Written by serenity | April 10th, 2018

Bakat Sherry Al-Hadad sebagai pelakon dan pengacara tidak perlu dipertikaikan lagi. Walaupun berbadan gempal, Sherry berjaya menambat hati ramai pihak melalui hasil kerjanya. Kini, walaupun dia dikenali dengan saiz badan yang besar, Sherry memberitahu dia telah menurunkan berat badan sebanyak 11 kg dalam masa tiga bulan lepas setelah diberi amaran oleh doktor.

Sherry memberitahu Sinar Harian Online:

Alhamdulillah dalam tempoh tiga bulan saya berjaya menurunkan berat sebanyak 11 kilogram (kg).

Walaupun penurunan tidak begitu drastik, tapi saya berpuas hati dengan jumlah penurunan tersebut.

Saya bersenam dan jaga permakanan ini pun bukan nak kurus semata-mata tapi untuk sentiasa sihat dan cergas.


Sherry memberitahu telah berjaya mengurangkan sehingga 11 kg dari berat badannya dalam masa tiga bulan lepas dan kini mensasarkan untuk mencapai berat 100kg dalam masa dua bulan lagi dengan  mengawal pemakanan serta bersenam di gimnasium sebanyak tiga kali seminggu.Sherry bagaimanapun mengakui bahawa ia sukar kerana terpaksa melupakan semua makanan kegemarannya:

Saya adalah manusia yang sangat menyukai coklat. Bagilah apa sahaja jenis coklat. Jadi bila tak boleh makan coklat pada awalnya memang agak sukar.

Selain itu saya juga makan mengikut jadual yang telah diberikan oleh jurulatih kecergasan saya.

Tapi saya tetapkan hari Ahad sebagai ‘cheat day’. Jadi, hari itu saya boleh makan apa sahaja yang teringin tetapi bukanlah secara melampau.

Sherry bakal berkolaborasi dengan Asyikin Exclusive untuk menghasilkan koleksi baju raya khusus untuk wanita berbadan gempal bersempena Aidilfitri ini. – beautifulnara.com

Written by serenity | November 22nd, 2017

Imej terbaru penyanyi dan pelakon Ifa Raziah yang kini lebih langsing menimbulkan tanda tanya di kalangan Netizen, apa sebenarnya yang dilakukan oleh Ifa Raziah sehingga berat badannya susut? Dan yang paling tak mengejutkan, ada yang berfikiran negatif menuduhnya membuat liposuction atau sedut lemak untuk tampil dengan tubuh yang lebih kurus.

Bagaimanapun, Astro Gempak melaporkan, Ifa menafikan bahawa dia telah menyedut lemak:

Saya kurus sebab sedut lemak? Alahai…saya belum buat lagilah! Tapi nawaitu tu ada…Itu yang semua orang nak dengar saya cakapkan?

Selagi saya bercakap benda betul, orang tak nak percaya. Kenapa? Nak kena keluar benda ‘panas’ dari mulut Ifa Raziah baru orang puas hati ke?

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | November 21st, 2017

Dikecam kerana menyunting foto untuk kelihatan lebih kurus sehingga latar belakang menjadi senget, pelakon Uqasha Senrose menjelaskan beliau berbuat demikian kerana dipengaruhi kutukan netizen yang beliau sudah semakin gemuk.

Kita kan ada yang panggil gemuk jadi saya edit sikit je pun untuk bagi nampak ramping. Kalau nak diikutkan, gambar sebelum dan selepas tidaklah banyak beza mana. Bukan nak kurus macam tiang dinding pun.

Yang buat befora dan after tu pun gigih, macam tiada kerja lain. Apa pun, saya okay sahaja sebab haters gonna hate always. Ada saja kesalahan yang akan dicari.

Kurus pun salah, gemuk pun salah, pendek kata memang susah nak puaskan hati semua orang. Tidak kisahlah bentuk badan macam mana sekali pun, apa yang penting diri sendiri yang bahagia betul tak? Sejujurnya, Uqasha masih lagi kelihatan cantik dan mempunyai aura tersendiri.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by Bella | November 21st, 2017

Baru-baru ini, perubahan bentuk badan Uqasha Senrose yang kelihatan sedikit berisi ketika menghadiri ASK 2017 menjadi bualan ramai dan turut menerima komen-komen negatif. Namun, Uqasha memberitahu beliau tidak kisah disindir gemuk oleh netizen.

Terbaru, satu foto di Instagram Uqasha kelihatan agak pelik. Uqasha dilihat bersandar di satu ruang rumah tetapi latar belakang fotonya itu kelihatan senget.

Rata-rata netizen mendakwa Uqasha sengaja menyunting gambar tersebut semata-mata mahu kelihatan lebih kurus.

Kesian pula Uqasha kerana apa yang beliau buat pasti akan dikritik. Rasanya ramai juga orang  lain yang menggunakan pelbagai aplikasi untuk wajah mahupun tubuh mereka kelihatan cantik dan muat naik di media sosial.