October 7th, 2020

Adakah anda seorang yang gemar mendengar muzik?

Atau anda memang kaki tengok drama dan filem?

Mungkinkah anda juga sering inginkan “me time” tanpa sebarang gangguan termasuklah bunyi bising?

Jika jawapan anda adalah “ya” untuk salah satu soalan di atas, maka anda wajib memiliki HUAWEI FreeBuds Pro yang merupakan fon telinga TWS pertama di dunia dengan pembatalan bunyi pintar secara dinamik.

Dengan harga hanya RM699, anda boleh enjoy sepenuhnya lagu-lagu dan drama-drama tontonan walaupun ada sebuah helikopter yang sedang terbang dengan penuh kebisingan berhampiran anda.

huawei freebuds pro

HUAWEI FreeBuds Pro akan hadir ke HUAWEI Store bermula 10 Oktober ini bersama-sama dengan WATCH GT 2 Pro and MatePad T 10s, yang masing-masing berharga RM1,199 dan RM999. Untuk lebih berjimat dan mendapat rebat RM100 serta-merta , bermula 5 Oktober yang lalu, anda boleh menebus kod kupon rebat melalui HUAWEI Member Center.

Kod ini hanya boleh digunakan di HUAWEI Experience Stores (HES)* terpilih dan pada 10 & 11 Oktober 2020 sahaja. Memang inilah masa terbaik untuk anda menjadi pemilik HUAWEI FreeBuds Pro yang sangat awesome ini.

huawei freebuds pro

Benda yang paling best tentang HUAWEI FreeBuds Pro ini ialah ia secara bijak akan mengesan keadaan sekeliliing dan mempertingkatkan pengalaman pembatalan bunyi anda.

Dua mikrofon yang tertetak di dalam dan luar fon telinga akan memantau bunyi sekeliling dan bertukar secara automatik ke “mode” pembatalan bunyi di antara Ultra Mode, Cozy Mode dan General Mode. Kesannya, anda akan dapat menikmati apa yang sedang anda dengarsecara optimum.

Ultra Mode

Jika anda seorang kaki travel, anda pasti menyukai Ultra Mode. Sambil berbaring merehatkan badan di atas kapal terbang/bas, anda boleh menenangkan diri mendengar lagu kegemaran tanpa sebarang gangguan luar. Pada masa ini HUAWEI FreeBuds Pro boleh mencapai pembatalan bunyi sehingga 40dB. Senang cakap, memang tak dengar la bunyi enjin bas ke, kapal terbang ke. Dalam tak sedar terus tertidur.

Cozy Mode

Kalau anda jenis dengar lagu ketika bekerja di pejabat, memang Cozy Mode ini wajib anda gunakan. Ia mengurangkan bunyi kertas bertaburan, bunyi taipan, bunyi komputer ditutup buka serta bunyirakan-rakan sepejabat anda berborak. Tapi tak adalah sampai tak dengar bila boss panggil. Barulah anda boleh fokus 100% menyiapkan tugasan yang diberi.

General Mode

Sekiranya anda yang bekerja “on-the-go” dan sering lepak di kedai kopi, restoran ataupun shopping kompleks, General Mode adalah pilihan terbaik untuk anda mengurangkan segala jenis bunyi di sekeliling kawasan tersebut. Memang anda akan lebih tenang dan tidak terganggu dengan bunyi-bunyi bising yang lain. Best kan?

Sebagai kesimpulan, HUAWEI FreeBuds Pro ini menawarkan pengalaman bunyi yang sempurna dengan keselesaan, penuh bergaya dan fungsi bijak automatik. Siap ada dual-antenna Bluetooth untuk memastikan kestabilan sambungan anda. Last but not least, fon telinga ini juga hadir dengan Awareness Mode dan Voice Mode yang membolehkan anda berinteraksi dengan orang sekeliling tanpa menanggalkan HUAWEI FreeBuds Pro anda. Power gila kan?

Cuba tengok video ni, memang terbaik ciri-ciri Huawei FreeBuds Pro.

Seperti yang dimaklumkan di atas, selain daripada HUAWEI FreeBuds Pro ini, HUAWEI turut sama akan melancarkan HUAWEI WATCH GT 2 Pro dan MatePad T 10s bermula 10 Oktober ini.

Jam pintar terbaru HUAWEI ini juga datang dengan rekabentuk yang cukup premium dan ciri-ciri unik seperti Sports Plus Health Monitoring, mod sukan dan macam-macam lagi yang memang sesuai untuk mereka yang aktif.

Ini pilihan warna yang bakal ditawarkan.

Product Colour** RRP (RM) Freebies*
HUAWEI FreeBuds Pro Ceramic White, Silver Frost 699 Casing and mini speaker
HUAWEI WATCH GT 2 Pro Night Black 1,199 Watch strap
HUAWEI MatePad T 10s Deep Sea Blue 999 Flip cover

Sekali lagi diingatkan anda boleh menebus kupon rebat serta-merta bernilai RM100 untuk HUAWEI FreeBuds Pro dan HUAWEI WATCH GT2 pro menerusi Member Center Rewards. Kupon ini hanya boleh digunakan pada 10 dan 11 Oktober di HUAWEI Experience Stores terpilih dan selagi stok masih ada. Jadi kena cepat-cepat buat keputusan untuk membeli kedua-dua produk ini.

huawei watch gt2

Maklumat lanjut layari Facebook HUAWEI Malaysia dan juga laman web HUAWEI. Selamat mencuba!

**Warna SilverFrost Mempunyai Jumlah Stok Terhad
*Sementara Stok Masih Ada

June 26th, 2020

Sepanjang PKP ini, bekerja dari rumah/luar pejabat sudah menjadi lumrah kepada kita, tanpa mengira sama ada anda seorang usahawan muda  ataupun seseorang yang baru berjaya memperolehi pekerjaan pertamanya. Dengan banyak mesyuarat yang perlu dihadiri tanpa mengira tempat serta perlu menyiapkan kerja pada bila-bila masa di mana sahaja, mempunyai sebuah komputer riba yang sesuai adalah AMAT PENTING.

Dicipta dengan sempurna untuk semua orang terutamanya para usahawan dan para‘First Jobbers’, HUAWEI Matebook 13 yang telah dipertingkatkan mutunya adalah pendamping sesuai untuk anda ketika bekerja dan ia PASTI dapat meningkatkan produktiviti dan bersedia membantu dalam apa jua keadaan yang mendatang. Komputer riba mudah alih ini beserta dengan pemprosesan Intel Core Generasi ke-10, 16 GB RAM dan menyokong Paparan HUAWEI FullView 13 -inci 2k. Senang cakap, komitmen HUAWEI untuk menghasilkan sebuah komputer riba sempurna, penuh berkuasa dan bergaya telah berjaya direalisasikan menerusi HUAWEI Matebook 13 Series ini.

Ok jom tengok bagaimana HUAWEI Matebook 13 ini akan membantu dalam memastikan kita semua, terutamanya para usahawan dan “first jobbers” kekal efektif dan produktif dalam menyelesaikan urusan kerja sepanjang PKP ini.

Siapkan kerja dengan lebih efisien

Mampu melakukan dan melihat dengan lebih banyak adalah sangat penting untuk menyelesaikan kerja anda dengan cekap. Menggunakan sistem operasi Windows 10, HUAWEI Matebook 13 serba baharu ini mempunyai paparan skrin yang amat mengagumkan dengan nisbah “screen-to-body” FullView Displaynya sebanyak 88%, membolehkan anda melihat segala-galanya dengan lebih jelas.

Tidak dilupakan 3:2 screen ration komputer riba ini adalah sempurna untuk pengalaman visual yang mendalam ketika anda membaca tentang maklumat pelanggan, mencari gambar yang tepat untuk dimasukkan ke dalam kertas cadangan, menyunting video dan sebagainya.

huawei matebook 13

Lebih mengagumkan, HUAWEI Matebook 13 juga mempunyai skrin sentuh yang mempunyai berketepatan tinggi, sekaligus membolehkan kita menggunakan jari untuk melakukan sesuatu kerja. Setakat nak ambil “screenshot” dan hantarkan kepada rakan sekerja untuk suntingan memang mudah. Anda cuma perlu leret 3 jari ke bawah untuk melakukannya. Pantas, mudah dan efisien kan?

Tingkatkan produktiviti anda

Kita sering menggunakan telefon pintar dan komputer riba pada masa yang sama. Kedua-duanya adalah peranti penting untuk menyiapkan kerja kita. Sudah tentu kita pernah rasa “stress” bila nak kena pindahkan gambar/video dari telefon ke komputer, tetapi tak ada kable USB atau tiada Internet. Kerja yang boleh siap sekelip mata boleh jadi tertangguh dibuatnya.

Ha, tahukah bahawa anda boleh menggabungkan telefon pintar dan komputer riba HUAWEI menjadi satu peranti menerusi HUAWEI Share hanya dengan satu sentuhan jari sahaja? Skrin telefon anda akan terpampang di HUAWEI Matebook 13.

Anda boleh memindahkan, menukar, membuang atau menyalin mana-mana fail di antara kedua-dua peranti ini. Siap boleh mesej rakan sekerja menggunakan HUAWEI Matebook 13 lagi. Senang cakap, kedua-dua skrin membolehkan anda navigasi dengan begitu mudah sekali saja. Hebat kan?

huawei matebook 13

“Business trip” tanpa sebarang kebimbangan

Sudah pasti apabila anda perlu kerja di luar pejabat atau ke “business trip”, komputer riba wajib dibawa untuk memastikan kerja anda tidak tertangguh. Dengan berat SERINGAN 1.3kg, rekaan minimalist, dan fungsi FingerPrint Power Button yang membolehkan anda log masuk dengan hanya satu sentuhan jari.

Anda pasti tidak akan rasa terbeban untuk membawa komputer riba tercanggih ini ke mana-mana dan bahunnya pun tak sakit.

Bab bateri juga tidak perlu dirisaukan. HUAWEI Matebook 13 boleh bertahan sepanjang hari walaupun digunakan tanpa berhenti. Teknologi Quick Charger yang ada di dalamnya pula membolehkan, anda mengecasnya dengan pantas. Last but not least, pengecas HUAWEI Matebook 13 hanya seberat 160g dan merupakaan sebuah 65W USB-C Charger yang turut sama boleh digunakan untuk memindahkan data. Memang sangat memudahkan!

Harga dan bila boleh beli?

Dengan harga yang amat berpatutan serta pelbagai hadiah PERCUMA, sekarang adalah masa terbaik untuk memiliki HUAWEI MAtebook 13 ini. Anda boleh membelinya secara online di sini

Boleh menang Proton X70

Untuk makluman anda, Karnival HUAWEI AppGallery telah bermula dari 19 Jun sehingga 30 Jun 2020 dan ia menawarkan hadiah berjumlah sehingga RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70 dan 500 elektronik skuter.

Anda mungkin berpeluang membawa pulang hadiah hebat ini sekiranya membeli HUAWEI Matebook 13 sepanjang karnival ini berlangsung. Maklumat lanjut boleh baca di laman rasmi HUAWEI. Selamat mencuba!!

 

June 18th, 2020

Ha amcam banyak tak dapat duit raya tahun ini? Sekiranya anda bercadang nak membeli sebuah telefon pintar baharu menggunakan duit raya tersebut, Abang Nara nak cadangkan HUAWEI Y6p yang mempunyai skrin BESAR, bateri BESAR dan gaya BESAR yang pasti memberikan anda kepuasan untuk bersosial sesuka hati.

Lebih menarik, kini anda berpeluang untuk membeli HUAWEI Y6p yang CUMA berharga RM499 (Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja pada 19 jun)!

Selain itu, anda berpeluang untuk menang hadiah berjumlah RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70. Ini semua bersempena Karnival HUAWEI AppGallery yang bakal bermula pada 19 Jun (ESOK) sehingga 30 Jun ini.

Untuk makluman, karnival yang dikenali dengan nama Karnival HUAWEI sebelum ini membolehkan anda merasai pelbagai pengalaman hebat seperti bermain “game”, menebus hadiah serta mencuba sendiri telefon pintar HUAWEI di kompleks membeli-belah seluruh Malaysia sambil mengamalkan penjarakan sosial.

Tapi kenapa Abang Nara cadangkan anda membeli HUAWEI Y6p dengan duit raya korang? Ha ini sebab-sebabnya:-

Bateri besar, skrin besar & gaya besar

HUAWEI Y6p hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black, HUAWEI Y6p pasti menyerlahkan gaya anda terutama ketika mengambil OOTD.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\skrin besar.png

Ditambah pula dengan skrin sebesar 6.3 inci, anda boleh melayan drama Korea kegemaran anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja sepuas hati, lebih-lebih lagi anda bakal memperolehi langganan premium applikasi Viu 2 bulan PERCUMA apabila membeli HUAWEI Y6p ini.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\viu.jpg

Selain itu, HUAWEI Y6p dijana dengan kapasiti bateri 5,000mAH yang membolehkan anda memuatnaik gambar di media sosial walaupun selepas seharian menatap wajah hensem Hyun Bin di Viu.

BERITA BAIK. Sekiranya anda membeli HUAWEI Y6p pada 19 Jun, harga jualannya ialah RM499 (harga asal ialah RM559). Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja. Dengan pembelian tersebut, anda juga berpeluang memenangi hadiah bernilai RM2,000,000 termasuklah 3 buah Proton X70, 500 buah skuter elektrik “The Starlight V2” (bernilai RM1,099 setiap satu) dan macam-macam lagi menerusi HUAWEI AppGallery Carnival.

Banyak lagi hadiah & ganjaran untuk dimenangi

Selepas anda membeli HUAWEI Y6p, jangan pulang terus ke rumah. Pelbagai aktiviti bersempena Karnival AppGallery telah disediakan untuk anda nikmati bersama kawan-kawan dan keluarga tercinta.

Anda boleh cuba terus kehebatan kamera 13MP HUAWEI Y6p anda dengan mengambil gambar di gerai Naruto yang telah disediakan di Karnival HUAWEI AppGallery ini. Jangan lupa untuk belajar tips-tips mengambil gambar yang betul di gerai HUAWEI Experience. Tanya je segala soalan anda dan mereka yang bertugas pasti akan membantu.

Camner nak menang Grand Prize?

Ok untuk memastikan anda tidak keliru, Abang Nara kongsikan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk berpeluang memenangi Grand Prize Karnival AppGallery ini iaitu Proton X70:-

  1. Beli HUAWEI Y6p pada tarikh 19 Jun – 30 Jun di mana-mana Karnival AppGallery seluruh Malaysia (kalau beli pada tarikh 19 Jun harganya RM499 sahaja. Selepas itu harga adalah RM559)
  2. Imbas QR code atau daftar masuk di sini
  3. Jawab satu soalan mudah dan masukkan butiran peribadi anda
  4. Sertakan sekali resit pembelian HUAWEI Y6p anda.
  5. Tunggu pengumuman pemenang di Facebook HUAWEI Malaysia pada 24 Julai 2020

Ha, last but not least, jangan lupa simpan resit asal untuk memastikan anda adalah pemenang yang sah. Kalau resit hilang, menangis air mata darah pun tak berguna.

Maklumat lanjut tentang Karnival AppGallery disini atau Facebook HUAWEI Malaysia. Semoga murah rezeki anda.

June 11th, 2020

Yang dinanti-nanti akhirnya bakal tiba jua. Telefon pintar pilihan ramai iaitu, HUAWEI nova series bakal membuat kemunculan semula dengan nova 7 yang LEBIH berkuasa dan LEBIH bergaya.

huawei nova series

huawei nova series

Pergh. Sekali pandang terus jatuh cinta dibuatnya. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada boleh menggunakan applikasi di telefon pintar lama sekiranya membeli HUAWEI nova 7 series ini kan? Jangan risau sebab ada 3 cara yang SANGAT MUDAH untuk memastikan anda dapat menggunakan applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah:-

HUAWEI Phone Clone

Cara pertama yang paling mudah dan pantas tak lain tak bukan ialah menggunakan applikasi HUAWEI Phone Clone. Boleh didapati di Google Play serta App Store, applikasi ini akan membuatkan anda kagum dengan kemajuan teknologi HUAWEI. Katakanlah anda baru membeli HUAWEI nova 7 Series dan sebelum ini anda menggunakan iPhone, maka dengan HUAWEI Phone Clone akan membolehkan kesemua gambar, video, contact, fail dan applikasi dari iPhone tersebut dipindahkan ke nova 7 Series anda dengan pantas dan mudah.

huawei phone clone

Dengan kepantasan sehingga 1GB/minit, anda hanya perlu scan QR code yang ada pada telefon lama menggunakan HUAWEI nova 7 Series anda dan segala pemindahan akan dilakukan secara automatik. Tak perlu Internet, tak perlu data dan tak perlu sebarang wayar untuk melakukan pemindahan ini. Anda cuma perlu pastikan kedua-dua telefon tersebut disambungkan ke Wi-Fi yang sama sahaja.

how to clone huawei phone

Dalam sekelip mata, segala applikasi kegemaran anda seperti Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram dan TikTok akan terpasang ke dalam HUAWEI nova 7 series. Tak akan ada satu pun yang tertinggal. Telefon sahaja yang baru, tapi applikasi tetap kekal sama seperti telefon sebelumnya. Best kan?

HUAWEI AppGallery

Lebih Selamat, Lebih Storan, Lebih Ganjaran

huawei app gallery

HUAWEI AppGallery adalah cara kedua untuk anda memuatturun segala applikasi kegemaran anda dengan pantas, mudah dan selamat. Sudah terpasang di dalam HUAWEI nova 7 series, AppGallery yamg juga App Store yang ketiga terbesar mempunyai ribuan applikasi untuk memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda seorang yang suka berkongsi aktiviti seharian, memuatnaik gambar OOTD atau berhubung dengan yang tersayang secara atas talian, anda boleh memuatturun applikasi seperti Whatsapp, Instagram dan TikTok menerusi HUAWEI AppGallery ini.

huawei app gallery

huawei app gallery

Kalau anda seorang kaki shopping, jangan risau sebab di dalam HUAWEI AppGallery turut mempunyai applikasi seperti Shopee, Lazada dan Shopee. Pilih je mana satu yang anda nak gunakan untuk membeli-belah. Applikasi McDonalds, Foodpanda, dahmakan pun ada. Lapar je boleh terus order menerusi HUAWEI nova 7 Series anda yang laju dan cantik. Senang gila-gila!!!

huawei app gallery

Buat peminat drama Korea pula anda boleh menonton hero serta heroin kegemaran anda sampai lebam kerana applikasi seperti Viu, Tonton, Astro, iFlix dan macam-macam lagi ada tersedia di dalam HUAWEI AppGallery.

Itu belum kira applikasi muzik yang membolehkan anda melayan lagu Blackpink, BTS, Girl’s Day dan banyak lagi artis Kpop yang ada dalam AppGallery tersebut. Senang cakap, gabungan HUAWEI nova 7 Series dan AppGallery ini memang sempurna untuk para pencinta Kpop.

huawei app gallery

HUAWEI FindApps

Last but not least, sekiranya ada applikasi yang sering anda gunakan tetapi tidak ditemui di dalam HUAWEI AppGallery, jangan risau sebab ada applikasi FindApps yang membolehkan anda mencari applikasi tersebut dengan mudah. Hanya perlu muatturun applikasi FindApps di AppGallery dan anda boleh cari terus menggunakan applikasi seperti Grab, Facebook dan Telegram.

Selain itu, anda juga boleh memuatturun APK applikasi yang diingini menerusi HUAWEI Browser atau applikasi pihak ketiga seperti Aptoide atau Aurora Store. Senang cakap, semua applikasi yang anda inginkan pasti boleh ditemui di dalam HUAWEI nova 7 series ini.

Cuba tengok video ni untuk info lebih mengenai Huawei AppGallery.

Kesimpulan…

Ha, pasti ramai yang dah tak sabar kan nak tunggu kehadiran HUAWEI nova 7 series ini, lebih-lebih lagi selepas mengetahui 3 cara di atas untuk memasang applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah.

Telefon pintar terbaru dari HUAWEI ini akan tiba di Malaysia tidak lama lagi, jadi anda boleh mula berjimat-cermat untuk memilikinya. Ia pasti akan menjadi satu pembelian yang amat berbaloi. Kalau anda risau tak applikasi Google yang sering digunakan, jangan risau sebab ada je applikasi dari HUAWEI yang lebih power berbandingnya. Tak caya?

Cuba tengok perbandingan di bawah ini:-

[wptb id=86302]

Untuk makluman anda semua, siri terbaru Huawei Nova 7 ini akan dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 19 Jun ini. Pasti ramai yang tertunggu-tunggu untuk memilikinya. Jadi jangan lupa pangkah calendar anda siap-siap!

Maklumat lanjut mengenai Huawei Nova 7e layari laman rasmi Huawei . Jika anda ingin tahu dengan lebih mendalam mengenai Huawei AppGallery pula anda boleh layari laman rasmi yang dikhususkan untuk Huawei AppGallery.