September 22nd, 2014

Akhirnya Zed Zaidi tampil untuk menjelaskan sebab sebenar dirinya tidak hadir ke majlis pertemuan bekas ahli jawatankuasa SENIMAN yang dianjurkan oleh Datuk Yusof Haslam baru-baru ini. Abang Nara ingatkan Zed tidak ‘gentleman’ dan takut dimaki sekiranya hadir, rupa-rupanya bekas presiden SENIMAN ini mengalami demam panas yang amat teruk. Abang Nara pernah gak kena demam panas. Nak bangun daripada katil pun terasa peritnya.

zed zaidi

Akibat ketidakhadirannya itu, Zed Zaidi telah dicop sebagai tidak bertanggungjawab dan takut untuk menyelesaikan kemelut yang melanda persatuan tersebut. Namun Zed menjelaskan yang ketidakhadirannya berpunca daripada demam dan turut mempersoalkan tujuan pertemuan tersebut diadakan. Kata Zed:-

Peliklah, pada hari tersebut, memang saya demam teruk kerana sebelum itu saya sibuk dengan urusan keluarga serta perkahwinan adik saya. Bukannya sengaja tak mahu datang. Apabila saya tidak ada pada pertemuan itu, macam-macam pula tuduhan yang diberikan.

Saya ada bertanya pada Datuk (Yusof) kenapa baru sekarang nak damaikan ahli-ahli dan bukannya sebelum isu dibawa ke mahkamah?

Lebih pelik pertemuan dilakukan ketika menjelangnya AGM. Saya bukannya mahu menuduh sesiapa. Cuma pelik apabila isu mahu berdamai timbul apabila AGM dah nak dekat.

Bukankah segala masalah berbangkit boleh dibawa ke AGM nanti? Nanti jangan pula ada yang sengaja cakap saya mahukan jawatan presiden semula. Saya tak kisah pun tentang pangkat

zed zaidi

Menariknya di dalam salah sebuah suratkhabar semalam, dilaporkan menerusi laman Facebook SENIMAN terdapat beberapa status yang dikongsi oleh orang yang tidak dikenali yang seolah-olah memperlekehkan usaha pertemuan tersebut. Berdasarkan pencarian Abang Nara hari ini, dilihat bahawa laman Facebook SENIMAN sudah pun dibuang dan tidak wujud lagi. Hmmmmm. Apa pun, Abang Nara sokong usaha Datuk Yusof Haslam yang mahu menjernihkan keadaan. Sekurang-kurangnya ada berbuat sesuatu daripada hanya duduk melihat para ahli bertelagah sesama sendiri. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

July 26th, 2012

Nampaknya minggu ini memang minggu Zed Zaidi. Pagi tadi, kira-kira jam 9.30 pagi, Zed Zaidi telah pun dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Ryan Ziqry. Bayi seberat 4.32 kilogram ini telah dilahirkan secara pembedahan di Pusat Perubatan Tropicana. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Zed Zaidi dan isteri atas berita gembira ini.

zed zaidi dapat anak

Zed Zaidi nyata teruja kerana mendapat peluang melihat kelahiran anak sulungnya apabila dibenarkan masuk ke dalam bilik pembedahan. Teringat kenangan Abang Nara masa melihat wife dibedah untuk melahirkan anak. Abang Nara tak sanggup nak tengok sebab takut dengan darah. Memang pengalaman tersebut tak boleh digambarkan dengan kata-kata seperti kenyataan Zed Zaidi di bawah:-

Saya adalah lelaki yang paling gembira hari ini dengan kehadiran anak sulung saya dan pengalaman berada di dalam bilik pembedahan bersama isteri sukar digambarkan dengan kata-kata.Bagaimanapun saya bersyukur keadaan kedua-dua insan yang sangat saya sayangi selamat.

Apa pun jutaan tahniah kepad Zed Zaidi dan isteri, Natalia Mustafa Kamal atas kelahiran bayi sulung mereka ini. Semoga Ryan Ziqry akan membesar dengan sihat. Selamat bergelar ayah dan ibu. All the best dan good luck!!!

whatchuwantP.S: Gambar di atas ialah klu untuk grand prize peraduan Whatchuwant daripa Xpax. Abang Nara serius tak dapat nak teka apakah hadiah yang sangat awesome ini? Takkanlah Batman punya kereta pulak kan? Bawah ini ada satu lagi gambar yang sengaja di”blur”kan oleh Whatchuwant Xpax untuk menambahkan rasa ingin tahu kita semua.

whatchuwantSiapakah mereka yang beruntung untuk mendapatkan hadiah grand prize Whatchuwant ini? Abang Nara sekarang nie selang sejam mesti klik link http://bit.ly/WCWGrd untuk tengok klu-klu yang diberikan. Kalau korang nak join teka apakah grand prize yang ditawarkan nie, boleh hantar tweet menggunakan ##PeekWhatchuwant. Namun kepada yang terasa nak menang grand prize ini, jangan kecewa sebab masih ada masa lagi.

whatchuwant

Pilih mana-mana plan yang anda mahukan dan pastikan anda menjadi salah seorang yang boleh memenangi grand prize yang akan diketahui pada 30 Julai ini. More info di www.xpax.com.my/whatchuwant.php