Written by Irsa | November 29th, 2019

Pejam celik pejam celik, kita sudah hampir ke penghujung tahun 2019. Pantas sungguh masa berlalu. Amcam tahun 2019 anda? Banyak tak benda-benda best yang telah berjaya dilakukan? Atau 2019 anda hambar sepanjang tahun?

Ha, kalau anda ingin meninggalkan 2019 dengan beberapa memori indah, masih sempat lagi untuk anda berbuat demikian. Masih ada lebih kurang 1 bulan lagi untuk anda melakukan beberapa aktiviti BESAR yang pasti akan membuatkan tahun 2019 anda lebih bermakna. Kalau anda “blur”, jangan risau sebab kami ada senaraikan beberapa aktiviti BEST yang boleh anda cuba. Antaranya:-

1. Bungee jumping

huawei y9 series

Gilakan adrenalin? Sukakan cabaran? Cubalah bungee jumping. Jantung anda pasti akan berdegup kencang apabila melakukan terjunan sambil melihat pemandangan daripada atas platform bungee jumping. Silap-silap boleh ketagih dibuatnya.

2. Gelongsor air TERPANJANG di dunia

Tahukah anda bahawa gelongsor air terpanjang di dunia kini terletak di Pulau Pinang. Dengan ketinggian sebanyak 70 meter, anda akan menggelongsor sejauh 1,140 meter sambil melihat keindahan hutan, flora fauna dan juga jambatan. Memang berdebar dibuatnya.

3. Panjat gunung Kinabalu

huawei y9 series

Memanjat gunung Kinabalu sehingga ke kemuncaknya bukanlah satu perkara yang mudah. Namun sekiranya anda berjaya, ia pasti akan menjadi salah satu pencapaian yang paling BESAR dalam hidup anda. Segala cabaran, memori dan hubungan yang tercipta semasa pendakian itu pasti akan menjadi kenangan seumur hidup. Tapi pastikan anda melakukan latihan terlebih dahulu kerana pendakian ini memerlukan stamina yang tinggi.

Ini hanya 3 cadangan daripada kami untuk anda menamatkan tahun 2019 dengan gah. Apa jua yang anda pilih untuk lakukan, jangan lupa untuk mengabadikan segala kenangan dan memori agar anda boleh melihat detik-detik itu kembali. Untuk merakamkan pengembaraaan tersebut, kami cadangkan Huawei Y9 Series yang cukup BESAR untuk seiring dan selangkah dengan plan BESAR anda.

huawei y9 series

 
Written by Irsa | October 18th, 2019

Baru-baru ini, kami telah menganjurkan satu pertandingan dengan menawarkan seutas jam tangan pintar HUAWEI GT2 sebagai hadiah.

Setelah meneliti kesemua penyertaan yang diterima, kami telah memilih 2 orang peserta iaitu Ody dan Haffizi untuk membawa pulang HUAWEI Watch GT 2 selama 4 hari dan menggunakannya dalam kehidupan seharian mereka.

jam pintar huawei gt 2

Ody beraksi dengan HUAWEI Watch GT 2

jam pintar huawei gt 2

amboi teruja betul Haffizi memegang HUAWEI Watch GT 2 nie

Untuk makluman, salah satu kehebatan HUAWEI Watch GT 2 ialah baterinya yang mampu bertahan selama 2 minggu. Jadi untuk membuktikan fakta ini,

21412

Ody dan Haffizi telah menerima tugasan menggunakan jam tangan ini sepanjang 4 hari tersebut tanpa mengecasnya. Salah seorang dari mereka yang mempunyai peratusan bateri lebih tinggi akan dipilih sebagai pemenang. Menarik kan?

jam pintar huawei gt 2

Dijana dengan Kirin A1, rekaan chipset berganda (double chipset architecture ) dan teknologi penjimatan tenaga yang terkini, bateri HUAWEI Watch GT 2  mampu bertahan seperti yang diperkatakan walaupun anda menghidupkan fungsi “heart rate monitoring” dan bersenam selama 90 minit setiap minggu. Selain itu anda juga boleh memantau degupan jantung, kualiti tidur, tekanan serta stress dan memberikan anda peringatan untuk bersenam. Ha, itulah yang telah dilakukan oleh Ody dan Haffizi yang sentiasa ditemani HUAWEI Watch GT2 dalam setiap aktiviti harian mereka sepanjang 4 hari tersebut.

ody-1

stats

Rekaan HUAWEI Watch GT 2 ini pula memang menarik, kebabom dan menyerlahkan lagi ketampanan si pemakai. Mempunyai 2 pilihan saiz iaitu dan 42mm, HUAWEI Watch GT 2 direka secara minimalist dan mempunyai rekaan ultra slim beserta paparan melengkung yang dijana dengan skrin 1.39 inci AMOLED. Ada 3 edisi untuk dipilih iaitu Sports Edition, Classic Edition dan Elite Edition, berat jam tangan pintar ini hanya 29 gram sahaja. Rekaannya semua cantik-cantik belaka. Sekali tengok, memang jatuh cinta terus. Tak kira apa aktiviti yang korang lakukan, kehenseman dan kejelitaan anda pasti akan meningkat 10 kali ganda apabila ditemani HUAWEI Watch GT 2.

Dan pemenangnya ialah…

Sesungguhnya memang sengit persaingan antara Ody dan Haffizi ini. Kedua-duanya memang gigih memuatnaik segala aktiviti yang dilakukan dengan HUAWEI Watch GT2 di Instagram dengan hashtag #HUAWEIWatchGT2MY. Ikutkan hati nak bagi dua-dua menang, tapi sayangnya hanya satu je yang layak. Jadi selepas 4 hari, peratusan bateri bagi kedua-duanya ialah:-

Huawei Bateri

Ody – 78% VS Hafizi – 77%

Memang cukup tipis perbezaan bateri kedua-dua peserta ini. Ternyata Huawei Watch GT2 memang cukup hebat dari segi ketahanan bateri. Encik Ody, dengan perbezaan 1% bateri sahaja telah diumukan sebagai pemenang dan bakal membawa pulang seutas jam pintar Huawei Watch GT2.

Tahniah diucapkan. Buat anda yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan pintar terbaru HUAWEI ini, silalah ke laman rasmi Huawei Watch GT2 .Confirm anda pun akan teruja dan terus beli satu.

Written by AbangNara | October 6th, 2019

Memiliki seutas jam tangan pintar (smartwatch) sudah menjadi satu keperluan di zaman serba moden ini. Antara yang boleh dilakukan dengan seutas smartwatch ialah memeriksa degupan jantung, memantau kualiti tidur, membaca mesej yang dihantar ke telefon, serta mengira pembakaran kalori ketika bersenam. Sekiranya anda bercadang untuk menjadi seorang pemilik smartwatch, pilihan TERBAIK di pasaran sekarang tidak lain tidak bukan ialah HUAWEI GT 2.

huawei gt 2

Apa yang hebat sangat tentang HUAWEI GT 2 ini sehingga ia dianggap sebagai pilihan TERBAIK untuk mereka yang ingin menggunakan seutas jam tangan pintar? Ha, jom baca!!!

Bateri mampu bertahan selama 2 minggu

huawei gt 2

Salah satu kelemahan smartwatch yang menjengkelkan para penggunanya ialah terpaksa melakukan pengecasan setiap hari kerana bateri yang tidak mampu bertahan lama. Dengan HUAWEI GT2, anda dah tak perlu risau lagi tentang masalah ini. Ini kerana HUAWEI GT 2 mampu bertahan selama 2 minggu walaupun anda menghidupkan fungsi “heart rate monitoring” dan bersenam selama 90 minit setiap minggu. Bateri yang tahan lama ini berjaya diperolehi kerana HUAWEI GT 2 dijana dengan Kirin A1, rekaan chipset berganda (double chipset architecture ) dan teknologi penjimatan tenaga yang terkini.

huawei gt 2

Pilihan rekaan yang memukau

huawei gt 2

Mempunyai 2 pilihan saiz iaitu dan 42mm, HUAWEI GT 2 direka secara minimalist dan mempunyai rekaan ultra slim beserta paparan melengkung yang dijana dengan skrin 1.39 inci AMOLED. Ada 3 edisi untuk dipilih iaitu Sports Edition, Classic Edition dan Elite Edition, berat jam tangan pintar ini hanya 29 gram sahaja. Rekaannya semua cantik-cantik belaka. Sekali tengok, memang jatuh cinta terus.
huawei gt 2

Sports Mode & Pemantau Kesihatan Anda

huawei gt 2

Sekiranya anda seorang yang suka bersenam dan mementingkan kesihatan, maka HUAWEI GT 2 adalah jam tangan pintar yang wajib anda miliki. Anda boleh memantau degupan jantung, kualiti tidur, tekanan serta stress dan memberikan anda peringatan untuk bersenam selepas seharian duduk di kerusi pejabat. Selain itu anda juga boleh berenang bersama HUAWEI GT 2 dan ia akan mengira jarak, jumlah stroke, membaca posisi renangan anda dan banyak lagi. Untuk makluman, HUAWEI GT 2 adalah kalis air dan kalis debu. Hebat kan?

huawei gt 2

Pembantu Peribadi Harian Anda

huawei gt 2

Dengan kecanggihan teknologi Bluetooth di dalamnya, HUAWEI GT 2 membolehkan anda menjawab panggilan telefon ketika anda sedang melakukan apa jua aktiviti. Selain itu anda juga boleh mendengar muzik melaluinya, mengetahui status cuaca terkini, membaca mesej dan macam-macam lagilah. Senang kata, HUAWEI GT 2 ini adalah jam tangan yang pasti akan membuatkan hidup seharian anda menjadi lebih mudah.

huawei gt 2

Ini Peluang Anda Untuk Miliki HUAWEI GT 2

huawei gt 2

Bersempena dengan pelancarannya di Malaysia, HUAWEI telah berbesar hati untuk memberikan pembaca BeautifulNara peluang untuk mencuba kehebatan HUAWEI GT 2 ini. Anda hanya perlu pergi ke pautan Facebook di bawah dan berikan komen “#HuaweiWatchGT2MY adalah smart watch terbaik di pasaran kerana… “. 2 pembaca bertuah yang terpilih akan berpeluang menggunakan Huawei Watch GT 2 selama 4 hari dan merakamkan/berkongsi aktiviti harian mereka di instagram masing-masing. Salah seorang daripada mereka yang memulangkan jam Huawei Watch GT 2 selepas 4 hari dengan baki bateri yang tertinggi akan dipilih sebagai pemenang dan akan menjadi pemilik seutas HUAWEI Watch GT 2!

Jadi tunggu apa lagi? Inilah peluang keemasan untuk anda bergaya dengan HUAWEI GT 2 yang penuh dengan ciri-ciri menarik dan rekaan yang awesome. Maklumat lanjut layari https://consumer.huawei.com/en/wearables/watch-gt2/

Written by Bella | September 6th, 2019

Yang dinanti-nanti sudah tiba, HUAWEI nova 5T akan mula dijual secara rasmi ESOK (7 September 2019) dengan harga RM1,599 sahaja. Sekiranya anda sedang mencari rakan kerja yang boleh dipercayai, teman hiburan yang sentiasa berada di sisi dan pereka fesyen peribadi anda, maka HUAWEI nova 5T adalah pilihan terbaik,  Paling best, anda turut akan membawa pulang ganjaran bernilai RM1,127 apabila membeli nova 5T. Terbaik bukan?

HUAWEI Nova 5THUAWEI Nova 5T

Pasti ramai yang tertanya-tanya memang hebat sangat ke HUAWEI nova 5T ini. Jangan risau. Abang Nara akan terangkan satu persatu kelebihan smartphone ini. Selepas membaca, Abang Nara pasti anda terus bergegas ke kedai HUAWEI berhampiran atau ke laman web HUAWEI untuk menjadikan ia sebagai peneman setia anda di dalam apa jua keadaan. Jom kita ushar!!!

Rakan sekerja yang paling dipercayai

Dijana dengan Kirin 980

HUAWEI nova 5T

Kebanyakan masa, smartphone kita sering mengalami situasi tersekat-sekat (lagging), tindak balas yang lembap, penggunaan bateri yang melampau dan kadangkala, terus tak boleh bergerak (hanging) selepas seharian menggunakannya. Memang menjengkelkan dan menimbulkan stress apabila ia terjadi kepada kita.

Dengan Kirin 980 sebagai teras utama HUAWEI nova 5T, anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada semua masalah di atas. Berbanding generasi sebelumnya, Kirin 980 adalah lebih pantas 75% dari segi prestasi CPU, 46% lebih laju untuk pemprosesan kamera dan 46% lebih bagus untuk prestasi GPU nya. Lebih menakjubkan, prestasi penggunaan AI turut sama bertambah baik sebanyak 120%. Senang cakap, dengan Kirin 980, HUAWEI nova 5T seolah-olah mempunyai 2 otak atau mempunyai laluan tambahan di highway sekaligus membolehkan ia memberi respons yang lebih pantas, berbanding smartphone lain.

 

One Tap To Share


Dengan satu tap sahaja, pemindahan fail, gambar dan video boleh dilakukan secara instant di antara laptop dan HUAWEI nova 5T anda tanpa menggunakan WiFi atau USB. Pantas dan mudah.

 Pengecaman perkataan

Selepas ini anda tak perlu nak taip kesemua perkataan dari kertas ke laptop anda kerana HUAWEI nova 5T mempunyai fungsi pengecaman perkataan (word recognition). Hanya perlu tangkap gambar tulisan anda di kertas menggunakan HUAWEI nova 5T dan pindahkan gambar tersebut ke laptop anda. Selepas itu fungsi pengecaman perkataan akan mengekstrakkan informasi di dalam gambar itu kepada bentuk perkataan secara automatik. Hebat kan?

Screen Recording

Apabila rakan sekerja anda bertanyakan soalan, anda tidak perlu lagi untuk menulis jawapan yang panjang lebar. Hanya “shake and tap” HUAWEI nova 5T anda dan rekod skrin sambil memberikan penjelasan dan kongsikan ia kepada rakan anda. Mudah kan?

Fungsi Clipping Sharing

 

Fungsi ini membolehkan anda menyalin nota daripada mesyuarat di dalam HUAWEI nova 5T anda dan pindahkannya terus ke laptop untuk digunakan. Tak payah nak tulis 2 kali dah. Senang sangat-sangat kan?

Bateri Besar dengan 22.5W

Super Charge

HUAWEI nova 5T Super Charging

Dikuasakan dengan bateri sebesar 3750mAH, hanya 30 minit sahaja diperlukan untuk mengecas bateri HUAWEI nova 5T sehingga 50%. Ini kerana smartphone ini hadir dengan teknologi 22.5W SuperCharge. Paling penting, baterinya boleh bertahan seharian untuk sekali pengecasan penuh. Memang sesuai untuk anda yang sentiasa on the go dan bekerja di luar pejabat.

Teman Hiburan Anda

Pada pandangan Abang Nara, perkara yang paling best tentang HUAWEI nova 5T ini ialah kehadiran 5 kamera AI yang mampu menyerlahkan lagi kehenseman dan kecantikan penggunanya. Macam-macam yang boleh dilakukan dengan 5 kamera hebat ini, sekaligus menjadi teman penghibur kita sepanjang masa.  Mari kita tengok satu persatu kehebatan kamera nova 5T ini:-

Kamera Utama 48MP

kamera HUAWEI nova 5TAI Quad Camera HUAWEI nova 5T

Mempunyai sensor ½ inci, kamera utama sebesar 48MP HUAWEI nova 5T ini akan memberikan anda keyakinan untuk mengambil gambar seperti seorang professional. Menggunakan teknologi AI untuk pilihan Super Night Mode, anda pasti akan kagum dengan kualiti gambar waktu malam walaupun berada di dalam keadaan kekurangan cahaya. Perfect sangat-sangat.

Kamera Ultra-Wide 16MP

HUAWEI nova 5T

Kamera f/2.2 ultra-wide HUAWEI Nova 5T ini membolehkan anda mengabadikan keindahan alam semulajadi, bangunan-bangunan gah dan detik bersama kawan dengan lebih meluas dan mengkagumkan.

Kamera macro 2MP

HUAWEI nova 5T

 Lensa kamera macro ini membolehkan anda mengambil gambar “close up” sehingga 4cm daripada objek yang diingini. Setakat titisan air hujan, semut atau pokok bunga memang tak ada masalah. Memang akan nampak jelas macam Kristal.

Kamera depth 2MP

HUAWEI nova 5T

Dengan kehadiran kamera depth 2MP ini, anda boleh menyerlahkan lagi subjek/objek gambar anda sekaligus membolehkan anda mengambil gambar potret yang cun melecun. Memang sesuai sangat untuk mereka yang suka ber”OOTD”

Kamera “selfie” 32MP

kamera selfie HUAWEI nova 5T

Terletak di dalam skrin HUAWEI nova 5T bahagian kiri atas tanpa mencacatkan rekaannya, kamera selfie 32MP menggunakan teknologi AI untuk menonjolkan kecantikan dan keunikan wajah anda. Ia turut mempunyai gabungan pixel 4 dalam 1 untuk mencipta selfie yang lebih terang dan jelas. Teknologi AI itu turut sama mengimbangkan exposure dan backlight secara automatik untuk memudahkan anda mengambil selfie.

Pereka Fesyen Anda

Fungsi “unlock” di sisi

HUAWEI nova 5T

Untuk makluman, berbeza dengan smartphone lain, HUAWEI nova 5T mempunyai fungsi “fingerprint unlock” di bahagian sisi. Salah satu kelebihannya tidak lain tidak bukan ialah anda dapat membuka smartphone dalam masa sesingkat 0.3 saat sahaja. Malah ia lebih mudah digunakan berbanding jika fungsi ini diletakkan di bahagian tengah.

Logo yang menarik

HUAWEI Nova 5TSalah satu daya tarikan HUAWEI nova 5T ialah rekaan logonya yang cukup memukau. Ia adalah gabungan 4 huruf nova yang digabungkan untuk membentuk satu monogram unik. Monogram ini seperti 2 manusia, dengan bahagian kiri melambangkan lelaki dan bahagian kanan melambangkan perempuan, dengan kedua-duanya duduk sebelah menyebelahi. Figura lelaki sedang mendepakan tangannya sebagai simbol seorang yang enthusiasm dan  vitality, manakala figura perempuan sedang duduk dengan tenang melambangkan confidence dan determination.  Logo baharu ini jelas menunjukkan jenama nova sebagai satu jenama yang muda, trendy dan inovatif.

3 pilihan warna yang unik

 

HUAWEI Nova 5T BlackHUAWEI Nova 5T midsummer purpleHUAWEI Nova 5T crush blue

Black, Crush Blue dan Midsummer Purple adalah 3 pilihan warna yang cantik-cantik belaka untuk HUAWEI nova 5T.  Gambar OOTD anda pasti akan tampak lebih menarik dan menawan apabila bergambar sambil memegang smartphone ini.

Kamera hadapan di bahagian kiri atas

HUAWEI nova 5T

Apakah tujuan sebenar HUAWEI nova 5T meletakkan kamera hadapan di bahagian kiri atas dan bukannya di tengah-tengah seperti smartphone lain? Selepas beberapa sesi ujian, rupa-rupanya kamera di bahagian tengah didapati menganggu keselesaan pengguna ketika bermain games atau menonton video. Berdasarkan ujian itu juga, tempat terbaik meletakkan kamera  hadapan adalah di bahagian atas kiri kerana manusia akan secara automatik senget ke kanan apabila mengambil “selfie”. Pilihan lokasi kamera ini adalah untuk sudut “selfie” terbaik dan dapat menyerlahkan lagi kecantikan mata anda.

Member Center

Sekiranya anda sudah membuat keputusan untuk membeli HUAWEI nova 5T ini, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah memuat turun applikasi Member Center yang boleh didapati di HUAWEI AppGallery. Ini kerana ada ganjaran bernilai RM1,000 untuk anda nikmati apabila menjadi pemilik smartphone Huawei terbaru ini. Ganjaran-ganjaran itu ialah:-

  • Viu: voucher langganan untuk applikasi drama dan filem Korea ini selama 3 bulan
  • PUMA: Jimat RM120 apabila anda membuat pembelian bernilai RM400 dan ke atas
  • Promosi lain seperti 37% diskaun untuk tiket masuk ke Sunway Lagoon, dahmakan, CelebrityFitness, American Tourister dan banyak lagi
  • Pastikan anda sentiasa membuka applikasi Member Center ini kerana ada banyak lagi tawaran hebat di masa hadapan daripada GSC, Baskin-Robbins dan lain-lain.

Kalau anda sudah membuat pre-order sebelum ini, ganjaran ini turut akan menjadi milik anda. Jadi tak perlu risau ye.

Beli Sekarang Tunggu Apa Lagi?

Dengan harga RM1,599 dan kehebatan yang telah Abang Nara ceritakan tadi, sememangnya HUAWEI nova 5T adalah pilihan terbaik sekiranya anda ingin membeli smartphone baru. Anda turut akan membawa pulang HUAWEI SuperCharge Car Charger bernilai RM127 sekaligus menjadikan kesemua nilai ganjaran yang ditawarkan ialah RM1,127 termasuk ganjaran bernilai RM1,000 yang boleh didapati selepas anda memuat turun applikasi Member Center. Antara ganjaran yang menarik ialah dari Zalora, Astro, Kkbox dan banyak lagi.

harga HUAWEI nova 5T

Selain itu, HUAWEI juga menawarkan jaminan tambahan selama 1 tahun untuk mereka yang membeli nova 5T dari 29 Ogos 2019 sehingga 30 September 2019.

MediaPad M5 Lit

Last but not least, jualan untuk MediaPad M5 Lite juga akan dibuka pada tarikh yang sama iaitu 7 September ini dengan hadiah percuma HUAWEI Mini Speaker dan HUAWEI Mpen bernilai RM268 boleh dibawa pulang. Jadi tunggu apa lagi? Silalah bersegera ke laman web HUAWEI atau kedai HUAWEI berhampiran anda untuk mendapatkan smartphone paling berbaloi ini.