Written by AbangNara | October 17th, 2014

Jovian Mandagie. Satu nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Cukup popular dengan rekaan bajunya yang menarik, cantik dan menyerlahkan kejelitaan para wanita, kini Jovian maju setapak lagi dengan menceburi sebuah bidang baru iaitu perusahaan makanan. Sekalung tahniah Abang Nara ucapkan kepada Jovian Mandagie atas pelancaran restoran ROA by Jovian Mandagie yang telah berlangsung baru-baru ini.

restoran roa by jovian mandagie

Tampil kacak di samping isterinya, menu restoran ROA by Jovian Mandagie ini ialah berdasarkan makanan masyarakat Manado iaitu citarasa yang telah menjadi kebanggaan keluarganya sejak dari zaman berzaman. Bertempat di seksyen 7, Shah Alam, antara menu yang menarik perhatian Abang Nara ialah ayam rica-rica, udang goreng saos, sayur rica rodo dan sapi bumbu sate garo. Dengar nama pun dah kecur air liur kan?

restoran roa by jovian mandagie

ROA by Jovian Mandagie ini telah pun dibuka bermula 1 Oktober yang lalu. Jadi hujung minggu ini kalau anda tak ada buat apa-apa, bolehlah pergi mencuba masakan di sini. Memang lazat rasanya. Mungkin boleh pergi beli-belah dulu baju Jovian dan apabila lapar, terus pergi makan di ROA. Tak gitu? Meh kita tengok video harapan isteri Jovian, Nina Ismail Sabri mengenai restoran suaminya ini.

[flowplayer id=”29921″]

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | May 14th, 2014

Masihkah anda ingat mengenai misteri para selebriti tempatan bergambar dengan objek seakan-akan bola merah yang pernah Abang Nara tulis tidak berapa lama dahulu? Akhirnya misteri tersebut terbongkar jua apabila Abang Nara mendapat jemputan ke sebuah majlis di Bangsar pada minggu lalu.
hotlink redRupa-rupanya objek berbola merah yang berada di sisi para selebriti tempatan itu berkaitan dengan pelancaran applikasi Hotlink Red. Berslogankan, LiveLife Loud, applikasi Hotlink Red ini boleh dimuat turun secara percuma di Google Store untuk pengguna smartphone Android.  Selain digunakan untuk memeriksa baki penggunaan kredit Hotlink anda, applikasi Hotlink Red ini turut menawarkan hadiah percuma seperti tiket wayang, tiket konsert ekslusif dan macam-macam lagi.
hotlink redNamun apa yang paling menarik perhatian Abang Nara ialah applikasi Hotlink Red memberikan peluang untuk penggunanya meluangkan masa bersama selebriti-selebriti popular tanah air. Inilah peluang Abang Nara untuk mengorat Emma Maembong tanpa diganggu Zizan Razak kerana antara hadiah untuk peraduan ini ialah “candlelight dinner” bersama si cantik manis ini. Lain selebriti lain hadiahnya. Tapi Abang Nara hanya “target” Emma Maembong je. Hehehe.
hotlink redAntara selebriti-selebriti yang bakal meluangkan masa untuk para pemenang peraduan Hotlink Red ini ialah Zizan Razak, Wak Doyok, Tiz Zaqyah, Adi Putra, Remy Ishak dan Jovian Mandagie. Kesemua hadiah yang ditawarkan berlainan namun sangat awesome dan ekslusif. Contohnya dapat baju raya yang dijahit khas oleh Jovian, main go-kart dengan Zizan dan macam-macam lagilah pengalaman yang tak mungkin dapat dilupakan sekiranya anda menjadi salah seorang pemenang.
hotlink redAbang Nara tahu korang mesti tertanya-tanya dan dah tak sabar lagi nak menang hadiah-hadiah awesome ini kan? Yang perempuan tue mesti dah tak sabar nak pergi makan malam dengan Remy Ishak. Senang je caranya. Korang hanya perlu muat naik sekeping (atau berpuluh-puluh keping) gambar anda dengan satu objek berwarna merah dan tulis ayat puji-pujian kepada selebriti pilihan anda. Contoh kalau Abang Nara akan tulis “Saya mahu makan malam dengan Emma Maembong kerana saya ingin melihat gelak tawa Emma yang manis apabila mendengar lawak saya”.

Paling penting jangan lupa tag selebriti anda di Instagram dan hashtag #LiveLifeLoud dan #Hotlink. Kemudian screenshot gambar-gambar tersebut terus ke email selebriti pilihan anda (email boleh dijumpai di akaun Instagram para selebriti itu)  beserta nama penuh, nombor telefon dan nombor kad pengenalan anda.  Senang je kan? Kena buat secepat mungkin dan sekreatif yang anda mampu kerana peraduan ini akan tamat HARI INI. Pastikan anda tak lupa untuk muat turun applikasi Hotlink Red untuk menikmati segala kelebihan yang disediakan untuk para pengguna Hotlink.

Written by AbangNara | December 30th, 2013

Menariknya gambar-gambar bulan madu yang dikongsi oleh Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri.  Mereka berdua telah terbang ke Eropah dan antara tempat yang dilawati ialah Istanbul dan Rome. Abang Nara suka melihat gambar-gambar bangunan yang dilawati oleh mereka. Penuh informasi sejarah. Kagum Abang Nara melihatnya.

gambar bulan madu jovian

Antara tempat yang paling menarik pada pandangan Abang Nara ialah bangunan Hagia Sophia. Bangunan ini adalah gereja yang telah ditukarkan kepada masjid setelah ditawan oleh empayar Uthmaniah. Jadi boleh dilihat gabungan kedua-dua agama iaitu Kristian dan Islam padanya. Best kan?

gambar bulan madu jovian

Tak sabar rasanya nak melihat lebih banyak gambar-gambar daripada pengantin baru ini. Kalau anda berminat, boleh ikuti Instagram Jovian Mandagie dan Instagram Nina Ismail Sabri. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepeuhnya.

P.S: Michael Schumacher dilaporkan koma akibat kemalangan ski

 
Written by AbangNara | December 23rd, 2013

Majlis resepsi perkahwinan di Temerloh adalah yang terakhir buat pengantin baru Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri. Untuk makluman, ayah Nina merupakan iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ialah ahli Parlimen Bera UMNO. Majlis resepsi kali ini ialah style kampung dengan masakan seperti gulai kawah yang dilakukan secara gotong royong.

temerloh

Jovian dan Nina nampak berseri-seri dengan persalinan pengantin berwarna biru lembut. Kini pengantin baru ini sudah pun terbang ke luar negara untuk berbulan madu. Selamat ber”honeymoon” diucapkan. Semoga ikatan suami isteri yang dibina akan lebih kukuh dan mesra apabila pulang kelak.

temerloh

Lagi beberapa gambar pengantin baru ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.