmi oleh JAKIM kepada orang ramai mengenai jantina Sajat. – beautifulnara.com

Written by serenity | January 17th, 2018

Sir Azri, atau lebih dikenali sebagai Papagomo telah memuat naik satu rakaman video menghentam Coach Yin, teman lelaki Sajat kerana menyebabkan golongan lelaki yang mengangkat berat di gimnasium dipandang serong oleh masyakarat.

Papagomo berkata:

Berkenaan dengan teman lelaki Sajat. Kau ni pun satu. Pasal engkau orang yang main besi dikategorikan sebagai ‘geng kunyit’.

Papagomo juga mempersoalkan Coach Yin membawa Sajat berjumpa ibunya dan membuat pengumuman mereka berdua bakal berkahwin memandangkan dia dan Sajat sama jantina:

Orang Malaysia ni baik tau. Kalau kat Acheh dah kena bakar korang ni.

Papagomo menambah, golongan yang ‘main besi’ meluat dengan Coach Yin kerana ‘bercinta’ dengan seorang lelaki.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | September 13th, 2017

Sudah menjadi lumrah zaman telefon pintar masa kini, hampir semua orang punya akaun media sosial sendiri. Baik di Facebook, Twitter dan Instagram, selebiriti menggubakan sepenuhnya platform ini untuk menghebahkan aktiviti seharian dan berinteraksi secara terus dengan peminat-peminat mereka.
amyramarjr
Namun begitu, kini seolah-olah satu trend bagi selebriti untuk mencipta akaun media sosial anak mereka. Pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya misalnya telah mencipta akaun media sosial untuk Lara Alana dan ia menyebabkan Lara menjadi begitu popular di kalangan Netizen.

Pada usia masih kanak-kanak, Lara sudah ada pendapatan sendiri dan membayar cukai seperti rakyat Malaysia yang lain. Hebat, kan?

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | March 30th, 2016

Tahun 2015 boleh dikatakan tahun kontroversi untuk Tasha Shilla apabila dia terkait dengan pelbagai gosip hangat. Antaranya, dia kecam kerana berpakaian seksi sewaktu bertemu artis Korea Jay Park. Dia juga dikatakan telah menyerang bekas kekasihnya, Hans Wong, di sebuah kelab malam atas sebab yang tidak diketahui. Di samping itu, dia juga dikaitkan dengan kontroversi gambar separuh bogel.
 photo 12751143_1689838011295307_533486772_n.jpg
Kepada mStar Online, Tasha memberitahu tidak akan berbicara hal peribadi sebaliknya hanya fokus pada kerjayanya tahun ini.

Tiada lagi cerita-cerita peribadi dan tahun ini saya mahu fokus kepada karier sahaja memandangkan tahun lalu saya banyak menolak tawaran berlakon.

Apa yang berlaku sebelum ini biarlah ia menjadi sejarah dan tidak perlu dikenang lagi.

Saya kini lebih matang dan banyak belajar tentang kehidupan jadi tahun ini dengan semangat dan azam baru saya ingin memperkukuhkan karier seni dan tidak mahu berfikir soal lain.


 photo 12716874_1065061496921501_333476390_n.jpg

Jika diikutkan saya sudah bersedia untuk berkahwin tetapi buat masa ini tiada calon dan saya lebih selesa solo selain memberi fokus kepada karier seni.

Saya kena lebih berhati-hati kerana pengalaman sebelum ini banyak mengajar saya agar tidak mudah terpedaya dengan lelaki.

Tasha di awal kemunculan pernah memenangi trofi Anugerah Bintang Baru Popular sebelum terlibat dengan pelbagai kontroversi. Sekiranya sudah sedar bahawa kontroversi bukan satu perkara baik untuk perkembangan kerjaya seorang artis, tahniah diucapkan kepada Tasha. Semua orang buat kesilapan dalam kehidupan mereka, yang penting kita belajar dari kesilapan tersebut dan cuba untuk memperbaiki diri.


 photo 1209637_1685410691729484_230583140_n.jpg

Rasai getaran dan keasyikan irama muzik asli dari akar Melayu ke mata dunia. Manifestasi dan apresiasi di dalam sebuah…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 22 March 2016

 photo General Banner 2.jpg

P.S: Best Buy World Malaysia kini sedang mengadakan jualan besar-besaran. Jika anda ingin mendapatkan 100% barangan authentic seperti minyak wangi, beg tangan, pencuci muka, dan kosmetik, anda memang bernasib-baik. Diskaun sehingga 70% untuk barangan kecantikan terpilih. Jom kita tengok sama-sama! Best Buy World