June 26th, 2020

Sepanjang PKP ini, bekerja dari rumah/luar pejabat sudah menjadi lumrah kepada kita, tanpa mengira sama ada anda seorang usahawan muda  ataupun seseorang yang baru berjaya memperolehi pekerjaan pertamanya. Dengan banyak mesyuarat yang perlu dihadiri tanpa mengira tempat serta perlu menyiapkan kerja pada bila-bila masa di mana sahaja, mempunyai sebuah komputer riba yang sesuai adalah AMAT PENTING.

Dicipta dengan sempurna untuk semua orang terutamanya para usahawan dan para‘First Jobbers’, HUAWEI Matebook 13 yang telah dipertingkatkan mutunya adalah pendamping sesuai untuk anda ketika bekerja dan ia PASTI dapat meningkatkan produktiviti dan bersedia membantu dalam apa jua keadaan yang mendatang. Komputer riba mudah alih ini beserta dengan pemprosesan Intel Core Generasi ke-10, 16 GB RAM dan menyokong Paparan HUAWEI FullView 13 -inci 2k. Senang cakap, komitmen HUAWEI untuk menghasilkan sebuah komputer riba sempurna, penuh berkuasa dan bergaya telah berjaya direalisasikan menerusi HUAWEI Matebook 13 Series ini.

Ok jom tengok bagaimana HUAWEI Matebook 13 ini akan membantu dalam memastikan kita semua, terutamanya para usahawan dan “first jobbers” kekal efektif dan produktif dalam menyelesaikan urusan kerja sepanjang PKP ini.

Siapkan kerja dengan lebih efisien

Mampu melakukan dan melihat dengan lebih banyak adalah sangat penting untuk menyelesaikan kerja anda dengan cekap. Menggunakan sistem operasi Windows 10, HUAWEI Matebook 13 serba baharu ini mempunyai paparan skrin yang amat mengagumkan dengan nisbah “screen-to-body” FullView Displaynya sebanyak 88%, membolehkan anda melihat segala-galanya dengan lebih jelas.

Tidak dilupakan 3:2 screen ration komputer riba ini adalah sempurna untuk pengalaman visual yang mendalam ketika anda membaca tentang maklumat pelanggan, mencari gambar yang tepat untuk dimasukkan ke dalam kertas cadangan, menyunting video dan sebagainya.

huawei matebook 13

Lebih mengagumkan, HUAWEI Matebook 13 juga mempunyai skrin sentuh yang mempunyai berketepatan tinggi, sekaligus membolehkan kita menggunakan jari untuk melakukan sesuatu kerja. Setakat nak ambil “screenshot” dan hantarkan kepada rakan sekerja untuk suntingan memang mudah. Anda cuma perlu leret 3 jari ke bawah untuk melakukannya. Pantas, mudah dan efisien kan?

Tingkatkan produktiviti anda

Kita sering menggunakan telefon pintar dan komputer riba pada masa yang sama. Kedua-duanya adalah peranti penting untuk menyiapkan kerja kita. Sudah tentu kita pernah rasa “stress” bila nak kena pindahkan gambar/video dari telefon ke komputer, tetapi tak ada kable USB atau tiada Internet. Kerja yang boleh siap sekelip mata boleh jadi tertangguh dibuatnya.

Ha, tahukah bahawa anda boleh menggabungkan telefon pintar dan komputer riba HUAWEI menjadi satu peranti menerusi HUAWEI Share hanya dengan satu sentuhan jari sahaja? Skrin telefon anda akan terpampang di HUAWEI Matebook 13.

Anda boleh memindahkan, menukar, membuang atau menyalin mana-mana fail di antara kedua-dua peranti ini. Siap boleh mesej rakan sekerja menggunakan HUAWEI Matebook 13 lagi. Senang cakap, kedua-dua skrin membolehkan anda navigasi dengan begitu mudah sekali saja. Hebat kan?

huawei matebook 13

“Business trip” tanpa sebarang kebimbangan

Sudah pasti apabila anda perlu kerja di luar pejabat atau ke “business trip”, komputer riba wajib dibawa untuk memastikan kerja anda tidak tertangguh. Dengan berat SERINGAN 1.3kg, rekaan minimalist, dan fungsi FingerPrint Power Button yang membolehkan anda log masuk dengan hanya satu sentuhan jari.

Anda pasti tidak akan rasa terbeban untuk membawa komputer riba tercanggih ini ke mana-mana dan bahunnya pun tak sakit.

Bab bateri juga tidak perlu dirisaukan. HUAWEI Matebook 13 boleh bertahan sepanjang hari walaupun digunakan tanpa berhenti. Teknologi Quick Charger yang ada di dalamnya pula membolehkan, anda mengecasnya dengan pantas. Last but not least, pengecas HUAWEI Matebook 13 hanya seberat 160g dan merupakaan sebuah 65W USB-C Charger yang turut sama boleh digunakan untuk memindahkan data. Memang sangat memudahkan!

Harga dan bila boleh beli?

Dengan harga yang amat berpatutan serta pelbagai hadiah PERCUMA, sekarang adalah masa terbaik untuk memiliki HUAWEI MAtebook 13 ini. Anda boleh membelinya secara online di sini

Boleh menang Proton X70

Untuk makluman anda, Karnival HUAWEI AppGallery telah bermula dari 19 Jun sehingga 30 Jun 2020 dan ia menawarkan hadiah berjumlah sehingga RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70 dan 500 elektronik skuter.

Anda mungkin berpeluang membawa pulang hadiah hebat ini sekiranya membeli HUAWEI Matebook 13 sepanjang karnival ini berlangsung. Maklumat lanjut boleh baca di laman rasmi HUAWEI. Selamat mencuba!!

 

Advertisement
June 18th, 2020

Ha amcam banyak tak dapat duit raya tahun ini? Sekiranya anda bercadang nak membeli sebuah telefon pintar baharu menggunakan duit raya tersebut, Abang Nara nak cadangkan HUAWEI Y6p yang mempunyai skrin BESAR, bateri BESAR dan gaya BESAR yang pasti memberikan anda kepuasan untuk bersosial sesuka hati.

Lebih menarik, kini anda berpeluang untuk membeli HUAWEI Y6p yang CUMA berharga RM499 (Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja pada 19 jun)!

Selain itu, anda berpeluang untuk menang hadiah berjumlah RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70. Ini semua bersempena Karnival HUAWEI AppGallery yang bakal bermula pada 19 Jun (ESOK) sehingga 30 Jun ini.

Untuk makluman, karnival yang dikenali dengan nama Karnival HUAWEI sebelum ini membolehkan anda merasai pelbagai pengalaman hebat seperti bermain “game”, menebus hadiah serta mencuba sendiri telefon pintar HUAWEI di kompleks membeli-belah seluruh Malaysia sambil mengamalkan penjarakan sosial.

Tapi kenapa Abang Nara cadangkan anda membeli HUAWEI Y6p dengan duit raya korang? Ha ini sebab-sebabnya:-

Bateri besar, skrin besar & gaya besar

HUAWEI Y6p hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black, HUAWEI Y6p pasti menyerlahkan gaya anda terutama ketika mengambil OOTD.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\skrin besar.png

Ditambah pula dengan skrin sebesar 6.3 inci, anda boleh melayan drama Korea kegemaran anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja sepuas hati, lebih-lebih lagi anda bakal memperolehi langganan premium applikasi Viu 2 bulan PERCUMA apabila membeli HUAWEI Y6p ini.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\viu.jpg

Selain itu, HUAWEI Y6p dijana dengan kapasiti bateri 5,000mAH yang membolehkan anda memuatnaik gambar di media sosial walaupun selepas seharian menatap wajah hensem Hyun Bin di Viu.

BERITA BAIK. Sekiranya anda membeli HUAWEI Y6p pada 19 Jun, harga jualannya ialah RM499 (harga asal ialah RM559). Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja. Dengan pembelian tersebut, anda juga berpeluang memenangi hadiah bernilai RM2,000,000 termasuklah 3 buah Proton X70, 500 buah skuter elektrik “The Starlight V2” (bernilai RM1,099 setiap satu) dan macam-macam lagi menerusi HUAWEI AppGallery Carnival.

Banyak lagi hadiah & ganjaran untuk dimenangi

Selepas anda membeli HUAWEI Y6p, jangan pulang terus ke rumah. Pelbagai aktiviti bersempena Karnival AppGallery telah disediakan untuk anda nikmati bersama kawan-kawan dan keluarga tercinta.

Anda boleh cuba terus kehebatan kamera 13MP HUAWEI Y6p anda dengan mengambil gambar di gerai Naruto yang telah disediakan di Karnival HUAWEI AppGallery ini. Jangan lupa untuk belajar tips-tips mengambil gambar yang betul di gerai HUAWEI Experience. Tanya je segala soalan anda dan mereka yang bertugas pasti akan membantu.

Camner nak menang Grand Prize?

Ok untuk memastikan anda tidak keliru, Abang Nara kongsikan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk berpeluang memenangi Grand Prize Karnival AppGallery ini iaitu Proton X70:-

  1. Beli HUAWEI Y6p pada tarikh 19 Jun – 30 Jun di mana-mana Karnival AppGallery seluruh Malaysia (kalau beli pada tarikh 19 Jun harganya RM499 sahaja. Selepas itu harga adalah RM559)
  2. Imbas QR code atau daftar masuk di sini
  3. Jawab satu soalan mudah dan masukkan butiran peribadi anda
  4. Sertakan sekali resit pembelian HUAWEI Y6p anda.
  5. Tunggu pengumuman pemenang di Facebook HUAWEI Malaysia pada 24 Julai 2020

Ha, last but not least, jangan lupa simpan resit asal untuk memastikan anda adalah pemenang yang sah. Kalau resit hilang, menangis air mata darah pun tak berguna.

Maklumat lanjut tentang Karnival AppGallery disini atau Facebook HUAWEI Malaysia. Semoga murah rezeki anda.

Advertisement
June 11th, 2020

Yang dinanti-nanti akhirnya bakal tiba jua. Telefon pintar pilihan ramai iaitu, HUAWEI nova series bakal membuat kemunculan semula dengan nova 7 yang LEBIH berkuasa dan LEBIH bergaya.

huawei nova series

huawei nova series

Pergh. Sekali pandang terus jatuh cinta dibuatnya. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada boleh menggunakan applikasi di telefon pintar lama sekiranya membeli HUAWEI nova 7 series ini kan? Jangan risau sebab ada 3 cara yang SANGAT MUDAH untuk memastikan anda dapat menggunakan applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah:-

HUAWEI Phone Clone

Cara pertama yang paling mudah dan pantas tak lain tak bukan ialah menggunakan applikasi HUAWEI Phone Clone. Boleh didapati di Google Play serta App Store, applikasi ini akan membuatkan anda kagum dengan kemajuan teknologi HUAWEI. Katakanlah anda baru membeli HUAWEI nova 7 Series dan sebelum ini anda menggunakan iPhone, maka dengan HUAWEI Phone Clone akan membolehkan kesemua gambar, video, contact, fail dan applikasi dari iPhone tersebut dipindahkan ke nova 7 Series anda dengan pantas dan mudah.

huawei phone clone

Dengan kepantasan sehingga 1GB/minit, anda hanya perlu scan QR code yang ada pada telefon lama menggunakan HUAWEI nova 7 Series anda dan segala pemindahan akan dilakukan secara automatik. Tak perlu Internet, tak perlu data dan tak perlu sebarang wayar untuk melakukan pemindahan ini. Anda cuma perlu pastikan kedua-dua telefon tersebut disambungkan ke Wi-Fi yang sama sahaja.

how to clone huawei phone

Dalam sekelip mata, segala applikasi kegemaran anda seperti Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram dan TikTok akan terpasang ke dalam HUAWEI nova 7 series. Tak akan ada satu pun yang tertinggal. Telefon sahaja yang baru, tapi applikasi tetap kekal sama seperti telefon sebelumnya. Best kan?

HUAWEI AppGallery

Lebih Selamat, Lebih Storan, Lebih Ganjaran

huawei app gallery

HUAWEI AppGallery adalah cara kedua untuk anda memuatturun segala applikasi kegemaran anda dengan pantas, mudah dan selamat. Sudah terpasang di dalam HUAWEI nova 7 series, AppGallery yamg juga App Store yang ketiga terbesar mempunyai ribuan applikasi untuk memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda seorang yang suka berkongsi aktiviti seharian, memuatnaik gambar OOTD atau berhubung dengan yang tersayang secara atas talian, anda boleh memuatturun applikasi seperti Whatsapp, Instagram dan TikTok menerusi HUAWEI AppGallery ini.

huawei app gallery

huawei app gallery

Kalau anda seorang kaki shopping, jangan risau sebab di dalam HUAWEI AppGallery turut mempunyai applikasi seperti Shopee, Lazada dan Shopee. Pilih je mana satu yang anda nak gunakan untuk membeli-belah. Applikasi McDonalds, Foodpanda, dahmakan pun ada. Lapar je boleh terus order menerusi HUAWEI nova 7 Series anda yang laju dan cantik. Senang gila-gila!!!

huawei app gallery

Buat peminat drama Korea pula anda boleh menonton hero serta heroin kegemaran anda sampai lebam kerana applikasi seperti Viu, Tonton, Astro, iFlix dan macam-macam lagi ada tersedia di dalam HUAWEI AppGallery.

Itu belum kira applikasi muzik yang membolehkan anda melayan lagu Blackpink, BTS, Girl’s Day dan banyak lagi artis Kpop yang ada dalam AppGallery tersebut. Senang cakap, gabungan HUAWEI nova 7 Series dan AppGallery ini memang sempurna untuk para pencinta Kpop.

huawei app gallery

HUAWEI FindApps

Last but not least, sekiranya ada applikasi yang sering anda gunakan tetapi tidak ditemui di dalam HUAWEI AppGallery, jangan risau sebab ada applikasi FindApps yang membolehkan anda mencari applikasi tersebut dengan mudah. Hanya perlu muatturun applikasi FindApps di AppGallery dan anda boleh cari terus menggunakan applikasi seperti Grab, Facebook dan Telegram.

Selain itu, anda juga boleh memuatturun APK applikasi yang diingini menerusi HUAWEI Browser atau applikasi pihak ketiga seperti Aptoide atau Aurora Store. Senang cakap, semua applikasi yang anda inginkan pasti boleh ditemui di dalam HUAWEI nova 7 series ini.

Cuba tengok video ni untuk info lebih mengenai Huawei AppGallery.

Kesimpulan…

Ha, pasti ramai yang dah tak sabar kan nak tunggu kehadiran HUAWEI nova 7 series ini, lebih-lebih lagi selepas mengetahui 3 cara di atas untuk memasang applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah.

Telefon pintar terbaru dari HUAWEI ini akan tiba di Malaysia tidak lama lagi, jadi anda boleh mula berjimat-cermat untuk memilikinya. Ia pasti akan menjadi satu pembelian yang amat berbaloi. Kalau anda risau tak applikasi Google yang sering digunakan, jangan risau sebab ada je applikasi dari HUAWEI yang lebih power berbandingnya. Tak caya?

Cuba tengok perbandingan di bawah ini:-

[wptb id=86302]

Untuk makluman anda semua, siri terbaru Huawei Nova 7 ini akan dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 19 Jun ini. Pasti ramai yang tertunggu-tunggu untuk memilikinya. Jadi jangan lupa pangkah calendar anda siap-siap!

Maklumat lanjut mengenai Huawei Nova 7e layari laman rasmi Huawei . Jika anda ingin tahu dengan lebih mendalam mengenai Huawei AppGallery pula anda boleh layari laman rasmi yang dikhususkan untuk Huawei AppGallery.

Advertisement
April 10th, 2020

Pejam celik pejam celik sudah hampir sebulan kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Sepanjang PKP ini ramai yang ada masa terluang untuk belajar memasak, menonton drama-drama kegemaran serta bermesra dengan keluarga tercinta. Namun ada juga sebahagian daripada kita yang tak tahu nak buat apa sehingga kebosanan. Tidur, bangun, makan, tidur, bangun makan. Boleh naik gila dibuatnya!!!

Hari ini, kami nak ajak anda semua menghilang KEBOSANAN dengan sama-sama kita bersenam. Banyak faedah bersenam ini seperti menguruskan badan, mencerdaskan otak kita, meningkatkan keyakinan diri dan banyak lagi lah. Tak ada alasan “tak cukup masa” untuk tidak bersenam kerana kita memang ada banyak masa sepanjang PKP ini. Untuk lebih efektif , kenalah ditemani dengan HUAWEI Watch GT2e serta applikasi yang boleh dimuatturun menerusi AppGallery untuk membantu kita bersenam.

Dengan kehadiran applikasi-applikasi ini, anda cuma perlu ikut sahaja teknik dan cara senaman yang disarankan. Sekali lagi diingatkan untuk tidak lupa memakai HUAWEI Watch GT2e ketika bersenam untuk memantau pembakaran kalori, degupan jantung, jarak larian dan macam-macam lagilah. Antara applikasi-applikasi senaman best yang boleh ditemui di dalam AppGallery ialah:-

Fit

Applikasi senaman yang paling “hot” sekarang di AppGallery. Menyediakan lebih daripada 200 kursus senaman termasuklah cara membina otot, mengurangkan lemak, HITT, tabata dan banyak lagi. Siap ada gambar untuk postur senaman yang betul untuk mengelakkan daripada anda tercedera. Kalau anda semua nak tahu, AppGallery juga menawarkan lebih dari 600 jenis senaman, jadi anda pasti tidak kebosanan

30 Days Fitness Challenge

Direka khas oleh jurulatih dan pakar kecergasan, applikasi ini sesuai untuk kita yang terperap di dalam rumah sepanjang PKP ini. Kalau anda amalkan secara berterusan selama 30 hari, pasti akan ada perubahan pada fizikal dan mental anda. Cubalah!

7 Minute Workout

Ha, sehari ada 24 jam kan? Takkanlah tak boleh luangkan 7 minit je untuk melakukan senaman menerusi applikasi ini? Senaman selama 7 minit ini adalah berdasarkan HICT (high intensity circuit training) yang terbukti selamat, efektik dan effisien untuk menjadikan kita lebih cergas. Applikasi ini mengandungi 12 jenis senaman selama 30 saat dengan 10 saat rehat. Apa yang anda perlukan hanya sebuah kerusi dan dinding. Senang kan?

Home Workout

Applikasi ini mempunyai sistem pemantauan yang maju sekaligus dapat meningkatkan lagi motivasi anda untuk bersenam dengan lebih kerap. Confirm anda excited apabila melihat yang senaman anda membuahkan hasil.

Keep-Trainer

Nak cuba yoga? Nak lari atas threadmill? Nak bersenam untuk kuruskan badan atau nak bina otot? Ha, applikasi Keep- Trainer ini juga boleh membantu anda untuk mencapai sesuatu “fitness-goal” seperti mengurangkan berat badan atau untuk menambah otot supaya nampak lebih sado. Macam-macam kursus senaman tersedia di dalamnya, sekaligus membolehkan anda bersenam bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Lebih Selamat, Lebih Ruang Storan, Lebih Ganjaran. Dengan HUAWEI AppGallery

huawei app gallery

Kesemua applikasi ini adalah PERCUMA untuk dimuatturun di AppGallery. Jadi bersempena banyak masa terluang sepanjang PKP ini, download satu dan marilah kita mula bersenam. AppGallery mempunyai 4 lapisan perlindungan untuk memastikan kesemua applikasinya selamat untuk dimuatturun.

Tambahan pula, anda juga boleh jimat ruang storage dalam smartphone ada dengan memuatturun applikasi melalui HUAWEI AppGallery. Untuk pengguna Siri P40 dan MatePad Pro pula, anda akan diberi ruang storan sebanyak 50GB Huawei Cloud Storage secara percuma untuk 12 bulan. Memang cukup berbaloi!

Ia adalah peneman terbaik lebih-lebih lagi ketika kita semua tidak boleh keluar rumah. Dan jangan lupa untuk gunakan applikasi ini bersama dengan HUAWEI Watch GT2e untuk kesan yang lebih jitu.

HUAWEI Watch GT2e turut mempunyai 15 pilihan senaman professional yang boleh dipantau secara “real-time” termasuklah aktiviti memanjat, berlari, berenang berbasikal. Jam ini turut menyokong sistem posisi GPS dan GLONASS untuk mengesan aktiviti senaman outdoor anda. Selain itu HUAWEI Watch GT2e juga menyokong sehingga 100 jenis mod ataupun pilihan senaman.

huawei p40

Untuk maklumat lanjut layari, laman rasmi HUAWEI . Selamat bersenam!!!

Advertisement