Written by AbangNara | March 6th, 2017

Sebagai seorang lelaki, Abang Nara tidak malu untuk mengaku bahawa wanita jauh lebih kuat, jauh lebih hebat dan jauh lebih awesome. Masih jelas di ingatan Abang Nara kecekapan ibu tercinta menguruskan 7 orang anak setiap hari tanpa mengeluh kepenatan. Lepas dah kahwin lagilah Abang Nara kagum apabila melihat dengan mata sendiri betapa efisiennya isteri tercinta menguruskan hal rumah tangga. Memasak, kemas rumah, mandikan anak, lipat baju, ajar anak dan macam-macam lagilah. Kadangkala susah nak percaya macam mana mereka mempunyai masa dan tenaga untuk melakukan semua ini. Memang superwoman sungguh!!!

laurier

dalam kesibukan dan kepenatan pun masih sempat rancang birthday party untuk anak sulung kami. Memang power sungguh wife Abang Nara ini

Dan kekaguman Abang Nara terhadap insan yang bergelar wanita ini semakin bertambah apabila membaca kisah-kisah inspirasi #LaurierGoGirls yang telah dikongsikan di Facebook KaoLaurier Malaysia bersempena pertandingan “Go With Laurier and Win”. Sebagai informasi, pertandingan ini dianjurkan bersempena perlantikan Najwa Latif dan Leona Chin sebagai Laurier Go Girl. Boleh baca lebih lanjut di sini.

laurier go girl

hadiah-hadiah yang ditawarkan memang sangat-sangat best

Secara jujurnya, Abang Nara terinspirasi membaca kisah-kisah #LaurierGoGirls yang telah dikongsikan oleh wanita-wanita seluruh Malaysia. Memang respek dan kagum Abang Nara dengan ketabahan, kekuatan dan keazaman mereka. Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah:-

1. Mengajar murid-murid cara memberus gigi dengan betul
laurier
Abang Nara teringat masa sekolah rendah dulu memang akan ada sesi belajar memberus gigi dengan teknik yang betul . Masa tue Abang Nara main-main dan buat tak dengar je. Siap main ludah-ludah lagi dengan member. Bukan mudah untuk seorang dental therapist seperti Iffah Izzana ini untuk memastikan murid-murid fokus dan memahami apa yang diajar. Kalau Abang Nara, memang akan give up melayan kerenah diorang. Tetapi sebagai seorang #LaurierGoGirls, Iffah Izzana cekal, fokus dan tidak pernah mengenal erti putus asa untuk memastikan setiap murid memahami teknik memberus gigi yang tepat.

2. Mencapai impian yang disangkakan mustahil

laurier
Laurier sentiasa memberikan perlindungan 24 jam walaupun anda melakukan aktiviti yang lasak seperti menari Latin. Kagum Abang Nara dengan kehebatan Souffle So ini yang berjaya mencapai impiannya menyertai pertandingan menari Latin. Sesuai sangat dengan semangat #LaurierGoGirls yang tak mengenal erti putus asa di dalam mengejar cita-cita dan impian. Dengan Laurier yang sentiasa menemani anda sepanjang masa, tiada apa yang mustahil untuk dicapai.

3. Bekerja di bidang yang dikuasai lelaki

laurier

Wow. Hebat sungguh Abdullah Dan Umie ini yang bekerja di bidang Logistics & Warehouse. Rileks je bawak kenderaan-kenderaan berat yang seringkali dikendalikan oleh kaum lelaki. Bak kata Dan Umie, wanita boleh melakukan apa jua pekerjaan yang dipilih walaupun ia adalah satu pekerjaan yang sukar. Kita harus bangga dan sanggup menerima apa jua cabaran selaku seorang #LaurierGoGirls. Buat Dan Umie, anda memang awesome dan mengkagumkan. Teruskan mengejar impian dan cita-cita anda bersama Laurier.

4.Mendaki gunung Kinabalu

laurier

Terima kasih kepada Laurier yang memastikan tiada sebarang kebocoran ketika Audrey Wong mendaki Gunung Kinabalu. Bukan semua lelaki berani untuk mendaki gunung tertinggi di Malaysia ini, apatah lagi seorang wanita. Namun Audrey Wong membuktikan yang tiada apa yang mustahil di dunia ini. Power sungguh. You go #LaurierGoGirls.

5. Bekerja sebagai ahli bomba

laurier

Selalu kalau bercakap tentang bomba, memang dah terbayang abang-abang sado. Jarang kita jumpa ahli bomba perempuan. Iyerlah, kerja sebagai ahli bomba memang mencabar. Perlu banyak tenaga, sentiasa peka dan cekap. Abang Nara respek dengan Mis Odie yang membuktikan seorang wanita juga boleh menjadi bomba sebagai kerjayanya. Mental dan fizikal Mis Odie selaku seorang #LaurierGoGirls sentiasa berada di keadaa optimum untuk menempuh sebarang halangan dan dugaan.

laurier

Abang Nara pasti korang semua terinspirasi membaca 5 kisah #LaurierGoGirls ini. Semuanya hebat-hebat belaka. Semuanya menambahkan rasa hormat dan kagum terhadap kehebatan seorang wanita. Abang Nara juga pasti anda mempunyai kisah tersendiri untuk dikongsikan. Silalah ke Facebook KaoLaurier Malaysia dan ceritakan kisah #LaurierGoGirls anda di sana untuk berpeluang memenangi hadiah yang super duper awesome. Selamat mencuba!!!

Written by AbangNara | February 13th, 2017

Hari ini, Abang Nara ingin bongkarkan satu rahsia buat para gadis di luar sana. Kalau anda sampai ke hari ini masih tak ada bf/pakwe/kekasih, semoga dengan pembongkaran ini nasib anda akan berubah. Kalau selama ini anda tertanya-tanya apa yang lelaki mahukan pada seorang gadis, kini Abang Nara berkongsi jawapannya. Jeng, jeng, jeng!!!

laurier

segala misteri akan Abang Nara rungkaikan hari ini!!!

Lelaki ini sebenarnya tak adalah susah sangat untuk jatuh cinta. Perkara paling penting yang anda perlu sedar ialah kami tidak memandang paras rupa. Kalau anda seorang yang cantik serta cun melecun, ia adalah satu bonus. Namun sekiranya ada memiliki 5 ciri-ciri di bawah, confirm kaum Adam akan jatuh cinta dan angau dengan anda:-

1. Keyakinan diri yang tinggi

kaolaurier g girl

First thing first sebagai seorang lelaki yang akan Abang Nara perhatikan di dalam diri seorang gadis ialah keyakinan dirinya. Abang Nara dulu pernah jatuh cinta dengan seorang awek yang memang tak berapa cun, tapi cara dia bercakap, gelagatnya bersama rakan-rakan dan gaya yakinnya masa buat kerja telah membuatkan diri ini jatuh cinta. Lagi satu lelaki suka apabila si gadis menjadi diri sendiri tanpa meniru orang lain. Setiap orang mempunyai keunikan yang berbeza dan dengan confidence di dalam diri, keunikan itu pasti akan menyerlah.
laurier

Najwa Latif yang merupakan seorang Laurier Go Girl adalah contoh gadis yang berkeyakinan tinggi. Najwa yakin dengan bakat nyanyiannya, bakat main gitarnya, bakat cipta lagunya dan bakat membuat persembahannya. Dari seorang penyanyi YouTube, kini Najwa Latif cukup popular seantero Malaysia. Selagi anda yakin dengan diri serta kemampuan anda, pasti kejayaan (dan juga kekasih hati) akan datang menjelma.

2. Aktif dan ceria

Tahukah anda peratusan untuk awek-awek yang aktif bersukan, melakukan aktiviti lasak dan sentiasa ceria mendapat pakwe adalah 80% lebih tinggi berbanding awek-awek yang duduk dalam bilik, hujung minggu terperap tidur je dan muka sentiasa masam. Contohnya kalau awek tue hebat main futsal, confirm lelaki-lelaki yang tengok kehebatannya akan terkagum dan terus cuba mengorat. Itu belum bila si awek tersenyum menampakkan gigi taringnya sekaligus menyerlahkan lagi kecomelan. Memang meruntun-runtun hati beb.

laurier kao

ini Leona Chin, salah seorang dari Laurier Go Girl juga

Korang mesti kenal Leona Chin nie kan? Ala, yang bawak kereta super power. Setakat drift tue sambil pejam mata je si Leona nie buat. Leona Chin pun adalah seorang Laurier Go Girl yang cukup ceria dan aktif. Tiada apa yang dapat menghalang Leona melakukan aktiviti lasaknya walaupun it’s that time of the month kerana Laurier memberikan keselesaan dan penjagaan sepanjang masa setiap hari.

3. Bercita-cita tinggi

Sebagai seorang gadis, anda perlu merancang masa depan, memasang angan-angan dan sentiasa cuba mencapai cita-cita. Kalau zaman dulu perempuan bolehlah duduk jadi suri rumah. Namun zaman sekarang ini, dengan keadaan ekonomi tak menentu, si gadis pun perlu membina karier, memajukan diri dan berusaha keras untuk berjaya. Lelaki memang suka kalau aweknya (merangkap bakal bini) ada duit sendiri serta kerjaya kerana sedikit sebanyak dapat mengurangkan bebanan kewangan. Tak gitu?

4.Sentiasa berfikir secara positif

Ciri yang ini adalah paling penting bagi Abang Nara, lebih-lebih di zaman moden ini. Iyerlah, dunia sekarang ini penuh dengan kritikan, kecaman dan cabaran. Kalau berdepan dengan rintangan sikit je dah nak give up, lelaki pun malas nak layan. Sikit-sikit mengadu kat boyfriend, sikit-sikit cakap dunia nie tak adil. Kalau sekali dua tak apalah jugak. Kalau dah berkali-kali, lelaki pun malas nak layan.

Bak kata Najwa Latif, pada awal kemunculannya memang banyak kritikan dan kecaman yang diterima. Namun selaku seorang Laurier Gor Girl, itu tidak membantutkan semangatnya untuk mencapai impian serta terus berfikiran positif. Dengan Laurier di sisi, semua benda-benda negatif ini berjaya ditepis. Byangkan kalau Najwa Latif tewas dengan kritikan kritikan yang diterimanya itu, sudah tentu dunia muzik tanah air kita akan kerugian yang amat besar.

5. Penampilan yang menarik

Bak kata Abang Nara pada awal artikel ini, kecantikan itu adalah perkara kedua bagi seorang lelaki. Namun tak bermakna korang boleh serabai, muka macam baru bangun pagi, mata sembam, jerawat batu sana sini dan kulit pun berkerutu je. Sekurang-kurangnya kenalah bagi sedap mata memandang. Janganlah sampai orang tengok pun rasa nak muntah. Sesibuk mana pun anda, penampil diri wajib dijaga.

laurier

kan comel tue Najwa Latif tersenyum

Sempena perlantikan Najwa Latif dan Leona Chin sebagai Laurier Go Girl, anda kini berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai RM31,000. Anda cuma perlu ke Facebook KaoLaurier Malaysia dan ikut arahan yang tertera di sana. Apa-apa pun, jangan lupa be a Laurier Go Girl dan jadikan 5 ciri-ciri di atas sebagai mantera kehidupan anda untuk masa depan yang awesome (dan juga seorang pakwe untuk dijadikan suami). Selamat mencuba!!!

laurier

Maklumat lanjut layari Facebook KaoLaurier Malaysia.