July 9th, 2019

Pelakon Bella Dally menerusi akaun Instagramnya semalam meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan produksi drama Silang yang menggunakan gambar perkahwinannya bersama bekas suami, Nazim Othman sebagai salah satu prop di dalam drama tersebut.

Seakan tidak menghormati tuan empunya badan, pihak produksi turut menyunting gambar kahwin tersebut dimana wajah Bella digantikan dengan Emma Maembong.


Perkara itu mula diketahui Bella apabila mendapat beberapa mesej daripada rakan dan peminat yang bertanyakan soal itu yang sudah viral.

Bagi mendapatkan penjelasan lanjut, Bella telah menghubungi penerbit drama itu iaitu Sheila Rusly. Sedar pihaknya telah melakukan kesilapan, Sheila dan juga salah seorang krew tampil memohon maaf.

Bella berharap selepas ini tiada lagi pihak yang memandang ringan isu sebegitu dan mengambil kesempatan terhadap orang lain.

Terdahulu, penonton  perasan gambar perkahwinan Amir dan Dura di dalam drama Silang sebenarnya hanya suntingan daripada foto perkahwinan Nazim dan Bella. Mereka hanya ‘crop’ muka Bella dan digantikan dengan Emma. Suntingan itu nampak agak pelik sehingga menjadi bahan lawak netizen di media sosial.

July 8th, 2019

Tidak dinafikan drama Silang yang menceritakan kisah seorang pemuda disleksia lakonan Nazim Othman dan Emma Maembong mendapat pujian netizen. Agak jarang drama tempatan ingin mengetengkan isu seperti ini dan memaparkan realiti kehidupan mereka yang mempunyai penyakit tersebut.

Bagaimanapun, ada juga yang mengkritik drama tersebut kerana terdapat beberapa fakta tentang penghidap disleksia yang ditonjolkan tidak benar.

Bukan sahaja kekurangan fakta yang heboh diperkatakan, tetapi penonton turut perasan gambar perkahwinan Amir dan Dura sebenarnya hanya suntingan daripada foto perkahwinan Nazim dan Bella Dally.

Memang jimat bajet sungguh apabila mereka hanya ‘crop’ muka Bella dan digantikan dengan Emma. Nampak agak pelik pula sehingga menjadi bahan lawak netizen di media sosial.

Tidak mustahil ia mungkin sahaja  strategi ataupun gimik untuk orang ramai terus memperkatakan tentang drama tersebut. Tapi, kalau nak edit pun biarlah nampak cun. Heh.

Sumber Berita : Twitter

November 21st, 2017

Baru-baru ini, perubahan bentuk badan Uqasha Senrose yang kelihatan sedikit berisi ketika menghadiri ASK 2017 menjadi bualan ramai dan turut menerima komen-komen negatif. Namun, Uqasha memberitahu beliau tidak kisah disindir gemuk oleh netizen.

Terbaru, satu foto di Instagram Uqasha kelihatan agak pelik. Uqasha dilihat bersandar di satu ruang rumah tetapi latar belakang fotonya itu kelihatan senget.

Rata-rata netizen mendakwa Uqasha sengaja menyunting gambar tersebut semata-mata mahu kelihatan lebih kurus.

Kesian pula Uqasha kerana apa yang beliau buat pasti akan dikritik. Rasanya ramai juga orang  lain yang menggunakan pelbagai aplikasi untuk wajah mahupun tubuh mereka kelihatan cantik dan muat naik di media sosial.

August 29th, 2017

Pelakon Nonny Nadirah menafikan dan sanggup bersumpah bahawa dia tidak mempunyai sebarang hubungan istimewa dengan suami Adira, Datuk Red.

mStar Online melaporkan, Nonny juga menafikan pernah bertemu mahupun berhubung dengan lelaki itu.

Sumpah demi Allah, saya tak pernah berjumpa, berhubung atau menjalinkan hubungan cinta dengannya (Datuk Red).

Saya tidak pernah memberikan nombor telefon kepadanya dan tidak tahu dari mana dia dapat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sebelum ini, Datuk Red mengaku kantoi dengan Adira mengenai hubungan rapatnya dengan seorang pelakon dari Sabah yang namanya bermula dengan huruf ‘N’. Hubungan itu berakhir setelah Adira mendapat tahu tentangnya beberapa bulan lepas. Disebabkan gosip itu juga, Nonny dan teman lelakinya telah bergaduh.

Dan menurut Nonny, dakwaan Red tidak benar:

Perkara ini saya dapat tahu pun dua hari lalu dan agak terkejut juga tiba-tiba pengurus hantar keratan akhbar tentang pengakuan dia tu.

Saya tidak mahu memberi kenyataan lebih-lebih sebab semua yang dikatakan itu tidak benar.

Nonny juga enggan memanjangkan isu itu kerana menghormati dua isteri Red serta bakal ibu bapa mertuanya.

Nonny memberitahu sudah lapan tahun bercinta dengan teman lelakinya dan mereka merancang untuk berkahwin.

Kalau boleh saya tak mahu panjangkan perkara ini sebab hormat isteri Adnan termasuk Adira, keluarga saya dan keluarga bakal mertua.

Lagipun, saya dan teman lelaki sudah lapan tahun bersama. Kami pun ada perancangan untuk berkahwin.

Saya tidak mahu disebabkan perkara ini hubungan saya dan teman lelaki berantakan.

Saya harap semua orang berhenti sebarkan benda yang tidak betul. Kalau nak buat gosip pasal kerjaya saya tak kisah.

Tapi rasanya tak perlu melibatkan gosip cinta.

I don’t like cheap publicity!! Get a life dude!! sy baru je dlm industri nie kan hmmm.. baru 11tahun gais..? udeh2 lettew.. Hentikanlah gosip2 liar sebegini..?sy penatlah.. I luv my friends,my family,my fans & my cinta hati..?? I RESPECT them.. so stop for being childish! Orang2 penting dlm hidup sy nie semua tau segala kebaikan & kejahatan sy.. :) sy bukan malaikat tapi kita nie makin hari makin tua bukan makin muda..kita belajar dari kesilapan utk menjadi org yg lebih baik.. mintak duit awk? menjalin cinta dgn awk? Jumpa pun x pernah.. lagi apa mau cerita?.. So funny!! Are U happy now?.. TQ for jeopardize my reputation! Hanya Allah yg dpt membalas segala jasa awk wahai Hamba Allah si polan bin si polan.. Peace mwah!!??? . Big applause ?????? . #cukupcukuplah #banyakhatilagiyangakukenajaga #kasiandehloh #mulutkayakbanci #akusenyapdipijakakubersuarabersebab

2,778 Likes, 42 Comments – Nonny Nadirah binti Zainuddin (@nonnynadirah) on Instagram: “I don’t like cheap publicity!! Get a life dude!! sy baru je dlm industri nie kan hmmm.. baru…”


Penulis tidak pasti sama ada dakwaan Red atau nama sebenarnya Datuk Seri Adnan Abu menjalin hubungan dengan Nonny itu benar, tetapi jika benar memang citarasa Datuk Red wanita berkulit putih melepak agaknya.

Sebelum dikaitkan dengan Nonny, Datuk Red pernah dikaitkan dengan pelakon berkulit putih melepak Ruhainies, namun Ruhainies mendakwa langsung tidak ada apa-apa hubungan dengan lelaki itu. –beautifulnara.com