Written by Bella | August 13th, 2019

Bukan mudah sebenarnya untuk menjadi seorang pengacara, lebih-lebih lagi untuk program yang disiarkan secara langsung dan popular. Sekali sahaja tersilap cakap, pasti akan menjadi perhatian dan dikecam.

khai bahar

Itulah yang berlaku kepada penyanyi Khai Bahar yang baru-baru ini menggantikan tempat Neelofa sebagai pengacara dalam program hiburan popular MeleTOP.

Jang Han-Byul

Ketika sedang wawancara peserta Big Stage dimana penyanyi Korea Selatan iaitu Jang Han-Byul turut serta, Khai dilihat memanggil Han-Byul dengan panggilan ‘Si Korea’ dan hanya bercakap dalam bahasa Melayu sepanjang masa, membuatkan jejaka Korea itu sangat keliru.

Si Korea je dia panggil? Biadab

khai bahar rasisnetizen kecam khai baharKhai Bahar Jang Han-Byul

Tindakan Khai itu dianggap rasis oleh sesetengah pihak dan rata-rata netizen turut bengang dengan apa yang berlaku. Sebagai seorang hos, Khai sepatutnya menghormati dan cuba untuk berkomunikasi dengan baik bersama artis jemputan agar mereka merasa selesa.

Wakil Han-Byul tampil berikan

penjelasan, tiada isu besar yang

timbul dan Han-Byul tidak terasa

dengan sikap Khai

jang han byul meletopbig stage koreajang han byul meletop

Mungkin juga Khai tidak sengaja bersikap sebegitu, terlalu gemuruh kerana pertama kali mengacara. Apa-apa pun, pihak Han-Byul pun sudah berikan kenyataan dan ini cuma satu salah faham sahaja dan tiada isu besar yang timbul. Harap dengan penjelasan tersebut, netizen jangan lagi berbalah yer.

Sumber Berita : Luqman & Kamsyera

Written by Bella | August 22nd, 2016

Jika anda aktif di media sosial dan tahu mengenai aplikasi popular Smule, tent sekali anda kenal dengan penyanyi baru Khai Bahar yang kini mula mencipta nama di dalam industri nyanyian Malaysia.

Baru-baru ini Khai ada muncul didalam program Malaysia Hari Ini (MHI) dan difahamkan Khai tersasul beliau mula aktif bernyanyi di Smule kerana tiada aktivi lain yang boleh dilakukan ketika beliau menetap di Sarawak.

Kenyataan Khai itu telah membangkitkan kemarahan pengguna media sosial terutama sekali penduduk negeri Sarawak.

Walaubagaimanapun, Khai menerusi akaun Instagramnya telah tampil memohon maaf dan menafikan beliau sengaja ingin menghina negeri tersebut.

Berikut penjelasan Khai di Instagram :-

Assalamalaikum… Khai minta maaf untuk semua warga Sarawak, Khai tidak ada niat untuk menghina negeri Sarawak. Khai sayang Sarawak, dah lama Khai stay sana. Cuma sedih bila korang cakap Khai menghina, Khai bukan nak pertahankan diri atau apa. Memang salah khai sebab tersasul perkataan mcm tu.  Khai tak bermaksud  langsung,khai tak paksa siapa-siapa untuk sukakan khai, just nak tahu kepada yang post video Khai , kenapa di cut video time tu?  Kenapa tak up full video? Sekali lagi saya minta maaf semua.. memang salah saya.

Rasanya selepas ini Khai perlu lebih berhati-hati ketika bercakap dan belajar lagi cara seseorang artis menjawab soalan daripada wartawan dengan lebih baik. Apa-apa pun, kita tidak boleh mempersoalkan niat Khai dan menghukum beliau.

Sumber Berita : Instagram Khai Bahar