Written by Bella | September 6th, 2019

Yang dinanti-nanti sudah tiba, HUAWEI nova 5T akan mula dijual secara rasmi ESOK (7 September 2019) dengan harga RM1,599 sahaja. Sekiranya anda sedang mencari rakan kerja yang boleh dipercayai, teman hiburan yang sentiasa berada di sisi dan pereka fesyen peribadi anda, maka HUAWEI nova 5T adalah pilihan terbaik,  Paling best, anda turut akan membawa pulang ganjaran bernilai RM1,127 apabila membeli nova 5T. Terbaik bukan?

HUAWEI Nova 5THUAWEI Nova 5T

Pasti ramai yang tertanya-tanya memang hebat sangat ke HUAWEI nova 5T ini. Jangan risau. Abang Nara akan terangkan satu persatu kelebihan smartphone ini. Selepas membaca, Abang Nara pasti anda terus bergegas ke kedai HUAWEI berhampiran atau ke laman web HUAWEI untuk menjadikan ia sebagai peneman setia anda di dalam apa jua keadaan. Jom kita ushar!!!

Rakan sekerja yang paling dipercayai

Dijana dengan Kirin 980

HUAWEI nova 5T

Kebanyakan masa, smartphone kita sering mengalami situasi tersekat-sekat (lagging), tindak balas yang lembap, penggunaan bateri yang melampau dan kadangkala, terus tak boleh bergerak (hanging) selepas seharian menggunakannya. Memang menjengkelkan dan menimbulkan stress apabila ia terjadi kepada kita.

Dengan Kirin 980 sebagai teras utama HUAWEI nova 5T, anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada semua masalah di atas. Berbanding generasi sebelumnya, Kirin 980 adalah lebih pantas 75% dari segi prestasi CPU, 46% lebih laju untuk pemprosesan kamera dan 46% lebih bagus untuk prestasi GPU nya. Lebih menakjubkan, prestasi penggunaan AI turut sama bertambah baik sebanyak 120%. Senang cakap, dengan Kirin 980, HUAWEI nova 5T seolah-olah mempunyai 2 otak atau mempunyai laluan tambahan di highway sekaligus membolehkan ia memberi respons yang lebih pantas, berbanding smartphone lain.

 

One Tap To Share


Dengan satu tap sahaja, pemindahan fail, gambar dan video boleh dilakukan secara instant di antara laptop dan HUAWEI nova 5T anda tanpa menggunakan WiFi atau USB. Pantas dan mudah.

 Pengecaman perkataan

Selepas ini anda tak perlu nak taip kesemua perkataan dari kertas ke laptop anda kerana HUAWEI nova 5T mempunyai fungsi pengecaman perkataan (word recognition). Hanya perlu tangkap gambar tulisan anda di kertas menggunakan HUAWEI nova 5T dan pindahkan gambar tersebut ke laptop anda. Selepas itu fungsi pengecaman perkataan akan mengekstrakkan informasi di dalam gambar itu kepada bentuk perkataan secara automatik. Hebat kan?

Screen Recording

Apabila rakan sekerja anda bertanyakan soalan, anda tidak perlu lagi untuk menulis jawapan yang panjang lebar. Hanya “shake and tap” HUAWEI nova 5T anda dan rekod skrin sambil memberikan penjelasan dan kongsikan ia kepada rakan anda. Mudah kan?

Fungsi Clipping Sharing

 

Fungsi ini membolehkan anda menyalin nota daripada mesyuarat di dalam HUAWEI nova 5T anda dan pindahkannya terus ke laptop untuk digunakan. Tak payah nak tulis 2 kali dah. Senang sangat-sangat kan?

Bateri Besar dengan 22.5W

Super Charge

HUAWEI nova 5T Super Charging

Dikuasakan dengan bateri sebesar 3750mAH, hanya 30 minit sahaja diperlukan untuk mengecas bateri HUAWEI nova 5T sehingga 50%. Ini kerana smartphone ini hadir dengan teknologi 22.5W SuperCharge. Paling penting, baterinya boleh bertahan seharian untuk sekali pengecasan penuh. Memang sesuai untuk anda yang sentiasa on the go dan bekerja di luar pejabat.

Teman Hiburan Anda

Pada pandangan Abang Nara, perkara yang paling best tentang HUAWEI nova 5T ini ialah kehadiran 5 kamera AI yang mampu menyerlahkan lagi kehenseman dan kecantikan penggunanya. Macam-macam yang boleh dilakukan dengan 5 kamera hebat ini, sekaligus menjadi teman penghibur kita sepanjang masa.  Mari kita tengok satu persatu kehebatan kamera nova 5T ini:-

Kamera Utama 48MP

kamera HUAWEI nova 5TAI Quad Camera HUAWEI nova 5T

Mempunyai sensor ½ inci, kamera utama sebesar 48MP HUAWEI nova 5T ini akan memberikan anda keyakinan untuk mengambil gambar seperti seorang professional. Menggunakan teknologi AI untuk pilihan Super Night Mode, anda pasti akan kagum dengan kualiti gambar waktu malam walaupun berada di dalam keadaan kekurangan cahaya. Perfect sangat-sangat.

Kamera Ultra-Wide 16MP

HUAWEI nova 5T

Kamera f/2.2 ultra-wide HUAWEI Nova 5T ini membolehkan anda mengabadikan keindahan alam semulajadi, bangunan-bangunan gah dan detik bersama kawan dengan lebih meluas dan mengkagumkan.

Kamera macro 2MP

HUAWEI nova 5T

 Lensa kamera macro ini membolehkan anda mengambil gambar “close up” sehingga 4cm daripada objek yang diingini. Setakat titisan air hujan, semut atau pokok bunga memang tak ada masalah. Memang akan nampak jelas macam Kristal.

Kamera depth 2MP

HUAWEI nova 5T

Dengan kehadiran kamera depth 2MP ini, anda boleh menyerlahkan lagi subjek/objek gambar anda sekaligus membolehkan anda mengambil gambar potret yang cun melecun. Memang sesuai sangat untuk mereka yang suka ber”OOTD”

Kamera “selfie” 32MP

kamera selfie HUAWEI nova 5T

Terletak di dalam skrin HUAWEI nova 5T bahagian kiri atas tanpa mencacatkan rekaannya, kamera selfie 32MP menggunakan teknologi AI untuk menonjolkan kecantikan dan keunikan wajah anda. Ia turut mempunyai gabungan pixel 4 dalam 1 untuk mencipta selfie yang lebih terang dan jelas. Teknologi AI itu turut sama mengimbangkan exposure dan backlight secara automatik untuk memudahkan anda mengambil selfie.

Pereka Fesyen Anda

Fungsi “unlock” di sisi

HUAWEI nova 5T

Untuk makluman, berbeza dengan smartphone lain, HUAWEI nova 5T mempunyai fungsi “fingerprint unlock” di bahagian sisi. Salah satu kelebihannya tidak lain tidak bukan ialah anda dapat membuka smartphone dalam masa sesingkat 0.3 saat sahaja. Malah ia lebih mudah digunakan berbanding jika fungsi ini diletakkan di bahagian tengah.

Logo yang menarik

HUAWEI Nova 5TSalah satu daya tarikan HUAWEI nova 5T ialah rekaan logonya yang cukup memukau. Ia adalah gabungan 4 huruf nova yang digabungkan untuk membentuk satu monogram unik. Monogram ini seperti 2 manusia, dengan bahagian kiri melambangkan lelaki dan bahagian kanan melambangkan perempuan, dengan kedua-duanya duduk sebelah menyebelahi. Figura lelaki sedang mendepakan tangannya sebagai simbol seorang yang enthusiasm dan  vitality, manakala figura perempuan sedang duduk dengan tenang melambangkan confidence dan determination.  Logo baharu ini jelas menunjukkan jenama nova sebagai satu jenama yang muda, trendy dan inovatif.

3 pilihan warna yang unik

 

HUAWEI Nova 5T BlackHUAWEI Nova 5T midsummer purpleHUAWEI Nova 5T crush blue

Black, Crush Blue dan Midsummer Purple adalah 3 pilihan warna yang cantik-cantik belaka untuk HUAWEI nova 5T.  Gambar OOTD anda pasti akan tampak lebih menarik dan menawan apabila bergambar sambil memegang smartphone ini.

Kamera hadapan di bahagian kiri atas

HUAWEI nova 5T

Apakah tujuan sebenar HUAWEI nova 5T meletakkan kamera hadapan di bahagian kiri atas dan bukannya di tengah-tengah seperti smartphone lain? Selepas beberapa sesi ujian, rupa-rupanya kamera di bahagian tengah didapati menganggu keselesaan pengguna ketika bermain games atau menonton video. Berdasarkan ujian itu juga, tempat terbaik meletakkan kamera  hadapan adalah di bahagian atas kiri kerana manusia akan secara automatik senget ke kanan apabila mengambil “selfie”. Pilihan lokasi kamera ini adalah untuk sudut “selfie” terbaik dan dapat menyerlahkan lagi kecantikan mata anda.

Member Center

Sekiranya anda sudah membuat keputusan untuk membeli HUAWEI nova 5T ini, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memuat turun applikasi Member Center yang boleh didapati di HUAWEI AppGallery. Ini kerana ada ganjaran bernilai RM1,000 untuk anda nikmati apabila menjadi pemilik smartphone Huawei terbaru ini. Ganjaran-ganjaran itu ialah:-

  • Viu: voucher langganan untuk applikasi drama dan filem Korea ini selama 3 bulan
  • PUMA: Jimat RM120 apabila anda membuat pembelian bernilai RM400 dan ke atas
  • Promosi lain seperti 37% diskaun untuk tiket masuk ke Sunway Lagoon, dahmakan, CelebrityFitness, American Tourister dan banyak lagi
  • Pastikan anda sentiasa membuka applikasi Member Center ini kerana ada banyak lagi tawaran hebat di masa hadapan daripada GSC, Baskin-Robbins dan lain-lain.

Kalau anda sudah membuat pre-order sebelum ini, ganjaran ini turut akan menjadi milik anda. Jadi tak perlu risau ye.

Beli Sekarang Tunggu Apa Lagi?

Dengan harga RM1,599 dan kehebatan yang telah Abang Nara ceritakan tadi, sememangnya HUAWEI nova 5T adalah pilihan terbaik sekiranya anda ingin membeli smartphone baru. Anda turut akan membawa pulang HUAWEI SuperCharge Car Charger bernilai RM127 sekaligus menjadikan kesemua nilai ganjaran yang ditawarkan ialah RM1,127 termasuk ganjaran bernilai RM1,000 yang boleh didapati selepas anda memuat turun applikasi Member Center. Antara ganjaran yang menarik ialah dari Zalora, Astro, Kkbox dan banyak lagi.

harga HUAWEI nova 5T

Selain itu, HUAWEI juga menawarkan jaminan tambahan selama 1 tahun untuk mereka yang membeli nova 5T dari 29 Ogos 2019 sehingga 30 September 2019.

MediaPad M5 Lit

Last but not least, jualan untuk MediaPad M5 Lite juga akan dibuka pada tarikh yang sama iaitu 7 September ini dengan hadiah percuma HUAWEI Mini Speaker dan HUAWEI Mpen bernilai RM268 boleh dibawa pulang. Jadi tunggu apa lagi? Silalah bersegera ke laman web HUAWEI atau kedai HUAWEI berhampiran anda untuk mendapatkan smartphone paling berbaloi ini.

Written by syamila | August 28th, 2019

Elegan dan trendy, HUAWEI telah mengumumkan kehadiran smartphone terbarunya iaitu HUAWEI Nova 5T. Bermula esok, anda boleh melakukan pra-tempahan dan membawa pulang pelbagai hadiah menarik!!!

Huawei Nova 5T tempahan awal

Dijual dengan harga mampu milik RM1599, HUAWEI nova 5T ini bukan sahaja cantik dari segi luaran dan dalaman sahaja, malah kesempurnaanya tidak perlu dipertikaikan lagi dengan pelbagai fungsi menarik seperti:-

Kamera Yang Power

Untuk kamera utama, HUAWEI nova 5T mempunyai gabungan lensa 48MP + 16MP lensa ultra-lebar + 2MP Makro + 2MP sensor kedalaman.

Kamera yang sangat power

Memang tiada sebarang masalah untuk mendapatkan gambar yang terbaik sama ada pada waktu malam, untuk gambar pemandangan, gambar macro atau gambar potret yang menyerlahkan menonjolkan kejelitaan anda.

Kamera yang menangkap gambar yang snagat menarik

Tidak dilupakan kamera “selfienya” yang mempunyai lensa 32MP dan teknologi pencahayaan 3D untuk gambar selfie yang yang lebih sempurna. Kesemua teknologi canggih seperti algorithm AI HDR+, AI beautification dan pengecaman lokasi dimuatkan di dalam HUAWEI nova 5T untuk gambar selefi yang cerah, jelas dan memikat.

Kamera selfie lensa 32Mp

Video Ringtone Untuk Lebih Keseronokan

Ingin pamerkan kekacakan dan kejelitaan wajah anda kepada rakan-rakan? Tatapkan wajah anda sebagai video ringtone apabila membuat panggilan dengan kecanggihan sistem operasi EMUI 9.1 yang berasaskan Android 9.0 Pie. Confirm pakwe/makwe/suami/isteri anda akan jatuh cinta sekali lagi dengan anda.

Pantas dengan Kirin 980

Huawei Nova 5T dijana dengan HiSilicone Kirin 980 (7nm)

Dijana dengan HiSilicone Kirin 980 (7nm)  yang merupakan chipset Mobile AI pertama di dunia, HUAWEI nova 5T memastikan anda melakukan sebarang aktiviti dengannya tanpa sebarang gangguan.

GPU Turbo 3.0 Untuk Kaki ‘Game’

Tiada lagi sebarang lag dan kelembapan ketika bermain games seperti PUBG kerana HUAWEI nova 5T mempunyai GPU Turbo yang dioptimasikan untuk kaki gamer seperti anda. Selain itu ia turut membantu mengurangkan penggunaan bateri sekaligus menjamin games dapat dimainkan dalam kualiti visual yang terbaik dan lancar.

GPU Turbo 3.0 untuk kaki game

30 Minit Sahaja Untuk Cas Bateri 50%

30 minit cas bateri

Dikuasakan dengan bateri sebesar 3750mAH, hanya 30 minit sahaja diperlukan untuk mengecas bateri HUAWEI nova 5T sehingga 50%. Ini kerana smartphone ini hadir dengan teknologi 22.5W SuperCharge.

3 Pilihan Warna Yang Memukau

Huawei Nova 5T terdapat 3 pilihan warna

Black, Crush Blue dan Midsummer Purple adalah 3 pilihan warna yang cantik-cantik belaka untuk HUAWEI nova 5T. Paling menarik warna Midsummer Purple mempunyai rekaan tulisan Nova yang menyerlahkan keekslusifan rekaan smartphone ini.  3 warna gradient ini pastinya akan memudahkan anda untuk tampil lebih jelita dan menawan ketika mengambil gambar OOTD. 

Skrin 6.26-inci untuk kepuasan

Skrin 6.26 yang beri kepuasan

Dengan paparan full-HD sebesar 6.26 inci, anda pasti akan puas menonton filem dan bermain game menggunakan HUAWEI nova 5T ini. Tidak dilupakan anda ada pilihan storan  128GB atau 256GB untuk memudahkan anda menyimpan segala gambar OOTD, gambar selfie dan juga video-video Instagram anda.

Cuma RM1,599 SAHAJA

Harga RM1599

Dengan harga RM1,599 sahaja, anda boleh menjadi pemilik kepada HUAWEI nova 5T ini. Untuk makluman, MediaPad M5 Lite 10 turut sama dijual dengan harga awesome iaitu RM1,299.

Yang paling best anda akan membawa hadiah percuma iaitu mini speakers bernilai RM198 untuk tempahan Nova 5T manakala untuk  MediaPad M5 Lite 10 pula, anda akan diberikan hadiah bernilai RM268. So anda boleh pilih mana satu yang anda mahu sebab kedua-duanya memang power kaw-kaw.

Perlu diingatkan bahawa hadiah percuma ini hanya untuk mereka yang melakukan tempahan secara online sahaja. Anda juga akan memperolehi 1 tahun jaminan tambahan apabila membuat tempahan awal. Best kan?

Untuk makluman, harga promosi ini juga boleh didapati menerusi program Level-Up yang bakal bermula 7 September hingga 30 September di kesemua cawangan HUAWEI seluruh Malaysia. Maklumat lanjut tentang program ini boleh dibaca di SINI

Tempahan awal Huawei nova 5T mulai hari ini

Jadi tunggu apa lagi? Bawa pulang HUAWEI nova 5T hari ini dan sempurnakan OOTD anda bersamanya. Maklumat lanjut layari laman rasmi Huawei

 

Written by AbangNara | August 2nd, 2019

BERITA PENTING, BERITA PENTING, BERITA PENTING. Hujung minggu ini adalah peluang terakhir anda untuk memenangi sebuah kereta Mercedez Benz dengan hanya melakukan 3 langkah mudah di laman web HUAWEI Karnival atau mana-mana outlets HUAWEI yang menyertai karnival ini.

huawei karnival

Hadiah-hadiah best di HUAWEI Karnival

Selain membawa pulang “Mercedes GLA200 Night Edition” yang bernilai hampir RM250,000 sebagai hadiah utama, ada 100 unit “E-Bike Orbit” untuk 100 pemenang dan 400 unit “Electric Scooter Starlight” turut menanti mereka yang menyertai pertandingan “Lucky Draw” khusus untuk mereka yang membuat sebarang produk HUAWEI yang tersenarai di dalam HUAWEI Karnival ini. Pemenang akan diumumkan di Facebook HUAWEI pada 30 Ogos ini.

Cara Nak Menang

Ok jom kita tengok langkah-langkah yang perlu dilakukan untuk menyertai pertandingan ini:-

1. Beli apa-apa produk HUAWEI yang terpilih sebelum 4 Ogos 2019
2. Sertai contest “Lucky Draw” dengan mengepilkan resit pembelian anda
3.Tingkatkan lagi peluang kemenangan dengan beli lagi produk HUAWEI

huawei karnival

Apa itu HUAWEI Karnival?

Untuk makluman, HUAWEI Karnival ini telah bermula sejak 27 Julai (Sabtu) yang lalu dan bakal berakhir pada hari Ahad ini bersamaan dengan 4 Ogos 2019. Sepanjang karnival ini berlangsung, pelbagai hadiah premium, diskaun, tawaran ekslusif dan kejutan bernilai sehingga RM1 juta menanti anda di laman web Huawei Karnival. Sebagai contoh, telefon pintar terbaru iaitu HUAWEI Y9 Prime 2019 telah pun dilancarkan serentak dengan pelancaran karnival ini.

HUAWEI Y9 Prime 2019

huawei karnival

Dengan harga serendah RM899, HUAWEI Y9 Prime 2019 ini telah menjadi pilihan para pengunjung HUAWEI Karnival kerana spesifikasinya yang sangat mantap dan berbaloi pada harga mampu milik. Antara ciri-ciri HUAWEI Y9 Prime 2019 yang mencuri tumpuan ialah kehadiran “ Auto pop-up camera”, bateri tahan lama dengan kuasa 4000 mAh, skrin sebesar 6.59 inci, ruang storan luas dengan 4GB RAM serta 128GB ROM dan juga “triple kamera” untuk kualiti gambar lebih awesome.

huawei karnival

“Spin & Win” dan “Draw Dip”

Selain daripada peraduan “Lucky Draw” ini, anda juga juga boleh memenangi hadiah-hadiah best menerusi acara “Spin & Win” atau “Draw Dip” dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:-

1. Pergi ke kedai HUAWEI berhampiran yang turut serta dalam HUAWEI Karnival ini
2. Beli mana-mana produk HUAWEI terpilih dan dapatkan resit sebagai bukti pembelian
3. Tunjukkan resit dan cuba nasib anda dalam “Spin & Win” dan “Draw Dip” ini.

Selain itu, anda juga boleh redeem hadiah premium selepas membeli produk HUAWEI terpilih dengan pergi ke 30 lokasi yang tersenarai di https://shop.huawei.com/my/notice-353. Dah ramai dah pembeli yang redeem, jadi anda pun jangan lepaskan peluang keemasan ini. Hadiahnya pun best-best belaka.

Harga Baru Untuk Smartphone HUAWEI

Best kan? Ada satu lagi benda best bersempena dengan HUAWEI Karnival kali ini iaitu pengumuman harga baru untuk HUAWEI P30 Pro, Mate 20 Pro, Mate 20 X, nova 4e dan Y7 Pro 2019. Lebih murah, lebih mampu milik dan lebih memberikan ganjaran buat para pengguna setia HUAWEI. Ini memang masa terbaik untuk anda angkut satu smartphone HUAWEI untuk digunakan.

huawei karnival

Last but not least, untuk mereka yang telah membeli HUAWEI Y9 Prime 2019 akan turut boleh menebus ganjaran ekslusif daripada pelbagai rakan kongsi HUAWEI menerusi HUAWEI Members Centre. Anda boleh muatturun applikasi ini menerusi HUAWEI AppGallery dan terus nikmati ganjaran anda. Barulah kita pun rasa special macam pengguna-pengguna HUAWEI yang lain kan?

huawei karnival

Tarikh Akhir 4 Ogos Ini, CEPAT!!!

Jadi tunggu apa lagi? Pastikan anda tidak terlepas peluang keemasan yang datang sekali seumur hidup ini dengan bersegera menyertai peraduan “Lucky Draw” di HUAWEI Karnival ini. Ingat tarikh akhir anda kena buat pembelian adalah pada 2 Ogos (Ahad) ini. Boleh beli secara online di laman web HUAWEI Karnival atau pergi sahaja mana-mana kedai/cawangan yang menyertai karnival ini. Untuk maklumat lanjut, sila ke kedai HUAWEI berhampiran anda atau telefon HUAWEI servis hotline di 1800 22 0086. Selamat mencuba dan semoga murah rezeki anda.


Written by Bella | July 1st, 2019

Bila berbicara tentang telefon pintar HUAWEI, tidak pernah mengecewakan daripada segi kualiti dan teknologi. Memang sangat mantap dan ‘up to date’, memikat hati pengguna. Tidak hairanlah apabila syarikat telekomunikasi terbesar China ini memperoleh peningkatan jualan.

Mahu pelanggan mereka terus tersenyum gembira dan mendengar suara pengguna, HUAWEI telah melancarkan beberapa kejutan istimewa. Lebih banyak tawaran dan ganjaran menarik!

 

Jaminan 2 Tahun Secara Percuma

Sebenarnya ada pengguna merasakan jaminan setahun tidak mencukupi. Takut juga kalau telefon buat hal selepas tamat tempoh jaminan setahun itu. Niat dalam hati nak juga lanjutkan jaminan tapi kena keluar duit lagi. Memang pening kan?

Tapi, jangan risau, HUAWEI kini menawarkan jaminan selama dua tahun secara percuma. Tidak perlu bayar satu sen pun, anda boleh tarik nafas lega dan relaks sahaja.

Tempoh lanjutan jaminan hebat ini hanya untuk keluaran siri HUAWEI P30, HUAWEI Mate 20, HUAWEI nova 4 , HUAWEI nova 3i  dan juga siri tablet HUAWEI MediaPad M5 dan M5 Pro dari 1 Julai hingga 30 September sahaja. Untuk menuntut jaminan dua tahun, pengguna perlu mengaktifkannya menerusi aplikasi HiCare.

Tawaran Harga Berbaloi Untuk

P30, P30 Pro (8Gb+ 256GB) &

nova 3i

Hampir setiap bulan pastinya ada model telefon pintar terbaru yang dilancarkan di pasaran. Tapi paling tidak seronok, bila tengok harganya yang ada kalanya terlalu mahal diluar kemampuan.

Oleh itu, HUAWEI menawarkan tawaran harga istimewa dan berbaloi untuk tiga siri telefon pintarnya yang paling laris dengan spesifikasi tinggi dan lebih canggih.

 

HUAWEI P30 & P30 Pro

Inovasi HUAWEI SuperSpectrum Sensor dan SuperZoom Lens antara terbaik bagi Huawei P30 Series. Umum mengetahui, HUAWEI P30 dan P30 Pro boleh merakam pelbagai gambar ibarat jurugambar profesional. Hasilnya memang menarik.

Harga terkini : HUAWEi P30 (RM2,299) HUAWEI P30 Pro (RM3,399)

 

HUAWEI nova 3i

HUAWEI nova 3i adalah peranti kelas pertengahan dengan kualiti premium. Berkualtiti tinggi, tahan lasak dengan teknologi yang canggih. Berbaloi untuk anda milikinya.

Harga terkini : RM799

Sistem Operasi EMUI 9.1 Terbaru

Membawakan satu lagi ciri hebat, HUAWEI sentiasa memastikan pelanggannya melalui pengalaman terbaik. Terkini, mereka telah mengumumkan kemas kini sistem operasi EMUI 9.1 yang akan mengubah gaya hidup anda.

GPU Turbo 3.0

Kemaskini GPU Turbo 3 menjanjikan kepantasan, ketahanan dan kelancaran ketika anda bermain game seperti PUBG, Mobile Legend, Act of Valor dan sebagainya. Senarai game yang dipertingkatkan kualitinya di dalam EMUI 9.1 ini dinaikkan dari 6 kepada 25 jenis permainan antarabangsa.

Lepas ini, bolehlah layan game dengan lebih lancar untuk dapatkan Winner Winner Chicken Dinner.

Antara ciri baru lain yang disediakan termasuklah sistem fail baru EROFS dan pengguna kini boleh menetapkan video sebagai nada dering panggilan.

Antara Pencapaian Gempak

HUAWEI

10 Juta Unit HUAWEI P30 Terjual Dalam Masa 85 Hari

Baru sahaja dilancarkan beberapa bulan lalu, siri HUAWEI P30 telah berjaya mencapai sebanyak 10 juta jualan hanya dalam tempoh 85 hari sahaja. Mengatasi rekod lebih awal berbanding penjualan HUAWEI P20 sebelum ini.

Bukan itu sahaja, HUAWEI sekali lagi mencipta kejayaan luar biasa dan telah berjaya menghantar sebanyak 100 juta peranti keluaran mereka ke seluruh dunia.

 

HUAWEI Watch GT

Tidak fokus kepada telefon pintar semata-mata, HUAWEI turut memperkenalkan jam pintar, HUAWEI Watch GT yang dilancarkan pada Oktober tahun lalu.

Ia mendapat sambutan hangat dan menjadikannya model paling popular keluaran HUAWEI dan berjaya mencatat rekod jualan lebih 2 juta unit di seluruh dunia.

Antara yang memikat hati pelanggan adalah ketahanan baterinya. Dilengkapi dengan sistem operasi Lite OS yang direka sendiri oleh HUAWEI, bateri jam pintar ini mampu bertahan selama 2 minggu sebelum pengecasan seterusnya.

Anugerah Telefon Pintar Terbaik European

Hardware Award

Mencatat kejayaan cemerlang lagi, HUAWEI P30 Pro telah menerima penghargaan sebagai telefon pintar terbaik di European Hardware Award. Teknologi kamera SuperSpectrum dan SuperZoom mendapat pujian daripada lebih 100 editor teknologi sebagai inovasi terbaik dan paling mengagumkan.

Macam mana? Hebatkan promosi istimewa daripada HUAWEI. Untuk makluman, pembelian telefon pintar boleh dilakukan menerusi online di https://shop.huawei.com/my/

Tawaran harga runtuh ini bermula dari 1 Julai sehingga 8 Julai sahaja.

Apa tunggu lagi? Jom dapatkan telefon pintar HUAWEI sebelum promosi berakhir! Maklumat lanjut sila layari laman web rasmi HUAWEI dan juga Facebook HUAWEI Malaysia.