August 29th, 2016

Zizan Razak sebelum ini pernah dikaitkan dengan ramai wanita. Semuanya cantik-cantik belaka, antaranya ialah pelakon berdarah kacukan Emma Maembong. Percintaan Zizan dan Emma mendapat publisiti meluas, namun hubungan yang berlangsung bertahun lamanya terputus di tengah jalan atas sebab yang tidak diketahui.


 photo zizang.jpg

Terbaru, kami menerima beberapa keping gambar Zizan dan seorang wanita bernama Aen Syahera dari pembaca BeautifulNara. Kata peminat itu, terdapat desas desus bahawa Zizan dan Aen sedang bercinta di kalangan penduduk Pantai Timur, kerana kebetulan, Zizan telah membuka Zizan Mart di Kelantan.

Aen yang merupakan pemegang Diploma Pengurusan Hotel, ialah pengasas produk kecantikan Syahera Beauty. Khabarnya, kisah perhubungan Zizan dan Aen pernah viral di laman sosial Pantai Timur sebelum ini, namun keduanya tidak memberi sebarang komen.

 photo 14159961_114857042301180_717590256_n.jpg
 photo 14169687_114916922295192_372156160_n.jpg
 photo 14139137_114858745634343_1967953844_o.jpg
 photo 14169747_114858742301010_2056216006_n.jpg

Sama ada dakwaan ini benar tidak dapat dipastikan. Sebelum ini Zizan pernah dikaitkan bakal mendirikan rumahtangga dengan seorang penjawat awam di sebuah pejabat kerajaan di negeri Terengganu, bagaimanapun gosip itu senyap begitu saja.

Benarkah Aen ialah kekasih Zizan yang terbaru? Kita nantikan perkembangan selanjutnya.

 photo Beau Nara Blog Post Picture.jpg

Korang dah melabur tak? Kalau belum, kenapa ya? Takut? Tak paham? Tak tau nak tanya siapa? Kalau macam tu, apa kata korang gi InvestSmart® Fest 2016! Bertempat di Mid Valley Exhibition Centre Kuala Lumpur, InvestSmart® Fest 2016 akan berlangsung dari 10 pagi hingga 9 malam pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad, 23 hingga 25 September 2016!

Kalau korang rasa cam pernah dengar nama InvestSmart® nih, dulu kan Abang Nara ada post pasal seminar diorang. Tak kiralah kalau korang minat saham, unit amanah, skim persaraan swasta, dana dagangan Bursa, pendanaan ekuiti ramai, InvestSmart® Fest 2016 ialah sumber maklumat pelaburan terbaik untuk korang! Diorang buat event ni ala-ala karnival sikit tau, ada ferris wheel la, carousel la, tembak itik la. Ais krim ngan popcorn free pun ada beb! Dahla pegi memang dapat goodie bag, cabutan bertuah (lucky draw) pun ada tau, ada iPhone la, Samsung la, TV la, macam-macam la!

Korang boleh call 03-6204 8127 atau Like FB “InvestSmart SC” untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang InvestSmart® Fest.

Bukan nak cakap ape la, retis pun dah post pasal InvestSmart® ni kat IG dorang. Check out IG dorang: Shaheizy Sam, Scha Al-Yahya, Awal Ashaari, Neelofa, Abam Aaron Aziz dan Elfira Loy. Abang dengar kan, mungkin satu atau dua daripada retis nih akan turun InvestSmart® Fest 2016! Ops, cakap pasal turun, korang tau tak Abang Nara pun gi InvestSmart® Fest 2016 nih tau, so kalau kelapangan datang la lepak ngan Abang Nara! Tapi hari apa ya Abang Nara turun? Ha, kalau nak tau kenalah gi InvestSmart® Fest 2016 nih, kita sama-sama sakat retis jom!

?Excited nak tahu teknik betul dan smart untuk belajar melabur secara sah! Tunggu ape lagi, jom ramai-ramai ajak mak ayah adik kakak abam semua pre-register untuk InvestSmart® Fest 2016!

December 29th, 2014

Banjir yang melanda pantai timur Malaysia telah menyaksikan jutaan rakyat Malaysia bangkit bangun dan bekerjasama untuk memberikan bantuan kepada mereka yang terlibat di dalam bencana ini. Pelbagai NGO turut bekerja keras mengerah tenaga membantu dan memberikan kepakaran mereka. Salah satu daripada NGO tersebut ialah IMARET – Imam Response & Relief Team yang terdiri daripada doktor-doktor seluruh Malaysia.
imaretDengan kerjasama daripada AirAsia, Malindo dan Firefly, IMARET telah berjaya menerbangkan ratusan doktor ke pantai timur terutamanya di Kelantan untuk memberikan bantuan daripada segi perubatan kepada para mangsa banjir. Selain itu IMARET juga telah mengumpulkan bantuan daripada segi barang keperluan asas dengan jayanya di beberapa tempat pengumpulan. Respon yang diterima amat menggalakkan.

imaret

Berikut ialah kenyataan rasmi IMARET mengenai bencana banjir yang melanda kali ini:-
imaret

Buat anda yang ingin menderma, boleh salurkan bantuan kewangan menerusi akaun Maybank Persatuan Perubatan Islam Malaysia 562834623415. Kalau anda merupakan seorang doktor dan mahu terlibat sama dalam misi ini, boleh email ke [email protected]. Maklumat lanjut dan perkembangan terkini boleh layari Facebook IMARET. Teruskan usahamu Malaysia.

December 11th, 2012

Hanya tinggal lebih kurang 18 hari sahaja lagi sebelum majlis pernikahan Khairul Fahmi Che Mat(Apek) dan Leuniey. Di waktu ini, Apek sedang sibuk menjalani latihan untuk menghadapi perlawanan separuh akhir kedua Piala Suzuki AFF menentang Thailand.

nik aziz nikah

Pastinya Apek tersenyum girang apabila Pejabat Menteri Besar Kelantan mengesahkan yang Tuan Guru Nik Aziz sendiri akan menikahkan dirinya dengan Leuniey pada 28 Disember kelak. Hal ini telah disahkan oleh ayah Leuniey kepada portal Murai:-

Alhamdulillah, insya-Allah, pasangan ini akan dinikahkan oleh Menteri Besar Kelantan. Perkara ini telah pun disahkan apabila pihak kami setelah menerima sepucuk surat rasmi dari Pejabat Menteri Besar Kelantan. Mengikut surat berkenaan, majlis pernikahan ini akan diadakan tepat jam 10 pagi.

Semoga majlis pernikahan Apek dan Leuniey kelak akan berjalan dengan lancar. Teringat kenangan Abang Nara ketika majlis pernikahan. Habis darah naik ke muka sehingga pucat lesi dibuatnya. Semoga Apek menggunakan pengalamannya beraksi di “big match” untuk menghilangkan darah gemuruh. Good luck and all the best. Kredit foto The Photolicious.

P/S : Ada plan nak gi korea next year?? Deal terbaik Abg Nara rasa sebab diorang naik MALAYSIA AIRLINES!! Lawati FB dan LIKE pelangibonda utk package terbaik dari ladang! SEGERA KERANA SEAT SEMAKIN BERKURANGAN.

March 15th, 2012

Mungkin masih ada yang belum melihat gambar-gambar dari majlis resepi Datuk Malek Noor dan isteri, Datin Dr. Wan Azma, jadi kami paparkan di sini. Majlis berlangsung pada malam 12 Mac lepas di Hotel Rennaissance.

Photobucket
Antara yang turut hadir memeriahkan majlis ialah Menteri Besar Kelantan, Dato’ Bentara Setia Haji Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Lagi 11 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar pada HuruHara Community.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket