Written by Bella | January 2nd, 2018

Tentu anda semua tahu pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie dan isterinya, Nina Ismail Sabri kini sedang bahagia dan menikmati saat indah bergelar ibu dan bapa setelah menimang cahaya mata perempuan, Jeanelle Nika Mandagie pada 1 November 2017. Nina dan Jovian sering berkongsi perkembangan dan aktiviti mereka sekeluarga di akaun Instagram.

Walaubagaimanapun, foto yang dimuat naik oleh Nina semalam ketika suaminya sedang solat dan meletakkan Jaenelle di atas sejadah mencetuskan sedikit perbalahan di ruangan komen Instagramnya.

Ianya bermula apabila seorang pengikut mempersoalkan tindakan mereka suami isteri yang sengaja membiarkan anak mereka di atas sejadah kerana ia menyukarkan lagi pergerakkan Jovian.

Dalam kapsyen Nina juga sudah menjelaskan mengapa Jovian berbuat begitu. Betul atau salah semuanya berbalik kepada hukum agama Islam. Apa pula pandangan anda?

Written by Bella | November 19th, 2017

Minggu lalu, foto pereka fesyen terkenal  Datuk Jovian Mandagie bersama anaknya, Jaenella Nika Mandagie yang memakai selimut jenama mewah, Hermes bernilai RM4,000 mendapat perhatian netizen. Ada yang mengatakan Jovian terlalu ingin mempamerkan kemewahannya.

Menurut Jovian, beliau tidak pernah berniat untuk riak apatah lagi muat naik beliau di Instagram adalah tentang cahaya matanya dan bukanlah mengenai selimut tersebut.

Rasanya saya tidak riak mahupun berniat untuk menunjuk-nunjuk sewaktu memuatnaik gambar di IG dengan tanda jenama atau menyebut harga selimut itu. Malah, entri saya bukan bercakap mengenai selimut terbabit, tetapi perihal anak saya. Banyak lagi cara untuk menunjuk kalau nak riak atau berlaku sombong.

Mengenai harga yang saya bayar juga, nilai itu berpatutan dengan kualiti produk terbabit. Ia selimut daripada bulu biri-biri yang disulam tangan, buatan Perancis. Saya anggap ia sebagai sejenis ‘pelaburan’ kerana selimut itu boleh digunakan sehingga umur Nika mencecah lima hingga enam tahun nanti.

Jovian tidak mahu terlalu mengambil pusing dengan komen netizen dan menyifatkan mereka yang suka mengkritik itu sebenarnya iri hati dengan apa yang beliau miliki.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | November 2nd, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pereka fesyen terkenal, Jovian Mandagie yang kini sudah bergelar bapa. Isteri Jovian, Nina Ismail Sabri selamat melahirkan puteri sulung mereka semalam.

Jovian berkongsi berita gembira tersebut  dengan memuat naik foto jari anaknya di akaun Instagram  dan meluahkan rasa syukur atas kelahiran anak sulungya itu.

Alhamdulillah my beautiful wife has given birth to our little princess @mandagie_jr weighing 3.37kg today November the 1st, 2017. Syukur both mommy & baby are healthy and in good condition. Thank you for all your kind wishes & prayers throughout this beautiful journey.

Thank you sayang, no words can describe how thankful I am for what you have done today. You’re beyond wonderful. Love you.

Semoga dengan kehadiran orang baharu ini, kehidupan Jovian dan Nina akan lebih bahagia dan dilimpahi dengan kasih sayang. InshaAllah.

Written by AbangNara | January 29th, 2016

Fuh. Super duper awesome koleksi terbaru daripada Jovian Mandagie ini. Tak perlulah Abang Nara nak perkenalkan siapa Jovian Mandagie ini. Rasanya semua pun kenal dan tahu kehebatan pereka fesyen tersohor ini. Kali ini, Jovian Mandagie telah berkerjasama dengan Lazada untuk menghasilkan Koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada.
jovian

Abang Nara yang lelaki ini pun terkesima melihat kecantikan rekaan-rekaan terkini Jovian Mandagie ini. Nasib baiklah wife Abang Nara masih belum tahu kewujudan koleksi terbaru Jovian x Lazada ini. Kalau tak confirm dia akan terus beli 3,4 helai punya. Koleksi terbaru Jovian Mandagie eksklusif untuk Lazada ini mermberi fokus kepada wanita moden mengikuti perkembangan fesyen tetapi masih mengekalkan elemen sopan dalam berpakaian. Sesuai sangat untuk dipakai ke tempat kerja, event-event dan juga majlis makan malam. Confirm nampak stunning!!!

jovian mandagie

pergh warna dia. menarik!!!

Semua rekaan Jovian Mandagie x Lazada untuk tahun 2016 ini adalah jenis ‘ready to wear’. Beli hari ini, lusa sampai rumah, tulat dah boleh pakai pergi office. Jangan risau takut terbeli yang sama dengan kawan satu office sebab untuk koleksi kali ini, ada 28 rekaan kesemuanya. Banyak sangat pilihan. Rambang mata nak memilih. Jom kita tengok sikit antara koleksi yang ada. Biar menggeletar tangan korang nak terus beli.

jovian

jovian

jovian

jovianjovian

Kita tengok pula video reaksi daripada mereka yang telah hadir ke majlis pelancaran Koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada ini. Semuanya memang muka kagum

Kesemua koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada ini sudah pun boleh dibeli di www.lazada.com.my sejak 21 Januari yang lalu. Harga pun sangat berpatutan. Dengar ceritanya memang laris macam pisang goreng cheese panas. Kalau terlambat silap-silap boleh habis stok. Jadi bersiap sedialah untuk mengeluarkan sedikit wang gaji anda untuk tampil bergaya dengan rekaan terbaru Jovian Mandagie ini. Sekali sekala reward diri sendiri apa salahnya kan?

jovian

tahniah Jovian & team sebab rekaan anda memang awesome

Jadi tunggu apa lagi? Layari www.lazada.com.my/jm-x-lazada sekarang juga dan dapatkan koleksi 2016 Jovian Mandagie x Lazada. Selamat membeli!!!