Written by Bella | June 12th, 2019

Setiap tahun, 12 Jun adalah tarikh yang dinanti-nanti oleh semua wanita di Malaysia. Ini kerana ia adalah tarikh ulangtahun Hermo, sebuah portal kecantikan online yang menawarkan pelbagai produk kecantikan seperti penjagaan kulit, mekap, dan banyak lagi. Telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2012, tahun ini bersempena ulangtahun ke 7 mereka, Hermo tampil dengan promosi yang SUPER DUPER hebat dengan tema “Beyond HERevolution” menerusi laman web mereka di www.hermo.my. 

Cerita banyak tak guna, anda tidak boleh melepaskan peluang membeli segala macam produk kecantikan yang ditawarkan dengan HARGA RUNTUH bersempena ulangtahun Hermo ini. Promosi-promosi gila ini akan berlangsung dari 12 sehingga 30 Jun ini. Ok jom kita tengok promosi-promosi yang telah disediakan oleh Hermo khas untuk anda semua:-

1. X-OMO

Promosi X-OMO ini adalah tawaran terbaik di Hermo di mana produk kecantikan yang “best seller” akan dijual pada harga diskaun kaw-kaw punya. Setiap minggu, 7 produk berbeza akan dipotong harga. Jadi anda kena pastikan tak terlepas melayari www.hermo.my untuk melihat apa yang ditawarkan. Untuk memudahkan anda, sila tandakan jadual promosi X-OMO di bawah di dalam kalendar anda:-

WAVE 1: 12 – 17 Jun
WAVE 2: 18 – 24 Jun
WAVE 3: 25 – 30 Jun

Untuk menambahkan keterujaan anda, ini adalah beberapa produk yang dah “confirm” akan masuk dalam promosi X-OMO nie kelak. Memang murah gila-gila punya!!!

Naruko Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Mask (harga asal RM32, harga promosi RM26.90)

Banila Co. Clean It ZERO 100ml (harga asal RM75, harga promosi RM49.95)

banila-co-clean-it-zero-sherbet-cleanser-original-01

Heimish All Clean Balm 120ml (harga asal RM74, harga promosi RM45)

Diingatkan sekali lagi bahawa setiap minggu promosi X-OMO ini akan menawarkan 7 produk kecantikan yang berlainan pada harga diskaun yang confirm tak akan jumpa di tempat lain. Jadi pastikan anda SETIAP MINGGU masuk www.hermo.my untuk tidak terlepas peluang keemasan ini.

2. 7 Series Flash Deals

Bersempena ulangtahun ke 7 Hermo, maka promosi tahun ini banyak yang bersangkut paut dengan angka 7. Antaranya seperti:-

Lucky 7 Deals – promosi “flash deals” selama 3 hari (18, 19 & 24 Jun) dari 12 tengah hari sehingga 7 malam. Sila standby depan komputer pada tarikh-tarikh tersebut.

RM7 Shopping Spree – produk-produk kecantikan terpilih akan dijual pada harga RM7 pada 20 dan 21 Jun. Fuh, RM7 tue. Memang murah sangat-sangat.

7th Anniversary Treats – 12 jenama yang “super best seller” seperti Mirae, Hada Labo, Kose & Kate Tokyo akan dijual dengan kod promosi yang membolehkan anda mendapat diskaun sehingga RM12 untuk pembelian minimum RM50 dan diskaun RM36 untuk pembelian minimum RM120.

7 “freebies” dengan pembelian RM70 dan ke atas – dari 25 sehingga 30 Jun nanti, anda boleh membawa pulang 7 hadiah percuma apabila membuat pembelian minimum RM70. Fuh!!! Berbaloi-baloi kan?

3. The Perfect Match Giveaway

mainmenu

Untuk memeriahkan lagi sambutan ulangtahun ke 7 mereka, Hermo turut menganjurkan satu permainan mudah yang diberi nama “The Perfect Match”. Dari 12 sehingga 30 Jun anda berpeluang memenangi pelbagai hadiah best seperti HERMO e-vouchers yang anda boleh gunakan untuk membeli barang pada promosi diskaun 612 yang lebih menjimatkan apabila anda bermain permainan ini.

Untuk meningkatkan lagi peluang menang, anda boleh kongsi tentang permainan ini di Facebook. Pemenang akan diumumkan pada 1 Julai kelak. Best kan?

4. Buy 1 Free 1

Tak lengkap promosi di www.hermo.my jika tidak ada tawaran “Buy 1 Free 1” ini. Berlangsung dari 18 sehingga 24 Jun, antara produk-produk yang yang boleh anda miliki secara PERCUMA adalah:-

Nivea Micellair Oxygen Boost Micellar Water 200ml

8850029026947

Pyunkang Yul Oil 26ml

Pyunkang-Yul-Oil-26ml2-grande

A’pieu Lasting Gel Tint

Pyunkang-Yul-Oil-26ml2-grande

5. K-Beauty Festival

Produk kecantikan dari Korea sememangnya mempunyai pengikutnya yang tersendiri kerana keberkesanannya. Jenama-jenama seperti Etude House, Laneige, Innisfree dan Mamonde amat popular di kalangan rakyat Malaysia. Memahami perkara ini, Hermo bakal menawarkan diskaun sehingga 40% dari 12 sehingga 17 Jun kelak. Siap ada “freebies” yang bernilai sehingga RM500 untuk dibawa pulang. Boleh la jadi cantik macam Lisa Blackpink lepas nie.

Berikut tarikh bagi promosi diskaun kaw-kaw bagi setiap produk. Jangan lupa, anda kena rajin layari laman web https://www.hermo.my/ untuk tawaran menarik setiap hari. Barulah dapat harga best!

Innisfree – 12 JUNE
Laneige – 13 JUNE
Etude House – 14 JUNE
Mamonde -15 JUNE
Ryo – 16 JUNE

L’Oreal Brands Super Sale

Sekiranya anda pengguna produk kecantikan jenama antarabangsa seperti L’Oreal Paris, NYX Professional Makeup, Maybelline dan Garnier, inilah masa terbaik untuk anda “restock” kesemua alat solek anda kerana diskaun sehingga 50% akan diberikan pada tarikh 12 Jun dari jam 12 tengah hari sehingga 2 petang. Sila pastikan anda sudah bersiap sedia untuk tekan butang “BELI” di www.hermo.my. 50% diskaun tue wei!!!

Memang hebat dan dahsyat sungguh kan promosi serta tawaran bersempena ulangtahun ke 7 Hermo ini? Fuh!!! Cukup-cukup mengujakan. Secara keseluruhannya lebih daripada 60 jenama akan turut serta dalam promosi HERMO 612 Anniversary ini. Jadi pastikan anda tidak terlepas peluang yang datang SEKALI SETAHUN ini. Maklumat lanjut layari www.hermo.my , Facebook Hermo Malaysia ataupun Instagram @hermomy.  Selamat bershopping!!!

Written by AbangNara | October 3rd, 2017

Rambut adalah mahkota seorang wanita. Setiap wanita mengidamkan rambut ala-ala model dalam iklan di televisyen. Semua wanita kalau boleh mahukan rambut yang hitam berkilat, lebat umpama sang puteri dan sihat tanpa sebarang masalah (tak ada kutu, tak ada rambut gugur dan sebagainya)

hermo rambut

setiap wanita confirm teringin nak gayakan rambut diorang ala-ala model macam nie sekali dalam seumur hidup

Namun menjadi seorang wanita bererti anda sentiasa sibuk (lebih-lebih mereka yang dah berkahwin dan mempunyai cahaya mata). Mana ada masa nak pergi salun untuk basuh rambut, bersihkan rambut, steamkan rambut, treatment rambut dan sebagainya. Kadang-kadang nak potong rambut setahun sekali pun punyalah payah. Itulah harga yang perlu dibayar untuk menjadi seorang wanita.

hermo

mana ada masa untuk semua ini, nak masak lagi, nak jaga anak lagi, nak tidur lagi

Oleh itu, hari ini, Abang Nara akan berkongsi 8 tips mudah untuk anda memastikan rambut anda kekal berseri dan bersinar umpama model syampu. Tips-tipsnya ialah:-

1. Sikat rambut setiap hari
hermoSambil-sambil tengok tv, sambil-sambil buai anak, sambil-sambil tunggu lauk masak, jangan lupa bawak sikat bersama dan sikatlah rambut anda. Satu lagi tips berkaitan sikat rambut ini ialah jangan sikat rambut ketika ia basah. Pastikan kering terlebih dahulu. Kalau basah, rambut akan senang gugur. Silap-silap boleh botak dibuatnya.

2. Basuh rambut gunakan air sejuk
hermoMandi air panas memang seronok dan menyegarkan. Namun adalah satu kesilapan besar untuk membasuh rambut kita menggunakan air panas. Wajib guna air sejuk. Air panas akan menyebabkan segala nutrien di dalam rambut kita hilang. Air sejuk membolehkan nutrien kekal di dalam rambut sekaligus membuatkan rambut kita tampak lebih bersinar-sinar.

3. Gunakan syampu Botanicals Fresh Care

hermo

Dirumus 100% menggunakan bahan semulajadi, Botanicals Fresh Care adalah produk penjagaan rambut terbaru daripada jenama yang cukup popular dan berkualiti iaitu L’Oreal Paris. Pembuatan Botanicals Fresh Care melibatkan para petani, botanist dan saintis yang bergabung kepakaran di dalam memberikan komitmen-komitmen di bawah kepada kita:-

(i)Komitmen untuk kualiti material yang terbaik

Ekstrak pokok botani yang digunakan untuk Botanicals Fresh Care dipilih hanya daripada yang terbaik dari Eropah.

(ii)Komitmen untuk keberkesanan yang tinggi

Untuk memastikan kesan yang tinggi buat para penggunanya, Botanicals Fresh Care dipilih pada dos yang tepat pada masa yang sesuai.

{iii)Komitmen untuk formula yang selamat

Botanicals Fresh Care adalah bebas daripada penggunaan silikon, parabens dan colorants yang sering ada di dalam syampu yang terjual di pasaran.

(iv)Komitmen untuk menjaga alam sekitar

Botol syampu Botanicals Fresh Care 100% diperbuat daripada bahan kitar semua PET dan boleh direcyle selepas habis digunakan.

Syampu Botanicals Fresh Care adalah syampu premium yang membangkitkan rasa sensasi pada diri anda dengan baunya yang amat wangi dan harum semerbak. Tambah menarik, syampu Botanicals Fresh Care ini ialah ia didatangkan dalam 4 pilihan yang dinamakan bersempena pokok botani yang digunakan untuk pelbagai jenis rambut.

1. Camelina
hermo
2. Coriander
hermo3. Geranium
hermo4. Safflower
hermoApa yang lebih awesome, Botanicals Fresh Care ini bukan sekadar hanya syampu, malah turut tersedia dalam bentuk conditioner, mask dan leave-in treatment. Untuk kesan yang optimum, anda perlu menggunakan keempat-empat produk ini. Harga pun sangat berbaloi-baloi dengan kesan yang bakal anda perolehi. Boleh didapati di semua farmasi dan juga laman web online. Untuk maklumat lanjut, boleh layari laman web Hermo. Selamat mendapatkan rambut idaman anda.


4. Jangan pakai tudung ketika rambut basah

hermoAbang Nara tahu ramai pembaca BeautifulNara adalah wanita bekerjaya yang memakai tudung. Pagi-pagi selepas mandi memang masa amat singkat untuk bersiap pergi ke pejabat. Namun sila elakkan pakai tudung ketika rambut masih basah. Pastikan anda mengeringkan rambut terlebih dahulu dan barulah gayakan tudung anda. Rambut yang bertutup dalam keadaan basah boleh menyebabkan kelumur dan hujungnya bercabang. Malah kulit kepala yang tidak kering akan menyebabkan rambut berminyak.

5. Jaga pemakanan
hermo
Kecantikan rambut bermula dari pemakanan kita kerana rambut memerlukan nutrien untuk kekal sihat. Sebab itulah kita kena jaga pemakanan. Kalau selalu makan junk food, jangan haraplah nak dapat rambut yang hitam kilat. Pilih makanan anda. Banyakkan sayur-sayuran, buah-buahan dan juga minum air kosong. Boleh juga cuba vitamin-vitamin sebagai supplement tambahan.

6. Elakkan makanan berminyak
hermoMakanan seperti ayam goring, nasi goring kampong, mee kari dan goreng pisang memang sedap untuk dimakan. Namun jangan sesekali menjadikan ia makanan harian anda kerana terlalu banyak minyak yang digunakan ketika menyediakan makanan-makanan ini. Makanan berminyak akan turut sama menyebabkan rambut anda berminyak. Rambut yang berminyak akan menyukarkan proses penjagaannya, sekaligus menyebabkan berlaku keguguran rambut.

7. Pergi salun rambut 3 bulan sekali
hermoMenjadi seorang wanita memang kesuntukan masa kerana terlalu sibuk menguruskan hal rumahtangga, bekerja, memasak dan mengemas rumah. Namun nak tak nak, anda perlu luangkan masa sekurang-kurangnya 3 bulan sekali untuk pergi ke salun rambut. Minta tolong pada suami untuk jaga anak sekejap untuk anda membuat rawatan pada rambut anda. Inilah masa terbaik untuk anda manjakan rambut anda untuk mendapatkan rambut yang segar, sihat dan shiny.