June 7th, 2016

Selembut embun dipagi hari, tengaduh tangan sepuluh jari, ucapkan salam setulus hati, selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Amboi berpantun pulak Abang Nara. Di hari Ramadhan kedua ini, Abang Nara ingin berkongsi sedikit tip untuk Aidilfitri yang bakal menjelma. Tips ini untuk memas
tikan kita dapat menyambut Hari Ray dengan penuh keindahan, kejayaan dan kegembiraan.

Tips 1: Biasalah bila Ramadhan kita akan terlebih bershopping disebabkan banyak sangat offer dan diskaun. Kalau pergi Jalan TAR tue lagilah rambang mata dibuatnya. Tipsnya senang sahaja. Plan dulu apa yang kita nak beli dan bawak wang hanya cukup-cukup dengan apa yang diplan. Jadi tak adalah tiba-tiba terlebih bajet ketika shopping. Nak kasi lagi padu, tinggalkan kad kredit di rumah.

Tips 2: Kerapkan makan di rumah, jarangkan makan di luar. Selalu bukak puasa banyak yang perabih duit buka puasa di hotel lah, makan dengan kawan-kawanlah dan belanja sakan sampai tak cukup di pasar ramadhan. Puasa dan raya kali ini, apa kata kita belajar masak, buat kuih sendiri dan siapkan juadah pagi raya sendiri. Tak payah beli-beli nie.

Tips 3: Bagi duit raya dan berbelanja mengikut kemampuan kita. Umpama pepatah, ukur baju di badan sendiri. Jangan berbelanja sampai kena pinjam duit dari mak ayah, adik beradik dan juga rakan-rakan. Contohnya, belilah baju raya yang dijual dengan harga yang kita mampu beli. Jangan beli yang ratusan ringgit tapi diri sendiri yang sengsara.

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, Haniya Muslimah Wear telah pun melancarkan beberapa siri Koleksi Hari Raya khas untuk anda semua. Selain daripada tampil bergaya dan sopan, harga Haniya teramatlah berbaloi dan memastikan anda tidak terlebih berbelanja.
haniya The Special Flora Lace Blouse menutup bahagian hadapan dengan corak lace yang cukup istimewa. Bahagian sisinyada potongan dan bahagian belakangnya adalah lebih panjang daripada bahagian depan. Sangat sesuai dipakai ketika kasual. Harganya cuma RM38.90 sahaja.

haniya

Haniya Tribal Printed Blouse menggunakan teknologi terkini di dalam industri fabrik. Ia menghasilkan pattern yang special pada blouse anda. Material yang digunakan ada chiffon berkualiti tinggi menyebabkan anda begitu selesa menggunakan ketika keluar berhari raya. Kuantiti adalah terhad iaitu sebanyak 250 unit sahaja. Harga cuma RM34.90.

haniya

Satu-satunya rekaan dengan PU leather padanya, ini adalah konsep baru untuk blouse dengan special PU Leather di sekelilingnya. Di hadapannya ada zip untuk memudahkan ibu menyusu. Materialnya adalah chiffon tebal tetapi anda akan terasa ‘lembut’ apabila menggunakannya. Sekarang dijual pada harga RM45.90.

haniya

Hari Raya mana boleh lupakan pasal jubah kan? Untuk raya kali ini, ada koleksi istimewa yang diberi nama Haniya Special Tribal Sequin Jubah. Rekaannya berbentuk V adalah Chevron stripes yang membawa maksud bentuk V dengan pelbagai layer of sequins. Didatangkan dengan zip untuk memudahkan pengambilan wuduh. Sangat sesuai dipakai ketika berkunjung ke rumah saudara marah. Hanya RM85.90 sahaja.

haniya

Tema bunga sudah semestinya akan menjadi pilihan ramai gadis di hari raya kelak. Haniya Chiffon Floral Blouse ini diperbuat daripada kain chiffon berkualiti tinggi di mana rekaan bunga dicetak dengan begitu indah sekali di atasnya. Ia juga disiapkan dengan ‘lining’ untuk memastikan menepati syariat sebagia seorang muslimah. Blouse ini terhad untuk 250 unit sahaja dengan harga RM35.90.

haniya

Haniya Chiffon Polka Dots Blouse mempunyai rekaan yang lebih kurang sama seperthi tahun lalu. Tahun ini ia datang dengan keunikan apabila rekaannya seolah-olah berbentuk huruf A. Malah kualitinya adalah jauh lebih bagus dan akan memastikan anda teramat selesa menggunakannya. Dijual dari saiz S sehingga XXL, harga blouse ini adalah RM36.90 sahaja.

haniya

Yang terakhir sekali sudah tentulah baju kurung untuk hari raya. Tak lengkap rasanya pagi Aidilfitri tanpa baju kurung di sini. Jika anda melihat Haniya Baju Kurung dengan teliti, anda akan nampak bahawa ada rekaan istimewa dicetak padanya dan bahagian bawahnya pula berbentu A, membolehkan si pemakainya tampak lebih moden. Didatangkan dengan warna kopi dan biru, saiznya bermula dari S sehingga XXl. Hanya RM79.90 sahaja.

Kalau nak tengok lagi koleksi hari raya Haniya, ikuti pautan di bawah:-

1. Haniya Raya Blouse
2. Haniya Raya Jubah/Dress/Baju Kurung
3. Haniya Raya Skirt/Pant

haniya

Jangan lupa anda boleh dapatkan PENGHANTARAN PERCUMA bermula 30 Mei 2016 sehingga 18 Julai 2016 apabila anda membuat pembelian maksimum RM48 untuk Semenanjung Malaysia sahaja. Semua ini hanya di Malaysia Trusted online shopping – www.nile.com.my . Selamat membeli-belah untuk hari raya dan ingat, pastikan ia di dalam bajet. Selamat berpuasa.

November 30th, 2015

Pernah tak anda terasa bosan kerana menjalani ruti seharian yang sama setiap hari? Contohnya macam setiap hari bila naik keretapi nak gi kerja, anda dah tak peduli dengan persekitaran. Badan anda terasa macam telah diprogram. Bergerak secara automatik. Mesti pernah kan? Sekarang adalah masa untuk anda memecahkan kerutinan itu dan hidup dengan lebih bermakna!!!

Apabila kita sudah semakin meningkat masa, ada kalanya kita menyesali sesuatu yang kita tidak pernah lakukan. Tak ke sedih bila umur 65 dan penyesalan itu semakin membuak kerana kita tidak benar-benar menikmati kehidupan? Jadi sebelum terlewat, marilah kita melakukan sesuatu agar tidak menyesal di kemudian hari dan agar hidup kita lebih bermakna.

Untuk mencapai kehidupan yang tiada penyesalan, setiap langkah kecil perlu diambil kira. Contohnya pemakaian yang bagus. Dengan memakai baju yang selesa, kemas dan cantik, ia akan memberi kita lebih keyakinan. Apabila kita melihat ke cermin di waktu pagi dan berasa diri ini awesome, keawesomean itu akan berkekalan sepanjang hari.

Mengenakan pakaian yang sesuai sekarang tidaklah mahal mana dan sangat berpatutan. Anda boleh mendapatkan rekaan baju muslimah dengan rekaan terbaru serta bergaya apabila mengenakan pakaian muslimah HANIYA.

haniya

Haniya Three Tone Mix Colors Blouse diperbuat daripada chiffon berkualiti tinggi yang lembut, ringan dan senang untuk digosok. Keunikan pakaian ini ialah campuran 3 tona warna di bahagian hadapannya. Ia boleh didapati pada harga RM36.90 sahaja.

haniya

Haniya Mix Color Bohemian Blouse didatangkan dengna corak bohemian eklusif di bahagian hadapan dan belakang. Blouse serba baru ini dijual pada harga RM36.90 dengan 5 saiz bermula dari S sehingga XXL. Boleh didapati dalam warna biru, Coffee dan Khakis. Memang perfect kalau digandingkan dengan beg di atas daripada nile.com.my.

haniya

Haniya Geomatrical Tribal Jubah mempunyai rekaan corak yang amat unik padanya. Penggunaan chiffon berkualiti tinggi memudahkan lagi anda menggosoknya. Malah kehadiran zip memudahkan ibu-ibu yang breastfeed anak-anak mereka. Dengan hanya RM76.90, anda boleh tampil lebih yakin dan menawan dengan pakaian muslimah ini.

haniya

Haniya Mixed Colors Long Dress/Jubah mempunyai rekaan istimewa di bahagian sudut kanan yang menyerlahkan lagi kecantikan si pemakainya. Zip di bahagian depan memudahkan ibu-ibu yang menyusukan anak. Pakaian muslimah ini amat sesuai untuk waktu kasual dan juga penggunaan ke pejabat. Cuma RM75.90 sahaja.

haniya

Haniya Ruffles Cuff Bohemian Blouse kini boleh dimiliki pada harga serendah RM36.90 sahaja. Bahagian bawahnya dicetak dengan corak bohemian yang menambahkan keunikan si pemakainya. Pergelangan tangannya juga unik dengan rekaan gathered ruffle. Namun rekaan ini hanya terhad kepada 150 helai sahaja dengan saiz bermula dari S sehingga XXL.

haniya

Haniya Cotton Floral Blouse direka dengan corak berbunga-bunga yang menyerlahkan keanggunan dan kelembutan si pemakainya. Kain chiffon berkualiti tinggi digunakan untuk memastikan ia tidak melekat pada badan. Hadir dengan 3 warna berbeza dengan saiz S-XXL, blouse ini dijual hanya pada harga RM34.90. Murah kan?

haniya

Haniya Tribal Printed Design Blouse mempunyai bentuk “A” di bahagian hadapannya dan rekaan “curve” di bahagian belakanganya. Kain chiffon berkualiti tinggi digunakan untuk memudahkan penggosokkan dan juga pembasuhan. Sesuai digunakan untuk ke pejabat dan juga waktu kasual. Cuma RM36.90 sahaja.

Di atas ini hanya beberapa sahaja daripada banyak lagi kolesi terbaru HANIYA Muslimah Wear. Kalau berminat nak tengok lebih lanjut, boleh ushar banyak lagi blouse dengan <klik di sini>, untuk jubah <klik di sini>, atau untuk skirt <klik di sini>. Kesemuanya ini dibawa khas oleh nile.com.my, laman membeli belah onlin yang boleh dipercayai.

Jadi tunggu apa lagi? Mulakan hari anda dengan pemakaian yang lebih menarik untuk hidup lebih bermakna. Selamat bershopping!!!